Mitropolitul Nicolae al Plovdivului critica vehement guvernul Bulgariei: EREZIILE SATANICE S-AU AMESTECAT IN POLITICA. Biserica Bulgariei reclama MARGINALIZAREA in raport cu AUTORITATILE LEGISLATIVE

9-08-2015 52 secunde Sublinieri

nikolai-plovdiv

Mitropolitul Nicolae al Plovdivului din Bulgaria a atacat dur politicile guvernului de la Sofia, acuzand faptul ca “ereziile satanice au intrat in politica”, cf. balkaneu.com.

IPS Nicolai a protestat fata de introducerea, in cadrul unui examenului de evaluare de la finele ciclului gimnazial, a unei intrebari legate de Yoga: “cand Bulgaria sarbatoreste 1150 de ani de crestinare, statul nostru testeaza cunoasterea copiiilor nostri nu asupra istoriei Bulgariei sau a educatiei crestine, ci despre Yoga”.

Mitropolitul a mai protestat, de asemenea, cu privire la prezenta unui Rabin (lider religios al evreilor mozaici) in postura de consilier pe probleme religioase ale ministrului educatiei.

“Aceasta este politica Bulgariei?“, s-a intrebat IPS Nicolae. “Daca asta este politica, biserica va interveni in politica, fiind ultima reduta a natiunii bulgare, pe care nu o va trada niciodata”.  

IPS Nicolae este cunoscut pentru iesirile sale dure si controversate, inclusiv la nivelul politicii locale.

La doua zile de la iesirea dura a ierarhului, Sinodul Bisericii Bulgare a cerut, intr-o scrisoare publica, sefei Parlamentului, cerandu-i acesteia luarea in considerare a opiniei Bisericii asupra legilor care afecteaza “dezvoltarea persoanei umane, invataturile crestine si moralitatea crestina”.

Patriarhul Bisericii Bulgariei, patriarhul Neofit, a spus ca biserica a fost intotdeauna preocupata de problemele care sunt reglementate prin lege, iar, legat de cooperarea intre legislativ si biserica, patriarhul a punctat ca mai recent, practica de cooperare, benefica pentru ambele institutii, este data uitarii, insa sper, sincer, ca nu si abandonata”.

Patriarhul Neofit s-a referit la faptul ca Bisericii nu i s-a cerut opinia cu privire la legislatia privind educatia pre-scolara si scolara, reprezentantii acesteia nefiind invitati in comisiile de specialitate din Parlament. 


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Bulgaria

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare