In America, HULITORII CRUCII doresc indepartarea simbolului crestin de la Ground Zero (WTC). Pana la urma se pare ca se va face un muzeu memorial SINCRETIST…

2-08-2011 1 minut Sublinieri


O grupare de atei din SUA a demarat un proces prin care speră că va putea opri includerea unei cruci imense în monumentul comemorativ de la World Trade Center, scrie Huffingtonpost.

Crucea este de fapt un stâlp de oţel care susţinea clădirea înaintea atentatelor. Bucata de metal a fost scoasă dintre dărâmături şi, datorită formei sale ciudate, a devenit rapid un simbol al speranţei pentru cei care au fost afectaţi de atentate.

Aceasta a fost mutată la o biserică din apropiere, în 2006. Pe cruce a fost instalată o plăcuţă pe care scria “Crucea de la Ground Zero – fondată pe 13 septembrie 2001; sfinţită pe 4 octombrie 2001; mutată temporar pe 15 octombrie 2006. Va fi returnată muzeului WTC, un simbol al alinării pentru toată lumea

Crucea a fost mutată la loc, la World Trade Center, pe 23 iulie însă, potrivit Ateilor Americani, aceasta ar fi trebuit să rămână la biserica St. Peter. “Crucea de la WTC a devenit un simbol creştin”, a declarat Dan Silverman, preşedintele grupării, într-un comunicat de presă.

“A fost sfinţită de aşa-zişi oameni sfinţi şi a fost prezentată drept un memento al Dumnezeului lor, care nu s-a sinchisit să îi oprească pe teroriştii musulmani să ucidă 3000 de oameni, în numele lui, dar, în schimb ne-a oferit nişte moloz care seamănă cu o cruce. Este o afirmaţie ridicolă”, spune acesta.

O altă plângere a fost depusă în cadrul aceluiaşi dosar de către o femeie care spune despre cruce că este “o rămăşiţă urâtă care nu reprezintă altceva în afară de oroare şi moarte“.

Gruparea doreşte includerea în monument a unor simboluri aparţinând şi altor credinţe – printre care şi a celor nereligioase – sau îndepărtarea definitivă a crucii. Preşedintele 9/11 Memorial Foundation a declarat că alte artefacte religioase, precum Steaua lui David şi un şal de rugăciune, vor fi aduse la muzeu înaintea deschiderii oficiale, programată pe 12 septembrie 2011.

Aceasta nu este prima dată când o grupare de atei a intentat procese pentru nedreptăţi religioase. Freedom From Religion Foundation (Fundatia Pentru Eliberarea de la Religie) i-a dat în judecată pe George W. Bush şi pe guvernatorul Wisconsinului, precum şi pe alţi demnitari, pentru o desemnarea unei Zile Naţionale a Rugăciunii, în 2008. Acum puţin timp, cinci texani l-au dat în judecată pe guvernatorul Rick Perry, pentru a-l opri din a participa la un miting pentru rugăciune, care va avea loc pe 6 august.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “In America, HULITORII CRUCII doresc indepartarea simbolului crestin de la Ground Zero (WTC). Pana la urma se pare ca se va face un muzeu memorial SINCRETIST…

 1. sunt din ce in ce mai ingrozit de lipsa incredibila de credinta de care ma lovesc zi de zi, mai ales pe internet si in mass-media, dar nu numai… de cate ori apare un articol legat de Biserica in presa mainstream, daca stau sa citesc comentariile, mi se zburleste ceafa… este de-a dreptul uimitor cat de rapid, cat de accelerat inainteaza ateismul – sau, si mai rau, sincretismul – printre oamenii acestei generatii. parca nu-ti vine sa mai crezi ce scria in cartile de istorie legat de credinta si patriotismul acestui neam. il izgonim pe Dumnezeu din viata noastra, ne batem joc de Chipul cu care am fost inzestrati, mergem numai impotriva firii, si apoi Il judecam pe Creatorul in care nici macar nu credem…

 2. @ bogdan

  Greşiţi, cred. Nu înaintează ateismul nicăeri.. Sunt poate vreo 5-6 inşi care şi-au făcut un obicei de a posta aceleaşi şi aceleaşi comentarii la anumite articole care apar în presă.. Sunt uşor de recunoscut atât prn conţinut, cât şi prin ton. Mai sunt care iau apărarea creştinismului pe un ton complet nepotrivit. Dacă ar fi îndeajuns de oneşti persoanele de la suport IT al ziarelor online să facă o poză cu ip-urile, ar fi lesne de observat acest MONOLOG. Pe lângă ei, mai apar şi comentarii “originale” împotriva Bisericii, dar în spatele lor se simte omul cu frustrări, care vea să spună ceva, care ar vrea totuşi să participe la o discuţie, care ar vrea să te convingă de ceva, iar nu maşina de propagandă, găleata de dejecţii, insultele apriorice, “argumentele numerice” etc. Bine, vin după aia sectarii, adventiştii, protestanţii cu alte teme de discuţie.. specifice.

  Toate aceste comentarii au rolul de a provoca o reacţie a ortodoxului, pe care apoi să o inunde cu mizerii, fine, educate sau de cele mai multe ori de ultimă speţă, tocmai pentru ca ortodoxul de bună credinţă să se simtă în minoritate totală, în troacă sau în inferioritate intelectuală.. etc. Persoanele care postează de ani de zile au şi site-uri în care se regăsesc aceleaşi comentarii postate, dezbătute pe larg. le găsiţi dacă intraţi pe linkurile apologeţilor ASUR.

  Dovada că aceste comentarii sunt artificiale şi interesate este structura identică a fiecărei discuţii din subsolul articolelor ce au chiar şi cea mai mică tangenţă cu Biserica. Normal ar fi să existe cel puţin 2 -3 puncte de vedere specifice articolului. Fiecare reacţie colectivă la un articol ar trebui să fie unică din punctul de vedere a structurii ideilor, argumentelor şi contraargumentelor aduse. Să fie vizibilă o individualizare, iar nu să fie toate comentariile trase după exact acelaşi calapod, indiferent de temă. Celor răbdători, după terminarea postului, le recomand un exerciţiu pe care l-am făcut şi eu timp de vreo câteva luni pe la începutul trezirii mele.

  Aşadar, vă rog să comentaţi moderat în sensul ideilor conţinute de articolul obiect, după care vă rog să observaţi contraargumentele ridicate, tonul, intercalarea temelor, dar mai ALES REDUCEREA DISCUŢIEI la anumite idei/precizări, probabil considerate de ei a avea o valoare mai însemnată. Repetaţi exerciţiul, cu multă răbdare şi mult stoicism, şi pentru alte articole, eventual cu acelaşi nick şi veţi vedea că reacţiile sunt identice. Repetaţi, dacă simţiţi nevoia, până când veţi înţelege ce tot încerc eu să explic aici fără să-mi găsesc cuvintele. În acest sens vă recomand în ordine: evz, realitatea, gândul, românia liberă, adevărul.

  Asta este. Avem şi din aceştia, însă nu sunt nici pe departe majoritari. Dar sunt periculoşi pentru că descurajează pe mulţi prin gălăgia pe care o fac. Domnul să-i aibă în pază şi să-i trezească şi pe ei, aşa cum a trezit şi pe alţii din somnul păcatului şi al hulei. Doamne, ajută!

 3. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/03/29/parintele-nicolae-steinhardt-20-de-ani-de-la-plecarea-la-hristos-jurnalul-fericirii-in-actualitate/

  Trei fenomene ale timpului

  “1937, Paris

  Manole despre trei fenomene ale timpului: invazia verticală a bar­barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

  Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

  Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.

  Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi“.

 4. … e valabil nu doar pentru ascensiunea anti-crestinilor sau anti-teistilor – ca sa nu le zicem chiar satanisti – (acestia nu sunt atei si nici nu sunt prea sigur ca exista multi atei adevarati, ci doar militanti IMPOTRIVA lui Dumnezeu, pe care Il afirma tocmai prin inversunarea cu care lupta contra Lui si Il acuza de tot raul din lume!), ci pentru ofensiva galagioasa a celor care trag Ortodoxia catre extrema ideologica si catre panta isterico-sectaro-zelotista, in dispretul total al Evangheliei si al invataturilor duhovnicesti.

  (pentru Bogdan)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare