NOUA TULPINĂ COVID INDIANĂ. Cât este realitate și cât este manipulare mediatică? O analiză Lifesitenews

22-05-2021 11 minute Sublinieri

LifeSiteNews/ Patrick Delaney:

De ce sunt cifrele Covid din India așa de mari? Teste neviabile, exagerarea deceselor, manipularea massmedia

19 mai 2021 (LifeSiteNews) – Rapoartele din mass-media privind nivelurile crescute de cazuri COVID-19 în India din ultimele câteva săptămâni au stârnit un nou val de frică din cauza unei presupuse variante „mult mai mortale”. Se spune că spitalele sunt copleșite de pacienți, parcările sunt transformate în imense locuri de incinerare, furia creşte împotriva guvernului din cauza lipsei de oxigen și cererile de a pune în lockdown o națiune de 1,4 miliarde de oameni se face din ce în ce mai auzite.

Un indiciu că s-ar putea să fi dat de o doză de senzaționalism media a apărut atunci când un articol din New York Post, care menționa în titlu „filmările arată oameni morți pe străzi”, a prezentat o imagine a unei femei în suferinţă aflate pe un trotuar din apropierea locului unde avusese loc un incident identificat ulterior drept o scurgere de gaz din mai 2020 în Andhra Pradesh.

O mare parte din această dinamică amintește de multe titluri care au încurajat aceeași stare panicardă la începutul anului trecut, cum ar fi „Un om zace mort pe stradă: imaginea care surprinde criza coronavirusului din Wuhan” sau „ZONA DEZASTRULUI. Coronavirusul transformă Wuhan într-un ţinut al zombilor cu oameni care se prăbușesc pe străzi și medici care patrulează în costume de protecţie. ”

După cum s-a observat în Daily Expose, după un an de observații, astfel de „scene nu au fost reproduse nicăieri altundeva, confirmând că totul a fost o minciună și propagandă”. Acum, însă, „joacă același joc, dar de data aceasta cu India”.

Deși există cu siguranță un anumit nivel de tragedie în India, trebuie făcute distincții între efectele reale ale COVID-19 și alți factori implicaţi, dintre care mulți sunt familiari occidentalilor care au observat îndeaproape lucrurile în perioada ultimului an.

Marea majoritate a „cazurilor” sunt asimptomatice, există îndoieli rezonabile cu privire la rezultatele testelor PCR

Potrivit lui Yohan Tengra, „analist politic și specialist în asistență medicală cu sediul în Mumbai”, și coautor al unui raport intitulat „Modul în care rezultatele testelor antigen RT-PCR și antigen rapid cauzează creșteri înșelătoare în ceea ce priveşte cazurile şi decesele”, baza statistică a rapoartelor media care susțin cazuri record de COVID-19 în India este fundamental defectuoasă.

„Nu vom ști niciodată statistic dacă infecțiile au crescut cu adevărat. Pentru a fi siguri, am avea nevoie de date despre persoanele simptomatice, în mod ideal sub 20 de ani, care au avut un rezultat pozitiv fie cu un test de cultură de virus, fie cu PCR care utilizează 24 de cicluri sau mai puțin”, a declarat el în publicația Bangladesh NewAge.

Așa cum a fost relatat în detaliu într-un articol precedent, mulți oameni de știință au criticat modul în care testele PCR au fost folosite în scopul identificării cazurilor COVID-19 numind administrarea lor „inutilă” și „știință defectă”.

Tengra este de acord și ilustrează în cercetarea sa modul în care utilizarea acestor teste la 35 de cicluri sau mai mult, formulă despre care el spune că este modul standard de aplicare a testelor în India, va produce o rată fals pozitivă de 97% până la 99,9%. Prin urmare, cu cât se fac mai multe teste, cu atât sunt produse mai multe rezultate fals pozitive.

Într-un alt interviu, el a raportat cum guvernul a crescut agresiv testele, inclusiv forțând oamenii sănătoși de pe stradă să se supună testelor. Tengra a spus că acest lucru se întâmplă în Mumbai, unde guvernul local este obligat să îndeplinească un obiectiv zilnic de 45.000 de teste în fiecare zi, iar persoanele fizice trebuie să accepte testul sau să fie taxate pe temeiul Legii bolilor epidemice.

Ca rezultat, marea majoritate a „cazurilor” identificate drept pozitive folosind testele PCR sunt asimptomatice. „De exemplu, în Mumbai au declarat cu două zile în urmă că, din totalul cazurilor din oraș, 85% erau asimptomatice. În Bangalore, peste 95% din cazuri erau asimptomatice!” a exclamat Tengra.

Chiar și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat în ianuarie împotriva diagnosticării unei persoane ca având COVID-19 doar pe baza unui test PCR pozitiv atunci când acestea nu aveau simptome ale virusului. De asemenea, OMS și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “riscul de teste fals-pozitive”, care însumează un anumit procent. Astfel, cu cât sunt administrate mai multe teste, cu atât vor rezulta mai mulți falsi pozitivi, ridicând întrebări legitime cu privire la eficacitatea și scopul testării persoanelor asimptomatice.

Mulți consumatori occidentali de mass-media alternativă vor fi, de asemenea, familiarizați cu importanta situaţie legată de faptul că există foarte puține dovezi pentru transmiterea asimptomatică a virușilor, inclusiv în cazul COVID-19. După ce a subliniat această realitate și în raportul său, Tengra consideră că datele care prezintă un număr mare de „cazuri” dominate de indivizi asimptomatici pot fi în mod rezonabil îndoielnice, având în vedere modul în care sunt administrate și interpretate testele PCR.

Stimulentele financiare pentru „creșterea numărului de cazuri pozitive” și internarea pacienților în spitale

Așa cum a fost cazul în Statele Unite, cel puțin anul trecut, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a oferit ceea ce unii au numit „stimulente perverse”, stabilind un fond guvernamental de ajutorare pentru COVID-19, care a acordat mult mai multe compensații spitalelor dacă pacienții au fost înregistraţi drept COVID-19 pozitivi (13.000 dolari) sau puși pe un ventilator (39.000 dolari).

O dinamică relativ similară există şi în India.

Așa cum a explicat Tengra, la fel ca și în alte țări, oamenii din India au fost supuși unei propagande mass-media semnificative, determinându-i să se teamă de virus. Astfel, aceștia au toate motivele să primească un tratament timpuriu pentru a trece cu succes prin infectare.

 Tengra a explicat în continuare: „Sistemul medical în sine funcționează pentru a crește numărul de cazuri pozitive. Chiar și când persoana are un test PCR negativ, se utilizează scanări tomografice și persoanele sunt diagnosticate ca având Covid. Aceste rezultate ale tomografiei computerizate nu sunt deloc specifice SARS-CoV-2. Știu personal despre persoanele cărora li s-a cerut internarea de către medicii lor doar pe baza unui test pozitiv (medicii pot primi o reducere a facturii totale făcute atunci când trimit un pacient la un spital). Acest lucru s-a întâmplat și unei vedete Bollywood, căreia i s-a cerut internarea medicilor fără să aibă simptome și doar cu un test PCR pozitiv.”

Potrivit lui Tengra, combinația de teste PCR defectuoase, diagnostice greșite stimulate financiar și internarea în spital a pacienților înspăimântați care au cele mai uşoare simptome aduce rapid la atingerea capacităţii maxime a unui sistem de îngrijire a sănătății în care paturile sunt adesea, chiar și în cele mai bune momente, aproape de a fi insuficiente.

Poluarea otrăvitoare a aerului, boli respiratorii comune și politici denaturate legate de certificatul de deces

Pe lângă provocările alimentare generale, cu o prevalență a deficitului de vitamina D din India, contribuind, de asemenea, la numărul de internări în spitale și la decesele raportate, împreună cu multe dintre imaginile alarmante din presă ce prezintă suferinţă, este cert faptul că Delhi „are cel mai toxic aer în lume, ceea ce duce adesea la închiderea orașului din cauza efectelor pe scară largă asupra sănătății respiratorii”, scrie Jo Nash, un rezident pe termen lung al Indiei (vezi aici, aici și aici). În fapt, calitatea aerului este atât de nocivă încât ţi-ai dori, drept timp petrecut în mod plăcut în Delhi, să devii un client frecvent al unui “bar de oxigen” local și să te bucuri de câteva respirații adânci de aer sănătos contra unei sume modice.

Și, într-o națiune în care „bolile respiratorii, inclusiv bronhopneumopatia cronică obstructivă, TBC și infecțiile tractului respirator, cum ar fi bronșita care duce la pneumonie, sunt întotdeauna printre primele zece cauze de deces, aceste condiții sunt grav agravate de poluarea aerului, în special perioade sezoniere, când vremea se schimbă ca și în această perioadă a anului („aprilie/mai”).

În timpul acestor vârfuri de sezon, aprovizionarea cu oxigen poate scădea și, odată cu adăugarea din acest an a unei „pandemii de panică” instigate de acoperirea mediatică alarmistă, unii pacienți ar putea fi reticenți să meargă la spitalele de stat de teama de a se molipsi de COVID-19, în timp ce medicii înșiși nu își pot îndeplini sarcinile normale din același motiv, rezultând o creștere a complicațiilor care pun viața în pericol.

Combinați acești factori cu politicile care au fost comune în multe alte țări, inclusiv în SUA, unde, conform Tengra, liniile directoare din India pentru completarea certificatului de deces sunt structurate pentru a facilita etichetarea persoanelor ca fiind decedate din cauza COVID-19 doar pe baza unui test PCR pozitiv sau a unor simptome generale, și devine oarecum dificil să se determine cine a murit de fapt din cauza virusului și cine a fost diagnosticat complet greșit și cauza decesului său fiind raportată ca fiind COVID.

În rezumat, fostul vicepreședinte şi director ştiinţific al Pfizer, Dr. Michael Yeadon, a declarat LifeSiteNews prin e-mail: „Folosesc greșit testarea în masă, astfel încât un rezultat pozitiv să nu fie semnificativ. Această „supra-citire”, împreună cu modul în care „moartea din cauza Covid-19” este definită acum (se pune prea mult accent pe PCR și insuficient pe simptome) înseamnă că decesele Covid-19 sunt mult exagerate. Mai rău, oamenii sunt încurajați să primească tratament chiar dacă sunt bine și nu prezintă niciun simptom. Acest lucru aglomerează spitalele și face ca tratamentul pentru altceva decât Covid-19 să fie o problemă.”

Raportat la populaţie, chiar și decesele declarate sunt nesemnificative

Cu toate acestea, chiar dacă luăm valorile nominale COVID-19 raportate, comparativ cu populația generală din India, acestea nu pot impresiona sub nicio formă.

Jo Nash observă că mass-media prezintă numărul de cazuri și decese ca un număr întreg, fără a le pune în contextul populației enorme a Indiei, de 1,4 miliarde de oameni. Astfel, prin comparație, el arată cum rapoartele actuale ale Indiei de 2.600 de persoane decedate/zi ar echivala cu 126 de decese raportate pe zi în Marea Britanie, care este cu mult sub orice vârf pe care l-au experimentat și este aproximativ numărul raportat recent. Pentru a demonstra acest punct, el publică următorul grafic de la Johns Hopkins University Resource Center, care arată impactul relativ mic al deceselor raportate ca fiind de COVID-19 în comparație cu alte națiuni.

Neglijența politică, mai multe decese din cauza diareei decât din cauza COVID, distragerea atenției în timpul alegerilor

Așa cum se întâmplă şi în altă parte, politica joacă un rol semnificativ în aceste rapoarte. Potrivit lui Nash, neglijența guvernului în abordarea „problemelor urgente de sănătate publică, inclusiv accesul la apă curată, canalizare, aer curat și tratamente pentru alte boli transmisibile” este o problemă continuă evitată de ambele partide politice majore.

De alltfel, pentru o perspectivă mai clară asupra problemei, Nash relatează că, chiar și cu un „vârf” raportat de presupuse decese prin COVID, mai mulți oameni mor de diaree în fiecare zi în India și au făcut-o de ani de zile, mai ales din cauza lipsei de apă curată și de canalizare ceea ce creează un teren propice pentru răspândirea amplă a bolilor transmisibile.”

Și calitatea nocivă a aerului din Delhi rămânând „un joc de fotbal politic”, Nash afirmă că ambele partide politice majore sunt fericite să dea vina pe „problemele respiratorii în creștere care necesită oxigen din cauza valului de COVID”, deoarece acest lucru deviază atenția de la continua neglijare a acestei importante probleme în această vreme a „alegerilor cu miză mare”.

Tratamente de succes întrerupte de campania de vaccinare experimentală COVID-19

Una dintre situaţiile pe care Nash le raportează ca fiind cea în care guvernul a deviat problematic resurse semnificative lăsând neglijate prioritățile mari este achiziționarea masivă de vaccin COVID-19 experimental în scopul facilitării „celei mai mari” injectări din lume.

Aceasta pare a fi o inițiativă stranie, având în vedere modul în care studiile serologice la începutul acestui an au arătat că 55% din populația numeroasă a țării ar fi putut fi deja infectată cu virusul, inclusiv 56% din capitala New Delhi, care a indicat în urmă cu trei luni şi jumătate că în curând se vor apropia de imunitatea de turmă prin infectare naturală.

Aşa cum susţine dr. Peter McCullough, “nu există niciun motiv științific, clinic sau de siguranță pentru a vaccina vreodată un pacient vindecat de COVID”.

Cu toate acestea, având în vedere prevalența ridicată a virusului în rândul populației, India a cunoscut, de asemenea, o rată scăzută a mortalității, care, conform cifrelor raportate în prezent, rămâne la doar aproximativ 11% pe cap de locuitor al deceselor în Statele Unite. Mai mult, în ciuda isteriei mediatice, recentele serotestări la nivel național au relevat o rată a mortalității infecției de aproximativ 0,05%.

Așa cum consideră mulți, un astfel de succes în tratarea virusului este atribuit modului în care India a folosit tratamentele eficiente de la început. În timp ce la începutul anului trecut au avut loc dezbateri aprinse în SUA cu privire la meritele hidroxiclorochinei (HCQ) ca urmare a sprijinirii medicamentului de către președintele Donald Trump, India a recomandat-o deja în schemele sale la nivel naţionalm afirmând că „ar trebui să fie utilizat cât mai devreme în cursul bolii… şi ar trebui evitată folosirea ei în cazul pacienţilor cu formă severă a bolii.””

După descoperirea din iunie 2020 a eficacității ivermectinei în tratarea virusului, împreună cu teste ulterioare semnificative, cel mai mare stat din India, Uttar Pradesh (UP) cu o (populaţie de 230 milioane), a anunțat în august că înlocuiește protocolul HCQ cu ivermectina pentru prevenirea și tratamentul COVID-19.

Conform TrialSiteNews, „Până la sfârșitul anului 2020, Uttar Pradesh – care distribuia ivermectină gratuită pentru îngrijirea la domiciliu – avea a doua cea mai mică rată a mortalității în India, de 0,26 la 100.000 de locuitori în decembrie. Numai statul Bihar, cu 128 de milioane de locuitori, avea o rată mai scăzută și acest stat recomanda, de asemenea, ivermectina.”

Totuşi, această liniște generală a fost întreruptă în mod ciudat proporţional cu adoptarea vaccinării experimentale COVID-19. Deși campania de injectare masivă a fost programată să se lanseze pe 16 ianuarie, ea şi-a intrat în ritm la sfârșitul lui februarie. Cu toate acestea, când obiectivul vaccinării a 300 de milioane de oameni până în august 2021 s-a apropiat de punctul său de mijloc, numărul raportat de cazuri de COVID-19 a crescut în mod neașteptat, după cum a fost raportat pe scară largă. Graficul de mai jos afișează această anomalie.

După cum a observat Dr. Mathew Maavak, „Nu numai în India cazurile de COVID-19 au crescut în tandem cu vaccinarea crescută, ci traiectoria infecțiilor și a inoculărilor poate fi suprapusă limpede, după cum sugerează graficul următor.”

Deși corelația nu demonstrează neapărat cauzalitatea, dovezile pentru exact același efect ar include recunoașterea recentă de către OMS că vaccinul anti-poliomielită susținut de Fundația Bill&Melinda Gates a fost de fapt cauza unui focar de poliomielită în Africa.

Iar acum constatăm că insula Seychelles, care este „cea mai vaccinată” țară din lume, a impus din nou măsuri de blocare similare cu cele implementate în 2020 după raportarea unui val de infecții.

Deși cel puțin 62,2% din populație au primit două doze de vaccin experimental COVID-19 (Sinopharm sau Covishield de la AstraZeneca), aproape o treime din cazurile noi de pe insulă provin din acest fond demografic „complet vaccinat”.

Vaccinurile experimentale Covishield al AstraZeneca și Covaxin (Bharat Biotech), care sunt utilizate în India, ar fi putut provoca un efect similar. În plus, dr. Harvey Risch, profesor de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică a Universităţii Yale, a făcut recent o expunere despre cum clinicienii au „estimat că mai mult de 60% din noile cazuri pe care le tratează – cazuri COVID – au fost persoane care au fost vaccinat.”

Daily Expose oferă o descriere vizuală pentru a rezuma corelațiile dintre utilizarea ivermectinei, vaccinurile experimentale și numărul morților în India.

 

Ele oferă, de asemenea, un exemplu dramatic similar cu privire la modul în care proporţionalitatea directă dintre acceptarea vaccinului experimental și numărul de decese COVID-19 a fost reflectată în Mongolia. Într-adevăr, astfel de rezultate ale unei pandemii COVID-19 „complet vaccinate” pare a fi o tendință internațională.

Variante: „Treaba cu triplele mutaţii sunt teatru pur”, „afirmația privind riscul de sănătate globală, este sincer o minciună”

Indiferent de modul în care a apărut noua creștere a deceselor COVID-19 raportate în India, datele oferite de mass-media „au fost în mod clar guvernate de o abordare globală a mesajelor care pare să aibă ca scop creșterea fricii de <noi variante> și constrângerea conformității cu vaccinarea într-o perioadă de rezistență în creștere, atât în ​​India, cât și în străinătate”, potrivit lui Nash.

OMS a clasificat recent o „variantă Covid triplu mutantă” aparent mai contagioasă în India ca „variantă de îngrijorare” la nivel global.

La începutul lunii aprilie, Dr. Yeadon a explicat în detaliu că niciuna dintre variantele identificate în lume nu se apropie de posibilitatea de a putea trece de  imunitatea de care se bucură cei care au trecut, de exemplu, prin infecție naturală. Prin urmare, nu este nevoie de un nivel mai mare de frică sau „îngrijorare” în privința lor.

Ca răspuns la recenta clasificare a OMS, Dr. Yeadon a declarat pentru LifeSiteNews: „Lucrurile triplu mutante sunt teatru pur. Veți observa că nu au prezentat niciun fel de date cu privire la proprietățile sau capacitatea sistemelor noastre imune de a le recunoaște. Nu mă îndoiesc că afirmația privind <riscul global pentru sănătate> este în realitate o minciună. Fără îndoială, există o astfel de variantă, dar diferența față de virusul original va fi mult prea puțin importantă.”

Rosemary Frei, scriitor și jurnalist medical canadian, cu diplomă de master în biologie moleculară, a analizat singurele două studii care au fost produse pentru a propune așa-numita „transmisibilitate superioară” a „variantei indiene”.

Primul a fost publicat pe 3 mai și a fost doar o lucrare pur teoretică, folosind doar echipamente experimentale pentru a analiza legarea dintre virus (varianta) și celule sau între variantă și anticorpi împotriva virusului. Deci, este complet teoretic [și] …foarte îndepărtat de viața reală, în special la oameni, și de a arăta dacă aceasta afectează morbiditatea sau mortalitatea la oameni”, a spus ea. „Și nici cel de-al doilea studiu care se referă la 18 hamsteri (!) [nu reflectă viața reală].”

Vestea bună: India pune din nou accentul pe tratamentele sigure și eficiente, cu rezultate încurajatoare

Ca răspuns la nemulțumirea accentuată a naţiunii în legătură cu creșterea infecțiilor, guvernul național sub conducerea primului ministru Narendra Modi a făcut o mișcare pentru a recâștiga controlul asupra virusului modificând fără vâlvă ghidurile sale de tratament la sfârșitul lunii aprilie pentru a include ivermectina și HCQ.

În timp ce Uttar Pradesh și alte state au folosit ivermectina cu un succes uluitor, Consiliul Indian de Cercetare Medicală a refuzat o recomandare națională în octombrie al anului trecut, invocând – așa cum a fost tipic și în SUA – nevoia demai multe date”.

Dar această politică s-a schimbat, iar India a devenit cea mai mare țară din lume care a recomandat oficial ivermectina pentru tratamentul COVID-19.

După cum a raportat TrialSiteNews, odată cu eliberarea acestei autorizații, prețurile acțiunilor producătorului de ivermectină Bajaj Healthcare au crescut cu 6,32%, pe măsură ce au demarat eforturi masive de producție și distribuție. În timp ce aceste evenimente au fost „raportate în întreaga Indie”, puține mențiuni ar putea fi găsite în altă parte „întrucât presa occidentală este sub ordin de a opri știrile despre ivermectină, cu excepția cazului în care sunt de la neutre până la negative faţă de acest medicament”, afirmă presa. La scurt timp după intrarea în vigoare a acestei modificări, noi cazuri zilnice, cazuri active și unele rate regionale de mortalitate au început să scadă în țară.

Deși mijloacele de informare de presă batjocoresc HCQ și ivermectina drept „două medicamente despre care teoreticienii conspirației spun că vindecă COVID-19 și oamenii de știință spun că sunt inutile în tratarea bolii”, există 219 de studii revizuite de colegi care demonstrează eficacitatea hidroxiclorochinei ca tratament și profilaxie împotriva COVID-19. Și alte 54 de studii revizuite de colegi arată eficacitatea ivermectinei ca tratament și profilaxie împotriva COVID-19, potrivit blogului COVID.

Descriind astfel de studii la ședința Senatului din decembrie anul trecut, Dr. Pierre Kory, membru fondator al Front Line Covid-19 Critical Care Alliance (FLCCC), a menționat „munții” de dovezi care demonstrează eficacitatea miraculoasă a ivermectinei.

„Când spun „miracol”, nu folosesc acest termen cu uşurinţă”, a spus el. „Aceasta este o recomandare științifică bazată pe munții de date care au apărut în ultimele trei luni.”

Într-un studiu recent, autorii au descoperit reduceri mari, semnificative statistic ale mortalității și ale timpului de recuperare, pe lângă „riscurile semnificativ reduse de a contracta COVID-19 prin utilizarea regulată a ivermectinei”.

Studiul citează, de asemenea, multe exemple de „campanii de distribuție a ivermectinei care duc la scăderi rapide ale morbidității și mortalității la nivelul întregii populații”, determinându-i să concluzioneze că, drept agent cu administrare orală, ivermectina este „eficientă în toate fazele COVID-19” și, prin urmare, ar trebui să fie „implementată la nivel global și în mod sistematic” ca tratament pentru noul virus.

Mulți consideră că suprimarea acestor tratamente în SUA și în multe alte țări de către instituțiile media și agențiile guvernamentale este echivalentă cu „omorul deosebit de grav”.

Potrivit doctorului Joel S. Hirschhorn, cererile continue pentru încă mai multe studii de către Institutele Naționale de Sănătate din SUA, FDA și Organizația Mondială a Sănătății sunt „absurdități”. „Oare industria medicamentelor în căutare de profit din India și din alte părți a împins spre utilizarea vaccinurilor și a eliminat utilizarea pe scară largă a produselor generice ieftine?” a intrebat el.

„Guvernul SUA ar trebui să învețe din acțiunea adecvată, dar tardivă, a guvernului Indiei. Prea mulți americani au suferit și au murit inutil. Cu peste 570.000 de decese legate de COVID și mai multe care se adună în fiecare zi, blocarea utilizării ivermectinei și hidroxiclorochinei ar trebui eliminată“, a concluzionat Hirschhorn.


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “NOUA TULPINĂ COVID INDIANĂ. Cât este realitate și cât este manipulare mediatică? O analiză Lifesitenews

  1. https://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/dupa-coronavirus-india-este-lovita-si-de-ciuperca-neagra-cu-mortalitate-de-50-mii-de-cazuri-raportate-la-pacienti-covid-1536317 HRISTOS A ÎNVIAT! Oare să fie aceasta boala pe care o mentiona Părintele Mitropolit Neophit de Morphou, boală apărută în luna mai conform profetiei sale și care nu va avea leac

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare