NOUA POLITICA ”ANTISISTEM”, REVOLUTIA COLECTIV SI DESANTUL NEOKOMINTERIST. Spre noua distopie a României militarizate si globalizate a ”tinerilor liberi si frumosi”

Pentru ca si tinerii liberi si frumosi ai Colectivului sunt niste parveniti dubiosi
- DW/Horatiu Pepine: Opinie: Involuțiile dreptei
Există trei momente care par să definească o anumită atitudine a dreptei politice românești din ultimii ani. Nu e vorba de politica fiscală, de legislația socială, nu e vorba nici de poziția față de tematica Uniunii Europene, ci mai curând de poziția față de religie. Dreapta, dacă luăm termenul în accepția sa convențională, tinde să evolueze tot mai hotărât către o politică anticlericală și libertară chiar dacă anumite gesturi au putut sugera atașamente de semn contrar. De exemplu, angajamentul PNL privind organizarea unui referendum pe tema definirii constituționale a familiei este, aparent, contrariul a ceea ce spunem, dar nu este greu de observat că decizia ține de iminența alegerilor și de alte circumstanțe. Altele sunt însă episoadele care ne dezvăluie tendințe de adâncime și relevante pe termen lung.
Primul episod este ”Revoluția Colectiv”, pe care atât PNL cât și USR par a o considera nu un protest social-politic printre altele, ci un veritabil eveniment fondator. Și nu doar liderii de partid, dar și premierul Dacian Cioloș (revendicat în mod egal de ambele grupări) a acordat comemorării o importanță ieșită din comun. Incidentul recent cu ziariștii este grăitor prin el însuși: sosit la locul comemorării, premierul a refuzat să dea declarații cerând să i se respecte intimitatea și dreptul la reculegere. A fost un fel de a spune că gestul său este ”serios” și nu un act de pură conveniență.
Dar, așa cum am mai arătat, manifestațiile prilejuite de accidentul tragic din timpul unui concert de muzică rock au promovat, printre altele, un mesaj anticlerical și antireligios, unul surprinzător la prima vedere, căci nu fusese de nimic anunțat. Pentru cine a fost la fața locului în acele seri din Piața Universității nu există îndoială că manifestația a exprimat ceva din spiritul protestelor împotriva autorității, în linia Revoluției de la ’68. Rockul, ca metonomie a lumii occidentale în dimensiunea sa libertară, a fost catalizatorul unei mișcări care a luat ca țintă morala părinților, ca un fel de a spune: ”Ne-am săturat de Biserica voastră și de Dumnezeul vostru incapabil să prevină cruzimile de pe lume!”
Al doilea episod este decizia pe care guvernul nou instalat a luat-o încă din primul moment: ”În aceste zile – a declarat premierul Dacian Cioloș – când au fost discuții legate de finanțarea sau nu a lăcașelor de cult, dincolo de justificarea sau nu a bugetului public, am simțit o tensiune foarte mare în societate legată de aceste lucruri și cred că, împreună, trebuie să vedem cum facem să depășim aceste tensiuni și aceste conflicte care nu fac bine nici de o parte, nici de alta”. Am citat motivația pe larg deoarece ea pune în evidență că nu circumstanțele economice, ci afilierea la mesajele anticlericale ale ”Revoluției Colectiv” au fost determinante; nu constrângerile financiare, ci opțiunile ideologice au dictat politica Guvernului.
Al treilea episod este, desigur, declarația recentă a președintelui Klaus Iohannis care i-a calificat drept ”fanatici religioși” pe semnatarii petiției pentru definirea familiei în Constituție. Cum nu pare să fi fost spontană și întâmplătoare, afirmația va fi avut scopul de a provoca o polarizare și o dinamică electorală favorabilă, prin coalizarea opțiunilor libertare din societatea românească.
Se vede mai limpede acum că dreapta este înclinată să aleagă o linie de laicizare tot mai avansată. Ceea ce se petrece la noi este în contratimp cu evoluțiile din unele țările occidentale, dar acest lucru nu ar trebui să ne surprindă. În Franța bunăoară, victoria lui François Fillon în primarele dreptei sugerează că dreapta aduce în prim plan un catolicism tradiționalist care părea complet epuizat sau prea timorat ca să mai iasă în evidență. Dreapta franceză tinde astfel să reînnoade legătura cu tradiția politică conservatoare, în timp ce în România, PNL și USR lansează mesaje contradictorii pe măsura confuziei generale, dar evoluează în linii mari pe calea despărțirii de tradiție. Un candidat USR de la Cluj care sugera un progrom împotriva credincioșilor ortodocși a fost retras cu scuze publice de pe liste, dar faptul de a fi ajuns acolo dezvăluie afinități semnificative. Din eclectismul de azi al USR se va desprinde la un moment curentul dominant, care, după toate aparențele, se îndreaptă puternic către stânga libertară.
Prin comparație, PNL posedă o inerție mare, care îl ține mai aproape de atașamentele sale tradiționaliste. Liberalii s-au speriat în primă instanță de declarațiile lui Iohannis, și au anunțat că vor susține referendumul privind definiția familiei, dar faptul de a-l fi desemnat necondiționat pe Dacian Cioloș ca port drapel ne dezvăluie orientarea lor principală. Premierul arătase fără dubiu care este direcția gândirii și acțiunii sale și mai ales că nu acceptă să fie deturnat de politica de partid.
Divorțul acesta aproape anunțat dintre dreapta politică și ortodoxia românească e de rău augur, căci va aliena și mai puternic electoratul cu opțiuni autentice de dreapta, obligându-l să se izoleze în absenteism sau în contestații antisistem.
- Profit.ro/ Adrian Panaite: De la desantul kominterniștilor nu am mai văzut așa ceva
Suntem chemați să participăm la o schimbare pe care noi înșine nu știm cum ne-o dorim, dar pe care alții ne-o pregătesc de mai mult timp. Cică ar trebui să înlocuim o clasă politică eratică, păcătoasă, fără vocație pentru o misiune pe termen lung, însă nu cu oameni ridicați din prefacerile societății românești, din zbaterile de zi cu zi, personaje vii cu istorii personale zbuciumate și crez zidit din neajunsurile ultimului sfert de veac.
Ni se pregătește, în schimb, o unitate în misiune care să vină în pas cadențat pentru a configura o Românie după scripte făcute în laboratoare care n-au nimic de-a face cu realitatea trăită sau cu traiectoria pe care ne-au pus – conștient și cu dedicație – elitele generațiilor de acum un secol, un secol și jumătate.
Cu 70 de ani în urmă veneau pe tancurile sovietice niște tovarăși pregătiți îndelung în școlile Komintern-ului pentru a ferici arhaica și retrograda Românie cu binefacerile unei istorii marxiste mergând implacabil spre comunism, presupus suprema formă de organizare a societății umane. Mulți nu vorbeau bine română pe care nici măcar nu o aveau ca limbă maternă. Știau, însă, mai bine pentru noi cum trebuie să arate societatea românească, cine e bun și cine nu, ce ne prinde bine și ce ne trage înapoi.
Nimeni nu i-ar fi băgat în seamă, dar aveau sprijinul unei puteri străine pentru care au fost spărgătorul de gheață pe meleagurile mioritice. Au băgat în pușcăriile țării clasa politică, și ea coruptă, a perioadei interbelice, dar nu suntem siguri că trebuie să le mulțumim pentru asta. Kominterniștii nu au lăsat în urma lor decât sânge, o faimă rea și o imensă spărtură în ce ar fi trebuit să fie cursul firesc al istoriei românilor.
De la alt azimut, cu același elan internaționalist, dar vorbind despre viitorul României, vine acum o altă generație pregătită să ne pună pe o traiectorie despre care nu știm prea multe și pe care nu suntem convinși că ne-am dori-o.
La un semn dat putem bănui de unde, persoane cărora de mult li se promisese că vor prelua ștafeta s-au regrupat în formație de pe unde erau risipiți aiurea în lume. Au lăsat slujbe bine plătite și au venit să candideze în Parlamentul pe care tot ei îl hulesc.
Este noutatea acestor alegeri să găsim pe liste oameni care abia dacă au trăit în România un an din ultimii 10 și dintre care unii vorbesc înfiorător de prost limba română. Ne cer votul și spun că vor schimbarea clasei politice, ca și când ar fi de la sine înțeles că nemulțumirile acumulate până acum față de conducătorii României trebuie să se canalizeze într-un folos către ei.
Poveste ilară antisistem
Ni se spune că vor să înlocuiască un „sistem” care ne-a furat viața. Abia aici este componenta mârșavă pentru că lucrurile stau, de fapt, exact invers. Tocmai pentru că sistemul vrea să controleze totul, nu lasă la întâmplare nici mișcările „antisistem”. Nu cumva să se genereze ceva, o mișcare izvorâtă din zbaterile societății românești, punând pe picior greșit puterile străine și militarii cărora acestea le-au încredințat „pacificarea” unei Români spoliate.
Nemulțumirile noastre, frustrările, chiar ura, trebuie atent canalizate de acest sistem. Vajnicii „luptători antisistem” care au CV-uri croite aproape până la detaliu de stăpânii adevărați ai României ne cer, de la Roșia Montană încoace, și mai abitir după flama de la Colectiv, să venim să dănțuim împreună pe cadavrul vechii clase politice în descompunere.
Internaționaliștii de ieri și de azi
De ce am accepta această invitație? „Nici nu știm cine sunt acești oameni!” Replica lui Donald Trump despre refugiați se aplică din plin aici. Persoane venite parcă de niciunde, copleșiți de un dor năvalnic de România într-atât de simultan încât ne face suspicioși. Unde au fost până acum? De când se cunosc între ei? Cum au ajuns pe liste? De ce au venit ca un mare val? Habar nu avem, dar cică sunt altenativa la clasa politică veche.
Măcinați de spectacolul de terfelire de la DNA, de multe ori neurmat de sancțiunile binemeritate, politicienii vechi bagă capul în pământ. Sunt vremuri de epurare. Ca și în anii ’50, nu neapărat pentru cele rele ale lor părăsesc scena, ci pentru a face loc internaționaliștilor. Kominterniști atunci, neoliberali, adepți ai marxismului cultural sau, pur și simplu, doar inși la ordin acum.
De la desantul Komintern-ului din 1944 nu am mai văzut așa ceva! Impresia de asalt este covârșitoare. Executanți cu dublă comandă – internă și externă – sunt chemați să-și îndeplinească misiunea pentru care au fost pregătiți. Vă asigur, nu este una de eliberare. Creații de eprubetă, își joacă stângaci rolul, prezențe publice încă mai schimonosite decât politicienii vechi despre care spun că vor să-i înlocuiască.
Vedem personaje cu traiectorie profesională aproape trasă la indigo, destine liniare fără o legătură cu ce știm despre omul pe care-l întâlnim pe stradă. Cum pot fi oameni atât de nereprezentativi pe listele Parlamentului, teoretic reprezentarea supremă la nivel instituțional al reprezentativității?!
Pe cine dorim să se întoarcă din străinătate
Să nu fiu înțeles greșit! Am încredere că români plecați în străinătate se întorc și se vor întoarce, și se vor implica în activitatea publică și politică, din real patriotism. Istoria modernă a României este făcută de oameni care au fost la studii în străinătate și a căror loialitate și dedicație nu o putem sublinia suficient. Mă gândesc, însă, la persoane cu povești reale, cu dubii și crezuri, cu experiențe nemijlocite, lovituri ale sorții și împliniri prin muncă. Cu alte cuvinte, la oameni.
Desantul ciborgilor Securității de rit nou nu are, însă, cum să mă entuziasmeze. Mi se pare înlocuitorul de coșmar a orice a fost mai mult sau mai puțin rău până acum. Este schimbarea pe care nu avem de ce să ne-o dorim.
Moartea schimbării
România militarizată, branșată la planuri globaliste, cu mase de manevră duse de nas cu lingușitorii ale sistemului despre „tinerii frumoși și liberi”, îmi apare mai degrabă ca o veritabilă distopie. E ca și cum am reinventa guverne kominterniste.
Schimbarea promisă – care, totuși, pare pe cale să eșueze – este exact opusul primenirii. E mai mult decât anchilozare; este chiar sancționarea unei matrițe care să fabrice în continuu „pui ai sistemului”.
Abia aceasta ar fi o lovitură pentru tot ce România ar putea ridica drept elită politică, culturală și profesională, din prefacerile și trăirile nemijlocite ale societății, printr-o combinație fericită între elecție și emergență. Ce șanse ar mai avea tinerii să se ridice când canalul predeterminat al fabricării de (pseudo)lideri ar funcționa uns de stăpânii interni și externi ai sistemului? Care ar mai fi viața reală a României? Unde ar mai fi ieșirea din încremenire? Unde ar fi loc pentru oameni care să vină susținuți numai de propria lor muncă și de propriul lor destin?
F. bune observatiile lui Panaite. Cine sint aceste personaje? Pai majoritatea lor au un istoric obscur de simpli amploaiati in Romania care s-au straduit sa treaca niste teste si sa ajunga pe post de amploaiati mult mai bine platiti in Comisia Europeana. De exemplu Raluca Pruna a fost multi ani un angajat de rangul 2 (desk officer) in DG pentru Justitie si asa mai departe. Adica ei tot dintre noi sint, numai ca acum sint “ai lor”. Nu sintem condusi de “tehnocrati” ci de “amploaiati”. Intimplator am auzit-o pe o X-a nu-i retin numele invitata la Antena 3 sa raspunda intrebarilor lui Mircea Badea et. comp. Lasind la o parte ca habar n-avea de nimic, dar nici macar nu avea aplombul politicienilor de tip vechi de a salva situatia cu niste raspunsuri care macar sa para la obiect. Era ca o fetitza scoasa din scoala primara si ascultata la o lectie pe care n-o stia. Cu alte cuvinte s-a produs ceeea ce noi nu credeam ca se mai poate: fosta clasa politica este inlocuita de una inca si mai impotenta si mai anti-romaneasca, si mai tradatoare si mai distrugatoare in prostia si obedienta ei.
Cit despre Romania “profunda”…. observ ca ea este de fapt f. divizata, f. infiltrata si mult prea vulnerabila la manipularile securistice – vezi Sinodul din Creta si cum a fost el folosit…..
@petra
Totul decurge precum a spus Arsenie Boca:
“Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/11/canonizarea-parintelui-arsenie-boca-campanie-declansata-oficial-la-radio-trinitas-sibiu/
Ma bucur mult ca exista astfel de voci in Romania, oameni care inteleg ce se intampla – ceea ce nu e putin lucru dupa cum se poate vedea. Cat priveste solutiile, chiar ca nu e usor, pt ca daca ne lasam contaminati de ura, teama sau dispret, ei au obtinut exact ceea ce vroiau. Pe de alta parte, valorile reale tr perpetuate si mistificarile denuntate. Cred ca cine atinge echilibrul intre cele doua e intr adevar genial. Dar asta nu se poate face decat prin Duh: lipindu te de Dumnezeu si nepierzand nici iubirea, nici speranta.
Articolele sunt binevenite. De-aceea, e bine sa pastram o tacere mormantala asupra optiunilor crestine de la aceste alegeri, asupra singurului partid care-si asuma deschis apararea Bisericii si a credintei. Basca, plin de membri care au fost citati aici, pe cand vremea cand erau simpli “cetateni”…
Lasitatea, marea boala a neamului romanesc.
@Mihai S
Fratioare, eu zic sa o lasam asa. Nu de lasitate nu zicem nimic, ci ca sa nu stricam entuziasmul unora pentru butaforii… Si ne-am cam exprimat deja o opinie, oricum, pentru liderul sustinut acum de voi (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/04/14/bomba-de-pe-coliva-sistemului-politic-romanesc-marian-munteanu-nominalizarea-pnl-la-primaria-capitalei-de-la-agentul-schimbarii-sociale-al-national-endowment-for-democracy-la-reprezentantul-hu/)
Ma rog, asta nu inseamna ca nu poate exista o optiune valida pro-ANR pentru cine are cu cine vota de pe listele respective in circumscriptia sa. Insa nu avem deloc entuziasmul necesar pentru a da ANR ca “solutie”. Deci e o treaba de discernamant personal adaptat local.
@ Mihai S.:
Eu voi vota ANR la Camera Deputatilor (Dan Tanasa), desi stiu ca nu sunt sanse sa faca pragul.
Dar e o iluzie sa crezi ca acest blog, care aproape ca nu mai poate tine pagina de stiri mai are influenta de altadata si ca ar conta la ceva ce sustine unul dintre admini aici in materie de vot. De departe Facebookul detine suprematia pe asa ceva, mai ales ca e vorba de numere mari. M-as bucura sincer sa intre in Parlament ANR-ul, desi nu am incredere in liderul sau, dar pentru valorile promovate. Dar nu cred ca votul asta e mai mult decat o iluzie de participare. Jocurile se fac in alta parte. E doar opinia mea de acum.
Nici eu nu pot sa inteleg aceasta letargie in exprimare referitor la aceste alegeri.As fi inteles-o si am fost contaminat de ea la fiecare dintre alegerile trecute.Singura exceptie cind a fost cu referendumul contra marinelului.Daca voi insiva ziceti,mai timid,ca aveti o optiune(sic)care,culmea,coincide cu ce gindim si noi,de fapt singura optiune decenta/normala,atunci ce motive intemeiate ati avut sa bagati capul in nisip?Ca nu mai aveti puterea de influenta dinainte(de ce oare?)nu e o scuza si nici aia cu butaforiile nu tine.Nu a zis nimeni ca trebuia sa va dati peste cap in vreun fel dar sentimentul care a razbatut a cam semanat cu cel de nepasare, de abandon adica taman pe dos.Situl asta mi se pare ca a devenit un soi de biblioteca in care bibliotecarii si putinii cititori sint putin prea intepeniti in fotolii si…sedentari.Unde e vitalitatea,spiritul,comuniunea,solidaritatea?
Frustrant,dezamagitor…
@ Ovidiu:
Inainte de a fi frustrat si a judeca, poate incerci sa pui un gand bun si sa iti pui problema ca oamenii pot ajunge sa aiba si ei probleme personale, familiale mai mari, unii sunt bolnavi, altora li se nasc copii si au multe alergaturi de facut si pot sa aiba prea putina vreme si dispozitie de alte implicari (cu atat mai greu pentru politica!), dupa cum vezi nici macar de a intretine siteul asta la un nivel decent pe pagina de actualitati. Ca suntem oameni. Si doar oameni. Si ca facem ceva voluntar. Dupa puteri. In plus, da, pe tema asta nu ne-a dat pe dinafara exaltarea si entuziasmul dupa Marian Munteanu, care, ca persoana si ca trecut nu e cel mai credibil lider al unei miscari nationale reale. Altceva este ca are pe liste oameni sinceri si ca aderam la aceleasi valori. Dar sa mai sarim dupa fenta sistemului securistic – asta chiar nu mai vrem. Insa atat cat am mai putut, am aratat care e cel mai mare pericol (ciolosienii) si am sustinut masiv initiativele Coalitiei pentru Familie. Mai departe… sunt neputinte, dar e si multa carcoteala. Iarta-ne ca te dezamagim!
@ovidiu
Ar mai fi si alta optiune, cu mai multe sanse se succes.
Tăriceanu susține demersul Coaliției pentru Familie, care dorește modificarea Constituției în așa fel încât în legea fundamentală să fie stipulată căsătoria între femeie și bărbat.
Tăriceanu susține că se va lupta cu toate armele ”atât în calitate de președinte al Senatului, cât și în calitate de lider ALDE”, pentru ca acest demers să aibă succes.
http://www.stiripesurse.ro/video-tariceanu-pozi-ie-radicala-in-problema-casatoriilor-intre-persoanele-de-acela-i-sex_1161170.html
Mergeti la vot, ca e albastra daca Nicusor Dan obtine “un rezultat istoric”!
16:00 Nicusor Dan: Ne indreptam spre un rezultat istoric
16:08 Prezenta la ora 16:00, la nivel national: 27,07%; in Bucuresti: 27,74%
http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21462348-alegeri-parlamentare-sectiile-vot-deschis-ora-7-00-peste-19-milioane-alegatori-sunt-asteptati-aleaga-viitorul-parlament.htm
Alina merge din greseala in greseala spre victoria finala: DEZASTRU pentru PNL în București
Liberalii au ajuns să aibă un procent situat sub 10%, echivalentul unei umilințe totale. PSD conduce detașat, iar USR se află pe locul 2.
http://www.stiripesurse.ro/dezastru-pentru-pnl-in-bucure-ti-surse_1168460.html
Lui Alina ii zboara PNL dar nu admite sa fie singura jumulita: “Dacă majoritatea parlamentară care să dea premier în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat”, a declarat Alina Gorghiu.
http://www.mediafax.ro/politic/alina-gorghiu-cere-demisii-in-lant-daca-dacian-ciolos-nu-va-fi-premier-dupa-11-decembrie-16016148
Politica nu face decat sa dezbine oamenii. Spunea cineva ca in toata istoria Americii nu a mai avut loc o campanie electorala atat de murdara ca cea din acest an.
La ce foloseste o campanie de dezbinare a oamenilor? Cui foloseste?
Cred ca cel viclean se bucura cel mai mult de zavistia asta dintre oameni.
Ultima oara cand am mai sustinut un politician roman in care chiar am crezut, a fost atunci cand I. Capsali a candidat la europarlamentare. Intre timp m-a pierdut ca sustinator deoarece am observat ca si el a incepuse sa-si faca un obicei in a-si demoniza constant adversalii politici. Aceeasi greseala pe care o fac aproape toti politicienii zilelor noastre.
Munteanu nu m-a convins, iar daca liderul unui partid nu ma convinge, de restul partidului de ce m-ar mai interesa?
Dupa atatia ani de votat cu “raul cel mai mic”, dar si de cateva deziluzii, am renuntat sa ma mai cred ca mai poate veni ceva bun/salvator din politica.
Si austriecii, cand l-au invitat pe Dragnea in Austria, stiau deja ca o sa cante vesel O, Tannenbaum (ala romanesc), ca pe vremea cand ii pupa Mihalache pe portofel. Dar cel mai bun indiciu a fost manevra cu taxa auto. “Geniala” de altfel. Orice tanar, fie el si promotor al schimbarii in Romania, isi doreste un autoturism, dar nu-si permite poate decat unul second-hand. Asa ca au zburat stampilele pe sigla PSD chiar de unde nu se asteptau Nicusor Dan sau Basescu. Acum sunt curioasa daca se tin de cuvant, mai ales ca ziceau ca e ilegala taxa in Europa. Adica putem tine o astfel de taxa ilegala, dar nu putem sa modificam propria constitutie pe placul lui Dumnezeu, ca baga nu stiu care nevazut strambe. Am citit si articolul din Familia Ortodoxa si tot n-am prea avut chef sa votez Alianta, pentru ca a fost chiar fortat si prea in ultima clipa scos, dar sora-mea era atat de entuziasmata, incat am zis ca decat sa-mi anulez votul, mai bine ii fac ei un hatar, ca si asa era clar ca de Alianta auziseram doar noi din cartierul respectiv. Era evident ca PSD-ul castiga zdrobitor si cred ca trebuie sa-i pupe mana lui Iohannis, care s-a dat in stamba cand i-a facut pe romanii credinciosi talibani. Eu eram paralela cu mersul la biserica si cu ce se intampla la slujbe, dar totusi imi exprimam si in State satisfactia ca sunt ortodoxa si ce bine e la noi la biserica, desi frecventam mai mult in afara slujbelor si stateam si eu in strana si ma uitam la icoanele de pe pereti, sau participam la Inviere, pana sa merg duminica la slujba. Asa ca imi inchipui ca Iohannis i-a atins pe mai multi la sentiment, chiar daca el credea ca doar o mana de habotnici pot sa strambe din nas cand se pune el in slujba aluia rau.
Sa nu se intelega ca am ceva cu austriecii. Fata de suedezi, alti iubitori de padure romaneasca, poate ei au mai si plantat puieti in imperiu, dupa ce trimiteau bustenii la vale. Au stiut sa-si astearna, acum sunt gata de taiat. Sper sa se ocupe si de reimpadurire cei care fac o afacere in domeniu in Romania. Economic vorbind, suntem acum o provincie austriaca si mai mare. Sunt per ansamblu mai simpatici decat nemtii, pentru ca sunt credinciosi, dar asta nu ne tine noua de cald cum ne tinea un lemn mai ieftin pana anul asta in zona mea unde acum sunt mai ieftine brichetele cu rumegusul de la taierile lor, decat lemnul scump adus pe sponci de romani din padure. Dar n-am nimic nici cu suedezii. Poate ca ei, pentru ceva lemn in plus si o imagine retusata a Scandinaviei, au intermediat returnarea copiilor romani din mainile Barnevernetului. Nu dau ei medalii din senin. Asa ca astept sa deschida un magazin IKEA la Timisoara si chiar o sa cumpar ceva.
Odata cu aceste alegeri parlamentare, cel putin un lucru bun a fost infaptui: Remus Cernea a fost ejectat din politica.
Si eu am votat cu ANR, nu de dragul lui Marian Munteanu, ci pentru ca pe listele circumscriptiei mele figurau niste oameni integri, cu credinta in Dumnezeu, cu optiuni clare pentru valorile traditionale, oameni pe care ii cunosc personal. Alianta a obtinut cel mai mic scor in alegeri pentru ca s-a organizat tirziu. Am mai aflat cum afisele lor electorale erau smulse sistematic in localitatile din judet.
Singura mea bucurie este ca ciolosenia pamintului pleaca, impreuna cu gasca de tehnocrati incompetenti si obraznici.
N-am putut sa nu remarc aseara veselia desantata din tabara nicusorilor-ban in contrast cu tonul masurat al lui Dragnea. Aceasta in timp ce pe Digi, CTP-ul adopta un ton batjocoritor,condescendent cind vorbea de optiunea majoritar exprimata, in zimbetele si chicotelile abia stapinite ale tinerilor frumosi cu studii superioare adusi in studio. Ce spectacol!
Pe de alta parte, nu e nici un motiv de bucurie ca stinga (pe fata) a revenit la putere, in detrimentul unei stingi vopsite in dreapta. Fara Dumnezeu si fara Tara, nu exista o miscare de dreapta autentica.
Sa ne ajute Dumnezeu!
P.S.: Frati admini, nadajduiesc sa treceti, cu ajutorul lui Dumnezeu, peste greutatile de zi cu zi si sa va puteti continua misia pe acest site. Toate cele bune!
Dupa aceste alegeri ramanem cu Bunul Dumnezeu si CO:) . Maicuta Domnului sa va ocroteasca familiile fratilor admini.
Eu observ din nou cu mirare ca pe cat de agresivi sunt sustinatorii pnl-usr, pe atat de slabute le sunt procentele. Nu ma mira rezultatele, cam astea erau si pronosticurile, dar ma mira stilul tupeist si intimidant al admiratorilor lui Iohannis si binomului. Poate in alte parti o fi altfel, dar in jurul meu, in Bucuresti, nu ai loc sa iti exprimi liber optiunea politica pt ca daca fereasca Domnul!, e vreun pnlist/usrist in zona din prost/comunist/batut in cap etc nu te scoate. Putini, dar rai, trogloditi si complet incapabili sa accepte alteritatea, adica inapti pt democratie. Daca altele erau rezultatele ne am fi aflat in plina dictatura, ca in ’46, cu turnatorii la fisc si dna sau mai stiu eu ce… Acum nu spun ca toti sunt asa, dar tendinta e evidenta. In orice grup te ai duce, cei care au alte optiuni electorale vorbesc pe susotite, altfel risti sa iti sara istericii in cap.
Incepand cu 2014, asta au adus ei in Romania: agresivitatea fata de celalalt, radicalismul discursului si dezbinarea. Si o spune una care pana in 2014 i a votat constant!
Mi se par evidente cauzele acestui esec de proportii: nu dragostea fata de psd, ci scarba fata de colonialismul fortat impus Romaniei de aceste slugi dedicate care au dovedit o neintelegere crasa a fiintei romanesti a carei identitate ca nimeni altii de la ’90 incoace au calcat o in picioare si au cautat sa o zdrobeasca cu un cinism monumental.
Personal am votat ALDE. Am fost tentata sa votez ANR, dar si eu am rezerve fata de lider, nu stiu de ce, poate ma insel, pt ca altfel imi place cum vorbeste (biografia cred ca e problema, il recomanda ca pe o persoana mult prea versatila pt gustul meu).
Dragi admini, ma alatur si eu Dacianei si ma rog sa va dea Dumnezeu putere si resurse sa continuati lucrarea voastra la acest excelent site!
admin2
In primul rind,recunosc ca am fost putin cam “expresiv” in com. mele,nici nu ma ascund si nici nu ma intereseaza departamentul pedanterie.Pe de alta parte,vad din raspunsul tau,elegant, ca nici nu ai vreo banuiala asupra sinceritatii mele.Mersi pt asta.Sincer,nu ar fi meritat efortul daca v-as fi suspectat si eu pe voi de ceva,in vreun fel.Dar lucrul principal pe care am vrut sa-l punctez e ca ar fi fost necesar un minim efort de implicare si,de ce nu,poate de o sustinere,daca de partizanat ne-am jena putin.Ce observ eu si la ceilalti comentatori,si cu asta nu pot fi de acord,e ca daca un candidat/partid sau om in general,nu tickuie 100% casutele din…mintea noastra(exagerez un pic,nu zic ca ar fi perfecti asa cum si noi sintem departe de asta dar imperfectii astia au ales sa se implice,sa inceapa ceva),atunci frate,asta e motiv de suspiciune si ne spalam repede pe miini?Daca suspectati ceva necurat,securistic,atunci puneti in lumina.Nu e vorba sa ne aruncam cu capul inainte,patetici.Dar de aici si pina la anchilozarea asta fricoasa in vremea cutitului la os cum sintem noi acuma(parerea mea),,.Aici era vorba de o minima marturisire.Nu stiu daca am fost suficient de coerent…Imi cer iertare.Va doresc sa va dea Dumnezeu tot ce-mi doresc mie si familiei mele.
@Doroteea
“Am fost tentata sa votez ANR, dar si eu am rezerve fata de lider”.
Idem. Si pe mine m-a furat discursul sau crestin. Insa sunt cateva “dar” care mi-au taiat elanul. Si personal, nu pot vota un demers politic exclusiv pe modelul binecunoscut ca X garanteaza pe Y.
Cat despre alegeri nu treubuie sa fii ghicitor in stele ca sa observi ca PNL a pierdut pe mana lui Dacian si implicit a alegerilor facute de Iohanis in legatura cu PNL (vezi impunerea lui Dacian si a Alinei), iar victoria PSD e o surpriza doar prin prisma scorului atat de detasat fata de locurile doi si trei.
Acum, ingrijorator mi se pare aplombul asta psd-ist cu Liviu Dragnea premier. Mi se pare o enorma greseala sa dai apa la moara pierzatorilor si sa ii ajuti, aducandu-i in zona de conflict, locul pe care si-l doresc mai mereu. Este posibil sa se iveasca o criza politica daca Iohanis va respinge aceasta propunere de prim ministru a PSD.
Iohanis va fi legal indreptatit sa respinga propunerea PSD in legatura cu persoana Liviu Dragnea si aici nu ma refer la tema de campanie cu “penalii” ci strict la textul de lege referitoare la ocuparea functiei de prim-ministru. Este gresit a se considera ca votul politic iti da dreptul sa incalci legea. Este o fortare inutila si periculoasa fiindca poate arunca tara intr-o criza institutionala ca cea din 2012. Si Iohanis a dovedit ca putin ii pasa de tara asta si cred ca nu va rata momemntul daca i se serveste la fileu.
Dragnea are dreptul sa fie ales intr-o functie sau demnitate publica (poate fi deputat sau senator) intrucat nu si-a pierdut exercitiul drepturilor electorale (dreptul de alege si de afi ales intr-o functie sau demnitate publica) ca urmare a unei pedepse complementare care putea sa insoteasca condamnarea penala definitiva, insa are interdictia legala de a fi numit intr-o functie sau demnitate publica. Conform art. 16 alin. (3) din Constitutie “Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.”. Potrivit art. 106 din Constitutie incetarea mandatului de membru al Guvernului are loc ” în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.” Legea 90/1991 este constitutionala intrucat prevederile art. 2, art. 5, art. 8 si art. 9 din Legea 90/1991 referitoare la condamnarea penala a unui membru al Guvernului se incadreaza in sintagma “precum si in alte cazuri prevazute de lege”: Prin urmare, conditia referitoare la lipsa unei condamnari penale este constitutionala intrucat functiile si demnitatile publice sunt ocupate “in conditiile legii” (art. 16 alin. 3 din Constitutie), iar numirea in demnitatea de prim-ministru este conditionata de lipsa unei condamnari penale, respectiv o condamnare penala atrage incetarea mandatului de prim ministru.
@ Ovidiu:
Intelege, te rugam, ca nu e vorba de nicio jena si nicio frica: atunci cand ne-am putut implica in ceva, ne-am implicat, cand am crezut in ceva, am spus raspicat; iar de pus in lumina… am facut-o (vezi linkul dat de fratele admin la primul comentariu pe tema asta) inca de cand MM candida la primarie si noi inca mai puteam lucra relativ normal (desi oricum mai slab ca anii trecuti). Dar acum chiar sunt niste situatii personale foarte complicate si delicate care aproape ne suspenda, cel putin o vreme, activitatea obisnuita de aici, incercand sa mai dam totusi, cate un “semn de viata” si la aceasta pagina, nu fara oarece sacrificii. (Daca nu se poate intelege asta, atunci bine, numeste asta in continuare “spalare pe maini”, daca te ajuta la ceva. Eventual sa fim gasiti noi vinovati ca ANR nu a facut nici 1%, iar nu liderul sau care nu se convingea nici pe sine ca vrea sa lupte cu adevarat…) Nici pagina de “home” nu stim cat mai poate rezista, de la anul… cum vrea Dumnezeu! Multumim inca o data pentru intelegere, pentru urare si pentru rugaciuni! Salutari si sotiei! Sa auzim de bine! Doamne, ajuta!
@ Catalin:
Pare-se, din ce am citit zilele astea pe net, ca Dragnea se bazeaza (culmea?) pe sprijin extern ca sa NU fie respins de Iohannis si sa nu se intre intr-o criza guvernamentala grava. Ceea ce… nu e de bun augur, fireste. Ca doar nu credeam ca Dragnea e vreun om liber si bine intentionat…
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/12/12/go-ciolos-go-psd-castiga-alegerile-revansa-tacuta-a-teleormanului-semnificatia-votului-zdrobitor-de-inrosire-a-tarii-usr-capusa-securistica-a-pnl/
@ Daciana, Doroteea, Robert:
VA MULTUMIM! Este de mare folos rugaciunea! Ne straduim sa mai respiram, dar greu de tot.
@Catalin
“Acum, ingrijorator mi se pare aplombul asta psd-ist cu Liviu Dragnea premier.”
Asa mi se pare si mie si probabil multor altii. Probabil ca Dragnea are sustinere dinafara (SUA) pentru asta. Si mi se pare ca Dragnea ne pregateste de razboi cu Rusia.
Dragnea, flit lui Ponta : “Nu avem în intenție o dezvoltare a relațiilor cu Rusia”
http://radu-tudor.ro/dragnea-flit-lui-ponta-nu-avem-in-intentie-o-dezvoltare-a-relatiilor-cu-rusia/
Liviu Dragnea a reactionat dupa ce Victor Ponta a spus ca Romania nu ar avea nevoie de un procent de 2% din PIB pentru armata, ci pentru educatie si sanatate, pentru ca Rusia nu e un pericol.
“Ce a spus Victor Ponta nu reprezinta punctul de vedere oficial al PSD”, a zis Liviu Dragnea.
http://www.bzi.ro/breaking-news-dragnea-prima-reactie-dupa-afirmatiile-lui-ponta-despre-rusia-580439
@Ovidiu
Eu mi-am dorit un partid ca ANoastra, dar a venit prea tarziu si poate ca era si frumos sa il aiba pe Marian Munteanu in plan secund, pentru ca imaginea lui era deja distorsionata de presa. Personal n-am nimic cu el si chiar mi-a fost drag in incercarea de a ajunge primar la Bucurestilor. O retinere am avut totusi. Poate mai gaseau o figura cunoscuta. Nu stiu ce sa zic. Nici cu acad. Leon Danila n-au facut nimic iesit din comun PNL-istii. Mai trebuie rabdare si lucrat la interfata. Sper ca nu se dizolva acum. Putini sunt cei care se gandesc ca au nevoie de un partid pentru sufletul lor, pentru ca pe multi ii roade stomacul. Iar PSD a avut o agenda care promite romanilor sa-i scoata din impas si o bucata buna de media la dispozitie.
Daca e vorba de un bebe nou intr-una din familia adminilor, e stresul mare la inceput, o luna, doua, dar pe urma e floare la ureche, mai ales daca se alege alaptarea ca metoda de hranire a pruncului (eclusiv 6 luni), bebele sta mai mult aprope de mamica prima luna, in brate ideal cand se poate, si se respecta cateva ore bune de odihna. Pana la un an, un bebe alaptat nu are nevoie de apa ca lichid suplimentar. Eventual doar in zilele toride. Si sa nu-i ajunga apa in urechi la imbaiere, care nu-i musai necesara si pe cap toata ziua. Din experienta mea, cel mai bine este ca mama sa evite laptele dulce cu tone de lactoza si sa consume mai mult lactate fermentate dar nu multe, pentru ca lactoza din lactate se adauga celei din laptele de mama si bebele nu face fata la descompunerea ei. Asta e cauza colicilor de multe ori. Iar daca bebele manca ou, peste si lapte de vaca abia dupa un an, se elimina si riscul alergiilor majore. Poate nu e cazul dar m-am gandit ca daca e vorba de un bebe sa spun si eu din experienta mea, desi nu stiu daca e vorba de un bebe sau de primul bebe, sa de altceva. Dumnezeu sa va intareasca si sa va treaca lin prin perioada urmatoare.
@ M:
Stai putin, ca America totusi a cam schimbat foaia, deocamdata, cel putin, e vorba de Trump. Sigur ca Dragnea, oricum ar fi, incearca sa se tina cat mai fidel liniilor trasate de aceiasi stapani din afara, insa acolo e vorba doar de incercarea de a dezamorsa o gafa a lui Ponta, care risca sa revitalizeze propaganda cu “PSD-ul ne vinde la rusi”.
@ ioan:
Teoretic, totusi, ar putea veni si ceva bun (chiar daca nu neaparat salvator, in sensul cel mai tare al termenului), dupa cum se vede din alte tari, insa la noi nu prea se poate, fiindca la noi “Securitatea” e chiar absolut “in toate cele ce sunt” si nu poti spera mereu decat la raul mai mic.
Plecarea guvernului Ciolos, la fel ca a guvernului MRU si a lui Basescu, figurile cele mai sinistre si mai tradatoare de tara ale ultimei decade, reprezinta totusi, o mare usurare si poate chiar o mila a lui Dumnezeu pentru noi, inca un mic respiro pana la deznodamantul tragic, care totusi, mi se pare inevitabil si poate fi doar putin intarziat… Sigur, Dragnea insusi, ca persoana, nu PSD-ul, are acelasi potential terifiant de a deveni ticalosia intrupata. Nu e loc de iluzii aici.
@admin2
PNL lui Klaus raspund la comenzile de pe axa Berlin – Bruxelles si au o oarece aversiune fata de axa Londra – Washington. Liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu nu au binevoit sa participe la Forbes CEE Forum, unde Dragnea s-a afirmat cu cunostiintele sale in economie.
21 septembrie 2016
Liviu Dragnea a ţinut un „speech” de 15 minute în deschiderea „Forbes CEE Forum”.
Organizatorii au declarat EVZ că i-au invitat pe liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu şi pe primarul Capitalei, Gabriela Firea, dar Blaga a spus că „nu este specialist în economie”, agenda Alinei Gorghiu nu s-a “sincronizat” cu cea a evenimentului, iar Firea a transmis că „nu vrea” să participe.
Prezenţa lui Dragnea la întâlnirea respectivă vine la o zi după ce el s-a erijat într-un posibil prim-ministru.
http://www.evz.ro/liviu-dragnea-face-exercitii-pentru-functia-de-premier-evz-exclusiv.html
@admin2
“Dragnea insusi, ca persoana, nu PSD-ul, are acelasi potential terifiant de a deveni ticalosia intrupata. Nu e loc de iluzii aici.”
Esti mult prea categoric, totusi…. nu spun ca omu’ nu ar putea avea un potential in sensul negativ in care spui, fiindca la nivelul asta de conducere cam asta se cere in fisa postului ca sa poti supravietui, dar asa, sa ii acorzi maximum de potential in ale ticalosiei…si sa il pui pe acelasi nivel de potential cu Basescu?!? Basescu chiar a atins niste niveluri ale ticalosiei greu de imaginat. De aceea, nu crezi ca a-l credita astfel pe Dragnea nu e oarece desconsiderare pentru marinar? Lasa-mi macar speranta ca Basescu e inegalabil in ale ticalosiei, chiar si la nivel de potential.
@admin2
“Dragnea insusi, ca persoana, nu PSD-ul, are acelasi potential terifiant de a deveni ticalosia intrupata. Nu e loc de iluzii aici.”
Tocmai s-a adeverit!
Victor Ponta despre episodul “Colectiv”
“Eram în avion, deasupra oceanului Atlantic. A venit consilierul la mine şi mi-a zis „Şefu, s-a întâmplat ceva rău acasă. Un accident”. Gabi Oprea era la conducerea Guvernului. Am ajuns dimineaţa la Frankfurt sau la Munchen, nu mai ştiu. De la aeroport m-am dus direct la Guvern. “Nu ştim ce s-a întâmplat, era nebunie peste tot”.
După care, apare domnul Iohannis care s-a dus să viziteze bolnavii. De când? Nu am vorbit cu el că l-am văzut îngrijind bolnavi, care nu e caracteristic pentru domnia sa, pentru că pleca în fiecare sâmbătă din Bucureşti.
Luni am decis, marţi am fost la Guvern, am vorbit cu 2-3 colaboratori ai mei şi seara l-am chemat pe Oprea acasă la mine: “Eu te anunţ că îmi dau demisia”. Gabi a încercat să mă convingă că trebuie să rezistăm.
A doua zi dimineaţă am vorbit cu Liviu Dragnea, am trecut pe la el pe acasă. I-am spus “Mă duc la înmormântarea bunicii mele şi când mă întorc fac conferinţă de presă”. Liviu s-a bucurat chiar, nu m-a oprit cu nimic.
https://www.stiripesurse.ro/ponta-povesteste-in-detaliu-episodul-care-l-a-costat-functia-de-premier-discutiile-de-culise-pe-demisie-dupa-accidentul-colectiv-video_1254950.html
Sebastian Ghiță: ”Ponta a devenit țintă și nu mai era dorit premier pentru că nu mai asculta și președintele, pe de-o parte, Coldea pe de altă parte, alții pe altă parte, își doreau postul de premier, mulți bani și multă putere.”
“El era propus spre tăiere cu mult timp înainte, a fugit prin Turcia, și-a pus piciorul în ghips, a făcut și Ponta tot felul de năzdrăvănii ca să îi pună în dificultate și să îi întârzie.”
https://www.stiripesurse.ro/sebastian-ghi-a-rupe-tot-ponta-nu-mai-asculta-a-fugit-prin-turcia-i-a-pus-piciorul-in-ghips-a_1255742.html
Liviu Pleșoianu: “De unde știa Rareș Bogdan, pe 23 octombrie 2015 (cu șapte zile înainte de tragedia de la COLECTIV), că zilele premierului PSD sunt numărate și că viitorul prim-ministru va fi Dacian Cioloș?”
https://www.stiripesurse.ro/liviu-plesoianu-ii-someaza-pe-dacian-ciolos-si-rares-bogdan–sa-recunoasca-manevra-prin-care-ponta-a-fost-schimbat-din-fruntea-guvernului_1273816.html
Rareș Bogdan a replicat la cererea deputatului PSD: “Aflasem încă din septembrie 2015, din partid, că Liviu Dragnea, pe atunci secretar general al PSD, îi monta de ceva vreme pe baroni să-i retragă premierului Victor Ponta sprijinul politic. Pasul următor era să-i ceară imperativ președintelui Iohannis să nominalizeze alt premier – prefera un independent, care să ia presiunea publică de pe partid, pentru a pregăti alegerile din 2016 cu un alt lider la conducerea PSD.”
https://www.stiripesurse.ro/provocat-de-liviu-ple-oianu-rare-bogdan-provoaca-un-tsunami-politic-dezvaluiri-fara-precedent-despre-victor-ponta-i-liviu-dragnea-planul-secret-din-psd_1273983.html