Parintele Metodie de la Optina despre actele cu cip si lucrarea “tainei faradelegii”: “ORICINE TRAIESTE IN PACAT ARE DEJA SEMNUL LUI ANTIHRIST PE FRUNTE SI PE MANA DREAPTA, CHIAR DACA REFUZA DOCUMENTELE DE IDENTITATE”

16-08-2010 7 minute Sublinieri

Am primit pe mail, purtand girul si beneficiind de verificarea atenta a unui duhovnic de incredere de la manastirea Putna, o parte din corespondenta unei fiice duhovnicesti ale sale cu un parinte duhovnicesc intelept, apartinand vechii si sfintei Lavre a Optinei, Ierom. Metodie, despre mai multe dintre problemele care tulbura de cateva luni viata Bisericii noastre si nelinistesc credinciosii, din pricina precipitarii simultane a actiunii celor doua fronturi extreme ale vrajmasului. De o parte avem lucrarea tot mai agresiva, “de-a stanga”, a autoritatilor lumii, inspre sugrumarea totala a crestinilor si a vietii normale si libere pe pamant, iar de cealalta parte, “de-a dreapta”, ca o alta mana a “sistemului”, explozia manifestarilor de tip fanatic, zelotist sau a provocarilor primejdioase din partea falsilor sau doar inselatilor “luptatori” anti-sistem.

Redam mai jos o prima parte a raspunsurilor parintelui Metodie, traduse din limba engleza (putem pune la dispozitie celor neincrezatori si varianta originala) pe subiectul care a inflamat si a dezbinat cel mai tare in aceste sapatamani pe o parte dintre bloggeri si comentatori, nadajduind ca, si prin aceste cuvinte pline de discernamant, vom putea gasi, cat mai multi, calea imparateasca, fugind deopotriva de somnul nepasarii si al “linistii” celei rele (“nu e nimic grav”, “nu e nicio problema”,  “nu va faceti griji”, etc), de pacatul orbirii, al ignorarii semnelor vremurilor, dar si de agitatia irationala si de “solutiile” nechizbuite si extremiste, pentru a nu ne preda, prin niciuna din acestea, in mainile vrajmasului care ii vaneaza ca sa-i inghita chiar si “pe cei alesi”!

Mentionam ca ne asumam si ca recomandam aceasta pozitie, pe care o simtim in Duhul lui Dumnezeu si pe care am intalnit-o si la majoritatea duhovnicilor cu care am vorbit sau de la care am primit marturii in aceasta vara, inclusiv in ultimele zile, o parte dintre ei fiind arhicunoscuti ca marturisitori impotriva ecumenismului si a sistemului antihristic, sustinatori ai apelului de anul trecut al parintelui Justin. O parte dintre aceste pareri nadajduim sa se auda si public in perioada urmatoare.

Si inca o mentiune esentiala: ORICINE NE VA PUNE IN SEAMA ALTE IDEI, ORICINE VA AFIRMA SAU VA INSINUA CA NE-AM FI SCHIMBAT CONVINGERILE SI OPTIUNILE, CA AR EXISTA VREO ASEMANARE INTRE CEEA CE SUSTINEM SI PUNCTELE DE VEDERE ALE OFICIALILOR “SISTEMULUI”, CA AM INDEMNA LA “DORMITARE”, LA CONFORT SI VIATA CALDUTA SAU LA ACCEPTAREA BULETINELOR BIOMETRICE, PUR SI SIMPLU DOVEDESTE CA ESTE RAU-INTENTIONAT!

Fratilor de la razbointrucuvant,

Va trimit atasat raspunsul la cateva intrebari pe care le-am adresat manastirii Optina, si anume parintelui ieromonah Metodie Kapustin, despre care as vrea sa va spun şi cateva cuvinte pe care le-am extras si eu din conversatiile noastre anterioare. Parintele Metodie are 42 de ani, este in manastirea Optina din 1998, este inginer electronist (a absolvit facultatea de Stiinte Fizice din Moscova), iar inainte de a intra in manastire a lucrat in industria de sonorizare / audio. Actualmente este directorului Departamentului de Publicatii al manastirii Optina si membru al corului manastirii.

” – Ce ar trebui sa facem noi, crestinii, in ceea ce priveste noile documente de identitate (cu cip, biometrice) care se impun de catre stat?

– Draga Violeta,

Când vorbim despre chestiuni legate de Apocalipsă, în primul rând ar trebui să ne reamintim ceea ce a spus Sf. Apostol Pavel (sublinierea cu litere mari îmi aparţine):

2 Tesaloniceni, cap. 2

1. În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,

2. Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.

3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; CĂCI ZIUA DOMNULUI NU VA SOSI PÂNĂ CE MAI ÎNTÂI NU VA VENI LEPĂDAREA DE CREDINŢĂ ŞI NU SE VA DA PE FAŢĂ OMUL NELEGIUIRII, FIUL PIERZĂRII,

4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.

5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?

6. Si acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.

7. Pentru că TAINA FĂRĂDELEGII SE ŞI LUCREAZĂ, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.

8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.

9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,

10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, FINDCĂ EI N-AU PRIMIT IUBIREA ADEVĂRULUI, CA EI SĂ SE MÂNTUIASCĂ.

11. Şi de aceea, DUMNEZEU LE TRIMITE O LUCRARE DE AMĂGIRE, CA EI SĂ CREADĂ MINCIUNI,

12. Ca SĂ FIE OSÂNDIŢI TOŢI CEI CE N-AU CREZUT ADEVĂRUL, CI LE-A PLĂCUT NEDREPTATEA.

13. Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,

14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.

Omul fărădelegii” este, în rândul creştinilor ortodocşi, o expresie folosită pentru a numi antihristul, care va conduce întreaga lume de unul singur şi în cele din urmă va ajunge să ceară să fie venerat ca pe Dumnezeu, dar va fi înfrânt de către Domnul Însuşi şi va fi aruncat în focul veşnic. Povestea ultimelor zile ale acestei lumi ne este prezentată în Cartea Apocalipsei. Cartea este foarte înaltă (pentru mintea noastră) şi alegorică, şi au fost chiar sfinţi părinţi care nu au îndrăznit să o interpreteze. Nici eu nu îndrăznesc, dar aş vrea să subliniez câteva realităţi evidente din viaţa noastră de astăzi.

După cum vedem acum, “căderea” nu a avut loc încă în mod total, “omul fărădelegii” putem spune că nu ni s-a descoperit încă, şi mai mult, vedem un interes crescut în lume pentru creştinismul ortodox [nota noastra: interesul acesta poate fi inselator, dupa gandul nostru]. Totuşi, forţele din umbră, “taina fărădelegii”, nu se vor opri niciodată din lucrul lor, nici măcar pentru o secundă. Puterea lui antihrist se spune că va fi absolută şi concentrată în mâna unui singur om. Iar noi, acum, putem vedea un proces care este menit să transforme şi să pregătească lumea pentru felul acesta de guvernare, iar numele acestui proces este globalizare. Scopul ei este să unifice toate statele intr-unul singur.

Diavolul nu poate crea nimic, el poate numai maimuţări. După cum ştim din Sfânta Evanghelie, Hristos ne vorbeşte despre “turma Lui mică” de credincioşi pe care îi va conduce la mântuire. Acest grup va fi unit prin Dragoste şi Lege, iar această unire este firească, stabilă şi permanentă, în acord deplin cu cele mai elementare principii ale naturii umane.

Pe de altă parte, satan işi va face şi el propria “turmă mare”, pe care să o conducă spre iad. Cei care fac parte din această turmă se presupune că sunt uniţi întru păcate, ură şi fărădelege. Dar diavolul are însuşirea firească de a dezbina şi de a inspira oamenilor dezgust unii faţă de alţii. Deci nu ar putea niciodată să fie o forţă unificatoare. Asadar, singurul lucru care poate ţine laolaltă “turma mare” este frica. Pentru a controla “turma mare”, trebuie să o ţină în stare de continuă frică. Şi aici putem vedea nevoia evidentă de terorism, care îşi explică scopul prin însuşi numele său. Terorismul este “un câine păzitor al oilor” pentru antihrist, având originile în adâncurile “tainei fărădelegii”. De fapt, terorismul nu are nimic de-a face cu religia islamică, care este pur şi simplu luată drept paravan. Terorismul este într-adevăr în expasiune în lumea zilelor noastre, în fiecare ţară, determinând “turma mare” îngrozită să ceara ajutor şi protecţie din partea autorităţilor, care sunt în principal controlate de către “taina fărădelegii” din interior. Desigur, această protecţie este “cu bunăvoinţă” acordată prin intermediul identificarii şi a controlului total.

Deci trebuie să admitem faptul că este cu certitudine ceva rău în lume astăzi cu privire la toate problemele de identificare. Sfânta Scriptură spune că semnul lui antihrist are, de asemenea, un scop de identificare.

Apocalipsa 13:16-18

16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Eu însumi sunt un fost inginer electronist. Legat de “666” din codurile de bare EAN-13, sunt de acord cu faptul că cele 3 linii duble nu sunt citite de calculator ca numere. Dar liniile sunt puse acolo nu pentru computere, ci PENTRU OAMENI. Scanerele iau în considerare doar lăţimea barelor. Şi acele „bare cu 666” sunt aproape întotdeauna mai lungi din punct de vedere vizual decât celelalte, ca să putem vedea „semnul stăpânitorului acestei lumi”.

De asemenea, unul din călugării noştri, fost matematician, a “săpat” odată într-un tabel de codificare a sistemului EAN-13 (deci modul cum sunt produse acele bare), le-a procesat prin câţiva algoritmi matematici simpli şi a descoperit că există un număr real 666 implementat în formă binară. Asta se întâmpla acum 4-5 ani. Dacă vrei, îţi trimit articolul.

Deci pentru mine este evident că toate aceste documente de identificare şi coduri de bare, etc, poartă cu adevărat nişte „semne ale vrăjmaşului” asupra lor. Alt indiciu pentru mine este cât de bine este făcut totul. Este cu adevărat o piesă grozavă de măiestrie diavolească. Nimeni nu poate dovedi că este un păcat să utilizăm codurile de bare cu 666, nimeni nu poate dovedi contrariul, dar conştiinţa noastră rămâne neliniştită, simte că ceva nu este în regulă.

Acestea fiind spune, ce putem face acum?

Ştim foarte bine că diavolul are putere cu adevărat mare în lumea aceasta. Atunci când l-a ispitit pe Mântuitorul în pustie, a spus că i-a fost dată această putere. Toate aceste chestiuni legate de identificare se află sub controlul lui, fără îndoială. Exact ca şi în cazul oricărui păcat pe care îl facem.

Noi înşine nu putem să luptăm nici cu cel mai mic dintre demoni, putem să luptăm numai cu ajutorul Harului lui Dumnezeu. Aşa că, în primul rând ar trebui să ne concentrăm pe agonisirea Harului, pe a duce o viaţă fără de păcat şi a apela în mod regulat la Sfintele Taine ale Bisericii (Spovedanie, Împărtăşanie, etc). Oricine trăieşte în păcat, are deja semnul lui antihrist pe frunte şi pe mâna dreaptă (ca gânduri şi fapte). Şi asta chiar dacă nu primeşte acele documente de identitate şi cipuri.

Nu ştiu sigur dacă este un păcat să luăm noile acte de identitate („măiestria” diavolului şi păcatele mele mă împiedică să văd clar), dar ceea ce ştiu cu siguranţă este că indiferenţa faţă de toate aceste semne ESTE un păcat. Cei care spun: totul este sigur, să nu vă îngrijoraţi, ierarhii care spun că este OK – cred că dau dovadă de o anumită orbire şi este un păcat, după cum văd eu lucrurile. Chiar acest timp ne este hărăzit nouă sub forma unui “examen”. Şi aceia care se bucură de tehnologiile moderne şi nu văd ceea ce pândeşte chiar la spatele lor pur şi simplu nu iau acest examen. FIINDCĂ EI N-AU PRIMIT IUBIREA ADEVĂRULUI, după cum ne învaţă Apostolul.

Obişnuiesc să spun oamenilor: bine, puteţi lua acele noi documente de identitate, dacă nu puteţi trăi fără acestea, dar ar trebui să vă amintiţi pururea că motivul pentru acea “siluire” îl constituie păcatele noastre. Şi să încercaţi să vă pocăiţi cât de mult puteţi, să încercaţi să trăiţi ca nişte creştini adevăraţi, să vă iubiţi vecinii, să vă iertaţi duşmanii, să plângeţi pentru păcatele voastre, etc. Nu vreau să spun prin asta că noile acte de identitate sunt bune, ele sunt ceva rău, sunt meşteşugire diavolească, la fel ca majoritatea celorlalte „realizări” ale civilizaţiei; poţi refuza sa le iei, dar numai dacă EŞTI CAPABILĂ SĂ REZIŞTI.

Sunt oameni pentru care circumstanţele pământeşti permit ca aceştia să nu primească noile documente de identificare – şi, dacă într-adevăr nu le primesc – acesta este un lucru lăudabil, din punctul meu de vedere. În orice societate sănătoasă ar trebui să existe astfel de oameni, care să refuze “fructele” civilizaţiei moderne şi să evite a le utiliza.

Şi să mă întorc acum la cipuri – din punct de vedere tehnic – oamenii nu îşi dau seama că acele cipuri sunt deja asupra lor – datorită telefoanelor mobile. Acestea sunt destul de mari deocamdată, dar posedă toate caracteristicile “Fratelui mai Mare” – identificare personală, localizare a poziţiei unei persoane, acces la cont bancar, microfoane spion, etc. Acest lucru este aşa de limpede. Deci cei care luptă împotriva cipurilor ar trebui să înceapă prin a-şi arunca telefoanele mobile, în primul rând. Serios vorbind, cred că există oameni care pot face lucrul acesta şi în mod cert vor fi răsplătiţi.

După cum văd eu lucrurile, cea mai convenabilă modalitate de a evita acele ispite legate de “tehno-documentele de identitate” ar fi prin alegerea unui fel de vieţuire monahicesc. Deci noi, călugării, ar trebui să ne aşteptăm la persecuţii serioase în viitor, pe drumul acesta al globalizarii”.

Va recomandam si:


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Opinii, analize, Parintele Metodie de la Optina, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

119 Commentarii la “Parintele Metodie de la Optina despre actele cu cip si lucrarea “tainei faradelegii”: “ORICINE TRAIESTE IN PACAT ARE DEJA SEMNUL LUI ANTIHRIST PE FRUNTE SI PE MANA DREAPTA, CHIAR DACA REFUZA DOCUMENTELE DE IDENTITATE”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. In privinta identificarii personale prin numere in locul numelor, nu sunt in masura sa afirm ca este sau nu cadere din har dar afecteaza clar relatiile personale.
    Dau un exemplu:
    Un programator apeleaza continutul unei zone de memorie printr-o variabila, pe care o denumeste cat mai intuitiv , asa incat denumirea ei sa sugereze si continutul de informatie a zonei de memorie pe care o tinteste. Nu isi va identifica variabilele utilizate in program cu numere, pentru ca ii va fi greu sa le manipuleze in multitudinea de relatii dintre ele.
    Asa si cu oamenii: un nume este asociat cu un intreg continut -omul intreg in dinamica lui spre statutul de persoana .
    Un numar nu are aceasi capacitate de cuprindere.
    Daca copilul meu s-ar chema 100 si alti copii 101,102,etc, mintea mea se balbaie un pic cand incearca sa-i cuprinda cu mintea si sa-i diferentieze.
    Atata timp cat noi oamenii mai avem si nume, e o situatie. Dar daca la un moment dat nu vom mai avea decat numere care sa ne identifice, cred ca lucrurile se pot complica rau. In sfarsit, intuiesc un pericol dar nu-l pot defini clar.

  2. @ AnaR:

    Da, Ana, este o degradare a omului, dar suntem deja in ea prin CNP de multa vreme, din pacate. Ala e numarul nostru unic, asa ne cheama pe noi, in fata “sistemului”. E ca la inchisoare, unde esti redus tot la numar. Vezi si mesajul lui Alexei de ieri. Dar lepadare nu e.

  3. saccsiv,intrebai,cu o retorica…sisiita(a se citi serpeasca),de evidentele care se pare ca tie ti-au scapat…Frate,acum,aici,esti taman in locul potrivit ca sa gasesti cea mai buna lamurire cu putinta in aceasta privinta!Deschide-ti ochi “larg inchisi”!!
    In fine,cu toate ca m-ai asasinat(ca pe oare citi altii?)intr-un stil extrem de profesionist,cu un pragmatism si cu o exactitate uluitoare(pt. un naiv adormit ca mine…),cenzurind si manevrind ca un regizor versat-cum cu adevarat te dovedesti-si”din mers” pe deasupra…,cu mirsavie(ah,ce cuvint dur!),”atmosfera” irespirabila a blogului tau,ei bine in mod sincer iti multumesc pt. binecuvintatarea pe care mi-ai facut-o involuntar!Cu toata sublima cotonogeala pe care mi-ai servit-o,atit de eficient,in drumul meu grabit pe…usa afara…Bravo!Esti un maestru!Apologeticum e mic bebe,prin comparatie…
    Ps:poate o sa para puerila si,poate ironica,urmatoarea confesare:m-am rugat si ma rog pt. tine.Asa ca:de la mine,pin` la tine,numa ape cristaline…!!
    Dumnezeu sa ne lumineze!

  4. @ Admin
    Multumesc ca mi-ati raspuns pertinent cu privire la nedumerirea mea. Cum putem insa sa vorbim pe mail? Ca m-ar interesa sa va intreb cate ceva.

  5. AnaR,
    numerele nu sunt bune atunci cand au de a face cu omul, asta este clar.
    Dar important este ca duhul nostru sa fie in Duhul Sfant si atunci nu ne va fi greu.
    Cred si eu, asa cum se spune pe acest site ca importanta este acumularea harului Duhului Sfant – si Dumnezeu ne va feri de influenta numerelor in VIATA noastra DUHOVNICEASCA. De multi ani la locul de munca sunt un numar. Asta nu inseamna ca am pierdut harul.
    Cred ca MINTEA mea s-ar balbai un pic (dupa cum ziceti),cand as gandi ca la un numar la copilul meu, dar INIMA mea, stie ca acela este copilul meu iubit. Chiar si acum, ca om (ca pana sa se nasca Persoana in inima mea mai este cale lunga), in ciuda CNP-ului, si a oricarui 666, eu simt ca acela e copilul meu.
    Si daca imi este greu (imposibil) sa imi curat INIMA de patimi, fac si eu ceea ce pot – imi supun MINTEA , facand ascultare de Dumnezeu (prin duhovnic). Asa nadajduiesc ca voi scapa de inselarea cea mare.

  6. Am urmărit şi eu cu atenţie comentariile de la acest articol, articol cu care sunt întru-totul de acord. Este şi de bun-simţ, că mai întâi contează pt fiecare cultivarea harului lui Dumnezeu, iar apoi vin întrebările privind desfăşurarea evenimentelor, inclusiv problematica cipurilor.
    Iar ceea ce scrie Alexei, pt unii cred că ar fi f folositor în a înţelege diferenţa (practică, dar poate şi duhovnicească) între cipurile din acte sau cartele şi cele implantate. Eu le-aş numi pe cele din acte, exterioare nouă, pasive, deoarece ele pot doar facilita urmărirea, ascultarea, înregistrarea noastră. Cele implantate, interioare nouă însă, pot mai mult; eu le-aş spune active. Pt motivul, că pot influenţa fiinţa umană după cum comandă persoana care deţine sistemul. Poate aţi auzit, că de zeci de ani încoace oameni de ştiinţă s-au strofocat, şi în mare parte au reuşit, să descopere o hartă a creierului uman; adică să afle unde îşi au locaşul în creier instinctele, simţămintele, ideile omului. Iar după cum zice şi Alexei, prin unde el-mag, acestea pot fi excitate sau dimpotrivă, inhibate. Şi ce alt mijloc ar fi mai bun, decât un microcip la purtător?
    Acum mai bine de un an, poate şi mai mult, am aflat mai mulţi, că un băiat din Timişoara, Sorin cu prenume, fusese arestat din eroare de către americani şi dus la Guantanamo, ca terorist. Până să se afe pe la noi, avocat, rugăciune, etc., au apucat americanii de l-au “interogat”, după ce i-au implantat 2-3 cipuri. A povestit, cât s-a putut răspândi pe lângă media, că a fost groaznic şi că nu mai putea aproape deloc să acţioneze după voia sa, ci după telecomanda torţionarilor. Poate îşi amintesc unii mai multe despre acest caz…
    Aşadar, cred că de aceea ne spune Dumnezeu, că aceia care vor lua pecetea în trup nu se vor mântui, pt că şi dacă ar vrea, nu vor mai avea libertatea şi putinţa s-o facă.
    Revenind la importanţa rugăciunii şi harului de la Dumnezeu, am mai auzit, că s-a încercat şi influenţarea prin cip a unor oameni înduhovniciţi, dar în cazul lor nu a funcţionat bine nici harta creierului, nici acţiunea el-mag a cipului.
    Dacă vreţi, iată o explicaţie fizică a celor vestite în Apocalipsă şi a celor transmise nouă de sfinţii părinţi.
    O altă problemă cu cipul ar fi, se pare la eliminarea acestuia din corp; acesta ar fi astfel construit, încât la îndepărtare Li din baterie s-ar revărsa în corp, otrăvind-ul şi provocând moartea.
    Deci în final importante sunt pocăinţa, rugăciunea şi încrederea în marea milă a lui Dumnezeu. Doamne ajută!

  7. of, of, frate admin..multa impotrivire.. nu asa se zideste..multa, prea multa “ravna”,interpretare.. diavolul uneori ne agata cu idea de propovaduire a adevarului si ne trezim in situatia ca luam caramizi din ruina noastra de casa , rupte, si incepem sa le zidim pe la altii.si diavolul a castigat.. rade !iar Maica Domnului se intristeaza ca am uitat de ce a venit Iisus. parintele Tadei spune asa de frumos: nu trebuie sa ne pierdem pacea launtrica pentru nimic in lume si de s-ar dezlantui iadul in jurul nostru! aceasta inseamna sa tinem mintea in iad si sa nu ne pierdem pacea si nadejdea.. altfel am cazut. diavolul e asa de siret.e sofist.sute de ani stai si-i dai replici.pare ca isi vine in fire dar joaca teatru.. PRIN OAMENI>> si ne prblematizeaza si ne tine legati.. asa sunt atacurile lui si cine incearca sa le dezlege sau si mai rau sa-i stea impotriva,s-a pierdut.mantuirea ,frate admin, daca imi dai voie, este sa accepti aceste mizerii, sa le induri si sa zici, DOAMNE! Miluieste-ne!uita-te pe ziua la norii aceia albi si respira PACEA lui HRISTOS.. ai vazut rautate? las-o, nu te murdari ca esti mic si neputincios.. zideste-ti casa ta cu multa liniste si posteaza aici cele pline de pace si de DUHUL blandetii si zi-le iarta-ma celor ce ti se impotrivesc.. si roaga-te pentru ei binecuvantandu-i din adancul sufletului, pastrandu-ti PACEA! si mai multe suflete vei mantui, DOMNUL IMI E MARTOR! iertati-ma ca am intervenit, Domnul sa va miluiasca!

  8. @anonim???

    Daca imi permite admin sa-ti raspund si eu.

    Of, of, of, … Bravo, „frumos spus”, adica multa PACE si liniste si neimplicare atunci cand unul sau mai multi frati gresesc. Adica sa dormim pe noi, ca poate se strecoara neobservata ratacirea. Sa-i iubim si sa ne facem ca nu vedem greselile lor, sa-i lasam ca poate, cine stie, intr-o buna zi sau niciodata isi vor da seama ca s-au aflat in ratacire, si inca mai grav, ca au tarat dupa ei in ratacire si pe multi altii. „Sanatos” punct de vedere si „ziditor”. Pace si nadejde frate in ratacire NU EXISTA. Sa nu ne imbatam cu apa rece. Viclean punct de vedere, de genul sa-i prostim pe prosti. Pacea lui Hristos se afla in adevar si nu in inselare, iar cand un frate greseste esti dator sa-i atragi cu balndete atentia, si daca vrea se va indrepta, iar daca nu, pacatul lui sa fie.

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » AU CUVANTUL CITITORII (1): ALIN-7: Un pelerinaj virtual prin blogosfera ortodoxă, în 10 paşi
  10. @ Roxi:

    Mai foloseste altcineva adresa dumneavoastra sau nu aceasta este adresa reala, fiindca pare-se ca am dat de altcineva pe messenger? A noastra este razbointrucuvant@gmail.com

  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » AU CUVANTUL CITITORII (2) – ALEXEI: Antrenamentul harului
  12. Am citit relativ recent cartea teologului si preotului rus Andrei Kuraev “Pecetea lui Antihrist, codurile de bare si semnele vremurilor”. Fiind novice in domeniul acesta, vroiam sa cer parerile voastre despre aceasta carte, celor dintre voi care ati auzit de ea sau care ati citit-o. Pe larg, cartea indeamna la moderatie si analiza rationala. Principalele idei sunt urmatoarele:

    1. Lepadarea de Hristos se va face explicit sau prin asumarea si asocierea la ideologii anti-crestine.
    2. Isteria anti-cip ar putea fi o diversiune pt o tentativa de separare a crestinilor de societate sau pentru o mai usoara identificare si grupare a acestora in baza de date a “sistemului”.
    3. Cei care refuza noile carti de identitate cu cip, fiindca au constiinta incarcata daca le-ar accepta si considera ei ca se leapada astfel de Hristos, ar putea fi considerati mucenici.
    4. pecetea lui antihrist ar putea sa nu aiba o componenta tehnologica ( cip, RFID sau altceva ), ar putea avea forma unei anti-taine opuse botezului, care este pecetea lui Dumnezeu.
    5. Miscarile anti-cip ar putea manipula unii frati sa se rupa de Biserica, chiar daca ei cred ca fac un lucru bun, ducand la schisme.
    6. Lepadarea de Hristos se face va face voluntar, nu prin implantare fortata de cipuri in corp, pt ca astfel cel pecetluit nu ar avea nici o vina daca a fost pecetluit impotriva voii lui.
    7. Fenomenul de globalizare ar avea si aspecte pozitive; ar putea fi un mijloc de a raspandi ortodoxia acolo unde poate nu a ajuns inca si toti oamenii vor avea prilejul de a trece la credinta adevarata, inainte de sfarsit.

    Cat despre lepadare, sa facem un scurt calcul: din 7 miliarde de oameni cat sunt acum pe pamant, aprox 300 milioane se declara crestini ortodocsi, deci cam 2.33 % din intreaga populatie. In concluzie, result de 97,67% se afla in apostazie. Din cei 2.33% care se declara ortodocsi, poate 10% chiar incearca sa traiasca crestineste, in limitele si dupa puterile lor. In concluzie, maxim 0.23% din intreaga lume traiesc in mod autentic crestinismul; deci, cat de usor se va lepada lumea de Hristos? Cred ca destul de usor, asa rezulta din cifre. Si oare nu ne lepadam fiecare din noi (adica eu, in primul rand, ca pe mine ma stiu sigur pacatos) de Hristos in fiecare zi prin pacatele noastre?

  13. @ Mihai C.:

    Nu ne place deloc Kuraev, dar aici nu stiu cum a facut sau ce informatii a avut, de a nimerit-o, in mai multe puncte, atat de bine, daca sinteza ta este fidela.

    Foarte tari:

    1. Lepadarea de Hristos se va face explicit sau prin asumarea si asocierea la ideologii anti-crestine.
    2. Isteria anti-cip ar putea fi o diversiune pt o tentativa de separare a crestinilor de societate sau pentru o mai usoara identificare si grupare a acestora in baza de date a “sistemului”.
    3. Cei care refuza noile carti de identitate cu cip, fiindca au constiinta incarcata daca le-ar accepta si considera ei ca se leapada astfel de Hristos, ar putea fi considerati mucenici.
    5. Miscarile anti-cip ar putea manipula unii frati sa se rupa de Biserica, chiar daca ei cred ca fac un lucru bun, ducand la schisme.

    Nu prea credem in asta:

    4. pecetea lui antihrist ar putea sa nu aiba o componenta tehnologica ( cip, RFID sau altceva )

    Nu suntem deloc de acord cu asta:

    Fenomenul de globalizare ar avea si aspecte pozitive; ar putea fi un mijloc de a raspandi ortodoxia acolo unde poate nu a ajuns inca si toti oamenii vor avea prilejul de a trece la credinta adevarata, inainte de sfarsit.

    Si apoi, si ca raspuns la:

    maxim 0.23% din intreaga lume traiesc in mod autentic crestinismul; deci, cat de usor se va lepada lumea de Hristos? Cred ca destul de usor, asa rezulta din cifre

    trebuie spus ca vor veni totusi Ilie si Enoh, si vor propovadui Evanghelia “la toate neamurile”, acesta fiind unul din ultimele semne inaintea sfarsitului, astfel incat nimeni sa nu aiba cuvant de dezvinovatire. Iar pentru asta nu vor avea nevoie de globalizare sau de internet, precis…

  14. in ceea ce priveste acel 0.23%, calculat bine sau nu, ca e 1,23% sau 2%, sau 0,1%, nu conteaza:

    – au fost vremuri cand un singur crestin a ramas vertical si tare in credinta. si a fost de ajuns. oare ne dam noi cu adevarat sama ce inseamna sa traiasca Hristos in noi?

    – “gaseste-ti pacea si mii de oameni se vor mantui in jurul tau”, parca era ceva de genul asta, eh?

    si as mai putea continua.

  15. andreea

    mai oameni buni cine va mai intelege si pe voi pe toti ??? ce este chiar asa de greu de inteles ?? vas intreba si eu cum marturiseau mucenicii in vechime ?? li se cerea lepadarea de Hristos prin intrebare verbala si nu prin ascuns !! te lepezi sau nu te lepezi asta e tot !! nu prin ascuns sau fara sa stim noi cei cu acesti trei de 6 .. punetiva si voi in fata Atottiitorului la dreapta judecata ..credeti ca Dumnezeu va pedepsi pentru o ‘lepadare’ pe care noi nici nu am facuto deja ? se pune foarte mare accent pe ceea ce a zis parintele paisie aghioritul ..dar atunci ce facem cu ceilalti parinti cum ar fi pr porfirie ,pr dionisie ignat- ei fiind morti dar ce sa mai spunem despre singurul ucenic al lui gheron iosif care a mai ramas in viata -pr efrem filhoteitul care zice clar si foarte categoric ca:aceasta nu este pecetea fiarei si ca preotii gresesc daca opresc poporul de la potir din pricina acestei tehnologii !! deci despre el care a facut atata misiune in america si prin el sau mintuit oameni si cred ca nu cativa ,care a facut 20 de manastiri ca in sf munte athos si despre a carui sfintenie dau marturie atatia oameni care au trecut pe la el si despre care chiar gheron iosif a profetit ca ‘acesti calugarasi vor ridica tot sf munte’ si care chiar asa a fost pt ca mai toti din obstea lui au ajuns stareti mari cu lucrarea mintii in athos – putem spune ca este inselat ???????? sau ceilalti de mai sus ,cred ca ati citit marturiile lor despre 666 sau daca nu leati citit cititile- putem spune ca sunt inselati????? pr efrem zice clar ca va fi o actiune voita si consienta de dedicare si devotament fata de acest nou dazvaluit dumnezeu nu prin ‘presupuneri’ si ‘oare o fi ?’… si nu sunt numai ei cei care spun asta ci sunt foarte multi duhovnici eu cred ca vrejmasul vrea sa induca in eroare cu adevarata pecete… poate sami garanteze mie cel mai mare duhovnic din lumea asta ce implantul de cip va fi pecetea finala ?? cand nici macar antihrist nu stim daca sa nscut sau nu ??? si daca noi spunem ca actele cu cip sunt lepadare de Hristos , atunci Ilie si Enoh pt ce vor mai veni in zilele lui antihrist sa propovaduiasca lumii despre inselarea lui ?? eu raman pe linia lui gheron iosif ale carui epistole mau mangaiat foarte tare si in care am toata increderea … eu cred ca pr efrem nu a aruncat vorbe in vant si nici ceilalti parinti de mai sus .. of Doamne unde mai gasim noi unul ca el care nu facea nimic fara vestire de sus !!! parerea mea este ca pt a se dezlega aceasta problema cu cipurile este nevoie de unitate in rugaciune , post de cateva zile in toata biserica sau cel putin cei care sunt interesati si asa va dezlega Dumnezeu aceasta .. de acuzat si condamnat este foarte usor si de aceea va intreb pe fiecare daca ati fi Dumnezeu – pe toti cei care au luat carti de credit inca din anii ‘90 cu cip sau fara ca e aceeasi treaba,pe toti cei care au permise cu cod barat cu 8 cifre nu 13 ca ean-ul 13 si care nici macar nu are acei 3 de 6 ,pe cei care au avut sau au pasapoarte cu cod barat pe ultima fila tot in 8 cifre si nu in 13 ca ean-ul 13 si tot fara cei 3 de 6, pe cei care au pasapoarte cu cip biometric deja ,pe cei de care poate nu stiati si anume soferii care au nu demult carduri tahografice cu un ditamai cipul pe ele (am tinut personal un astfel de card in mina si am vazut ca avea si data de expiratie ca si orice asemenea act si anume 2013 deci intreb referitor la aceasta ca oare lepadarea de credinta expira in 2013 ??? ), pe cei care au abonamente la toate retelele de telefonie mobila stiati ca pe factura au ditamai codul barat si e trecuta identitatea lor si semnatura lor , pe toti oamenii care sunt abonati la curentul electric la care le vin facturi cu coduri barate si e trecuta identitatea lor acolo sau poate nu stiati ca facturile pe curent sau telefonie mobila ale persoanelor juridice printre care sunt si manastirile au un cod barat lung pe ele si totusi sunt sfinte manastiri !!! ,sau poate nu stiati ca pe certificatele de inmatriculare si cartile de identitate ale tuturor masinilor au coduri barate si inca foarte evidente si mai mult de atat este trecuta identitatea proprietarului ;intrun cuvant suntem toti lepadati??-deci daca ti fi Dumnezeu unde iati trimite :IN FOCUL CEL VESNIC ???? pt voi poate fi logic sau rational asa ceva ??? sunteti siguri ca ati luat masura adevarata si dupa Dumnezeu?? eu cred ca Iubirea absoluta nu ar face asta…deci daca nu este pecetea finala , la ce folosesc atatia oameni care nu pot sa doarma din aceasta cauza sau isi fac tot felul de probleme ??? daci in sfarsit cei care vor sai creada inselati pe acesti trei porfirie ,Dionisie si Efrem nu au decat … eu nu pot sa fac asta pt ca iam citit pe toti si nu cred ca sunt inselati …

  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ieromonahul Metodie de la Optina raspunde despre LUCRAREA DIABOLICA A SCHISMEI IN BISERICA si despre ideile stilistului VLADIMIR MOSS si ale sustinatorului si editorului sau român, Danion Vasile: “CRED CU TARIE CA TOAT
  17. Pingback: Război întru Cuvânt » …SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA! Ce ne spune invatatura ortodoxa despre mucenicie, ispitirea lui Dumnezeu si bravada (I). Si: CINE (NU) ASCULTA DE PARINTELE ADRIAN FAGETEANU?
  18. Pingback: Război întru Cuvânt » Merita macar putina atentie si opinia unui MUCENIC real al zilelor noastre? PARINTELE DANIIL SASOEV despre actele biometrice, pecetluire si Antihrist. SE POATE REEDITA IN ROMANIA FENOMENUL SECTAR DE LA PENZA, LA O SCARA MULT
  19. Pingback: Război întru Cuvânt » UN PUNCT DE VEDERE LA CARE SUBSCRIEM: Ierom. Teofan Popescu (Man. Putna) despre problema cipurilor, intre pericolul controlului total si cel al atitudinilor dezechilibrate si agresive (AUDIO + TEXT)
  20. Pingback: Război întru Cuvânt » CUVANTUL PARINTELUI PUSTNIC PROCLU despre ispitele grele ale lumii si ale Bisericii de astazi… CUM VA FI SFARSITUL LUMII SI CE AVEM NOI DE FACUT? “Fara sfatul duhovnicului sa nu faca niciun pas, ca ne putem duce
  21. Pingback: Război întru Cuvânt » SOLUTIA “DELTA FORCE”? Vremurile de restriste – intre tehnici de supravietuire si metode de despatimire
  22. da, intr-adevar, dar un astfel din pasaj (cel din titlu) mai trebuie discutat. pentru ca una e sa traiesti in pacat, si alta e sa te lepezi de Hristos, chiar daca asta se face pe ascuns. pentru ca lepadarea are un grad mai mare decat o viata de pacatos, in termeni de pacat vorbind.

  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Omilie pe tema CARDULUI CETATEANULUI a IPS Hierotheos Vlachos: Sa primim… “cardul” de CETATEAN CERESC si sa ne punem numele lui Hristos in inimi!
  24. Pingback: Război întru Cuvânt » Scurta omilie recenta a avvei Moise Aghioritul. CHEMARE LA TREZVIE SI ECHILIBRU
  25. catre “”bandit mistic”” si in general

    In cazul in care ai probleme de IP, presupunand ca ti-ai schimbat username-ul fara succes:

    In primul rand, trebuie sa ai un antivirus bun+firewall. Recomand 1.KIS si 2.ESS. McAffee bun si el, din auzite, nu l-am testat.

    trebuie sa ai mozilla firefox, daca nu->
    https://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html

    apoi tor button:
    https://www.torproject.org/torbutton/

    Mai sunt n metode de identificare a mesajelor dar IP e de baza si metoda asta e cel mai la indemana.

    Vrei ceva portabil, pe memory stick adica?
    https://www.torproject.org/dist/torbrowser/tor-browser-1.3.24_en-US.exe

    Firefox, portabil sau nu, poate fi imbogatit cu add-on-uri, astfel incat unicitatea amprentei sa fie undeva de 1/270.000, mai pe larg: browserul trebuie sa fie cat mai putin unic, sa se piarda in “multime”, adica sa tinda spre raportul de 1/1. In general, cu un pic de atentie se pot obtine scoruri de minimum 18 biti spionati, si tot e mult, f. mult.

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/betterprivacy/ pentru LSO, flash cookies, recomandat stergerea automata temporizata (cateva ore)
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/cookie-monster/ pentru cookies normale
    http://noscript.net/getit
    trackers:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ghostery/
    https://www.eff.org/https-everywhere
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/refcontrol/
    http://www.peerblock.com/releases

    Informatii despre protectia personala
    \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/

    cate de identificabil e browserul tau? Testeaza la:
    https://panopticlick.eff.org/

    https://ssd.eff.org/tech/tor

    https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/what-is-browser-fingerprinting-how-to-protect-yourself/

  26. Pingback: Razboi întru Cuvânt » BIG BROTHER VIZITEAZA SI FRANTA: carte de identitate cu cip REGAL, proiect legislativ pe cale de a fi votat
  27. Pingback: FRANTA: carte de identitate cu doua cipuri si baza de date cu TOATE datele BIOMETRICE ale cetatenilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre INSELARE, CIPURI, ALARMISME, RAZBOIUL INFORMATIILOR. “Astazi curatenia si smerenia sunt foarte rare, insa invatatori sunt tot mai multi si atunci ratacirea creste…” -
  29. Pingback: BANCHERUL CALUGARIT: Parintele Ilarion Dan (Man. Crucea): “Traim niste vremuri in care apele se cam aleg, iar cernerea se va amplifica si accelera” -
  30. Pingback: Mitropolia Inaltului Serafim de Pireu: ATITUDINI PE TEMA ACTELOR DE IDENTITATE ELECTRONICE - Razboi întru Cuvânt
  31. Pingback: MITINGUL IMPOTRIVA ACTELOR ELECTRONICE DIN BUCURESTI (video). Subiectul "anticip" condamnat la "rastignire" intre avocatul Rapcea si preotul Tanasescu? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: 43 asociatii crestine contesta OUG privitoare la ACTELE de IDENTITATE ELECTRONICE si cer carti de identitate simple cu numele parintilor - Recomandari
  33. Pingback: Ministerul de Interne anunta introducerea NOILOR BULETINE pe 1 APRILIE 2014. Autoritatile afirma ca va exista ALTERNATIVA la buletinele electronice. Ce s-a intamplat cu precedentul proiect de CONTOPIRE a BULETINULUI cu CARDUL DE SANATATE? - Recomandari
  34. Pingback: FERICITUL PARINTE PETRONIU TANASE, marele duhovnic al Prodromului athonit (22 februarie – 3 ani de la adormirea intru Domnul) despre NUMARUL 666 -
  35. Pingback: DUHUL DESERTACIUNII SI PECETEA INTERIOARA. Pecetluirea in duh, impartasirea cu antihrist si “apostazia tainica a inimii” prin vietuirea statornica in pacat si modul de viata lumesc: “PECETEA CRESTINILOR ESTE DUHUL SFANT. TREBUIE SA NE IN
  36. Pingback: Ce inseamna ANTIHRIST si de ce aproape intreaga lume i se va inchina? PARINTELE SERAFIM ROSE despre ispita agatarii de lucruri EXTERIOARE, a PATIMII “CORECTITUDINII” si despre inselarea MODELOR DUHOVNICESTI, a “SPIRITUALITATII CONFORTABI
  37. Pingback: update – INREGISTRARE AUDIO COMPLETA. IPS Serafim de Pireu despre ACTELE ELECTRONICE: “DIAVOLUL SI ORGANELE SALE VOR SA PARTICIPAM CONSTIENT LA LUCRAREA LUI” [video] - Recomandari
  38. Pingback: Arhim. Ioan Krestiankin despre VREMURILE NOASTRE si MANTUIREA PRIN NECAZURI: “Ne aşteaptă vremuri mult mai dificile. Nu se poate să trăim acum fără discernământ”. CUM PUTEM REZISTA GROZAVIILOR VIITOARE SI DUHULUI APOSTAZIEI? “Mul
  39. Pingback: SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL despre ZILELE LUI ANTIHRIST, pecetluire, rezistenta si MANTUIREA IN VREMURILE DE PE URMA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare