NOUA LUME ORWELLIANA. Marea Britanie: pastor ARESTAT pentru LIMBAJ HOMOFOBIC (video)

10-07-2013 46 secunde Sublinieri

VIDEO – poliția sosește la 25m 37s iar reținerea se produce la 38m 11s.

Un pastor neoprotestant a fost arestat, luni 1 iulie, pe o stradă din cartierul londonez Wimbledon, în timp ce predica despre păcatul homosexualității. Tony Miano vorbea despre imoralitatea sexuală și nevoia de a ne abține de la această practică.

Pastorul a fost arestat, dus la secția locală de poliție, amprentat și fotografiat și s-a prelevat mostră de ADN.

Apărarea d-lui Miano a fost preluată de Christian Legal Center, o organizație de juriști creștini din Marea Britanie.

Miano a declarat pentru presă, prin intermediul CLC: „Este surprinzător pentru mine să constat că această țară, care a dat lumii Magna Carta, că un cetățean altfel obedient față de lege își poate pierde libertatea din cauză că o persoană a fost ofensată de ceea ce spune.”

Pastorul, care este și cetățean american și a fost ofițer activ în poliția din Los Angeles, are intenția de a adresa scrisori tuturor membrilor Parlamentului britanic pentru a-și exprima preocuparea în legătură cu restrângerea dreptului la liberă exprimare în Marea Britanie și teama că redefinirea căsătoriei prin includerea cuplurilor homosexuale, care este discutată acum de Camera Lorzilor, va duce la extinderea acestei stări de fapt.

Știrea completă aici.

Transcrierea interogatoriului aici.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “NOUA LUME ORWELLIANA. Marea Britanie: pastor ARESTAT pentru LIMBAJ HOMOFOBIC (video)

 1. Urmarind predica omului, mi-am facut o idee despre ce inseamna, concret, a “predica in pustiu”. N-aveau nicio treaba trecatorii, toti prinsi intr-ale lor griji, grabiti,inchisi ca intr-un cocon al indiferentei. Cam asta e societatea careia, cand va fi timpul, le vor spune proorocii Ilie si Enoh despre antihrist…e clar ca omul si-a asumat deja riscul de a fi anchetat, avea un calm cumva “anticipat”

 2. @ Cora

  Nu doar ca nu reactioneaza nimeni la predica dar, ceea ce mi se pare de-a dreptul inspaimantator este faptul ca nu reactioneaza nimeni atunci cand omul este saltat si ca acest lucru se intampla, intr-adevar, in Anglia, tara care a dat lumii Magna Carta. Nu in China. N-au reactionat nici in SUA cand s-a suspendat Habeas Corpus. S-au bucurat in schimb ca guvernul ii apara de teroristi, iar acum, marea majoritate sunt de acord sa fie spionati. In fine, revenind la arestarea acestui protestant, se pare ca au uitat vorbele care apartin unui alt pastor protestant, de data asta din Germania nazista:

  First they came for the communists,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a communist.

  Then they came for the socialists,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a socialist.

  Then they came for the trade unionists,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a trade unionist.

  Then they came for the Jews,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a Jew.

  Then they came for the Catholics,
  and I didn’t speak out because I wasn’t a Catholic.

  Then they came for me,
  and there was no one left to speak for me.

 3. Acum 2 ani, cu ocazia Crăciunului, am fost în vizită la cumnatul meu, în Londra. În ajunul Crăciunului am vizitat chiar centrul orașului, la insistențele soției căci era…. black friday. Ca să nu-mi pierd timpul cu activitatea de shopping, care îmi repugnă de fel, m-am pus pe analizat oamenii și situația. Totul îmi dădea impresia de deșert spiritual. Peste tot în jur era un furnicar de oameni care intrau și ieșeau din magazine, cu gândul la haine și reduceri. În magazine era dezastru, ceva ce nu am crezut că poate exista. Hainele sau accesoriile care cădeau jos, rămâneau acolo și erau călcate în picioare de orice client ar fi trecut, cu maximă nesimțire. Nu exagerez când spun că mulți dintre ei erau spălați pe creier. Cu sacoșele pline gâfâiau a fericire. Eu nu.
  Dar pe neașteptate s-a întâmplat să-mi resară speranța și sufletul mi s-a încălzit din nou când am întâlnit două persoane, singurele persoane din acele mii de oameni, care te-ar fi putut duce cu gândul că în noaptea ce avea să vină s-a născut Hristos:
  un pastor protestant și o bătrânică cerșetoare.
  Credeți-mă, în acel deșert spiritual, un pastor, ca cel de mai sus… este izvor de apă. În timp ce toți se gândeau la haine, la materie… el vorbea despre Iisus.
  Bătrânica cerșetoare se afla și ea în răspăr cu turma consumeristă. În timp ce toți erau ticsiți de abuzul cumpărăturilor, sărăcia ei arăta indiferența celor din jur. Acuza abuzul lor prin însăși prezența ei.
  Ambii erau o mustrare a oceanului de conștiințe înghețate.
  În fine, exceptând acea zi, chiar dacă Londra are și lucruri frumoase, rămâne în general o metropolă sahariană. Mi-au trebuit două ore și ceva ca să ajung la liturghie în ziua de Crăciun. Acolo orice manifestarea duhovnicească este o adevărată luptă. Ceea ce aici ni se pare banal, ca mersul duminica la Biserică, acolo necesită multă trudă.
  Să dăm slavă lui Dumnezeu că lupta noastră este ușoară aici, pe pământ sfințit, cu atâtea biserici, cu atâția preoți.

 4. Indiferenta,materialismul feroce,orbirea frumosului si facilului nu duc decat la ignorarea problemelor fundamentale ale societatii contemporane.
  Traim intr-o societate capitalista,orientata strict spre cultul performantei,eficientei si maximizarii profitului.
  Intr-o astfel de societate,marea majoritate sunt concentrati strict pe problemele lor,strict pe chestiunile materiale si superficiale ale vietii si atat.Sa sa gandeasca altii la lucrurile importante si sa le faca,ca noi avem alte probleme si chiar n-avem timp.

  Banul este regele societatii contemporane,el te ridica,el te coboara.
  O banala hartie a ajuns sa conduca lumea si sa subjuge pe toti.

 5. “I am arresting you because people here get offended of what are you saying”. Esential – ofensarea oamenilor (care sint ei?) a devenit pasibila cu inchisoarea. Implicatiile sint largi. totusi trebuie remarcat ca pina una alta asta se face in spatiul public. Nu cunosc ce spune legea, dar presupun ca arestari nu se pot face inca in spatiul bisericilor. Nu inca.
  Cit despre predica in desert, asta este ceva comun in Anglia. Am stat si l-am ascultat odata pe un astfel de pastor, predicind aici pe strada. Dupa care m-am dus, l-am felicitat pentru ca mi-a placut ce spunea dupa care l-am intrebat de ce totusi predica in strada pentru ….nimeni, de ce nu se duce la biserica unde predica lui s-ar putea sa sune in urechi mai “fertile”. M-a intrebat de ce biserica apartin. I-am raspuns. A clatinat din cap si a spus ca el nu crede in cultul organizat. Mi s-a facut mila de el. Energia si chiar credinta lui ar fi putut puse la lucru mai bine daca ar fi fost corect directionate. Asa insa….

 6. De multe ori ne corupe zelul misionar.Uitam ce am fost si cum am fost “recuperati” de Domnul si…ne invesmantam cu haina propovaduirii Evangheliei prea repede. Trecerea acesta spontana poate fi vatamatoare. Nu e suficient sa iesi in public si sa ..strigi din Biblie…trebuie sa oferi si ceva care sa intretina focul convertirii..insa…tocmai aici se poticnesc convertitii neoprotestanti, pt. ca nu au ce sa ofere pentru cresterea duhovniceasca a convertitului.
  Cred ca lupta poate fi dusa si in alt mod, dar in niciun caz de pe pozitii neoprotestante.
  Anglia este o tara cu multe probleme iar ortodoxia nu prea mai poate fi pliata pe fibra poporului actual.Foarte putini englezi se convertesc la ortodoxie, tocmai de aceea trebuie gasita o cale ortodoxa de salvare. Insa, nu stiu cum si nici nu stiu daca se mai poate acum, cand imoralitatile aici au atins cote paroxiste.
  Poate doar vreo..minune dumnezeiasca, deoarece in firea omului modern britanic nu prea mai sunt sanse de indreptare.
  Domnul sa-i miluiasca pe acesti oameni!
  Poate “focul, si sabia” i-ar mai ajuta sa stearga tot ce au adunat in fibra lor “morala”, fibra impregnata de colonialism egoism si ingamfare duse aproape la extrem in toate paturile sociale.
  PS.Interesant este faptul ca multi englezi se convertesc la islamism. Sa luam in calcul si asta…

 7. Intr-o tara ca Anglia mila lui Dumnezeu se manifesta si in protestantism. L-am auzit pe pr Rafail vorbind despre protestantii care au ajutat-o pe sora sa ortodoxa, in momente foarte grele, un ajutor dezinteresat, facut in ascuns si cu multa generozitate. Apoi un astfel de protestant i-a devenit sot sorei parintelui Rafail si ulterior, tot venind pe la parintele a ajuns sa se converteasca la ortodoxie. Dumnezeu, in marea sa mila fata de noi, lucreaza si acolo in sufletele celor care-l cauta.

 8. In ceea ce priveste predicatul aiurea, tot pr. Rafail a spus de atatea ori: “Oare cine te-a convins pe tine, vreun om sau Dumnezeu care a lucrat in sufletul tau? Deci cea mai buna metoda este rugaciunea pentru fratele aflat departe de Dumnezeu?”. Am citat din memorie.

 9. Ma intreb cati occidentali, nascuti si crescuti acolo, stiu de ortodoxie, altfel decat despre “o religie” sau chiar “o secta”.Ortodoxia are multe de oferit chiar ortodocsilor doar cu numele.O data “contaminat” de duhul ortodoxiei, realizezi, cum spunea undeva chiar par. rafail Noica, ca e “insasi firea omului”. Nu-ti mai trebuie nimic, nu mai vrei sa cauti decat in adancul ei, nu in afara ei.Pana sa o descopar, citeam numai belestristica si credeam ca acolo e realitatea, transfigurata, dar adevarata. De trei ani citesc numai carti duhovnicesti si-mi dau seama ca n-o sa-mi mai ajunga timpul sa termin macar la prima citire toate cartile care imi stau la rand. Ce sa mai vorbim ca multe ar trebui reluate,ce sa mai spuneam de practica?
  Avem cu totii cunostinte, amici, colegi care sunt, oficial, ortodocsi, si care realmente nu stiu ce e cu ortodoxia. E un adevar trist.Totul se rezuma la mielul de Pasti, la Craciun cu cadouri si animatie, eventual Mos Craciun si cateva “vizite” la biserica, cu pomelnic cand e vreun necaz acasa.Pai, pe ei nu-i intereseaza nimic, ce sa asteptam de la acei gonaci ai magazinelor, crescuti in cultura protestanta sau neoprotestanta sau chiar atee?
  Acum vreo 13 ani a fost in vizita un grup de scriitori germani si, printre alte activitati culturale, i-am dus la o manastire din zona. Au ramas perplecsi de cat de frumos era totul, au devenit brusc sfiosi ( pana atunci aveau aerul acela de suficienta vestica, de nonsalanta, pe care il stim cu totii), m-au intrebat cum se face cruce, si=au luat lumanari, tamaie,matanii, fara sa stie ce sa faca apoi cu ele…unul din ei mi-a zis ca nu stie de ce, dar nu-i mai vine sa plece de acolo! Am zis ca stiu de ce…

 10. @ Sanziana si Cora:

  Frumoase si adevarate cuvinte, respectiv marturii! Va asteptam cu un cuvant si in cinstirea parintelui Sofronie, pe care astazi il pomenim:

 11. Dar, paradele gay nu ofenseaza pe crestini si lume in general? Cei care aduc blasfemii si hule lui Dumnezeu, sfintilor si Bisericii nu au vina? Personal, as fi zis sa o lasam mai (foarte) moale cu (toate) aceste excese de corectitudine politica si realizam ca nimeni nu e perfect si sa ne punem problema in profunzime. In profunzime ne punem problema ce este cu adevarat bine si rau, nu ce ne ofenseaza sau ce nu, adica ce ne place si nu ne place — ca daca o luam pe principiul asta atunci toti vom fi arestati. In fine, totusi cum ramane cu drepturile crestinilor de a practica si propavadui (nu cu forta) religia care de fapt nu are nimic impotriva nimanui ci doar a pacatului in general? Se pare ca ai dreptul sa fi ofensat de religie dar nu ai dreptul sa fi ofensat de imoralitate si non-valuri? Cum vine asta? Vrem sa zicem ca imoralitatea nu exista si ca orice valori sunt ok? Pai, hai sa spunem asa de acum inainte, dar asta inseamna ca toti avem dreptul sa facem ce vrem, nu doar clasele privilegiate (adica homosexualii, ateii,…, dupa cum se observa).

  Apropo de video, mi s-a parut foarte buna si puternica predica. Ar fi putut fi exagerata sau nepotrivita locului (deci sa ofenseze cu adevarat), dar sincer, cred ca e prea buna de a fi refuzata si nu multi (nici ortodocsi) pot sustine asa ceva. In fine, nu a fost oare si Hristos urat de multi si rastignit?

 12. In momentul in care, in numele tolerantei, unii sunt promovati in spatiul public iar altii sunt exclusi din acelasi spatiu, iti dai seama ca ceva e, vorba ceea, foarte, foarte putred in Danemarca. Sau in UK, ca sa fiu on topique.

 13. Societate de cretini!

 14. E chiar ceva care miroase a iad in acest uk, de mult se spune ca acolo sunt interzise primele cuvinte pe care le spune copilul, mama iar apoi tata, unii zic prima data tata… Iata ca in tara sus numita nu ai voie sa mai spui aceste cuvinte… poate cineva sa se opreasca si sa inteleaga gravitatea acestui fapt? E posibil asa ceva…pana unde merge diktatura fara ca cineva sa-i spuna pe nume.
  Parada rusinii poate avea loc desi provoaca sila tuturor, dar iata ca un simplu cuvant moralizator, este imediat oprit. Ighemonul de azi… rade, mai schimba o vorba, apoi te aresteaza.
  Uraciunea inaintea Domnului este acceptata de conducatorii de azi, iar o educatie data de parinti, in mediu particular, nu este acceptata, iar parintilor li se ia DREPTUL DE A-SI MAI CRESTE COPII (asta e real). Fratilor ce e asta… trebuie sa ne trezim si sa nu mergem mai departe cu stirile de senzatie din “domeniu” spiritual, ci sa intelegem.
  Daca este rau inainte de venirea omului faradelegii, de ce e asa? De la oameni? “Se va inmulti faradelegea” zice Pavel, oare dusmanii credintei s-au organizat pentru A-I PERSECUTA PE CRESTINI cu acel zambet fals al politistului care de fapt te aresteaza, Pentru a anestezia spiritele, rade… poate fi si filmat, nu are atitudinea aia dura, care ar deranja.
  Manusa a fost aruncata crestinilor, provocarea a avut loc, crestinul e obligat SA FACA CEVA CE LEGEA LUI NU II DA VOIE.
  “O lupta e viata deci te lupta” sa indeplinesti binele in continuare. Daca te opresti inseamna ca asculti de ei.
  De azi inainte CRESTINUL TREBUIE SA FACA BINELE SI SA SEA EDUCATIE BUNA , DESI LEGEA LUMEASCA INTERZICE ASTA. Legea lumeasca, inspirata de diavol, spune ca daca inveti binele discriminezi pe altii. Si se pedepseste. Prin noii ighemoni procurorii, politistii, judecatorii nedrepti.
  O sa repet PERSECUTIA A SI VENIT si e bine sa nu se uite asta.
  A persecuta pe crestini este legal ca in primele secole…
  In psalmi e scris”in ziua necazului ma vei chema si te voi izbavi”
  Doamne ajuta.

 15. ANUNT IMPORTANT – DEMONSTRATIE PRO-FAMILIE LA BUCURESTI

  Asociația „Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi” – filiala din București și Fundația „Ioan Bărbuș” organizează în București, Piața Victoriei, un Miting de Solidarizare cu manifestanții care protestează în Franța împotriva legiferării „căsătoriei” homosexualilor și permiterii adopției de copii de către astfel de cupluri duminică 14 iulie 2013, ora 18.00 – 21.00 Piața Victoriei, pe trotuarul din dreptul Muzeului de Geologie (v. harta)

  Deși mass media tratează chestiunea cu mare discreție, mișcarea din Franța pentru apărarea familiei și a copiiilor este masivă, milioane de oameni participă la proteste împotriva acestei legi, fără a se lăsa descurajați de represaliile polițienești violente, arestările abuzive și chiar detenția politică (v. cazul Nicolas Bernard-Busse), la care recurg autoritățile socialiste. În data de 11 iulie, va sosi la București Primul Ministru socialist al Franței, Jean-Marc Ayrault. Dorim să-l întâmpinăm cu ospitalitate, exprimându-ne solidaritatea cu protestatarii francezi și cu victimele abuzurilor polițienești din această țară. În data de 14 iulie, ziua națională a Franței, vor avea loc în întreaga lume manifestări de solidaritate cu francezii. Să fim și noi alături de francezi, pentru apărarea familiei și a libertății, și respingerea experimentelor socialiste impuse prin metode polițienești. Vor participa și cetățeni francezi de la LMPT (La Manif Pour Tous) București.

  Sunt binevenite steagurile tricolore ale celor două națiuni. Nu sunt acceptate simboluri / costume /pancarte care nu au fost agreate în prealabil cu organizatorii. Sunt în mod special binevenite familiile cu copii.

  (imi cer scuze daca se stia deja.)

 16. Nu se stia, ar trebui anuntat si pe site. Poate mai trimite-ti acest anunt si la alte rubrici cu comentarii. Bravo organizatorilor ca sunt solidari cu un popor care s-a opus acelei monstruase impuneri socialisto-comuniste.

 17. E anuntat chiar in postarea principala de la pagina de stiri: DEMONSTRATIE PRO-FAMILIE LA BUCURESTI, DUMINICA – solidarizare cu manifestantii din Franta

 18. Pingback: EXPERIMENTUL QUEBEC sau capitularea libertatii religioase. Angajatilor din domeniul public le este INTERZISA PURTAREA SIMBOLURILOR RELIGIOASE - Recomandari
 19. Pingback: ANALFABETISM CRESTIN IN MAREA BRITANIE: Superman – personaj biblic, Adam si Eva sau Crucificarea – necunoscute pentru trei din zece copii - Recomandari
 20. Pingback: CASATORIILE HOMOSEXUALE LEGALIZATE IN INTREAGA MAREA BRITANIE. Uraciunea sodomica – aprobata de 2/3 din populatie si socotita “moment istoric” de premierul “conservator” Cameron. PRIMELE “CASATORII” GAY DEJA OFICI
 21. Pingback: DOCUMENTAR BBC DESPRE PERSECUTIA CRESTINILOR DIN MAREA BRITANIE (Video-subtitrat in romana). Lectia presiunilor seculariste: toleranta si anti-discriminarea NU sunt si pentru CRESTINI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare