UPDATE: Soluția finală? MASCĂ OBLIGATORIE ȘI ÎN AER LIBER? Iohannis este „de acord”, noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, o recomandă/ STREINU-CERCEL în plină defulare sociopată: „Nu ar trebui să vedem pe NIMENI PE STRADĂ FĂRĂ MASCĂ”

8-10-2020 5 minute Sublinieri

Sursă foto: http://www.monitorulcj.ro

UPDATE:

Buturuga Anghel:

Soluția finală – sugestie pentru Arafat & compania

După ce Iohannis s-a declarat „de acord” și Nicușor Dan le-a „recomandat”, sugerând chiar că ar putea fi găsite soluții ca Primăria București să le poate impune local, iată că și Arafat ne pregătește pentru momentul în care măștile vor deveni obligatorii peste tot.

Pe stradă, chiar dacă ești singur sau chiar dacă ceilalți sunt la mulți metri de tine. În parc, când stai singur pe bancă, deranjat doar de rațe și lișițe. Polițai deghizați în civil (ah, unde sunt câinii vagabonzi de la căminele studențești de altă dată, care îi recunoșteau pe loc după miros și îi lătrau invariabil?) vor pândi să detecteze recalcitranții, negaționiștii, conspiraționiștii etc. Cetățeni de conștiință vor face poze și vor sta cu Poliția pe Whatsapp pentru a turna vecini, trecători, ființe umane demne de a fi sancționate.

Eu am o idee și mai bună decât masca obligatorie în aer liber. Arafat să impună ținerea respirației. La început, câte un minut-două dimineața, la prânz și seara. Pe sistemul Orei Pământului. Stingem lumina ca să economisim curentul și să combatem încălzirea climei. Nu respirăm ca să luptăm împotriva Covidului și să ne facem partea, răscumpărând puțin din păcatul împovărării sociopaților în halate. Încetarea respirației este cea mai bună garanție și protecție. Când nu respiri, nici nu preiei, nici nu dai. Te protejezi și îi protejezi și pe ceilalți.

După o perioadă de exerciții suficiente, Arafat poate decreta încetarea totală a respirației. E o soluție finală – și chiar are o doză de milă față de oameni, prin comparație cu soluțiile finale care ni se pregătesc.

*

Antena3:

Raed Arafat: Masca ar putea deveni obligatorie pe stradă

 Masca de protecție ar putea deveni obligatorie pe stradă, așa cum se întâmplă în multe alte state europene.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că, dacă numărul de infectări va continua să crească, masca va trebui purtată în toate spațiile publice, nu doar în zonele aglomerate.

Este posibil să ajungem la asta. Nu vreau să se interpreteze, să spună cineva că Arafat a zis că gata, de mâine masca. Curând, este posibil să se ajungă la acest lucru dacă cifrele continuă să crească.

Deja am văzut că în unele județe se discută, mai ales județele care sunt de la un anumit nivel în sus din punct de vedere al cifrelor, cel puțin în localitățile în care sunt cifrele respective, să impună masca permanent în spațiile publice”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: Anumite componente din starea de urgență este posibil să se implementeze acum!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor, însă se iau măsuri zonale, locale, menite să reducă numărul de îmbolnăviri cu SARS CoV-2.

”Sistemul nostru este pregătit pentru a răspunde pe etape”

Raed Arafat a declarat că România este pregătită chiar dacă numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va mai crește, astfel încât să nu intre în colaps medical.

”Sistemul nostru este pregătit pentru a răspunde pe etape. La această etapă ajungem la o limită la ATI. Există alte etape pregătite. Sunt secțiile mobile, unele le-am oprit, acum le reactivăm, cea nouă urmează să fie amplasată lângă un spital din București, mai avem cele două la Timișoara, mai avem secțiile modulare, dar putem ajunge și la faza în care să folosim un procent din paturile pentru cazuri non-Covid sau anumite spitale non-Covid să aibă secțiuni pentru bolnavii Covid. Există o marjă de manevră, dar ar fi bine să rezolvăm problema fără să ajungem aici”, a explicat Raed Arafat.

”S-ar putea să alegem cine intră în ATI sau nu”

Cât despre gradul de ocupare a paturilor din secțiile de Terapie Intensivă, șeful DSU spune că situația nu este tocmai una bună.

”Sunt județe în care au trebuit să aleagă într-un anumit moment. Am transferat pacienți de la un spital la altul, noroc că am avut unde să îi transferăm. S-ar putea să alegem cine intră în ATI sau nu”.

”Cu cât crește numărul cazurilor, cu atât ne apropiem de pragul în care avem o problemă la Terapie Intensivă”

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre momentul în care se va ajunge la 4.000 de cazuri confirmate pe zi.

”Dacă ajungem la un număr de 4.000 de cazuri pe zi crește numărul de cazuri la ATI. Acum suntem la 600, va crește mai mult. Cu cât crește numărul cazurilor, cu atât ne apropiem de pragul în care avem o problemă la Terapie Intensivă”, a adăugat medicul.

”Fără populație nu putem aplica măsurile”

”Noi lucrăm în echipă, dacă o parte nu respectă, nu înțelege, manipulează și dezinformează există un impact. Fără populație nu putem aplica măsurile. […] La acest moment nu sunt restricții pentru transportul în comun. Nu se prevăd restricții pentru transportul în comun, poate doar impunerea respectării regulilor”, a mai spus el.

”Se evită să se ajungă la un lockdown major”

Totodată, șeful DSU a spun că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor.

”La acest moment nu se discută. Oricum, măsurile sunt zonale, locale, bine gândite pentru o anumită zonă. S-au luat măsuri pentru localități unde s-a depășit 1.5 la mie. Oricând aceste localități pot să aibă și alte măsuri. […] Se evită să se ajungă la un lockdown major, care va avea un impact economic major. Măsurile pe care le-am luat avem nevoie de câteva zile să vedem dacă produc un efect sau nu. Dacă nu au efect, ar putea veni un alt pachet de măsuri. […] Nimeni nu dorește să ia măsuri absolute, lockdown total, dar anumite componente din starea de urgență este posibil să se implementeze acum. Unele măsuri de atunci pot fi luate, dar nu pe plan național, ci pe zone și localități”, a concluzionat Raed Arafat pentru Antena1.

***

EvZ:

Masca, obligatorie peste tot! Iohannis a dat tonul: „Eu sunt de acord”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seară că este de acord cu purtarea măștii peste tot, chiar și în aer liber.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe tot cuprinsul țării, inclusiv în aer liber. Acesta a precizat că dacă experții vor recomanda acest lucru, el va fi de acord.

„Avem localități unde purtarea măștii în aer liber este obligatorie. Dacă e recomandată de experți, va fi impusă. În principiu, dacă experții ar recomanda așa ceva, eu sunt de acord.

Dacă Comitetul Național, cu experții din Comitetul Național, vor recomanda această măsură generalizată, atunci politicienii vor dispune această măsură. Acum nu există această recomandare”, a precizat Klaus Iohannis.

Anterior, şi medicul Adrian Streinu-Cercel recomandase purtarea măştii şi în aer liber, mai cu seamă în zonele foarte aglomerate.

„Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic. Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus dr. Adrian Streinu-Cercel la RomaniaTV.

Hotnews:

Nicuşor Dan: Recomand ca oamenii să poarte mască şi afară / Ce răspunde întrebat care sunt locurile din București cu cel mai mare risc de infectare

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, le recomandă bucureștenilor să poarte masca de protecţie şi în spaţiile deschide, nu doar în interior. Întrebat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta cu noul coronavirus, el a enumerat pieţele și transportul public, “când este depăşit ca şi capacitate”.

Nicușor Dan a vorbit la Digi24 despre aglomerația de la metrou și a spus că acesta este “un semnal” că cealaltă componentă a transportului public, adică STB – tramvaie, troleibuze, autobuze – nu funcționează.

El a dat asigurări că la orele de vârf mijloacele de transport vor fi suplimentate, astfel încât transportul public să funcționeze la întreaga capacitate în orele de vârf, pentru a nu avea aglomerație.

Nicușor Dan a mai spus că Prămăria Capitalei trebuie să colaboreze cu DSP, până acum neexistând o astfel de colaborare, care este obligatorie.

“(…) Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate… Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură, a mai afirmat Nicușor Dan.

El a recomandat ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în spațiile închise.

Întrebat dacă ar trebui să existe obligaţia ca bucureştenii să poarte masca peste tot, Dan a răspus: “Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact”.

De asemenea, chestionat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta, Nicuşor Dan a enumerat pieţele, transportul public “când este depăşit ca şi capacitate”.

R3Media:

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan: Recomand bucureștenilor să poarte mască și în exterior. Primăria Capitalei poate să extindă tipul acesta de măsură

(…) Întrebat dacă este de părere ca masca să devină obligatoriu și în exterior, primarul ales al Capitalei a declarat:

„Pe această chestiune există niște normative care au fost date de autoritățile centrale și care impun portul măștii în spațiul deschis de la un anumit grad încolo, grad pe care Bucureștiul nu l-a atins încă. Eu recomand oamenilor să poarte mască și în afară pentru că nu poate decât să îi protejeze și pe ei și pe cei cu care intră în contact”, a explicat Nicușor Dan.

Potrivit lui Nicușor Dan, Primăria Capitalei poate „să extindă tipul acesta de măsură”.

„Adică, în plus față de ceea ce recomandă Ministerul Sănătății pe baza protocoalelor pe care le-a stabilit, să relaxeze definiția contactului direct pe teritoriul Bucureștiului și în felul ăsta să extindă testarea”, a spus Nicușor Dan.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare