CANONIZAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA – campanie declansata oficial la… Radio Trinitas Sibiu

11-01-2012 1 minut Sublinieri Print Print

Parintele Arsenie Boca - icoana

[…]

“Darul vă aparține. Sunt rugăciunile voastre. Numai și numai rugăciunile voastre. Miercuri, 11 ianuarie, la ora 13.30 Părintele Arsenie Boca va vorbi în premieră la Radio Trinitas prin voi, prin noi și prin argumentele verbale ale celor ce ne trimit dovezi privind sfințenia sa. În cadrul emisiunii “Biserică și Societate“,- producție a Studioului Radio Trinitas Sibiu, se va declanșa, în premieră, campania canonizării oficiale a Părintelui Arsenie.

Prima emisune va avea ca invitat pe Părintele Petre Vamvulescu și pe toți prietenii Cenaclului Lumină Lină, organizație care pune “cu cărțile pe față“, în mod deschsi și oficial, pe însuși postul de radio al Patriarhiei Române, problema soluționării urgente a canonizării Părintelui Arsenie. Vă așteptăm să ne fiți alături. Trimiteți emailuri, părerile voastre, date, minuni, articole, interviuri și tot ceea ce găsiți și are legătură cu Părintele Arsenie. Nu e ușor, nu e la îndemâna oricui, dar împreună putem reuși. Tocmai de aceea, așteptăm să ne susțineți.

Până acum, s-a vorbit de Părintele Arsenie în fel și chip. Cu entuziasm, cu firesc, cu argumente emoționale și raționale. De acum însă totul devine serios și complex. Vă rugăm să ne scrieți și să ne ajutați!”

Prilej pentru aducere aminte:

Pentru o alunecare a omului de la nume la număr, au să dea seama toți înzestrații lui Dumnezeu, cei cu daruri, cu răspunderi, cu măriri, cu puteri și cu tot felul de haruri

Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei

Cititi si:


Categorii

Pagini Ortodoxe, Parintele Arsenie Boca, Preoti si duhovnici romani

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

83 Commentarii la “CANONIZAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA – campanie declansata oficial la… Radio Trinitas Sibiu

 1. “E atat de mare sufletul omului, dupa obarsia sa, incat numai Dumnezeu il poate umple.
  Cu orice altceva de-ai incerca sa-ti saturi sufletul, nu faci decat sa ti-l ingustezi
  pe masura dorintei urmarite: asta-i desfigurarea lui!

  Cu alte cuvinte renunti la inrudirea ta cu Dumnezeul infinit, cu Dumnezeul nemarginirii si te lipesti de aceea pe care multi Parinti ai Bisericii o izbesc cu vorba aspra: “curva lume” (pofta trupeasca).

  Sa fii in lume, dar intotdeauna (adancit in smerenie) sa fii mai presus de lume!

  Nu ingusta rostul vietii tale numai la idealuri pamantesti! Implineste-le si pe acelea, dar intotdeauna fii mai presus de ele. Din cauza nestatorniciei lor, a conflictelor cu rautatea si infirmitatea lumii, trebuie sa-ti asiguri viata in Dumnezeu, Care nu te minte, cum te minte mai sus pomenita lume.”

  Arsenie Boca

 2. Sustin cu toata taria sufletului canonizarea acestui mare sfant. Am urmarit in ultimul timp foarte multe materiale online suficient de graitoare, cu foarte multe dovezi ale trairii si sfinteniei sale. Se simte o mare apropiere a acestui mare eveniment religios, deoarece, este asteptat cu multa nerabdare de toti dreptcredinciosii crestini. Am fost la mormantul parintelui anul trecut, dar inainte de acest pelerinaj, am trait un lucru neasteptat pe care il voi povesti. Deoarece am citit majoritatea cartilor sale de care m- am folosit foarte mult, am capatat multa evlavie si dragoste fata de acest parinte sfant. Dorind sa- l vad in permanenta in casa mea, am printat multe fotografii de pe net, iar una dintre ele am pus- o pe un alt perete si nu pe cel cu icoanele. Nu au trecut nici trei zile, cand, nu intamplator am aruncat o privire catre fotografie, asa cum o faceam adeseori, numai ca acum am simtit o mustrare din partea parintelui ce a pornit din insasi privirea sa, care ma obliga sa iau fotografia de acolo si s- o pun intre sfinti. Nu am amanat nici o secunda si de atunci, sunt destui ani, Sfantul Ardealului si a intregii Romanii, si- a gasit locul intre sfinti in paraclisul meu. Oare, cum, sa nu- si ceara canonizarea si de a nu fi recunoscut ca fiind sfant, cand el este casnicul lui Dumnezeu si impreuna locuitor cu toti sfintii? Sfinte Parinte Arsenie, asteptam cu nerabdare canonizarea ta si iti multumim pentru toate minunile ce se lucreaza prin tine si pentru tot ajutorul pe care- l dai celor ce- ti cer ajutorul! Dumnezeu sa- i ajute pe toti cei ce lupta pentru acest lucru si sa fie incredintati si de marele ajutor din partea parintelui!

 3. Sper sa nu gresesc, dar citisem intr-o carte de marturii despre parintele Arsenie ca pana la a doua venire a lui Hristos, la mormantul sau sa nu se umble(sau nu se va umbla)!
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, invredniceste-ne Tie sa-Ti urmam!

 4. Cred ca ar fi o Minune pentru ortodoxie si tara noastra sa fie canonizat acest sfant de mare putere si autoritate. Sfintenia este pe ultima suta de metri la noi, practic se pare ca nu mai este nimeni la carma Bisericii Traitoare (nu administrativa), batranii ne-au plecat aproape toti, oare catre ce ne indreptam?

 5. @Robert

  Si mie mi se pare ca am citit undeva ca Pr. Arsenie ar fi dorit sa nu-i fie niciodata publicate cartile. Ei bine au fost, si cred ca foarte bine ca au fost! 🙂

 6. Cred ca este prea devreme canonizarea Parintelui Arsenie Boca. A fost o personalitate duhovniceasca, dar eu cred ca nu se supara daca inca i se mai fac parastase.

 7. Daca cineva poate inregistra emisiunea de la Radio Trinitas Sibiu, in vreun fel, ca sa fie postata aici audio, am fi foarte recunoscatori.

  Parintele Arsenie este sfant, era din timpul vietii.
  Ar fi o nespusa bucurie sa avem biserici si manastiri cu hramul Sf. Arsenie Boca!

 8. @Efrem

  Cred ca ar fi poate necesar sa oferi o argumentatie logica. De ce crezi ca e prea devreme sa fie canonizat? De ce crezi ca “nu se supara daca inca i se mai fac parastase”?

 9. …. Mi se pare un fanatism in randul credinciosilor… pe departe de a fii evlavie!!! Sunt multe de spus mai frate dar… lasam Duhul Sfant sa lucreze!

 10. Doamne ajuta.
  Ma bucura mult acest demers si mai mult ma bucur ori de cate ori il pomenim pe acest Parinte Sfant Arsenie Boca. Personal imi da liniste, curaj si nadejde: prin pomenirea numelui, cand ii vad chipul, cand merg la mormantul Parintelui de la Sf. M-tire Prislop, la biserica pe care a pictat-o la Draganescu. Orice amintire a Parintelui Arsenie il aduce aproape si-i simt prezenta.Imi sunt dragi toti oamenii cu care pot vorbi de bine despre Parintele si chiar daca nu l-am intalnit direct il rog sa ma ajute, iar ajutorul vine fara intarzaiere.
  Canonizarea si recunoasterea ca Sfant va fi doar o oficializare a ceva ce deja exista. Sa fie dupa voia Domnului.

 11. @Efrem

  Si eu cred ca ar fi un fenomen complex. Multi l-ar intelege bine, altii prost. Unii l-ar canoniza pentru actele de fatada (cat de frumos picta, si cat de harismatic era in sens lumesc), iar altii ar pricepe chemarea dansului la intensa pocainta si traire. Eu tot ce pot sa fac este sa marturisesc ca m-am folosit foarte mult din scrierile sale, de prezenta sa duhovniceasca uluitor de puternica chiar si daca nu l-am cunoscut in persoana. De asemenea, cred ca si mijlocirile dansului m-au ajutat. Numai Duhul Sfant poate alege cand, cum si daca va fi canonizat oficial, dar cred ca sfintenia lui nu este deloc un secret, sau o incertitudine. In sinea mea ma gandesc ca poate canonizarea lui ar fi o ultima reala trezire a ortodoxiei si a neamului noastu, chiar si cat de mica — dar evident nu pot fi o autoritate in acest sens, si poate si gresesc in aceste calcule.

 12. Cred ca va fi ceva asemanator ca la Parintele Argatu…cei care aveti constiinta curata, stiti ce s-a intamplat cu “moastele” parintelui. Sunt stranepot al parintelui Argatu. Parintele nu si-ar fi dorit sa fie cinstit intr-un stil fanatic!!!! Dar … In rugaciunile voastre personale , cine va opreste sa cereti ajutor de la aceti Cuviosi parinti traitori!? Deci ..prea devreme pentru joaca de’a sfintenia!!!

 13. asteptam de 10 ani sa il canonizeze pe acest mare sfant roman Arsenie Boca ……… .la care am si eu evlavie mare la el

 14. Nu credem ca este acelasi lucru ca in cazul parintelui Argatu. Faptul ca parintele Arsenie a avut unele greseli in pictura sau (eventual, dar nedovedit) in invatatura sau in viata (insa in niciun caz ceva grav, de tipul credintei in reincarcarne sau de tipul unor legaturi necuvenite – acestea au fost, aproape cert, calomniile Securitatii) nu ii stirbeste sfintenia. Si alti mari sfinti au facut greseli chiar dogmatice, unele grave (Sf. Grigorie de Nisa, praznuit ieri, e cel mai elocvent exemplu). Pomul se cunoaste totusi dupa roade.

 15. @Efrem

  Nu cred ca este o ‘joaca de-a sfintenia’. Problema apare atunci cand unii vad fenomenul unei canonizari ca ceva absolut iesit din comun, ca un subiect ‘tabu’. Dar la noi Biserica este plina de sfinti si intodeauna se adauga si mai multi sfinti. Este firea Bisericii din totdeauna si ea nu se schimba. Lumea ar trebui sa se adapteze la randuiala Bisericii si sa o inteleaga, si nu Biserica la fenomenele lumii. De ce sa nu fie canonizati toti sfintii? Sa fie si Pr. Arsenie, si Pr. Argatu, si toti, la timpul cuvenit? Eu nu cred ca sunt legi efective impotriva acestor canonizari atunci cand este dovada de sfintenie si de interes din partea credinciosilor. Desigur, exista o ratiune, un plan, pe care numai Dumnezeu il decide, dar nu cred ca trebuie nici sa cadem in extrema de a ne fi frica sa mai canonizam pe cineva, si nici in extrema de a face un fenomen harismatic din orice canonizare (sau prea multe canonizari). Cel mai bine sa incercam sa pastram calea de mijloc si sa ne pastram randuiala si obiceiurile, atat cat se mai poate in ziua de azi cand intr-adevar lucrurile au devenit foarte haotice si este din ce in ce mai greu de determinat ce este potrivit sa facem. Dar binele ramane bine intotdeauna. Nu sunt multi ca Pr. Argatu, ca Pr. Arsenie, ca Valeriu Gafencu, etc., acestia ar fi la fel de mari, de deosebiti si de evidenti cat orice sfant din orice timp. Problema cred ca este ca Biserica si-a pierdut total valorile, ca nu mai recunoaste sfintenia si a cazut din calea cea adevarata, iar binele pe care il mai face efectiv se rezuma la cateva picaturi intr-un ocean de pacate. De aceea pare un fenomen prea mare atunci cand trebuie sa-si mai recunoasca sfintii.

 16. @Efrem
  “Cred ca va fi ceva asemanator ca la Parintele Argatu…cei care aveti constiinta curata, stiti ce s-a intamplat cu “moastele” parintelui”.
  Eu am ramas cu certitudinea, din cele auzite,ca la Boroaia sunt sfinte moaste.Ghilimelele de mai sus m-au dezorientat…

 17. cristi_g,
  de ce sa fiti dezorientat? Daca puteti, mergeti pana acolo si va veti convinge.
  Impreuna cu parintele meu duhovnicesc am mers la Boroaia. Exact aceleasi sf. moaste ca si in cazul Parintelui Ilie Lacatusu!

 18. Cum arata Parintele Ilie Lacatusu, si cum arata pr Argatu? Tot crestinul roman vrea icoane cu lacrimi,minuni, minuni…. sa fim seriosi!!!! Parintele Argatu e suparat cand vede atata obraznicie, din partea unor fanatici, care vor sa fie si ei insisi canonizati dupa ce isi vor inchide ochii!… Cati Sfinti nu are ortodoxia, si nu suntem in stare sa-i cinstim????… Lasa-l domnule pe parintele Arsenie sa stea linistit in mormant! Si pr. Visarion Iugulescu era si este sustinut de unii Ierarhi. Maine, poimaine, va fi si acest parinte propus pt canonizare?!?!

 19. @ Efrem:

  Asa este, dar e un pic cam mare virulenta, patima…

 20. @Efrem

  De acord cu admin. Si cred ca putem interpreta ca patima pe multi care isi doresc aceasta canonizare. La multi nu este patima, ci evlavie adevarata sustinuta de dovezi de sfintenie. Eu asa ma consider, dar totul pana la un punct; daca se poate se poate, daca nu nu. Nu cred ca putem rezolva nimic cu forta nici intr-un sens, nici in celalalt. Putem doar sa marturisim ce crede fiecare; personal nu cred ca se pune atat de mult problema de corectitude si de sentimente personale, cat de adevar si de evlavie.

 21. Eu CRED ca parintele Arsenie Boca este cel MAI MARE SFANT al romanilor cunoscut de noi ( sunt sfinti pe care Dumnezeu nu ne ingaduie sa-i cunoastem)!
  Ma rog la dansul de mult sa ma ajute si nu intarzie sa o faca!
  In fata tronului ceresc pr. Arsenie este MARE!
  Abia astept sa fie canonizat!

  Dumnezeu sa-i ajute pe cei indreptati-ti sa o faca!
  Olga

 22. @olga:

  Nu noi facem ierarhiile sfintilor inaintea lui Dumnezeu.

  Si mai stim mucenicii sunt primii care vor sta alaturi de Hristos.

  Sa nu facem exagerari dintr-o evlavie gresit intelesea, pentru ca nu ajutam cu nimic astfel, dimpotriva.

  Iertati!

 23. Frumos ar fi sa fie canonizat. Dupa ce am citit o carte a dansului am inceput sa merg la biserica, ceea ce pana atunci nu faceam. Nu numai atat, dar prin scrierile sale am reusit sa inteleg cum trebuie sa se faca o spovedanie adevarata, eu pe atunci habar nu aveam de asa ceva. Si eu il consider sfant si facator de minuni. Avem si o pictura cu portretul dansului la noi in biserica Sf. Treime din New Westminister care a fost pictata la cererea credinciosilor din parohie. Deci oamenii au mare evlavie la dansul, si pe buna dreptate.

 24. Doamne ajuta! Sa ne ocroteasca Sf. Parinte si sa ne ajute ca si pana acum.
  La multi si binecuvantati ani!

 25. Eu pe Parintele Arsenie Papacioc l-as vrea canonizat, alaturi de Parintii Paisie si Cleopa (poate asemenea celor 3 Ierarhi)

 26. Canonizarea este un proces anevoios. Și suficient de complex pentru a nu îngădui entuziasme de orice tip. Pentru că în esență este doar recunoașterea sfințeniei. Adică, mărturisire. De aceea, cred că demn de apreciat este acest demers al postului de radio al Patriarhiei care reprezintă începutul unui dialog. Necesar. Despre Cuviosul Părinte Arsenie, desigur dar nu doar despre Cuvioșia Sa ci, nădăjduiesc, și despre șirul de mucenici ai temnițelor comuniste. Aceasta, cred, este vestea cea bună a începutului de an. Restul ține de voia Domnului.

  Doamne ajută !

 27. Doamne ajuta!
  Ajuta-ma Doamne si pe mine pacatoasa sa ajung la Prislop, la mormantul parintelui Arsenie!
  Sfinte Parinte Arsenie, roagate lui Dumnezeu pentru noi!

 28. normal ca la Sibiu. Totul a pornit de la IPS Streza, care un mare respect si sensibilitate pt parintele Arsenie Boca, oricat ar fi el de ecumenist.

  nu stiu, sper sa rezolve “delicat” treaba cu mormantul parintelui, care in perspectiva unei canonizari ar cam trebui …

  Sa se faca voia Domnului !

 29. Indiferent de ce spun cei care nu sunt de acord cu canonizarea părintelui Arsenie Boca, sfinţia sa este un mare sfânt al neamului nostru. Am citit din cărţile sale şi pot mărturisi că cuvântul său lucrază în sufletul fiecăruia care îi citeşte lucrările. A fost un mare trăitor şi îndrumător de suflete. Toţi câţi se roagă pentru ajutor îi ajută. E bine să nu ne opunem unui asemenea demers, pentru că Dumnezeu va lucra aşa cum ştie, noi nu trebuie decât să ne rugăm.

 30. Nu stiu cum trimiteti dumneavoastra stirile, unora la timp si altora tarziu, insa eu am primit mesajul in 11.12.2012 la ora 3.55 pm si regret foarte mult ca neafland la timp, nu am putut urmari emisiunea. In plus, in subiectul mesajului nu s-a pomenit nimic despre declansarea campaniei de canonizare a parintelui Arsenie. Poate e 1 aprilie deja, ca altfel nu-mi explic, cum nu inteleg nici marea tacere de pe internet referitoare la acest subiect.
  Doamne ajuta!

 31. @ Dana:

  Ne pare rau, dar, ideea era alta:

  1. Noi nu faceam reclama emisiunii de la Trinitas-Sibiu, ci transmiteam O STIRE. Stire care este REALA, nu este nicio pacaleala.

  2. S-ar putea sa facem rost de inregistrarea emisiunii cu pricina, pentru cei interesati.

  3. Newsletterul nostru il da unul dintre noi atunci cand poate si se aduna mai multe postari (ca sa nu va invadam casuta de email), iar in titlu nu au cum sa intre toate subiectele, mizand pe faptul ca cine il primeste si il citeste, va parcurge macar toate titlurile din buletin.

  4. Noi am dat trimitere la un site de unde am preluat informatia. Tacerea altora se justifica, probabil, prin lipsa de evlavie la Parintele Arsenie Boca, prin faptul ca dezavueaza intentia canonizarii sale, cum am mai tot vazut si auzit, din pacate. Sau, in alte cazuri, de nevoia de a se convinge ca este reala aceasta campanie.

  Iertati-ne!

  Doamne, ajuta!

 32. Este o bucurie pentru noi toti sa fie canonizat Parintele Arsenie Boca, deja numit de popor Sfantul Ardealului. Aceasta bucurie sa acopere toate micile rautati si greutati intampinate pe drum.

 33. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

  SFANTA VOIA TATALUI SA SE FACA IN TOATE! Vom primi puterea de care avem nevoie fiindca DUMNEZEU NE IUBESTE si Parintele Arsenie Boca se roaga si el pentru noi!

 34. Nu l-am cunoscut in viata pe parintele Arsenie, pentru pacatele mele, si regret mult ca au trecut pe langa mine atatia sfinti si nu am luat macar o binecuvantare de la sfintiile lor. Si cand spun asta ma gandesc la parintele Arsenie Boca, la parintele Argatu, la parintele Cleopa. Cu sufletul am recunoscut insa si sfintenia parintelui Lacatusu, si a parintelui Arsenie Boca. Nu pot vorbi despre minunile pe care le-au lucrat asupra mea pentru ca sunt lucruri prea personale dar sunt convinsa ca sunt sfinti. Canonizarea nu depinde de mine dar cred totusi ca noi romanii nu stim sa ne cinstim sfintii. Anul trecut, in vara, am fost in pelerinaj in Ucraina. La manastirea Banceni am aflat ca in data de 2 octombrie se va sfinti o biserica a manastirii si se vor canoniza doua maicute care au vietuit in manastirea Boian (foarte aproape de Banceni), maica Serafima si maica Heruvima. La canonizare urmau sa vina mitropolitul si chiar presedintele Ucrainei. Am inteles ca au fost intamplator dezgropate si au fost gasite ca fiind moaste sfine si s-au intamplat minuni. Degetul maicii Heruvima il avea staretul de la Banceni cand s-a intamplat invierea miraculoasa a baietelului inecat in ziua de Pasti. Nu a trecut foarte mult timp de cand au murit maicutele (vreo 7 ani cred) si totusi ucrainienii s-au grabit sa le canonizeze. Cate minuni nu a facut parintele Arsenie! Si cele mai mari le consider a fi intoarcerea catre Dumnezeu a mii de romani. Ce mai asteptam! Cat de greu este sa misti sufletul unui om si sa-l intorci spre Dumnezeu stiu doar cei care au incercat si s-au rugat pentru asa ceva. Si parintele a savarsit nenumarate intoarceri! Apoi parintele Argatu! Nu este nevoie decat sa citim marturia maicii Ecaterina si nu mai avem nevoie de alte dovezi de sfintenie! Vremurile sunt grele si avem nevoie de rugatori in cer!

 35. @ admin
  Doamne ajuta! Sunt sigura ca pentru majoritatea abonatilor la acest newsletter, vestea despre inceperea campaniei de canonizare a Parintelui Arsenie Boca trebuie sa fi fost ca un dangat de clopot. Unul mult asteptat. Si atunci, e necesar ca o asemenea STIRE sa fie vizibila si sa parvina in timp util celor interesati. Iar inboxurile pentru asta le avem, ca sa se adune in ele lucrurile care ne intereseaza, nu numai spamuri si nimicuri.
  Pentru cei care nu au apucat sa asculte emisiunea din data de 11.12, am gasit o inregistrare aici: http://cenaclulluminalina.blogspot.com/2012/01/radio-trinitas-sibiu-emisiunea-biserica.html

  Iertati-ma si pe mine, pentru ca v-am retinut si poate v-am suparat.

 36. @ Dana:

  Iertati-ne, va rugam! Avem multe neputinte si greseli. Si obiectiv e foarte greu sa si lucram in ritmul asta, sa dam si prompt si conforma asteptarilor newsletterurile, pe langa cele personale…

  Apoi nu toti percep lucrurile la fel si se intampla sa incercam sa promovam uneori mai mult postarile extrem de importante, dar nu neaparat foarte “populare”.

 37. Urmaresc acest site de aproape 2 ani. In acest timp am urmarit lucrarea fratilor admini si m-a uimit in primul rand consecventa lor, dedicarea si mai ales discernamantul si echilibrul.
  Newsletterele trimise, pe care le astept cu nerabdare de fiecare data, sunt bogate in continut, ierarhizate atent, si mai ales … prompte. Nu am vazut pana acum vreo stire, vreun eveniment de importanta duhovniceasca si nu numai, care sa nu fie prezent in newsletter-ul zilnic.

  Lucrarea lor este venita din inima si din ravna cea adevarata. Nu stiu daca altundeva pe internetul romanesc se gaseste o astfel de comunitate, asa cum s-a creat aici. Desi comentariile articolelor sunt facute de cele mai multe ori de catre aceleasi persoane, sunt convinsa ca numarul adevarat al cititorilor este mult mai mare. Cititori fideli, care in lumina duhovniceasca a cuvintelor Sfintilor parinti citite pe acest site, prefera sa ramana in tacere si … poate, in lucrare.
  O asemenea munca, facuta in anonimat, ale carei roade ne bucura Zilnic, ar merita din partea noastra, nu neaparat multumiri si elogieri prin comentarii, ci rugaciune din inima pentru ei la fel de Zilnica, dand multumire lui Dumnezeu ca-i tine inca in ravna si in discernamant.

  Parintii mei, de inceput, cei trei ierarhi ai renasterii mele sunt Parintele Arsenie Boca, Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Cleopa. Focul, apa si pamantul :). Sigur ca bucurie mare ar fi in sufletul meu daca i-as vedea canonizati pe toti. Simpla citire a titlului de articol, ca a inceput campania de canonizare a Parintelui Arsenie Boca, m-a bucurat foarte, si nu am simtit deloc nevoia sa ascult, sa urmaresc emisiunea. Dumnezeu le face pe toate la randul lor. Avem o bogatie de parinti, suntem un popor evlavios in esenta, discernamantul ne cam lipseste, insa se simte grija Lui pentru noi, tocmai din aceasta aranjare a lucrurilor si oamenilor daruiti noua pe acest pamant. Sa ne bucuram si sa profitam de aceasta bogatie de duhovnici, de cuvinte lasate noua mostenire, de oamenii cu care impartasim zilnic aceste bucurii si sa lucram la mantuirea noastra. Cine va putea sa zica in fata lui Dumnezeu, ca nu a stiut, ca nu a avut exemple vii, ca nu a putut sa faca lucrarea cea buna? Nici unul din cei de aici. 🙂

  Ma iertati pentru vorba lunga :).

 38. Am citit cartile Parintelui Arsenie Boca, intradevar deja poporul il numeste Sfantul Ardealului, si asa si este, caci multe minuni s-au infaptuit la sfantul sau mormant.Cei cu evlavie la dansul au si simtit aceste lucruri.Cartile sale mi-au schimbat optica pe care o aveam despre aceasta viata.El este, a fost, si va fi un mare propovaduitor al dreptei credinte ortodoxe, un mare sfant trimis la noi de Domnul in acele clipe grele de comunism(care nici acum nu s-a stins ci este omniprezent in toate institutiile,inclusiv si cele clericale).Forta Parintelui este atat de mare incat si unui om fara de carte daca ii povestesti despre dansul , te intreaba si peste o saptamana, luna, ce ai mai citit de la Parintele, ce mai spune cum trebuie sa fim?Din negura asta deasa in care ne-au cufundat comunistii, el ne vegheaza din umbra si ne arata unde este ADEVARUL.(CEL ADEVARAT, nu cel din spectacol). Cuvintele Parintelui vin ca un tunet pentru cei pacatosi, petru cei ce vor sa afle ADEVARUL, iar pe deasupra, au si puterea de convingere de a te face sa ramai in ADEVAR, chiar daca-ti convine sau nu.
  Despre canonizare, Parintele ne va da un semn.DOAMNE FIE VOIA TA!PRECUM AM NADAJDUIT.

 39. Nu cred ca este necesara o campanie pentru canonizarea unui sfant. Evlavia poporului care cinstea si cinsteste sfintii este o evlavie curata si nu un simplu entuziasm sau sentimentalism. Nu am nimic cu parintele Arsenie si cu spiritualitatea sa mai ciudata dar ar fi bine ca sa mai asteptam si sa nu fortam nota. Sa lucreze Domnul! Daca sunt indoieli in privinta parintelui Arsenie care pe de o parte a fost un marturisitor in temnita comunista iar pe de alta parte are si invataturi care nu sunt in duhul ortodox sa avem rabdare ca Dumnezeu sa-l proslaveasca. Sa nu ne cucerim de fenomenal, de proorocii si de ambitia Ardealului de a avea sfantul lor.

 40. @ierom.A:

  cred ca aceasta “campanie” nu trebui privita atat ca indreptata spre o canonizare “fortata” a parintelui Arsenie ci, mai degraba, ca pe ceva ivit pentru folosul poporului.

  Care popor, nu stiu daca stiti, are totusi o evlavie curata ce a depasit de multa vreme stadiul entuziasmului – prin staruinta si rabdare alaturi de Parintele Arsenie, la Prislop sau in inimi.
  A depasit, as indrasni sa spun, si sentimentalismul desuet sau romantismul bolnavicios – pentru ca acestea nu rezista mai mult de cateva primaveri sau toamne tarzii.

  Or, Prislop-ul a devenit loc de pelerinaj de multa vreme. Unde, iata, in fiecare an vin zeci de mii de crestini. Care, totusi, nu vin sa forteze nici o nota ci vin condusi de altceva.
  Acestea le-au vazut cu ochii mei.

  Oare toti sa fie doara entuziasti, doar sentimentali? Oare toti sunt lipsiti de echilibru duhovnicesc si de o bruma de discernamant care sa le permita sa vada dincolo de perdeaua de fum a legendei, a povestirilor fenomenale, a prorociilor?

  Oare sa fie doar ambitia Ardealului de a avea sfantul sau? Dar deja are “sfintii sai” si nu doar unul sau doi. Asta daca facem o judecata reductionista si segreganta, in sensul in care ne-o propuneti. Pentru ca sfintii nu sunt (doar) ai Ardealului ci ai neamului.

  La final, as mentiona ca nu sunt ardelean asa cum nici sentimental nu mai sunt. Dar am o nelamurire in urma citirii mesajului dumneavoastra: cat de lung este drumul judecatii, de la “spiritualitate ciudata” la “invataturi care nu sunt in duhul ortodox”?

  Altfel, ca si dumneavoastra, inchei spunand: sa se faca voia Domnului.

 41. @ierom.A.
  “Nu am nimic cu parintele Arsenie si cu spiritualitatea sa mai ciudata ….pe de alta parte are si invataturi care nu sunt in duhul ortodox …”
  Ma iertati dar ati putea sa ne explicati ce inseamna “spiritualitatea sa mai ciudata” si “invataturi care nu sunt in duhul ortodox”? Eu chiar nu inteleg despre ce vorbiti. Si nu mai inteleg de ce separati sfintii in ardeleni si … Sfintii ne iubesc pe toti si noi ii cinstim pe toti sfintii ortodoxi indiferent unde s-ar fi nascut ei. Nu vad de ce este nevoie sa facem aceasta delimitare? La Prislop vin oameni din intreaga Romanie nu doar ardeleni. Daca s-a inceput campania de canonizare fiti convins ca s-a inceput cu voia Domnului. Nimic nu este intamplator ci toate se intampla daca sunt cu voia Domnului sau ingaduite de Domnul. Daca nu ar fi fost sfant fiti convins ca nu ar fi fost cinstit astfel parintele dupa 22 de ani de la moartea sa. Dar cinstea de care se bucura este o dovada a sfinteniei sale. Parintele nu are nevoie de recunoastere, noi suntem cei care avem nevoie de aceasta recunoastere. Prin aceasta ne aratam credinta.

 42. @ Sim:

  Va multumim foarte mult!

 43. ii multumesc si eu Parintelui Arsenie Boca pentru ca si-a facut simtita prezenta in viata mea atunci cand i-am cerut ajutorul!Mi-ar placea sa ajung la mormantul sau intr-o buna zi.

 44. Vream canonizarea PARINTEUI ARSENIE BOCA!

 45. Ar fi o mare onoare pentru noi pacatosii ca Sfantul Parinte Arsenie Boca sa fie canonizat.

 46. Doamne ajuta! Sa fie intru totul voia Domnului! Important este daca credem cu adevarat in rugaciunile parintelui, facute pentru noi in fata bunului Dumnezeu. Atunci, fratilor nu mai conteaza ca e canonizat sau nu.Important e sa credem cu adevarat ca Dumnezeu lucreaza prin parintele ARSENIE, sa ne rugam si sa-i dam slava Domnului pentru tot.Sunt o pacatoasa care a primit mult ajutor de la Dumnezeu, prin rugaciunile parintelui.Iertati-ma,este doar o parere!

 47. Daca este posibil as dori o adresa de mail pentru a trimite cateva minuni ale parintelui.

 48. Pentru noi este demult SFANTUL ROMANILOR!Multumim Lui DUMNEZEU pentru aceasta mare bucurie!Si-I mai multumesc pentru ca mi-a schimbat viata in bine de cind am aflat de Parintele Arsenie Boca, de cind am fost si m-as duce neincetat la Mormintul Sfintiei Sale! Mergeti, nu odata, dar macar a doaua oara cu evlavie, credinta si speranta la Prislop, la crucea Sfintiei Sale si veti vedea ce se petrece cu dvs.Este o mare transformare de cum te duci acolo si cum pleci, dupa ce-ti spui toate pacatele parintelui, si recunosti ca avem mare nevoie de iertarea pacatelor.Pentru ca Parintele nostru Arsenie se roaga pentru noi la Maicuta Sfinta, ca sa mijloceasca pentru noi la Mantuitorul nostru.
  Parinte, Cuvinte si Duhule, Sfinta Treime ai mila de noi.
  Rugaciunea Parintelui nostru Arsenie Boca, Ieromonahul:
  DOAMNE IISUSE HRISTOASE ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însămi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac şi, astfel ţinând la mine, să te pierd pe tine.
  Doamne IISUSE HRISTOASE, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci, iată, păcătuiesc în tot ceasul.
  Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi dosădiţi până la pământ.
  Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină în sufletele noastre.
  Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi te sălăsluieşte întru noi împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.
  Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta.
  Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin
  “Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Prea Cuviosului Părintelui nostru Arsenie Ieromonahul, rămâi cu noi, în toate zilele, căci este spre seară şi zilele rele sunt”.

  Preot Ieromonah Arsenie trimite-mi duhul tău paznic şi dă-mi sănătate şi linişte.
  Depărtează de la casa mea necazurile şi suferinţele că ai Duh Sfânt. Amin.

 49. “Smerit gind voiesc a fi,
  Flaminda zbatere de pleoape.
  Sa pot mai des a Te slavi si sa-Ti ramin aproape.
  Mergind prin tina pacatos,
  M-ai ridicat pe mine
  Prea Bunule Iisus Hristos,
  Nevrednic sunt de Tine!
  Tot Parintele nostru drag, Arsenie Boca, a scris si aceste versuri…
  Doamne ajuta!Strigati-l la necazuri si multumiti-i….
  “Minunile le face numai Dumnezeu!”
  “E mai mare omul in genunchi decat in picioare!”
  “Sa ai intelegere fata de neputinta omeneasca”
  “Inima Legii este mila”
  “Iisus a tamaduit orbirea ochilor, dar n-a putut tamadui orbirea rautatii, care nu are leac, dar are pedeapsa”
  “O, tu ura care vii din iad si faci si lumea iad”
  “Mare este acela care numai de marirea lui nu se ocupa” (Arsenie Boca Ieromonahul)

 50. @ ierom A
  Impartasesc intru totul punctul dvs de vedere.
  Pana atunci, asteptam canonizarea celor ce l-au marturisit pe Hristos in temnitele comuniste si din ale caror moaste izvoraste mir.

 51. Doamne, IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui Dumnezeu, Tu, Care stii toate tainele inimii omului, pentru Rugaciunile Maicii Tale si in Numele Tau cel Sfânt, fa dreptate acestui Suflet Arsenie, spre Slava LUI DUMNEZEU TATAL, Amin! ALILUIA!

 52. “Destinu-i jumatate pe pamant si jumatate-i din Cer.” Tot timpul omul trebuie sa aiba o legatura cu Dumnezeu si sa lupte sa fie cu Dumnezeu, sa se lase de pacate “…spunea Parintele Arsenie Boca…cu mare bucurie in suflet tin sa imi impartasesc acordul pentru canonizarea parintelui. Consider, ca acest lucru se va intampla daca Dumnezeu doreste asta …ce suntem noi ..sa ne opunem?..nu cred ca suntem in masura sa spunem ..Nu…asa ca “fACA-SE VOIA LUI DUMNEZEU!!!

 53. slava lui bunul similostivul Dumnezeu pt minunile savarsite de sfantul parinte Arsenie Boca si de sfantul Ilie Lacatusu pt minunile pe care le-a facut si sunt convinsa ca o sa le mai faca si in continuare. Eu pe sfantul parinte Arsenie de cate ori am avut nevoie l-am chemat in ajutor si nu a intarziat niciodata sa ma ajute. Sfinte parinte Arsenie roagate impreuna cu Maicuta Somnului pt noi pacatosii. Amin Si de canonizarea parintelui nici nu se mai pune problema facase Doamne voia ta.

 54. Consider ca este necesara si trebuie facuta canonizarea Parintelui Arsenie Boca!

  Doamne Ajuta !

 55. Toate la timpul cuvenit,sfintenia si puterea unui lucrator al DOMNULUI se vede prin grija si nr de oameni pe care il aduna in jurul sau atit in timpul vietii cit si dupa trecerea sa la DOMNUL,la fel ca un pastor care daca este bun poate avea grija de foarte multe oi iar daca nu este bun pentru asa ceva chiar daca ar avea doar citeva oi le-ar omori si pe alea,nu vreau sa supar pe nimeni cu comparatia mea dar daca ne uitam la citi oameni merg la moastele Sfintei Parascheeva cind este ziua Sfintei Parascheeva,vedem citeva mii de oameni,6-7-8000 de oameni pe cind la Sfantul Parinte Arsenie Boca vedem citeva zeci de mii de oameni,30-40.000 de oameni,daca omul nu ar gasii alinare, sprijin si ajutor din partea Parintelui Arsenie Boca nu l-ar cauta,despre canonizare insa se poate spune ca foarte multe fete bisericesti nu doresc asta,inca ii deranjeaza puterea,harul si minunile savirsite de Sfantul Parinte Arsenie Boca,sa dea bunul DUMNEZEU sa fie trecut in randul sfintilor acolo unde a fost inca din timpul vietii si unde ii este locul.

  DOAMNE AJUTA.

 56. Doamne ajuta,

  Parintele ajuta pe toata lumea ,,,doar ajutor sa ii ceri,,,mijoceste pentru toti in fata Tatalui Ceresc.Multumim Doamne ca ne arati minunile tale,,multumim Parinte Arsenie ca asa cum ai promis vii sa ne ajuti cu voia Domnului.
  Te rugam Parinte drag ajuta-ne!!!

  Rugaciunea inaltata catre Domnul ,,mijlocind Parintele Nostru drag ,,,nu a ramas fara raspuns.

  Multumim Parinte Arsenie!!

  Doamne ajuta!!!!

 57. si eu iti multumesc parinte sfant si bun si drag din toata inima mea

 58. Doamne,ajuta sa-l canonizeze, deoarece parintele este cu adevarat sfant, cel putin pe mine ma ajuta tot timpul, cand nu mai pot, ma duc la mormantul parintelui i-mi incarc bateriile si merg mai departe. Parintele mijloceste pentru noi.Multumim Bunului si Milostivului Dumnezeu ca ne-a invrednicit cu un sfant atat de drag noua Parintele Arsenie care de dincolo ne ajuta foarte mult numai sa-l chemam in rugaciuni cu inima si suflet curat!

  Doamne ajuta-ne!

 59. Slavit sa fie Dumnezeu ! Dragii mei, parerea mea este, sa-L lasam pe Bunul Dumnezeu sa hotarasca cine trebuie canonizat si cine nu trebuie canonizat. Un lucru este cert. Tara noastra n-a avut niciodata un sfant atat de mare ca Parintele Arsenie Boca. Eu il iubesc din toata inima mea.Si stiu sigur ca nu sant singura.Parinte Arsenie, roaga-te pentru noi, pacatosii! AMIN!

 60. Ar fi o simpla formalitate, oficioasa, lumeasca. Parintele Arsenie Boca, un sfant printre sfinti, a fost si este si va fi, mangaierea sufletelor noastre.Am fost la mormantul parintelui Arsenie si tot ce mi am dorit s a indeplinit.

 61. SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA A FACUT MULTE MINUNI ,CHIAR SI DUPA CE S-A MUTAT LA PATRIA DE SUS.M-AM RUGAT DE MULTE ORI PARINTELUI SI NICIODATA NU A INCETAT SA M-A AJUTE.PARINTELE A SPUS CA O SA NE AJUTE MAI MULT CAND VA MERGE LA DOMNUL,DOAR TREBUIE SA NE RUGAM. TREBUIE NEAPARAT SA MERGETI LA MORMANTUL PARINTELUI LA PRISLOP. PARINTELE ESTE UN MARE SFANT SI AR TREBUI CANONIZAT.

 62. ANUL ACESTA AM FOST LA PRISLOP LA MORMANTUL SFANTULUI PARINTE SI INTAMPLATOR AM FOST SI LA CHILIA PARINTELUI(DE LA MANASTIREA BRANCOVEANU MAI SUS 5KM PRIN PADURE,BINEANTELES DRUM ACCESIBIL)A FOST SI BAIETELUL NOSTRU IONUT IN VARSTA DE 6 ANI.TOT DRUMUL PARCA PARINTELE NE CALAUZEA PASII.LA UN MOMENT DAT NU MAI GASEAM INDICATOARE CATRE CHILIE,L-AM INTREBAT PE IONUT PE UNDE SA O LUAM SI NE-A ARATAT DRUMUL BUN SPUNANDU-NE CA PARINTELE I-A ARATAT DRUMUL.AJUNSI LA CHILIE AM PLANS DE BUCURIE SIMTINDU-I PREZENTA SFANTULUI PARINTE.DOAMNE AJUTA

 63. Pingback: INREGISTRAREA AUDIO a emisiunii care deschide campania de canonizare a Parintelui Arsenie Boca. Marturia PARINTELUI PETRU VAMVULESCU (audio) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 64. SUNT TOTAL DEACORD CU CANONIZAREA SF PARINTE ARSENIE BOCA . TREBUIE.MAI RAR ASA UN OM , PREOT , DUHOVNIC,DOCTOR DE SUFLETE SI UN AUTENTIC VAZATOR CU DUHUL.DOVADA STAU MULTE MARTURII ALE CELOR CARE L-AU VAZUT , CUNOSCUT ,ASCULTAT SI TOTI CEI PE CARE I-A AJUTAT.PE MINE UNA M-A AJUTAT FOARTE MULT SI MA AJUTA IN CONTINUARE.DECI TREBUIE FACUT ACEST LUCRU.

 65. DOAMNE AJUTA SA SE FACA MAI REPEDE ACEST LUCRU.

 66. De cate ori citesc despre viata si minunile Parintelui Arsenie, sufletul meu se inlacrimeaza de micimea si pacatosenia in care ne traim viata,in comparatie cu viata acestui sfant Arsenie suntem niste viermi care incercam sa iesim la suprafata dar pacatele nu ne lasa si diavolul ne striveste,dar cum putem noi sa iesim la suprafata ,fara ajutorul unor sfinti, care unii chiar au fost contemporani cu noi. Parintele Arsenie a facut si face deja aceste minuni cu noi si trebuie sa-l punem la loc de cinste printre sfintii parinti canonizati.
  Doamne ajuta sa se implineasca voia Domnului!

 67. Fie ca Bunul Dumnezeu să lumineze mintea celor ce cu credinţă dreaptă şi adevarata le-a dat şi înzestrat cu har sa asculte cuvîntul adevărului ce strigă şi se face cunoscut,iată pînă astăzi ca să fie canonizat acest mare duhovnic şi Sfint părintele ieromonah Arsenie Boca.Iată că a sosit vremea să se facă dreptate dreptului în credinţă şi iubitului părinte Arsenie ,dintre care cu bucurie eu nevrednicul de nici un ajutor,şi cel mai păcătos dintre toti,iertare că nu sint vrednic de gîndul care nu mă lasă de cînd am fost la mormîntul sfîntului,umplîndu-mă de o luminată pace pe care nu o simţi aici pe pămînt în veci,dar eu sint nevrednic mulţumindu-I Lui Dumnezeu că mă înumara şi pe mine printre oile sale,iar la înfricoşata judecată sa ne treacă cu gramada cum ne-a promis parintele,de vămile înfricoşaţilor spurcati la lumina cea vie şi vecinica!Amin!binecuvîntati sfinţi părinţi şi Doamne Ajută!

 68. Doamne ajuta!
  M-am intristat si m-am bucurat citind aceste randuri si comentariile! M-am bucurat ca,daca va fi voia Domnului in calentarul Ortodox se va mai adauga un Sfant cu culoare albastra. Faptul ca sunt controverse si atata rea credinta in unele comentarii mi-au intristat inima. Daca va fi voia Domnului Parintele Arsenie va fi canonizat, daca nu, nu. Dar fratilor, sa nu uitam ca ceea ce noi numim canonizare este o recunoastere oficiala a sfinteniei unor oameni, sfintenie care poporul a observat-o dinainte prin minuni,viata sfanta, daruri extraordinare(inalta smerenie, dragostea jertfelnica, blandetea, inainte vderea, stravedera, descernamantul, vindecarea bolilor)ale acestor oamnei, ori sacrificiul pentru credinta Ortodoxa si Dumnezeu(martirii). Nu ni se cade noua a judeca cine este sau nu sfant in Impratia lui Dumnezeu dupa ni se spune in Urmarea lui Hristos:”Multi oamnei se intreaba:<>(Mat.18,1), in vreme ce nu stiu daca ei insisi se vor invrednici a fi numarati printe cei mici. Este lucru mare a putea fi macar cel mai mic in cer, unde toti sunt mari, pentru ca toti se numesc si sunt fiii lui Dumnezeu”. Deasemenea sa nu cautam din vreo cauza personala sa ponegrim numele unor Parinti sau oamnei care s-au aratat plinitori ai poruncior lui Dumnezeu inca din aceasta viata:”Eu cunosc si pe cel dintai si pe cel de pe urma; Eu imbratisez pe toti intru nemarginita mea dragoste.[…] Cine dar uraste pe unul din cei mai mici ai Mei, nu iubeste nici pe cel mai mare, caci si pe cel mare cat si pe cel mic Eu i-am facut. Si cine va micsora vreun sfant, micsoreaza cinstea lui Dumnezeu si a tuturor celor din imparatia cerurilor”(Urmarea lui Hristos-Cap.LVIII: Sa nu judecam ascunsele judecati ale lui Dumnezeu). Deci sa nu mai ne gandim daca Parintele Arsenie trebuie sau nu canonizat sau daca Parintele Iustin, Paritele Visarion, Parintele Cleopa si toti Parintii nostri sau marturisitorii din inchisoare sunt vrednici de a fi numiti oficial Sfinti. Rade diavolu’ de noi!
  In loc sa multumim lui Dumnezeu ca in tara noastra s-au nascut asemenea oamnei noi stam si judecam! Nu se cade unui crestin una ca asta!
  Ma iertati va rog frumos daca prin aceste cuvinte am jignit pe cineva; am facut-o fara intentie!
  Domane pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, ale tuturor sfintilor romani stiuti si nestiuti, cu puterea Cinstiei si de viata purtaotarei Cruci, cu rugaciunile tuturor sfintilor si ingerilor pazeste tara aceasta Romania de toti dusmanii vazuti si nevazuti, miluieste pe toti romanii si daruieste pace lumii tale!

 69. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA IN DUH SI ADEVAR – Straluciri de har din invataturile si minunile Cuviosului de la Prislop, in noi DOCUMENTARE AUDIO si VIDEO realizate de NICOLAE MARGINEANU. Marturiile Maicii Marina de la Man. Bic -
 70. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA IN DUH SI ADEVAR – Straluciri de har din invataturile si minunile Cuviosului de la Prislop, in noi DOCUMENTARE AUDIO si VIDEO realizate de NICOLAE MARGINEANU. Marturiile Maicii Marina de la Manastirea Bic -
 71. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA continua sa faca MINUNI SI DE DINCOLO DE MOARTE… -
 72. Pingback: PARINTELE ARSENIE – LUMINA PENTRU NEAMUL SAU, IN INTUNERICUL VREMURILOR VITREGE. Misionar al dreptei-credinte in fata greco-catolicilor: “Intoarceti-va acasa, la ortodoxie, si asa tot neamul prinde putere pentru ziua ce vine” -
 73. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre POST, SPOVEDANIE, RUGACIUNEA MAICII DOMNULUI si LUPTA CU DIAVOLUL. Care este CEA MAI MARE MINUNE? -
 74. SUNT DE ACORD SI BUCUROS, CU CANONIZAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA!

 75. SUNT DE ACORD SI PARINTELE AR MERITA SA FIE CANONIZAT!!!

 76. Dece numai Canonizarea Pr. Arsenie Boca și nu a tuturor sfinților din temnițelor Comuniste???

 77. Doamne ajuta ne si ne miluieste…….Cred ca este bine chiar foarte ce se intampla ca Marele Parinte al Ardealului……dupa cum a spus de cand era inca in viata de acolo de unde e ne va ajuta mai mult…..si se vede si se simte ca ne ajuta….

 78. “Pentru o alunecare a omului de la nume la număr, au să dea seama toți înzestrații lui Dumnezeu, cei cu daruri, cu răspunderi, cu măriri, cu puteri și cu tot felul de haruri”

  “Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”

  Astazi vedem implinindu-se aceste profetii.

 79. Ma repet,eu ma rog Parintelui Arsenie ca la cel mai mare Sfant,nu l-am cunoscut, dar am citit

  doar cateva carti,am simtit marea putere de a face bine si ca prin minune am fost la mormantul Parintelui.Doamne Ajuta-i pe cei mari sa-l treaca in calendar,oricum milioane de romani i se roaga Bunului Dumnezeu prin Sfintiii contemporani.Amin!

 80. La mormantul parintelui Arsenie vin zeci de mii de oameni, dar sunt alte sute de mii care nu au cum sau cand sa ajunga din motive financiare, de sanatate, de timp etc.
  Va intrebati CE S-AR INTAMPLA CU ACESTI OAMENI DACA NU AR FI CANONIZAT ?
  Pentru cei care nu-l apreciaza, nici nu au ce pierde daca va fi canonizat, dar pentru noi , cei care am primit momente incredibile de trezvie la Viata in Hristos doar datorita interventiilor parintelui Arsenie de acolo “unde a mai fost”, care am fost adusi din razvratirea trupeasca la cunostiinta nimicniciei de sine intr-un mod atat de delicat cum numai un sfant stie sa ne aplece, ,socotesc ca NECANONIZAREA PARINTELUI ARSENIE DEVINE SIMILARA CU GENOCIDUL, pentru ca se va produce o mare drama in sufletul acestor oameni daca nu vor mai avea voie sa vorbeasca firesc de sfintenia lui ,ca acum, inainte de problema canonizarii .
  O minune primita este atat de intima, atinge coarde atat de sensibile, ca, spusa in gura mare isi pierde din maretie. Iar daca o scrii public fara sa stii cine o va citi si cum te va judeca pe urma, e ca atunci cand esti silit sa arunci margaritarele porcilor daca vrei sa fie recunoscute drept margaritare.
  Deci, DACA NU VRETI SA-L CANONIZATI, NU MAI RIDICATI PROBLEMA CANONIZARII PARINTELUI, CA SA NU SFASIATI IN NOI PE CINE AVEM MAI DRAG ! SA NE MAI PUTEM POVESTI UNUL ALTUIA, SPRE INTARIRE, MINUNILE LUI CARE ESTOMPEAZA CRIZA ACESTEI VIETI SI ASA DESTUL DE AMARE ! ORICUM, ODATA CU NECANONIZAREA PARINTELUI, ROMANIA VA RAMANE IN DOLIU PANA LA VENIREA A DOUA A LUI HRISTOS,CACI ALT INAINTEMERGATOR NU VOM MAI PRIMI.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare