Ambasada SUA va finanta programe de “educatie civica” de “VOT INFORMAT” pentru pensionarii din satele din sud-estul României/ Zeci de milioane de euro coordonate de FUNDATIA PENTRU SOCIETATE DESCHISA (ex-Soros) pentru combaterea discriminarii bazate de ORIENTAREA SEXUALA si IDENTITATEA DE GEN

4-06-2019 4 minute Sublinieri

Potrivit profit.ro, „Ambasada Statelor Unite la București a lansat o procedură competitivă deschisă ONG-urilor românești, prin care acestea vor concura pentru o finanțare în sumă de maxim 25.000 dolari cu care să organizeze un program de educație civică și de promovare a “votului informat” la alegerile prezidențiale de la finalul anului în rândurile cetățenilor de 55-85 de ani din regiunile rurale din sud-estul României.”

Într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA citat de profit.ro se arată că „Ambasada SUA la București/Biroul de Afaceri Publice al Departamentului de Stat anunță o competiție deschisă pentru organizații și instituții non-profit românești cu experiență în domeniul educației și angajamentului civic, prin care acestea pot aplica pentru un grant destinat organizării unui program de educație civică de promovare a votului informat în regiunile rurale din sud-estul României. Programul trebuie finalizat înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale programate în ultima parte a anului 2019″. În anunț se mai precizează că ONG-urile care se înscriu în competiție și programul de educație civică pe care câștigătorul sau câștigătorii grantului îl vor elabora nu trebuie să fie afiliate cu sau să promoveze nici un partid politic, ci să se concentreze strict pe educația alegătorilor. Programul va face parte din campania de angajament civic a Ambasadei, sub sloganul “Votul meu contează!”

În comunicatul Departamentului de Stat se specifică și cine este populația vizată: “Scopul programului este promovarea conștientizării importanței votului informat și creșterea participării la vot în zonele rurale ale României. La recentele alegeri, prezența la vot a fost slabă, iar datele reflectă lipsa de implicare a cetățenilor din rural în procesele electorale. Acest program educațional va promova conștientizarea beneficiilor exercitării dreptului la vot, cu focus pe impactul direct al votului asupra familiei, prietenilor și comunităților. Audiența țintă este reprezentată de cetățenii în vârstă din zonele rurale din sud-estul României, între 55 și 85 de ani. Programul va fi conceput pentru a îi încuraja pe acești votanți să își exercite în mod informat dreptul la vot, dar nu va promova nici o formațiune sau agendă politică”.

Programul va fi derulat în județele Vaslui, Botoșani, Iași, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman, adică în cunoscute fiefuri de votanți ai PSD.

Ambasada SUA va mai finanța și programe de educație media pentru liceenii din Ialomița, Teleorman și Tulcea, pentru combaterea fake-news, precum și un grant pentru dezvoltarea unei curicule de istorie a comunismului, arată profit.ro.

Finanțarea de către o ambasadă a unei campanii de „informare” despre vot care să fie, în plus, legată explicit de un ciclu electoral – în speță, alegerile prezidențiale din toamnă -, poate deveni un act clar de imixtiune în procesul electoral și de influențare a opțiunilor de vot ale populației. Chiar dacă am accepta pretinsa neutralitate a programului, o informare asupra votului nu va putea fi niciodată redusă la aspecte pur tehnice, căci acestea ar fi irelevante și nu ar justifica finanțarea și efortul. De ce să dai bani ca să explici unui cetățean ce este votul și cum se votează? Chemarea la votare depășește cu mult cadrul strict tehnic și este, în sine, un act politic destinat, în cel mai bun caz, neutralizării unei opțiuni politice la fel de valide: absenteismul. Este de așteptat, dat fiind precedentele și bias-ul politic vădit al administrației americane și al ONG-urilor cunoscute de la noi, ca implicarea electorală să fie însă mult mai partizană decât „simpla” delegitimare a absenteismului. 

Mai mult decât atât, contextul face ca această campanie să fie explicit politizată. În condițiile în care există, deja, un consens în opinia publică legat de faptul că absenteismul este favorabil unui anumit partid și în condițiile în care județele vizate sunt fiefuri ale aceluiași partid (PSD), campania de mobilizare la vot va fi greu, dacă nu imposibil, de diferențiat de campaniile de vot partizane din ultima perioadă, efectuate de diverse ONG-uri. Oare ce fel de campanie de informare va face, de pildă, Declic, care chema la vot la europarlamentare pentru o opțiune politică evidentă? Pentru că realitatea evidentă este că ONG-urile sunt departe de a fi grupuri neutre, sunt grupuri de influență și de opinie politică, cu agende facționiste care nu au nicio legătură cu interesul public. 

Pe scurt, asistăm la un program de pătrundere și modelare a opțiunilor politice ale unuia dintre cele mai îndepărtate de influența Facebook-ului, massmediei și activiștilor oengiști electorate, cei uitați prin satele sărace ale României sărace. Considerăm că și celelalte programe, destinate elevilor, fac parte din aceeași abordare de structurare a orizontului mental al celor care vor intra pe piața muncii și a politicii.

Nu doar Ambasada SUA e interesată de finanțarea ONG-urilor pentru scopuri „civice” și „educaționale”. Potrivit dcnews.ro, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) şi partenerii săi au lansat, luni, în România programul Active Citizens Fund, care va oferi organizaţiilor neguvernamentale finanţare în valoare totală de 46 de milioane de euro în următorii şase ani. Potrivit FDSC, programul Active Citizens Fund România este finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021 acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia în 15 state membre UE din Europa Centrală şi de Sud şi în Ţările Baltice. Obiectivele Granturilor SEE şi Norvegiene sunt reducerea disparităţilor economice şi sociale şi consolidarea relaţiilor bilaterale dintre statul beneficiar şi cele donatoare. Susţinerea societăţii civile este o prioritate pentru aceste granturi, motiv pentru care 10% din totalul sumelor disponibile la nivel de ţară sunt alocate unui program pentru societatea civilă în fiecare dintre statele beneficiare, intitulat Active Citizens Fund. În cursul celor şase ani de derulare a proiectului se vor lansa unsprezece apeluri de proiecte, începând din această toamnă, în cele şase domenii de asistenţă: Democraţie, cetăţenie activă, bună guvernare şi transparenţă; Drepturile omului şi tratament egal, prin combaterea tuturor formelor de discriminare pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, sex, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală sau identitate de gen; Justiţie socială şi incluziunea grupurilor vulnerabile; Egalitate de gen şi violenţă bazată pe gen; Mediu şi schimbări climatice; Dezvoltarea capacităţii ONG-urilor.

În ceea e privește „combaterea discriminării” bazate pe orientare sexuală și identitate de gen, pe lângă faptul că termenii sunt controversați în sine („orientare sexuală” implicând naturalizarea practicilor sexuale homosexuale, „identitatea de gen” normalizând transgenderismul sau disocierea genului de sexul biologic), ea poate căpăta orice obiectiv, inclusiv cel al mariajelor sau adopțiilor (definite de ideologia pro-LGBT ca fiind „drepturi” de la care ar fi excluse „minoritățile sexuale”). 

Gabriel Popa

Ambasada SUA a lansat o procedură deschisă ONG-urilor românești, prin care acestea vor concura pentru o finanțare cu care să organizeze un program promovare a „votului informat” la alegerile prezidențiale de la finalul anului. „Beneficiarii” vor fi cetățenilor de 55-85 de ani din regiunile rurale din sud-estul României, rămase fiefuri ale PSD și după alegerile europarlamentare de luna trecută.

Să ne imaginăm pentru câteva momente activiștii de la ONG-uri față cu „știrbii retrograzi” din fiefurile PSD. Vor fi, probabil, aceiași activiști care promovează „educația sexuală contraceptivă” („avortul este bun”, etc.) în rândul copiilor și adolescentelor.

„Tovarăși, știm că trăiți într-unele din cele mai întunecate, din cele mai obscurantiste județe ale României retrograde. Dar sunteți foarte norocoși. Mulțumită fraților mai mari de la Ambasada Americii, acum în sfârșit vă vom aduce lumina propagandei noastre și la dvs. în județ. Trebuie să știți, să țineți minte, să visați noaptea trei lucruri. Repetați în cor după noi:

«1. Trebuie să renunțăm la sursele noastre retrograde de informare. Trebuie să folosim doar sursele avizate și omologate. Iată care sunt criteriile după care știm și cum să recunoaștem aceste surse.

2. Cele mai de încredere surse sunt paginile de Facebook #Rezist. Semnele distinctive prin care vom recunoaște o pagină #Rezist autentică sunt: prezența hashtagului (arată așa: #); vom recunoaște sloganurile de impact precum «corupția ucide» și «m…e psd»; cel mai important este cuvântul «m…e», pe care îl vom găsi abundent prin toate mesajele.”

3. Urmează site-urile G4Media, Hotnews și Digi24. La programele TV, de acum înainte ne vom mai uita decât la Digi24 – este cel mai imparțial și mai obiectiv post de știri. La fel, vom recunoaște emisiunile autentice, de calitate prin faptul că acolo sunt înfierați zilnic proștii și ignoranții din județele care votează «ciuma roșie», pupătorii de moaște și retrograzii din Evul Mediu.»

Și cel mai important dintre toate. Trebuie să ascultați de troica sau treimea informării: Moise Guran, Tudor Chirilă și Oana Pellea. Ei sunt fiii noștri preaiubiți. De ei să ascultați. Dacă faceți toate astea, aveți o șansă foarte mică să nu mai fiți retrograzi din Evul Mediu. Cei de care veți asculta vă vor înjura și vă vor jigni în continuare, dar veți suporta și veți răbda toate astea pentru că astfel veți vedea lumina de la capătul tunelului. Iar lumina este aceasta: cine va răbda până la capăt, despre acela poate vom hotărî să spunem că nu mai e chiar așa retrograd.
Felicitări, acum sunteți niște cetățeni informați.”

Toate ca toate, dar mă întreb: cum să se amestece o ambasadă într-o chestiune care privește votul? Dacă mai avem vreun minim de demnitate și de autonomie sau dacă mai contează câtuși de puțin Statul de drept – nimeni nu are absolut nimic de spus?

Injectare de fonduri uriase in NEOBOLSEVISMUL global(ist). GEORGE SOROS a transferat 18 MILIARDE de dolari pentru Fundatiile pentru o Societate Deschisa/ Amintiri de consilier prezidential: SANDRA PRALONG a revenit in România prin SOROS

IOHANNIS LANSEAZA “ROMÂNIA EDUCATĂ”, asa-zisul sau proiect de tara. O suma de clisee si de idei preluate de la reteaua ONG-urilor progresist-globaliste. Proiectul contine referiri la EDUCATIA PARENTALA si VACCINAREA OBLIGATORIE

Inca o piesa in puzzle-ul JURNALISTILOR ACOPERITI. “Spovedania” lui Silviu Manastire. Generația mea a fost prelucrata intr-un sistem de valori de tip ONG adus din exterior. O ideologie anticlasa politica, antisistem, cu precădere anti-PSD

NOUA CENZURA, NOUL OM AL TIRANIEI CORPORATISTE. “Vă vom goli de conținut și vă vom umple cu noi înșine”/ Total intamplator, ONG-uri si programe implicate in initiativa combaterii stirilor false, stipendiate de SOROS

Reteta mexicana. ANTICORUPTIA INSPIRATA DE CIA, MENITA “NEUTRALIZARII GERMENILOR NATIONALISTI”?/ “SOCIETATEA DESCHISA” a lui SOROS vrea sa inchida TELEVIZIUNI/ IOHANNIS – ALIATUL SERVICIILOR SECRETE. Cum a impanzit SRI mass-media si ONG-urile

RETEAUA SOROS CARE CONDUCE ROMÂNIA. Tehnocrati, experti, activisti ONG-isti si super-staruri ale anticoruptiei, finantati din aceeasi sursa: GEORGE SOROS. Printre ei, DACIAN CIOLOȘ, NICUȘOR DAN si alti actori influenti ai politicii si administratiei

TEHNOCRATII SEXULUI. Cateva ONG-uri pun presiune pe MINISTERUL EDUCATIEI pentru introducerea EDUCATIEI SEXUALE inca de la gradinite! Departamentul de Stat al SUA critica lipsa “EDUCATIEI SEXUALE COMPREHENSIVE” din curicullum. Ce presupune conceptul?

“RESTART ROMANIA” – sau cine si cum a creat miscarea “#Rezist” (VIDEO): CEI 140000 DE TINERI “ALESI” DE AMBASADA SUA si ALTE AMBASADE OCCIDENTALE sa fie FINANTATI pentrua fi “AGENTI AI SCHIMBARII” si pentru A SUSTINE INSTITUTIILE “ANTICORUPTIE”. Mark Gitenstein, Fondul Proprietatea si META-CORUPTIA anticoruptiei strainilor “cu voie de la stapanire”


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, America, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Ambasada SUA va finanta programe de “educatie civica” de “VOT INFORMAT” pentru pensionarii din satele din sud-estul României/ Zeci de milioane de euro coordonate de FUNDATIA PENTRU SOCIETATE DESCHISA (ex-Soros) pentru combaterea discriminarii bazate de ORIENTAREA SEXUALA si IDENTITATEA DE GEN

  1. Daca “votul meu conteaza” eu ma intreb atunci cat conteaza votul unui membru UDMR? Este ca mai mult?

    http://opiniabuzau.ro/cum-au-votat-etnicii-maghiari-buzoieni-la-13-maini-candidatii-udmr/

    Si daca votul meu conteaza, poate chiar conteaza. Atunci hai sa vedem si daca cuvantul meu conteaza si – mi-as dori – nu doar cuvantul meu. Inteleg ca vom mai merge o data la referendum sa votam modificarile in Constitutie. Eu as intreba orice om care se declara crestin: cum poti sa sustii, sa consideri corecta si sa fi de acord cu o lege, trecuta direct in Constitutie, ca dreptul fiecaruia de a fi iertat sa fie INTERZIS. Fratilor, voi intelegeti? Presedintele tarii ne cheama sa votam INTERZICEREA IERTARII prin lege. Lasati avortul, lasati familia, cu acestea ne-am lamurit. Dar acum, atacul este la insasi esenta invataturii lui Hristos. Cei care considera un drept sa le fie iertate pacatele la ingropaciune vor legi care sa interzica iertarea in viata.
    Parintilor preacucernici, prea sfintilor parinti si chiar prea fericite parinte, poporul pastorit a votat deja INTERZICEREA IERTARII si este chemat sa o mai voteze o data. Ce e de facut?
    Uite, strig, sunt eu nebun?

  2. Pingback: VIN VREMURI TICĂLOASE pentru... Republica Slugarnică România. SUCCESUL PROPAGANDEI DIVERSIONISTE A "MILITARILOR" sau OCUPAREA UNEI ȚĂRI PRIN "FĂRÂMIȚARE" POLITICĂ și PROPULSAREA BOLȘEVISMULUI DEMENT CARE PREGĂTEȘTE LAGĂRE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare