update – Motivul ofensivei Israelului: RESURSELE DE GAZE DIN FÂȘIA GAZA?/ Netanyahu arunca responsabilitatea pe ”MORTII TELEGENICI”/ Palestinian care-si cauta familia in daramaturi – EXECUTAT DE LUNETISTI

22-07-2014 2 minute Sublinieri

A_Palestinian_man_walks_p

sursa foto: dailymail.co.uk

UPDATE:

Conform ONU, in ofensiva din Gaza au fost ucisi mai multi copii decat luptatori palestineni. Numele, varsta, sexul si locatia a 132 din cie 155 copii palestinieni ucisi au fost culese si reprezentate grafic de catre Centrul Al Mezan pentru Drepturile Omului.

INFOGRAFIE – CLICK PENTRU A MARI

grafic-gaza

Grupurile pentru drepturile omului au condamnat dur atacul asupra spitalului al-Aqsa din Gaza, soldat cu cinci morţi, dintre care trei medici şi doi pacienţi aflaţi la reanimare, precum şi 70 de răniţi. Amnesty International a declarat că „bombardamentul intensiv asupra populaţiei civile din Gaza s-ar putea încadra pe lista crimelor de război“. Organizaţia cere o investigaţie internaţională independentă. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a justificat atacul asupra spitalui- al treilea de la începutul operaţiunii – ca parte a ofensivei împotriva grupării Hamas, care „ascunde rachete în spitale“. […]/ integral pe adevarul.ro

[…] Unul dintre motivele atacurilor armate din Făşia Gaza este dorinţa Israelului de a controla resursele de gaze din Palestina, a declarat ministrul Apărării din Israel, Moshe Ya’alon, citat de presa internaţională.  

Domnia sa a precizat: Operaţiunea nu se va opri în următoarele zile şi vom face tot posibilul pentru a lovi Hamas. Continuăm să le distrugem armele, structurile, sistemele de comandă şi control, instituţiile şi clădirile pe care le deţin. Campania împotriva Hamas se va extinde, iar preţul plătit de organizaţie va fi foarte scump”.

Ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer, a declarat recent că operaţiunea “Muchia de Protecţie”, demarată de Israel pe 7 iulie, are obiectivul precis de a distruge capacităţile teroriste ale Hamas din Fâşia Gaza, pentru a restabili pacea şi ordinea în zonă, potrivit unui comunicat.

Domnia sa a menţionat: “Hamas este responsabilă de escaladarea acestui conflict, fiind recunoscută drept o organizaţie teroristă atât de Uniunea Europeană, cât şi de Statele Unite ale Americii, dar şi alte ţări ale lumii. Hamas are ideologii şi caracteristici similare celorlalte organizaţii extremiste din Orientul Mijlociu, precum al-Qaeda şi Hezbollah. Această organizaţie teroristă vrea să pună bazele unui stat islamist prin încălcarea drepturilor omului”. […]/ integral pe bursa.ro

[…] Acordul de încetare a focului propus de egipteni la jumătatea lui iulie, acceptat de israelieni, susţinut de Liga Arabă, a fost respins de liderii Hamas, care au pus condiţia (de neîndeplinit) a ridicării blocadei instituite în ultimii  opt ani de Israel asupra Gazei, între altele (deschiderea graniţei de la Rafah cu Egiptul, eliberarea din puşcării a unor militanţi).

[…] Foarte probabil că acest nou conflict va avea sfârşitul celorlalte – niciunul. Demilitarizarea Hamas, ţinta principală anunţată de premierul Netanyahu, e imposibil de îndeplinit pe calea armelor. Chiar dacă toţi capii răutăţilor ar fi dezarmaţi şi toate rachetele distruse, alţi capi şi alte rachete se vor ridica din Fâşie, cu duritate sporită, având şi mai puţin de pierdut.

O propaganda deşănţată, înceţoşează realitatea care a explodat într-o baie de sânge.

Zilele trecute, la CNN, cu engleza lui plină de farmec şi cu cinismul care l-a consacrat, Netanyahu a rostit câteva fraze care îngheaţă deşertul: ”Toate pierderile civile sunt neintenţionate de noi, dar dorite de cei din Hamas. Ei vor să ne pună în cârcă câţi civili morţi pot… E înspăimântător… Folosesc telegenic morţii palestinieni pentru cauza lor. Cu cât mai mulţi morţi, cu atât mai util pentru ei”.

[…]/ integral pe gandul.info

Bărbatul, îmbrăcat în tricou verde şi jeanşi albaştri, a fost împuşcat de un lunetist în timp ce traversa o zonă în ruine. După primul foc care l-a rănit, el a fost împuşcat încă de două ori în timp ce se afla întins la pământ, în agonie.

Atacul a avut loc în momentul în care mai mulţi voluntari şi salvatori încercau să găsească trupurile neînsufleţite prinse sub dărâmături, pe intervalul anunţat de încetare a focului, după cea mai violentă zi din operaţiunea militară asupra Fâşiei Gaza.

Potrivit organizaţiei International Solidarity Movement, militarii israelieni au împuşcat un om care încerca să-şi caute familia. El era însoţit de salvatori ai municipalităţii şi echipe internaţionale de observare în timp ce-şi căuta familia pe o stradă distrusă din cartierul Shujaiya. 

L-au împuşcat chiar sub ochii noştri. Prima oară l-au rănit, apoi au continuat să tragă în el. Eram neputincioşi! Nu am avut ce să facem decât să ne refugiem, riscam să avem aceeaşi soartă, spune un martor, membru al International Solidarity Movement.

Organizaţiile internaţionale de protecţie a Drepturilor Omului au criticat Israelul pentru numărul mare de civili ucişi în timpul operaţiunii din Gaza. Conform Médecins Sans Frontières (MSF-Medici Fără Frontiere), cele mai multe victime sunt persoanele civile: “De la începutul operaţiunii Protective Edge în Fâşia Gaza, majoritate celor ucişi şi răniţi sunt civili. Chiar şi echipele medicale au fost atacate în mai multe rânduri”

MSF spune că au fost cazuri când armata israeliană a tras asupra paramedicilor şi a ambulanţelor.

ATENŢIE, imagini cu puternic impact emoţional!

 


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “update – Motivul ofensivei Israelului: RESURSELE DE GAZE DIN FÂȘIA GAZA?/ Netanyahu arunca responsabilitatea pe ”MORTII TELEGENICI”/ Palestinian care-si cauta familia in daramaturi – EXECUTAT DE LUNETISTI

 1. “O propaganda deşănţată, înceţoşează realitatea care a explodat într-o baie de sânge.

  Zilele trecute, la CNN, cu engleza lui plină de farmec şi cu cinismul care l-a consacrat, Netanyahu a rostit câteva fraze care îngheaţă deşertul: ”Toate pierderile civile sunt neintenţionate de noi, dar dorite de cei din Hamas. Ei vor să ne pună în cârcă câţi civili morţi pot… E înspăimântător… Folosesc telegenic morţii palestinieni pentru cauza lor. Cu cât mai mulţi morţi, cu atât mai util pentru ei”.

  ….

  Daca mai adaugam la aceasta si linkul pus de admini,poate asa se explica multe si din politica externa americana,si Zborul deasupra unui cuib de cuci al mintii lui Basescu,si de ce razboiul este pace iar tortura va deveni poate un drept al homului.

  In antiteza,Un film echilibrat si care merita vizionat:

  http://www.youtube.com/watch?v=3K-mGWy9iUg

  http://en.wikipedia.org/wiki/5_Broken_Cameras

 2. Singurii aliati politici ai Israelului au ramas propaganda lor celebra si ura (=frica) unor crestini impotriva popoarelor musulmane. Nu ma mai intreb decat daca Israel a folosit momentul prielnic creat de prabusirea aeronavei din Ucraina ca sa porneasca ofensiva in Fasia Gaza sau evreii au daramat ei insisi avionul, in acelasi scop. Oricum istoria inregistreaza si, mai grav pentru unii, Dumnezeu vede tot!

 3. Pingback: Jon Stewart (The Daily Show): cum e sa vorbesti despre ISRAEL in MASSMEDIA MAINSTREAM [video] - Recomandari
 4. @stelian:

  Evreii nu sunt factotumul raului pe planeta noastra. Insa e evident si s-a si remarcat/criticat faptul ca Netanyahu a declansat invazia din Fasia Gaza miseleste, la “adapostul” cazului din Ucraina.

 5. UN: Israeli forces knew about the Gaza shelter before attack
  UNRWA spokesperson Chris Gunnes says “the Israelis were given the precise GPS coordinates” of the shelled UN school where Palestinians were seeking shelter “and in spite of that, this has happened”
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10989756/UN-Israeli-forces-knew-about-the-Gaza-shelter-before-attack.html

 6. Pingback: MACELUL CONTINUA IN FÂȘIA GAZA – si in adaposturile ONU. Cu asistenta americana [VIDEO]/ Un oficial ONU izbucneste in plans vorbind de copiii palestinieni [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare