Moscova: O FURTUNA PUTERNICA A INCETAT BRUSC INAINTE DE ATERIZAREA AVIONULUI ce aducea Sfanta Lumina din Ierusalim (VIDEO)

5-05-2013 49 secunde Sublinieri

Milioane de ortodocşi ruşi au luat parte la slujba Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. La Catedrala Iisus Mântuitorul din Moscova, Kirill, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, le-a împărţit oamenilor Lumina Sfântă adusă cu un avion special direct de la Ierusalim. O relatare de la corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

Cu mult înainte de miezul nopţii, credincioşii au sosit la Catedrala Iisus Mântuitorul pentru a asista la Slujba de Înviere. Accesul a fost oarecum restricţionat, mai ales că aici, în mod tradiţional, vine şi conducerea politică a Rusiei – preşedintele Putin şi premierul Medvedev. Însusi Patriarhul Kirill a oficiat Slujba de Înviere în prezenţa a peste 5 000 de credincioşi.

Patriarhul Kirill a facut apel la enoriaşi să îşi întărească imunitatea spirituală, să înveţe să deosebească binele de rău, mai ales acum, când societatea modernă se confruntă cu tot felul de tendinţe imorale şi distructive.

În mesajul adresat cu ocazia sărbătorilor de Paşti, preşedintele Putin a subliniat rolul important pe care îl joacă Biserica în menţinerea echilibrului interconfesional şi interetnic din Rusia.

Sosirea Luminii Sfinte de la Ierusalim a creat emoţii credincioşilor ruşi. Sâmbătă seară, s-a iscat o furtună cu ploaie şi rafale puternice de vânt, iar multe avioane nu au putut să aterizeze la timp. Totuşi, furtuna a încetat şi s-a făcut senin, chiar înainte de a ateriza aeronava cu Lumina Sfântă – un fenomen considerat de credincioşi drept un semn divin.


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Kirill, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare