NIVEL RECORD DE RADIATII LA CENTRALA DE LA FUKUSHIMA

2-08-2011 58 secunde Sublinieri

Un nivel-record de radiaţii a fost înregistrat între clădirile celor două reactoare avariate ale centralei nucleare de la Fukushima, a anunţat luni compania Tokyo Electric Power (TEPCO), care gestionează centrala avariată de cutremurul urmat de un tsunami, la 11 martie.

Potrivit TEPCO, nivelul de radiaţii atinge cel puţin zece sieverţi pe oră, în apropierea molozului strâns între reactoarele 1 şi 2 ale acestei centrale avariate de puternicul cutremur urmat de un tsunami uriaş care a devastat nord-estul Japoniei, în urmă cu aproape cinci luni.

Cel mai ridicat nivel anterior de radiaţii din incinta centralei Fukushima Daiichi a fost înregistrat la 3 iunie. Acesta era de trei până la patru sieverţi pe oră, în interiorul reactorului numărul unu.

“Efectuăm, în continuare, verificări asupra cauzei unor asemenea niveluri ridicate de radioactivitate”, a explicat un purtător de cuvânt al TEPCO.

Guvernul şi TEPCO prevăd, în continuare, să stabilizeze situaţia de la Fukushima, făcând eforturi să aducă reactoarele către o stare numită de “oprire la rece“, până în ianuarie. De la accident, au avut loc diferite acţiuni, pentru coborârea progresivă a temperaturii combustibilului, mai ales cu ajutorul unui sistem de circulare a apei de răcire.

După 11 martie, în incinta Fukushima a avut loc o serie de avarii, între care şi explozii de hidrogen, care au distrus o parte a clădirilor şi au determinat emanaţii importante de substanţe radioactive în mediul înconjurător.

Cu toate acestea, Guvernul a anunţat, recent, că nivelurile de radiaţie din împrejurimile centralei au înregistrat o valoare cu două milionimi mai mică decât vârful înregistrat la 15 martie.

Aproximativ 80.000 de persoane, care locuiau, anterior, pe o rază de 20 de kilometri de centrală sau în localităţi care au fost deosebit de contaminate, au fost nevoite să îşi abandoneze locuinţele, din cauza riscurilor pentru sănătate.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “NIVEL RECORD DE RADIATII LA CENTRALA DE LA FUKUSHIMA

  1. citeva stiri:
    http://euobserver.com/9/32673/?rk=1- se pare ca au luat si Cipru in vizor, pe motiv de explozie la o centrala, alde Moody si Standard s-au repezit sa scada rating-ul tarii si imediat a inceput sa se vorbeasca de criza economica si de “bail out” si de necesitatea finantarii de catre UE si tot asa si iar asa.

    Imi scuzati expresia dar lucrurile au devenit de asa natura incit daca o baba trage un vint intr-un sat din creierul muntilor ajunge sa fie luat drept pretext de a declara “criza” economica, politica, etc si “necesitatea” imprumutului la UE, IMF, etc ca si “necesitatea” interventiei directe a acestora in afacerile interne ale statului, si, nu-i asa, poate fi si un excelent motiv de revolutie, de revolta, de demonstratie (ca doar nu se face sa tragi vinturi ne-ideologice?!) (vezi si cazul israel)

    Si ar mai fi si: http://euobserver.com/9/32671/?rk=1 Care priveste si Romania printre altele.

  2. Pingback: Zonele din Fukushima, EVACUATE PENTRU DECENII
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare