MUCENICIA MAMEI CU 8 COPII DIN VASLUI. Daniela Popa era credincioasa, refuza avorturile si avea 35 de ani/ O MAMA BOLNAVA DE CANCER DIN SUA SI-A JERTFIT VIATA PENTRU COPILUL EI

25-10-2011 5 minute Sublinieri

MAMA DECEDATÃ PE PATUL DE SPITAL, CONDUSA PE ULTIMUL DRUM DE SAPTE COPII

TRAGEDIE Cei sapte copii ai familiei Popa din satul Lunca, comuna Gherghesti, nu se dãdeau dusi ieri de lângã sicriul mamei lor, Daniela Popa, cea care a murit sãptãmâna trecutã cu zile, la numai 35 de ani, în Spitalul de Urgentã Bârlad. Copiii si surorile femeii plângeau si se rugau ca ea sã le aparã mãcar în vis. Familia acuzã vehement de moartea femeii medicii din acest spital, numindu-i „ucigasi de mame”. Ieri a avut loc înmormântarea Danielei Popa, o femeie extrem de credincioasã, dupã cum spun toti oamenii din sat, care a adus pe lume opt copii, nedorind sã facã nici un pãcat prin avortarea vreunuia dintre ei. La nasterea celui de al optulea copil, o fetitã care se va numi Paraschiva, femeia a trecut în nefiintã, „ajutatã” de medicii din spitalul bârlãdean. La slujba de înmormântare au participat sute de localnici ai satelor din comuna Gherghesti si Iana. Alãturi de familia îndoliatã si sãracã au fost atât rudele, cât si oameni cu suflet din Italia si România, care vor sã-i ajute cu ce pot pe cei opt copii rãmasi fãrã mamã.

În satul Lunca, comuna Gherghesti, ieri a fost o zi cernitã atât la propriu cât si la figurat. Sute de oameni au venit la casa familiei Danielei Popa, femeia care a decedat în spitalul din Bârlad, la patru zile dupã ce a adus pe lume, prin cezarianã, o fetitã. Din casã se auzeau bocete si strigãte, iar plânsul copilasilor era sfâsietor. Toatã lumea era înmãrmuritã de tragedia prin care acesti micuti nevinovati, trec alãturi de tatãl lor. La cãpãtâiul Danielei Popa erau doar cei sapte copii mai mãrisori, alãturi de tatãl lor Vasile si de Andreea, fata cea mare de 17 ani, care de acum le va tine loc de mamã. Cea mai micã, Paraschiva (pentru cã s-a nãscut pe 14 octombrie) este încã la spitalul din Bârlad, urmând a ajunge acasã astãzi, când toatã familia va merge sã o scoatã din spital. Copiii plângeau uitându-se înmãrmuriti la mama lor în sicriu. Nici nu stiau ce li se întâmplã, la vârstele lor fragede (între doi si 17 ani) neîntelegând mare lucru, doar cã mama lor a plecat la îngeri.Sã vii, surioarã, la copii mãcar în vis, sã le spui adevãrul”, plângea o sorã de a Danielei, având în brate unul dintre nepoti. „Mamã, sã vii în vis sã-mi spui ce sã fac pentru copii, cã nimeni nu-i alinta ca tine”, plângea si Andreea. De piatrã sã fi fost si nu rezistai la atâta durere.

„Ucigasi de mame”

Sã fie trasi la rãspundere, sã facã puscãrie, uite ce nenorocire au fãcut acesti ucigasi de mame, mama lor de doctori de la Bârlad!”, spuneau rudele prin ograda unde se perindau zeci de oameni ce doreau sã ajungã la cãpãtâiul femeii, cunoscutã ca una dintre cele mai credincioase din sat. „Femeia asta nu merita sã moarã, era foarte credincioasã! A fãcut copii, chiar dacã a fost sfãtuitã sã avorteze, ea nu a vrut sã facã niciun pãcat. Fetita care a fost nãscutã sâmbãtã, 15 octombrie, pentru care Daniela si-a pierdut viata, va fi botezatã de preotul din sat si va avea numele de Paraschiva. Poate cã Dumnezeu asa a vrut sã fie, a luat o viatã si a dat altã viatã în loc, s-a nãscut din nou Daniela, verisoara noastrã cea dragã”, a spus si Laurentiu Cucu, vãrul femeii decedate. Atmosfera generalã a fost una de adâncã tristete la care se adãuga furia pe care oamenii o revărsau asupra medicilor care nu numai cã nu au salvat-o pe Daniela, dar au supus-o la chinuri îngrozitoare, prin incompetenta de care au dovadã privind cazul ei.

Caz greu pentru procurorii bârlãdeni

Vã reamintim cã, desi la internare, pe 12 octombrie, Daniela Popa a prezentat o scrisoare medicalã, prin care se recomanda nasterea prin cezarianã deoarece ea suferise un accident fiind lovitã de un cal, în urmã cu un an, ea a fost tinutã trei zile si trei nopti, în dureri cumplite, ca sã nascã normal. Sâmbãtã, 15 octombrie, a fost operatã, aducând pe lume o fetitã de 3,2 kilograme, având scorul Apgar 9. La patru zile dupã operatia de cezarianã, a apãrut o complicatie si medicii bârlãdeni au supus-o unei alte interventii chirurgicale, dar femeia s-a stins la ATI Reanimare. Recomandarea pentru operatie a fost fãcutã marti dimineatã, pe 16 octombrie, în urma unui examen ecograf, fiind suspectatã o ocluzie intestinalã si totusi medicii chirurgi (printre care si seful sectiei Chirurgie, Vasile Vasiliu) au operat-o zece ore mai târziu!!! Rudele ei au depus reclamatie la Poliția din Bârlad care a si demarat ancheta pentru a stabili împrejurãrile în care femeia a decedat. „Deocamdatã, nu avem rezultatul necropsiei. Urmeazã sã fie efectuate analize suplimentare de laborator si, de asemenea, sã fie analizate si documentele medicale ale femeii care a fost supusã la douã interventii chirurgicale în ultimele zile”, a fost rãspunsul oferit de IPJ Vaslui, ieri, dupã efectuarea necropsiei. Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui a anuntat, vineri, declansarea propriei anchete în cazul Danielei Popa, urmând a fi convocatã Comisia Judeteanã de Analizã a Deceselor Materne din care fac parte reprezentanti ai mai multor institutii ale statului. Familia a fãcut plângere la Politia Bârlad, cerând impetuos anchetarea mortii Danielei Popa, suspectând un caz grav de malpraxis si neglijentã ucigasã, ceea ce nu ar fi exclus, având în vedere cã la Maternitatea din Bârlad au mai fost cazuri de deces ale mãmicilor din cauzã cã erau prea sãrace ca sã dea “atentii” doctorilor bârlãdeni! Autoritãtile sanitare vasluiene, precum si Politia, sperã sã poatã oferi un rãspuns legat de acest caz în aproximativ o lunã de zile.

Ajutati de oameni cu suflet

Cei opt copii ai Danielei Popa si tatãl lor au primit ajutor nesperat din partea tuturor rudelor care, stiind cã acestia trãiesc doar din ajutorul social si alocatiile copiilor, nu i-au lãsat la greu. De asemenea, în urma aparitiei în cotidianul nostru a acestui caz teribil, mai multi cetãteni din satul Lunca si din comuna Gherghesti, aflati la muncã în Italia, au strâns bani (în jur de 500 de euro) si i-au oferit familiei pentru înmormântare. Tot în urma mediatizãrii, a sunat din Bucuresti o profesoarã de la un liceu si a transmis familiei cã elevii scolii unde ea este director, au început sã doneze bani pentru cei opt micuti si familia rãmasã fãrã sprijinul mamei, iar tot ce se va strânge va fi depus în contul Andreei Popa, fata care de acum are în grijã, alãturi de tatã, de soarta fratilor ei mai mici.

Lui Stacie Crimm, în vârstă de 41 de ani, doctorii îi spuseseră că nu va putea avea niciodată copii. A rămas însărcinată ca prin minune şi câteva luni mai târziu, fiindu-i foarte rău, doctorii îi spun care este cauza: are cancer la cap şi la gât.

Copilul a fost tot ce a avut pe lume, le-au spus fraţii lui Stacie ziariştilor de la The Oklahoman, aşa că atunci când a aflat că are cancer nici nu a stat să se gândească ce va face. A refuzat chimioterapia cu singura speranţă că va trăi destul să-şi poată strânge măcar o dată copilul sănătos în braţe. Cancerul nu a lăsat-o să-l strângă în braţe, era prea slăbită, la terapie Intensivă, iar fetiţa născută prea devreme pentru a putea fi scoasă din incubator şi adusă la ea. Până la urmă, cu ajutorul unor asistente inimoase, Stacie a apucat să-şi vadă fetiţa. Trei zile mai târziu a murit.

În luna martie Stacie a aflat că e însărcinată, în ciuda faptului că doctorii îi spuseseră că e sterilă. Dar în săptămânile următoare a început să se simtă din ce în ce mai rău. Avea dureri de cap şi ameţeli mari, vedea dublu şi tremura din tot corpul. În luna iulie, după mai multe analize, doctorii i-au spus lui Stacie ce e cu ea: are cancer.

Sper să trăiesc destul să ţin copilul ăsta în braţe“, le-a spus Stacie fraţilor ei, Ray şi Elisabeth. Stacie nu mai era cu tatăl copilului, se despărţiseră şi şi-a rugat fraţii ca după moartea ei să aibă grijă de copil. Pe 16 august, Stacie îşi pierde cunoştinţa în casa ei din Ryan, Oklahoma. Tumorile îi luaseră în stăpânire creierul. Două zile mai târziu, inima ei s-a oprit. Doctorii o resuscitează şi îi fac cezariană imediat, singura şansă să salveze copilul. Fetiţa, Dottie Mae, se naşte la o treime din greutatea medie a unui nou născut. Cântăreşte 900 de grame. Este pusă într-un incubator, într-o clădire învecinată, iar Stacie rămâne la Terapie Intensivă.

Cancerul nu o mai lasă pe Stacie să vadă cu un ochi şi i-a paralizat gâtul. Tumorile o lasă deseori inconştientă şi nu e în stare nici să-i semneze lui Dottie Mae certificatul de naştere. Este prea slăbită să meargă la ea s-o vadă, iar Dottie Mae este prea fragilă să poată fi adusă la ea.”Îi arătam poze cu ea şi plângea. Voia să-şi ţină copilul în braţe“, povesteşte fratele ei. Pe 8 septembrie, doctorii le spun fraţilor ei că Stacie e pe moarte. Două asistente – Agi Beo, şi ea mamă la rândul ei, împreună cu Jetsy Jacob – se hotărăsc să facă ceva. Îi conving pe cei de la Neoflight, centrul medical de transport neonatal, să le dea o capsulă-incubator în care Dottie Mae să poată fi adusă la patul mamei ei. Abia când a ştiut că Dottie Mae soseşte, fratele ei i-a spus: “Ce-ai zice să-ţi vezi fetiţa?“. Stacie a deschis ochii mari şi a început să se uite peste tot după ea în jur. Când asistentele i-au pus-o alături, s-au uitat una în ochii alteia câteva minute. Stacie Crimm a murit trei zile mai târziu.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Presa

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “MUCENICIA MAMEI CU 8 COPII DIN VASLUI. Daniela Popa era credincioasa, refuza avorturile si avea 35 de ani/ O MAMA BOLNAVA DE CANCER DIN SUA SI-A JERTFIT VIATA PENTRU COPILUL EI

 1. Iata de ce sacrificii sunt capabile mamele… Nu se poate comenta la asa ceva, doar citi, reflecta si vorbi cu Domnul in rugaciune, multumindu-I totodata ca mai tine lumea asta, ca ne mai da sanse 🙁

 2. La ce adresa putem trimite bani pt familia Danielei Popa, mama mucenica?

 3. @ Anda:

  Nu stim, trebuie intrebat la redactia ziarului. Sau pe numele tatalui, fiindca nici fata cea mare nu e majora. Si sunt date in articol numele satului si al comunei.

 4. Suntem cativa crestini ortodocsi din Italia. Vrem si noi sa ajutam aceasta familie. Oferiti_ne cateva date de contact.

 5. La numarul 0753524945 poate fi gasit Laurentiu Cucu este verisorul copiiilor(momentan nu raspunde la telefon), mi-a spus doamna Cezara Mironica care a scris acest articol. El poate sa ne dea contul bancar al Andreei, fiica cea mare de 17 ani, cine intra primul in posesia contului bancar sa-l posteze aici!

 6. Bani prin mandat postal in Romania se pot pune pe numele fetei Andreea Popa cu adresa: numele satului, comunei si judetul Vaslui. Aceste date ar trebui sa fie de ajuns pentru mandat postal pe persoana la Posta Romana.

 7. Nume : Popa Andreea
  Cont in lei: RO14BTRL03801201U03216XX

  Multumeste anticipat tuturor celor care o vor ajuta pe ea si familia ei!

 8. Vai este pur şi simplu groaznic. Acei copilaşi au trăit un coşmar. Cred că li se părea că totul este ireal. Şi acel nou născut care n-o să-şi cunoască mama …
  Nu ştiu ce s-a petrecut la spital dar cred doctorii sunt vinovaţi în primul rând de indiferenţă şi indolenţă. Nu au acţionat rapid şi eficient. Dacă îi depăşea situaţia puteau să o transfere la un spital din Bucureşti. Ştiau oare că este mamă a opt copii? Felul în care sunt tratate femeile în maternităţi este strigător la cer.

 9. V-as ruga sa treceti acest caz la rubrica S.O.S, in felul acesta tot mai multi oameni vor lua cunostinta cu acest caz infricosator. Fetita cea mica, Paraschiva, a ajuns in sanul familiei, sa le intareasca Prea Bunul Dumnezeu credinta!

 10. @ Robert:

  Aici e si mai bine vizualizat.

 11. putetzi sa ne comunicati detaliile contului bancar :numele bancii, codul swift al bancii si adresa (sau macar localitatea/ filiala) de care apartine. Doar IBAN-ul prezentat sus mi se pare insuficient ptr a face un virament

  cu drag,
  monica

 12. Btrl este simbolul Bancii Transilvania
  Codul Swift: BTRLRO22 (http://www.bancatransilvania.ro/bt/retea_unitati.html)
  In Barlad sunt doar doua sedii ale bancii Transilvania:

  Agentia Barlad Luni – Vineri: 9-17
  Sambata: 9:30 -12:30
  Director: Tudora Surdu
  Adresa: Str. Republicii nr. 200
  Telefon: +40235 419811
  Fax: +40235 419844
  Email: tudora.surdu@bancatransilvania.ro

  Agentia Barlad Nord Luni – Vineri: 9-17
  Sef agentie: Mihaela Buzincu
  Adresa: Str. Republicii nr. 284, bl. C4
  Telefon: +40235 410450
  Fax: +40235 410455
  Email: mihaela.buzincu@bancatransilvania.ro

 13. Pingback: CINE N-ARE BATRANI CREDINCIOSI SI MAME RUGATOARE… “Cand ti-i greu, canta si te roaga la Maica Domnului… SA NU IESI DIN CASA FARA SA O IEI PE MAICA DOMNULUI CU TINE! Oriunde ai merge, si la rau, si la bine, ia-o cu tine!” - Recomand
 14. Multe postari de la oameni impresionati, gata sa se se ajute, oare ce a schimbat atat de mult lumea in numai 7 ani?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare