Mitropolitul de Pergam la un Congres ecumenist in Olanda

7-09-2009 48 secunde Sublinieri

kasper-si-zizioulas.JPG

     “Informaţiile respective şi fotografia le-am preluat de pe amen.gr

     Conferenţiar la un congres ecumenist din Utrecht (Olanda) a fost mitropolitul Ioannis Zizioulas de Pergam, co-preşedinte al Comisiei Mixte Internaţionale de Dialog Teologic între biserica romano-catolică şi cea ortodoxă. Tema congresului a fost: „Moştenirea ecumenică a cardinalului Willebrands”. Este vorba despre unul dintre cei mai importanţi cardinali catolici care a promovat dialogul ecumenist, cunoscut Patriarhului Bartolomeu şi fervent susţinător al ecumenismului.

      La congres mitropolitul de Pergam s-a întâlnit cu co-preşedintele catolic al Comisiei Mixte de Dialog Walter Kasper. Cu siguranţă cei doi au avut multe să-şi spună faţă către faţă şi despre întâlnirea din Cipru unde se pregăteşte impunerea primatului papal.

      Din păcate, ecumeniştii îşi continuă neîmpiedicaţi opera. Întâlniri, congrese şi rugăciuni în comun constituie deja una dintre obişnuinţele lor zilnice. Progresul ecumenist al Fanarului devine din ce în ce mai rapid. Împotrivirea noastră, a tuturor, la deschiderile ecumeniste este imperativă.

      PS: Limba păcătosului adevăr grăieşte. Autorul reportajului menţionat aminteşte în biografia omagiatului cardinal Willebrands: „Iohannes Gerardus Willebrands (1909-2006) a fost unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai mişcării ecumeniste, în veacul XX“…„În 1958 Episcopia de Olanda l-a numit reprezentant naţional pentru chestiunile ecumeniste“. Evident că a intenţionat să scrie „al mişcării ecumenice” ascunzând adevărul, dar a scris „al mişcării ecumeniste” descoperind (fără să vrea –n.tr.) adevărul şi arătând părtăşia cardinalului la eresul ecumenist.

(traducere de ieromonahul Fotie după sursa în limba greacă aflată aici: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/o.html )


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Mitropolitul de Pergam la un Congres ecumenist in Olanda

 1. AM AMUTIT! Cred ca o sa se ajunga ca si liderii bisericii ortodoxe sa fie ecumenisti( daca cumva nu sunt deja).

 2. Pai abia acum va dati seama? Probbail ca cititi de putina vreme pe siteuri? Sigur ca sunt deja de mult. Doar nu de ieri-de azi, fireste.

 3. In Evanghelia de ieri 06.09.2009 ,am aflat ce e cu “VIA”.Daca lucratorii nu vor avea grija de Ea se v-a lua de la ei! Noi ca simple mladite, doar sa facem ascultare.Domnul nostru IISUS nu a fost niciodata biruit!Biserica noastra nu a fost niciodata infranta! Deci sa avem nadejde in lucratorii buni din zilele de azi!Si nu sant putini! Domnul sa le dea putere de a lupta si indura!

 4. Cu ajutorul Domnului,trebuie să luptăm din răsputeri pentru păstrarea neclintită a credinţei noastre ortodoxe!

 5. Acest mitropolit este un postor fara turma, nici macar nu sta in Pergam (astazi Bergama, Turcia), are un titlu onorific. Fiul meu a fost la Pergam, si nu mai este nici o biserica ortodocsa, nu in oras ci in zona, toate au devenit moschei sau cladiri cu alta destinatie, se afla acolo de Adormirea Maicii Domnului si cea mai apropiata biserica era in insula Lesbos. Cred ca nu este singurul mitropolit cu titlu onorific si cred ca pe voturile unor astfel de arhierei isi bazeaza Patriarhul Constantinopolului demersurile ecumeniste.

 6. Poate pe viitor isi va reveni la vechile obiceiuri..

 7. Nu-i de mirare copacii rămaşi din pădurea Domnului vor fi aşa de puţini la număr……Mulţi chemaţi puţini aleşi….

 8. Nu voi intelege niciodata cum ierarhii nostri, care cunosc in profunzime dogmele de credinta si istoria Bisericii se pot lasa atat de usor inselati si atrasi in aceste negocieri cu catolicii nerealizand ca de fapt nu au dreptul sa negocieze cuvantul lui Dumnezeu. Cum e posibil sa uite ca unul din aspectele care au dus la Marea Schisma din 1054 a fost cel al primatului papal? Iar acesta a aparut din mandria draceasca a episcopului de Roma care a dorit sa fie un supra-episcop. Catolicii si-au intemeiat si isi intemeiaza aceasta pretentie pe cuvintele Mantuitorului: “Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16:18). Numai că ei, catolicii, selectează doar ce le convine din Sfânta Scriptură, „uitând” că tot Mântuitorul a spus ucenicilor Săi care se intrebaseră între ei care să fie primul în cinstea lui Dumnezeu: „Şi au venit în Capernaum. Şi fiind în casă, i-a întrebat: Ce vorbeaţi între voi pe drum? Iar ei tăceau, fiindcă pe cale se întrebaseră unii pe alţii cine dintre ei este mai mare. Şi şezând jos, a chemat pe cei doisprezece şi le-a zis: Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toţi şi slujitor al tuturor.” (Marcu 9: 33-35). Papa îşi doreşte doar să fie primul în cinstire ignorând cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos care cere de la cei ce vor să fie primii, să fie slujitorii tuturor. Şi încă o pildă a Mântuitorului nostru despre smerenie, acea calitate pe care Dumnezeu o cere de la noi, cei ce purtam numele de crestin, in primul rand, o stare care te face sa te vezi pe tine insuti ca pe ultimul om, iar pe fratele tau mult mai bun de cat tine. Asadar, iata cuvintele Domnului Iisus Hristos: “Şi luând seama cum îşi alegeau la masă cele dintâi locuri, a spus celor chemaţi o pildă, zicând între ei: Când vei fi chemat de cineva la nuntă, nu te aşeza în locul cel dintâi, ca nu cumva să fie chemat de el altul mai de cinste decât tine. Şi venind cel care te-a chemat pe tine şi pe el, îţi va zice: Dă acestuia locul. Şi atunci, cu ruşine, te vei duce să te aşezi pe locul cel mai de pe urmă. Ci, când vei fi chemat, mergând aşează-te în cel din urmă loc, ca atunci când va veni cel ce te-a chemat, el să-ţi zică: Prietene, mută-te mai sus. Atunci vei avea cinstea în faţa tuturor celor care vor şedea împreună cu tine. Căci, oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa” (Luca 14: 7-11). Ar fi bine sa nu uitam aceste cuvinte ale Mantuitorului, sa ne smerim cu totii pentru a-i da Domnului prilejul si motivul pentru a ne inalta. Amin!

 9. Domnul sa ne ajute sa ne pastram neclintita credinta ortodoxa !

 10. idealurile marxismului si ale ecumenismului sunt aceleasi: o singura credinta, un singur stat, un singur conducator

 11. Rugaciune,rugaciune,rugaciune asta este poate singura varianta de a scapa ortodoxia strabuna de ereticii papistasi si de ai lumina la minte pe mai marii nostri care participa la congrese si la rugaciunii in comun cu cei care nu foarte demult isi aratau prin fapte de o foarte mare violenta indignarea si nemultumirea fata de cea mai mare avere care am putut-o mostenii de la parintii nostri si anume ORTODOXIA, SFANTA ORTODOXIE.Iar mitropolitul de Pergam ar trebui sa isi aduca aminte ca nu demult au fost oamenii care si-au dat viata ptr sfanta ortodoxia,ptr ca urmasii lor sa mosteneasca credinta stramoseasca nestirbita si ne alterata asa cum au primit-o si ei la randul lor de la parintii lor. Sa nu uitam insa ca au fost sfinti martiri care poate nici pana la ora asta nu sunt cunoscuti pe numele lor, dar cunoscuti sau necunoscuti, sunt acum locuitori ai patriei celei unice a crestinilor ortodocsi, patria cea cereasca, Imparatia lui Dumnezeu!

 12. Doamne lumineaza-i intunericul!

 13. Doamne milostiveşte-te spre noi!

 14. Unitatea crestinilor este, deocamdata, o utopie, din cauza lipsei de smerenie a oamenilor, mireni si clerici.Uitam mereu de pilda smereniei data noua de Domnul nostru Iisus Hristos.
  Iar unitatea credintei nu se poate obtine, asa cum bine scrie mai sus un frate al nostru, prin forta, prin impunere, prin subjugare, cum se proceda in regimurile totalitare de trista amintire.
  Unitatea in duh presupune smerenie, pace spirituala, iubire crestina, respect reciproc, “Spre iconomia plinirii vremilor, ca toate sa fie iarasi unite in Hristos, cele din ceruri si cele de pe pamant – toate intru El”, cum scrie Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre efeseni”(1,10).
  Doamne, faca-se voia Ta in toate!

 15. Sfântul Efrem Sirul:
  Vai,celor ce îşi pângăresc sfânta credinţă cu eresuri sau fac pogorămînt ereticilor!-
  ”Cuvinte şi învăţături.”

 16. Tot ceea ce trebuie si putem face este sa ne luptam in continuare, poate mai aprig, pentru credinta nostra, pentru ORTODOXIE. Traim si vom trai vremuri din ce in ce mai grele…dar sa nu uitam ca nici in veacurile trecute nu a fost deloc usor, nici macar cat este azi! Sfintii, martirii, mucenicii au dat totul pentru apararea credintei. Dispunem de multe posibilitati(Internet, radio, TV, campanii, petitii, etc) prin care putem face apel la toti credinciosii sa reactioneze impotriva acestor pan-erezii. Suntem mai multi decat ei!!! Trebuie sa fim UNITI! Mult mai mult decat am fost pana acum! Unindu-ne fortele, vom putea raspunde corespunzator tuturor acestor dusmani.
  Domnul sa ne ajute si sa ne lumineze mintile, atat noua, dar mai ales acestor eretici!
  Doamne ajuta!

 17. Fratilor nu va inselati, incet, incet se vrea o singura religie un singur conducator, este foarte periculos ceea ce se intimpla. Ingrijorator, oare ce se va alege de ortodoxia noastra?!?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare