“Lapte din inima Ardealului”? NAPOLACT RENUNTA LA PRODUCATORII ROMANI DE LAPTE PENTRU A IMPORTA DIN UNGARIA

17-07-2014 42 secunde Sublinieri

lapte

O decizie a olandezilor de la Friesland Campina, proprietarul mărcii Napolact, riscă să arunce în faliment micii producători de lapte din judeţele Satu Mare, Bihor, Maramureş şi Sălaj, anunţă stiriagricole.ro.

Concernul olandez a hotărât să renunţe la contractele cu micii producători români, urmând să cumpere lapte din Ungaria, mai ieftin cu 10 bani pe litru.

Din iunie, nu mai preia laptele de la noi, ci din Ungaria. Este un dezastru pentru că numai în Maramureș avem peste 60 de centre de colectare, unde se livrau zilnic 100.000 de litri de lapte. Oamenii sunt terminați, a declarat Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Situația în care se află producătorii din Transilvania s-ar putea extinde și în alte zone ale țării, după 1 ianuarie 2015, când vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european, astfel că se vor putea face importuri pe bandă rulantă.

Culmea este că sloganul celor de la Napolact este “Lapte din inima Ardealului”.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la ““Lapte din inima Ardealului”? NAPOLACT RENUNTA LA PRODUCATORII ROMANI DE LAPTE PENTRU A IMPORTA DIN UNGARIA

  1. O sa colecteze in continuare daca romanii sunt uniti si nu vor mai cumpara produse marca napolact.Ce va face cu ele?Sa le vanda in Ungaria.

  2. Pai e simplu, sa renuntam si noi la laptele Napolact !

  3. @ 1 si 2:
    FOARTE CORECT!O INITIATIVA BUNA.DOAMNE AJUTA,sa-si revizuiasca atitudinea!

  4. Olandezii de la Napolact ne livreaza noua, romanilor, produse din lapte unguresc “din inima Ardealului”.

    De tot cenzuratul. Bajocoriti de stapani straini in tara stramosilor nostri. Nu vom mai cumpara asa ceva, sa si-l livreze lor insisi.

    Ardealul e inima Romaniei!!! Se fac ca nu stiu asta toti “olandezii”, ungurii ai alti “belgieni”.

  5. probabil ca sa mutat ardealul peste mari si tari si noi nu stim

  6. Nu e chiar ontopic, dar merita:
    http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/241009/2014/Asociatia-pentru-Protectia-Consumatorilor-Unele-mezeluri-de-pe-piata-sunt-DESEURI-ALIMENTARE

    Asociatia pt Protectia Consumatorilor: DESEURI ALIMENTARE, IN LOC DE MEZELURI

    “IN ZONA PREPARATELOR DIN CARNE CU ADRESABILITATE PENTRU COPII SUNT FOARTE MARI PROBLEME. Sunt crenvurşti pentru copii şi citeşti pe etichetă că se foloseşte sângele animalelor în reţetar, deşi sângele poate să poarte o încărcătură microbiană, poate fi foarte uşor contaminat”

    “NIMENI NU CONTROLEAZA PRODUCATORII”

    “Conţinutul preparatului se regăseşte la ingredientele de pe etichetă, dar în cele mai multe situaţii găsim carne dezosată mecanic, şorici şi alţi substituenţi de clasa a IV-a de calitate. În procesul de valorificare a subproduselor de abatorizare se mai aruncă doar conţinutul intestinelor, în rest se valorifică tot. Se vinde pe piaţă parizer şi cu 5 lei, deci un cost de producţie de doi lei, de aici ne dăm seama ce anume este în compoziţia acestor preparate. Ei se folosesc de denumiri tradiţionale, parizer, salam de vară etc., pentru a vinde aceste subproduse, eu le numesc deşeuri alimentare. Astea ar trebui să fie date animalelor, nu oamenilor. Însă, în ultima vreme, animalele de companie beneficiază de o hrană mai curată decât oamenii, pentru că există acolo mai multă atenţie în procesul de producţie”

  7. cum de s-a vandut brandul NAPOLACT unor olandezi?daca ungurii scad cu 10 bani de ce Romanii nu scad si ei pretul sub ce-l din UNGARIA. ORICUM laptele de NApolact e penibil si e foarte scump, are gust dubios asa pasteurizat!

  8. Pingback: FALIMENTAREA PRODUCATORILOR ROMANI DE LAPTE – “efect colateral” al EMBARGOULUI RUSESC. Piata romaneasca – invadata de lactate de import - Recomandari
  9. Singura solutie este de ai izola.Dar ,luand aceasta decizie olandezii”zburatori” mizeaza pe faptul ca romanii sant prosti si se va distruge o alta industrie.Deci boicotati produselenapolact(nu merita cu caractere mai).

  10. STATUL ROMAN PRIN “ONORABILII” MINISTRI AR TREBUI SA-I PROTEJEZE PE ROMANI! AM UITAT CA NOI NU MAI SUNTEM TARA CI PASALAC AL UE!SA CUMPARAM PRODUSE”PRODUS IN ROMANIA”,CU MATERIE PRIMA DIN UNGARIA(napolact),masini ford cu piesele produse in Turcia,telefoane,tablete fabricate in China,dar ambalate in Romania in cutii de carton produse in India etc!!! Ne-au distrus,ne-au vandut tara si pe noi pe mai nimic!!!mergeti si votati schimbarea!!! HA,HA,HA!!!

  11. vinovati sunt chiar cei din acele judete.in alte tari se iau fonduri europene pt orice .Noi suntem mai comozi dam la altii sa ne prelucreze laptele sa ne ofere cit vor iei pe litru de lapte .Chestia ca vor cumpara din alta parte ca este maiieftin este gargara pt ca trasportul de acolo pina in tara este mai scump .Voi ce care vindeti laptele ar trebuii sa impuneti preturi nu cei care cumpara .la 100 k de lapte pe zii cu o fabrica noua va puteti prelucra singuri marfa .Asa ca spor la munca.Si pe urma o vindeti in 90%in piete ,va faceti magazine mici si usor usor va extindeti .Dar cum laptele este achizitionat de catre intermediari care nu fac de cit sa colecteze marfa si sa o de a mai departe in curind o sa va meritati soarta

  12. Vina o poartă politicienii care pupa picioarele ue . In speranță ca vor ramane liberi dupa ce au prădat toata țara

  13. Invatati odata sa tineti cu producatorii nostri.
    Sa ramana banii in tara.
    Nu mai cumparati de la toti cretinii care ne vand tara si ne-o cumpara in acelasi timp.
    Luati exemplu de la greci. Cand s-au unit si nu a mai existat un cumparator grec in magazinele LIDL. Sa se duca la balamuc Napolact cu laptele lor de import. Nu mai cumparati! Sa fim uniti!

  14. Nu Uniunea Europeană distruge ci guvernul nostru…. ia sa le mareasca impozitul pt ca aduce materie prima din afara …. si sa ii forteze sa procure din România. Daca nu sa ii dea afara de pe piata românească. Cu siguranta nu o sa le convina si or sa prefere sa procure materia prima tot din România.

  15. Nu le convine pretul pt.10 bani pe litru.Aduc laptele din Ungaria ,dar transportul nu este gratis.oricum preturile laptelui Napolact si a celorlalte produse ale lor sunt mari si nu se justifica in comparatie cu alte produse.Sa ia lapte din Ungaria linistiti,pentru ca vom refuza sa cumparam produsele lor.

  16. Mie mi se pare un act de sabotaj voit. Cei 10 bani sunt compensati de cheltuielile de transport, plus timpul de transport, ca doar nu-l aduc cu avionul.

  17. Sunt firme/procesatori care plătesc producătorului intre 0,5 -1,2 lei pe litrul de lapte ( Tyrom- produsele Olympus, Prodlacta Brasov)…cu cat cumparati din magazine 1 l de lapte?

  18. Eu nu am mai luat de foarte mult timp produse Napolact 🙂

  19. In multe tari europene se fac campanii prin care populatia e încurajată sa cumpere local, mărfuri produse in tara proprie si, respectiv, avantajele ce rezulta din aceste obiceiuri de cumpărare. Napolact ar trebui sa aiba parte de o contra campanie prin care cumpărătorii sa stie ca nimic din ce primesc nu mai e romanesc

  20. De ce oare dintre producătorii români ai celor 100000 l lapte, unul mai breaz nu înființează cu ajutorul celorlalți, o asociație românească, care să preia și producția pentru a fi românească și nu olandeză sau ungurească? Românii nu pot gospodări avutul lor fără străini??? Doamne ajută-i pe români să nu se mai asocieze cu lichele străine !!!

  21. Eu ma intreb de ce toti producatorii astia mici nu se unesc,sa acceseze fonduri si sa-si construiasca propria fabrica de produse lactate.Si revenind la Napolact nu am stiut ca e detinuta de un olandez dar oricum nu ma dau in vant dupa produsele lor.O singura data am luat iaurt si nu mi-a placut deloc si de atunci nici nu am mai cumparat.Sunt produse lactate fabricate in Romania mult mai bune decat Napolact.Asadar nu ar fi rau sa ne aliem si sa nu mai cumparam aceste produse.Asa cum spunea cineva mai sus,sa se duca in Ungaria sa le vanda.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare