GEERT VANDEN BOSSCHE, virusolog și expert in vaccinuri belgian, ex-coordonator al programului de vaccinare Ebola: “DACĂ NU OPRIM VACCINAREA ÎN MASĂ VA FI UN DEZASTRU! Vaccinurile au scop profilactic, o spune orice manual de vaccinologie: nu inoculezi populația în timp ce este expusă unei presiuni infecțioase severe! CEL MAI DRAMATIC LUCRU AR FI CA PERSOANELE TINERE SĂ SE VACCINEZE!”

17-03-2021 10 minute Sublinieri

„Vă spun, vaccinarea aceasta ne aduce în pragul unui mare dezastru, pentru că presiunea pe care o exercităm asupra unui virus ce mutează repede prin vaccinuri este uriașă!”

„Ceea ce nu am văzut în această criză este un apel către oameni de a duce o viață sănătoasă. Mișcarea, hrana, odihna, motivarea pozitivă nu stresul negativ, atitudinea optimistă sunt esențiale în dezvoltarea unei imunități bune, ceea ce demonstrează și neuroștiințele. Desigur, acestea nu sunt rentabile pentru industria medicală”.

Dr. Geert Vanden Bossche este expert în cercetarea vaccinurilor. Are o listă lungă de companii și organizații cu care a lucrat la descoperirea vaccinurilor și cercetarea preclinică, inclusiv GSK, Novartis, Solvay Biologicals și Fundația Bill & Melinda Gates. Dr. Vanden Bossche a coordonat, de asemenea, programul de vaccinare Ebola la GAVI (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare).

El este expert în virologie și microbiologie, autorul a peste 30 de publicații și inventator al unei cereri de brevet pentru vaccinuri universale. În prezent e consultant independent.

Profil profesional LinkedIn: https://be.linkedin.com/in/geertvandenbossche

La începutul acestei luni a făcut un apel public către OMS și autoritățile sanitare pentru oprirea vaccinării în masă, care riscă să creeze o catastrofă:

***

Newsweek:

Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

Geert Vanden Bossche, implicat în dezvoltarea mai multor vaccinuri timp de 23 de ani, printre care și vaccinul anti-Ebola, a cerut OMS o dezbatere despre programul global de vaccinare pe fondul pandemiei, care, în opinia sa, trebuia amânat până la evaluarea completă a virusului.

Dr. Geert Vanden atrage atenția că vaccinurile sunt profilactice, deci destinate utilizării într-un sistem convențional profilactic, NU într-un cadru pandemic.

„Dacă mergi la război, asigură-te că ai arma potrivită la momentul potrivit împotriva unui inamic pe care să-l înțelegi suficient. Acum avem de-a face cu un coronavirus mutant super inteligent, care încearcă să evadeze presiunii imune”, a subliniat dr. Geert Vanden.

Vaccinarea în pandemie generează apariția altor variante

Bossche susține că ceea ce s-a urmărit cu pornirea campaniei de vaccinare globală a fost descongestionarea spitalelor, ceea ce s-a reușit. Însă este un fals succes, neobținându-se decât un moment de respiro. Și, după cum se vede, cazurile sunt iarăși în creștere.

El avertizează că vaccinarea în plină pandemie creează mai multe cazuri asimptomatice, contribuind la răspândirea virusului, deoarece vaccinurile nu previn infecția și transmiterea. Cel mai riscant este că începându-se vaccinarea pe anumite categorii de persoane vulnerabile, virusul sare la alte categorii considerate mai protejate, se modifică.

Există acum variantele extrem de infecțioase, care se răspândesc în mod special la tineri, după cum au anunțat mai multe țări. De asemenea, există cazuri de persoane vaccinate anti-Covid care au prezentat infecții cu variante noi (dintre care unele chiar au dezvoltat simptome ușoare).

Israelul, care este considerat un „laborator mondial” pentru programul avansat de vaccinare, a anunțat luni că ar putea începe vaccinarea copiilor înainte de aprobarea FDA și va lua o decizie cu privire la această chestiune odată cu finalizarea studiilor Pfizer, într-o lună sau două.

Evadarea imunitară

„Vaccinurile sunt bune, dar implementarea vaccinului pe scară largă în plină pandemie este susceptibilă de a spori evadarea imunitară sau antigenică (abilitatea virusului de a se adpta la presiuni imune), deoarece niciunul dintre aceste vaccinuri actuale nu previne replicarea / transmiterea variantelor virale. Cu cât folosim mai mult aceste vaccinuri pentru imunizarea persoanelor în mijlocul unei pandemii, cu atât virusul va deveni mai infecțios, avertizează expertul.

Vaccinul stimulează doar anticorpii specifici antigenilor induși artificial și nu celulele naturale ale sistemului imunitar necesare pentru neutralizarea eficientă a coronavirusului. Deci, în opinia expertului, vaccinarea acum ajută la crearea de noi variante și „învață” virusul cu privire la „evadarea imună”.

„Cu creșterea infecțiozității vine o probabilitate crescută de rezistență virală la vaccinuri. Oamenii pot pierde protecția mediată de vaccin, dar și prețioasa lor imunitate naturală, prin faptul că anticorpii vaccinali depășesc anticorpii naturali. Nu este o constatare extraordinară, este chiar principiul de bază predat la prima clasă de vaccinologie a unui student: nu ar trebui să folosiți un vaccin profilactic la populațiile expuse la presiune infecțioasă mare – ceea ce este cu siguranță cazul acum, deoarece mai multe variante extrem de infecțioase circulă în prezent în multe părți ale lumii. Pentru a scăpa pe deplin de presiunea imună selectivă exercitată de anticorpii vaccinali, SARSCoV2, un virus extrem de mutabil, are nevoie doar să-și mai adauge câteva mutații în domeniul său de legare a receptorilor, spune dr. Geert Vanden.

Mai eficiente tratamentele antivirale specifice

Se crează o situație de „pierdere-pierdere”, periculoasă la toate nivelurile, avertizează expertul, subliniind că tratarea coronavirusului și a pandemiei trebuie să se bazeze pe știință.

În iunie 2020, Ken Frazier, CEO Merck, a subliniat și el necesitatea de a înțelege mai mult coronavirusul înainte de a se grăbi pentru o soluție rapidă prin intermediul vaccinurilor. Merck este un standard superior în dezvoltarea vaccinurilor și a produs patru din șapte vaccinuri de succes în istoria lumii.

Merck a renunțat la programul de dezvoltare a unui vaccin anti-Covid pentru a se concentra asupra descoperirii unor tratamente ținte împotriva acestei infecții deosebit de periculoase.

„Am cerut autorităților responsabile de sănătate și de reglementare, inclusiv OMS, să deschidă o dezbatere despre consecințele ce derivă din încercarea de imunizare globală împotriva Covid-19 și care ar putea fi legătura cu apariția variantelor noi, știut fiind, de către toți epidemiologii, că un virus în plină contagiune încearcă să scape de atacurile asupra lui”, a declarat dr. Geert Vanden.

Covid-19 a scăpat deja de sistemul imunitar natural al oamenilor, ceea ce se reflectă prin multiplele variante virale emergente, mult mai infecțioase.

[…]

***

EXCLUSIV “CUVANTUL ORTODOX” –

„De fapt, oamenii vaccinați ar trebui puși în carantină, mai ales între cele două doze!”

Traducerea selectiva a interviului pentru podcastul platformei media australiene DISCERNABLE:

Geert Vanden Bossche: Există un principiu general al biologiei, al vaccinologiei și al microbiologiei, că dacă pui un organism viu, cum ar fi bacteriile sau virușii, sub presiunea pierderii vieții – cum ar fi prin antibiotice sau chimioterapie – astfel încât permiți încă microorganismului să se multiplice într-un anumit fel, deci nu reușești să ucizi în totalitate și să previi infecția, acele microorganisme ce reușesc în ciuda presiunii să se replice vor alege mutații ce le vor permite să supraviețuiască. Aceste microorganisme, ca și covid-19, au o mare capacitate de adaptare prin mutație. Dar dacă nu sunt puse în pericol, nu e pentru ele nici un fel de nevoie de a evolua, spre exemplu să devină mai infecțioase.

Microorganismele sunt puse sub presiune de antibiotice (bacteriile), dar și de anticorpii (virus) prezenți în organism fie în mod natural (prin infecție), fie prin vaccinare. Atunci virusul va alege acele mutații care să-l salveze. Aceasta nu este în sine un dezastru, căci știm că virușii se multiplică doar în celulele vii, iar pentru un virus precum covid-19, care nu rezistă mult în mediul ambiant fiind un virus anvelopat, nu e ușor să găsească o gazdă suficient de repede.

Însă, în pandemie, virusul ajunge să fie peste tot. Lumea știe deja foarte bine despre problema rezistenței la antibiotice. În plus, pentru fiecare bacterie avem nevoie de o antibiogramă pentru a ști ce antibiotic e eficient împotriva infecției. Și e nevoie să luăm antibioticul atâta timp cât indică prescripția medicală. Dacă ne referim apoi la viruși, putem transpune toată această judecată și pentru covid-19. Multele variante ale virusului dezvoltate între timp nu mai corespund cu forma inițială a proteinei spike. Ca și antibioticele în cazul infecției bacteriene, nu toți anticorpii sunt capabili să detecteze proteina spike dintr-un anumit coronavirus. Apoi, dacă vaccinăm oamenii în mijlocul unei pandemii, acei oameni vor dezvolta anticorpi care să țintească un virus în circulație.

Când mergi la război trebuie să ai arma deja pregătită înainte să intri în tranșee. Dacă îți încarci arma când ești deja atacat, ești într-o situație dezavantajoasă. Virusul se va folosi de acest răspuns suboptimal pentru a scăpa de atacul anticorpilor. Majoritatea vaccinurilor necesită un rapel, deci ești expus între cele două doze și virusul care trece bariera de anticorpi poate dezvolta mutații. Apoi sunt asimptomaticii care elimină virusul dezvoltând doar un răspuns slab imunitar și care riscă la o reinfectare ca virusul să treacă bariera de anticorpi. În aceste condiții, cred că suntem foarte aproape de punctul în care va apărea rezistența totală a virusului față de vaccinuri.

Apariția variantelor foarte infecțioase ale covid-19 nu este numai consecința vaccinurilor, ci și a măsurilor de prevenție și de carantinare, ce au forțat virusul să ia o formă mai contagioasă pentru a supraviețui.

În cazuri cum sunt coronavirușii, enterovirusul, evoluția relației dintre agentul patogen și sistemul imunitar a fost în așa fel încât numărul victimelor în rândul oamenilor este restrâns la minimum atunci când virusul e lăsat liber să acționeze. Acum prețul pe care trebuie să-l plătim este într-o disproporție uriașă. În răspunsul la pandemie un factor crucial, cel mai important în reacția la covid, a fost neglijat complet: sistemul imunitar înnăscut. Acesta este foarte bine dezvoltat, mai ales la tineri și la copii, care abia fac boala.

Pe măsură ce intrăm în contact cu din ce în ce mai multe boli dezvoltăm imunitate specifică și anticorpi specifici, ceea ce formează imunitatea dobândită. Imunitatea înnăscută se erodează pe măsura dezvoltării celei dobândite. În ceea ce privește imunitatea înnăscută, aceasta acționează împotriva tuturor virușilor corona în special la cei tineri, dar și la cei cu starea sănătății bună, ceea ce e fantastic. Singura problemă cu imunitatea înnăscută e că nu are așa-numita memorie imunologică. Imunitatea dobândită are această memorie prin celulele B și T, de exemplu, și va identifica agentul patogen pentru a preveni reinfectarea.

De aceea este esențial ca, pentru a păstra sistemul imunitar înnăscut în formă, să fie bine antrenat. Iar acest antrenament se dobândește prin chiar expunerea la mediu. Iar noi ce-am făcut de la începutul pandemiei? Am închis școli, universități, am evitat contactele, ceea ce a fost complet greșit. Sigur, chiar înainte de pandemie eu am fost destul de mult împotriva acestor mari adunări de mii de oameni la un loc. Dar măsurile de acum au făcut ca oameni cu un foarte bun sistem imunitar înnăscut să și-l slăbească prin lipsa de expunere la mediu, făcându-i mai puțin capabili să se apere față de covid. Izolarea totală față de restul lumii (Australia) sau carantina totală imediată la apariția unui caz (China – și Noua Zeelandă, n.n.) nu poate funcționa decât dacă acea izolare totală e perpetuă. Dar atunci ce facem cu turismul și comerțul? Astfel de măsuri fac respectiva populație mult mai susceptibilă să facă boala atunci când ea apare, din cauza slăbirii sistemului imunitar înnăscut.

Acum noi ne concentrăm foarte mult la nivelul cazurilor individuale și pe termen foarte scurt și în această perspectivă funcționează și vaccinurile.

Dacă privim la nivelul unei întregi populații și pe termen mediu, aceasta trebuie făcut:

lași pandemia să-și urmeze cursul, în același timp având grijă cât se poate de mult de cei care se îmbolnăvesc și obții astfel o pandemie obișnuită în trei valuri, a cărei evoluție, dacă nu o știi, pur și simplu nu ai voie să vorbești în această materie;

sau te bazezi pe o intervenție imunitară care nu permite scăparea agenților patogeni – cazul excelent este al asimptomaticilor ce elimină virusul într-o săptămână, ceea ce, atenție!, nu se datorează anticorpilor, mult mai puțini decât la simptomatici și care apar prea târziu pentru a opri infecția, ci celulelor NK („natural killer”), ceea ce deja a fost dovedit științific. Aceste celule pot elimina virusul fără a-i lăsa vreo portiță pentru replicare.

Așa că cele două soluții sunt: fie „păcălim” virusul – ceea ce nu facem acum, ci dimpotrivă – folosind propriile sale arme împotriva lui, sau acceptăm să trecem printr-o pandemie obișnuită cu victime, dar într-un număr radical diminuat față prețul plătit acum ca urmare a măsurilor.

Când un val epidemic lovește, cei afectați sunt cei cu un răspuns imunitar înnăscut slab – o parte din bătrâni, cei cu sistem imunitar compromis. Celorlalți pur și simplu nu le pasă de virus. Așa că, o dată ce categoria vulnerabilă este epuizată, virusul trebuie să caute alte victime. Dar atunci cei cu un sistem imunitar robust vor avea doar o ușoară creștere a numărului de anticorpi. Ce vreau să spun în continuare este extrem de important: acești anticorpi specifici produși de persoane robuste imunitar – deși nu protejează acea persoană pentru că la ea nu anticorpii elimină virusul, ci imunitatea înnăscută – se vor atașa cu prioritate de virus, în dauna anticorpilor naturali. Dacă nu ai anticorpi specifici, anticorpii naturali vor elimina virusul. Dar dacă ai anticorpi specifici, pentru că anticorpii naturali nu au o afinitate crescută pentru atacarea virusului fiind generici, ei se vor lega cu prioritate de virus. Iar aceasta se va întâmpla și în cazul unei variante a virusului, căci și în acel caz afinitatea anticorpilor specifici este superioară celei a anticorpilor naturali. Deci la fiecare contact asimptomatic cu virusul va avea loc această înlocuire a anticorpilor naturali de către cei specifici dobândiți în lupta împotriva virusului.

La începutul unei pandemii aceste situații sunt destul de rare. Dar riscul reinfectării pe timpul purtării asimptomatice a virusului crește odată cu răspândirea și, pentru că anticorpii specifici preiau controlul în dauna celor naturali, chiar și cei cu sistem imunitar înnăscut solid se pot îmbolnăvi. Aici se vede efectul măsurilor. Căci într-un mediu lipsit de aceste restricții virusul nu este constrâns să producă mutații și cei afectați rămân doar cei cu sistem imunitar slăbit, reinfectându-se în măsura în care efectul anticorpilor specifici scade și astfel virusul nu are nevoie să muteze, oamenii fiind în același timp mai bine protejați de imunitatea specifică dobândită la prima infectare. Aceasta este imunitatea de turmă.

Dar vaccinurile le administrăm acum, deși nu mai pot oferi imunitate deplină și nu pot opri transmiterea virusului. Deci variantele virusului scapă răspunsului imunitar și, în loc să contribuim la realizarea imunității de turmă, noi facem exact opusul, căci vaccinații devin purtători asimptomatici dacă vin în contact cu virusul, ceea ce se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. Iar aceasta va cauza un dezastru. Scopul final este să obținem imunitate de turmă, iar prin vaccinare facem opusul.

E încă și mai rău dacă îi vaccinăm pe cei bătrâni și pe cei vulnerabili, pentru că virusul va fi forțat să dezvolte mutații pe populația tânără, producând variante mai periculoase pentru populația sănătoasă. Ați văzut cifrele în Marea Britanie, o să le vedeți în Israel – aparenta scădere în numărul de cazuri va fi urmată în câteva săptămâni de creșteri serioase.

Trebuie aici să lansez acest mesaj: cel mai dramatic lucru ar fi ca persoanele tinere să se vaccineze. Ele au un sistem imunitar înnăscut foarte puternic ce poate răspunde la provocări extrem de diverse, inclusiv la variantele covid, iar dacă se vaccinează, anticorpii produși de vaccin vor suprima această imunitate înnăscută pentru o perioadă lungă de timp, căci anticorpii specifici produși de vaccin vor rezista mult timp, spre deosebire de cei naturali creați de persoanele asimptomatice. E doar o chestiune de zile sau săptămâni până când vom vedea rezistența variantelor la vaccinuri. Atunci anticorpii specifici obținuți prin vaccin devin nefolositori, iar imunitatea înnăscută a fost suprimată, pentru că anticorpii specifici vor fi cei care vor acționa, în continuare, primii, fără a mai putea, însă, opri infecția. Asta ne pregătim să facem tinerei generații, nucleul și viitorul societății noastre. Vă rog, nu vaccinați tineretul!

Gripa „spaniolă” a durat aproximativ doi ani în interiorul cărora au avut loc cele trei valuri. După această perioadă există imunitate de masă și boala va reizbucni doar în anumite regiuni limitate unde va găsi condiții prielnice și o populație slăbită imunitar fără a redeveni epidemie.

Acum nu mai avem de-a face cu o tulpină ușor contagioasă ca la începutul pandemiei, ci cu mai multe tulpini cu grad mare de infecțiozitate. Acum suntem prinși într-un ciclu în care noi ne tot încărcăm arma în momentul fiecărui atac în loc să fim deja pregătiți.

De fapt, oamenii vaccinați ar trebui puși în carantină, mai ales între cele două doze.

Cât privește cele două tabere – pro și contra vaccinare: dacă nu privești mai departe de lungul nasului, tinzi să fii încântat de vaccin, dar uităm că trebuie să privim la ansamblul populației. Care este impactul imunizării asupra virusului și asupra populației tinere?

Sunt un savant foarte serios, am dedicat aproape 30 de ani biologiei, vaccinurilor, imunologiei, bolilor infecțioase și sunt independent. Vă spun, vaccinarea aceasta ne aduce în pragul unui mare dezastru, pentru că presiunea pe care o exercităm asupra unui virus ce mutează repede prin vaccinuri este uriașă. Și nu o facem progresiv, ci prin vaccinare în masă, inoculând milioane și milioane de oameni într-un timp cât se poate de scurt. Noi credem că facem vaccinuri și pentru noile tulpini, dar virusul nu așteaptă.

Știu că mesajul e dur și oamenii poate vor crede că sunt nebun, dar cred că dovezile științifice sunt covârșitoare în sprijinul acestei concluzii. M-am rugat de specialiști și de autoritățile sanitare să organizeze o dezbatere pe tema asta și nimic.

Virusul mutează des, dar asta nu este o problemă dacă nu e împins să producă acele mutații care îl fac extrem de periculos pentru populație.

Este pentru prima dată în istorie când intervenim atât de radical în cursul unei pandemii și apar lucruri pe care nu le putem stăpâni. Dacă nu oprim vaccinarea în masă, va fi un dezastru. Unde este dovada medicală că finalul va fi unul fericit? Și aplicăm această strategie în întreaga lume. Vaccinurile au scop profilactic, o spune orice manual de vaccinologie: nu inoculezi populația în timp ce este expusă unei presiuni infecțioase severe. Aceasta nu este o campanie de vaccinare, ci un mare experiment. Nu există nici dovada medicală, nici rațiunea medicală pentru a face aceasta.

De tulpinile foarte infecțioase nu avem cum scăpa. Virusul poate fi eradicat doar după exemplul persoanei infectate asimptomatice unde virusul este eliminat nu de anticorpii specifici dobândiți, ci de imunitatea înnăscută prin celulele N-K. Mutațiile nu pot ocoli imunitatea înnăscută așa cum o pot face cu imunitatea dobândită.

Anticorpii doar atacă virușii care circulă, pe când celulele sistemului imunitar înnăscut atacă celulele infectate. Anticorpii nu pot distruge celulele deja infectate. Soluția ar fi ca celulele N-K să dobândească memorie, ceea ce s-a demonstrat că e posibil. Un vaccin care să reușească aceasta ar putea vindeca mai multe boli.

Până atunci – este esențial și dovedit științific – se știe că oamenii în bună formă fizică au un răspuns imunitar înnăscut foarte bun. Ceea ce nu am văzut în această criză este un apel către oameni de a duce o viață sănătoasă. Mișcarea, hrana, odihna, motivarea pozitivă nu stresul negativ, atitudinea optimistă sunt esențiale în dezvoltarea unei imunități bune, ceea ce demonstrează și neuroștiințele. Desigur, acestea nu sunt rentabile pentru industria medicală. O mamă ce-și îngrijește copilul rareori va lua boala, organismul va învinge o răceală mai repede dacă persoana e motivată de finalizarea unui proiect.

Esențială este acum solidaritatea. Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile. Să fim conștienți că ele vor deveni cu atât mai vulnerabile când vaccinul va înceta să le protejeze din cauza mutațiilor virusului. Trebuie să distingem imunologic între această parte a populației și restul. Nu cred, însă, că vreo categorie trebuie vaccinată, deloc. Trebuie să regândim răspunsul în fața pandemiei pe baza dovezilor științifice și a imunopatologiei. Din păcate, vom avea ocazia să vedem în viitor în ce zone oamenii beneficiază de cea mai bună imunitate înnăscută, și nu este vorba de Europa.

Cât despre alte metode, ivermectina părea promițătoare, dar nu vreau să formulez opinii acolo unde nu sunt expert în perfectă cunoștință de cauză. Acum avem nevoie de oameni de știință care știu exact ce spun și înțeleg perfect problemele, nu de doctori ce se plimbă pe la emisiuni tv.

Vedeti si:

Expert al OMS: „Vaccinul anti-Covid NU previne transmiterea virală”/ STUDIU: vaccinurile anti-covid pot AGRAVA clinic boala. Acest risc nu a fost corespunzător explicat participanților la teste/ Vaccinuri EXPERIMENTALE și fără LICENȚĂ. Ce fel de aprobare a dat, de fapt, Autoritatea Europeană vaccinului PFIZER?

Alexandra HENRION-CAUDE, genetician și specialist în ARN: „A utiliza această moleculă la indivizi sănătoși, din punctul meu de vedere, este NEBUNIE curată”. Despre VACCINUL GENIC EXPERIMENTAL și efectele secundare de termen lung: „Suntem într-un experiment total!”

Tribune Juive: geneticiana ALEXANDRA HENRION-CAUDE și strigătul său de alarmă cu privire la VACCINAREA din ISRAEL: „Poporul israelian nu a fost consultat de guvernul său cu privire la acest mare experiment asupra sa”

Analiză a RISCURILOR tipurilor de vaccin covid. Christian Vélot, biolog și genetician molecular, despre riscurile specifice ale vaccinurilor pe bază de ARN și ADN

MOTIVELE SIMPLE ȘI CLARE PENTRU CARE NU VOI PRIMI VACCINUL COVID. Opinia antropologului Jacques Pollini despre vaccinul ARN, încrederea în autorități și producători farmaceutici

Profesorul SUCHARIT BHAKDI despre cele patru mari pericole ale VACCINULUI ANTI-COVID genetic (Video)

„UN EXPERIMENT CUM NU S-A MAI VĂZUT PÂNĂ ACUM”. Comentariul unui neurolog olandez pe datele oficiale ale VACCINULUI PFIZER. Ce NU ne spun autoritățile și producătorul despre NOUL VACCIN COVID bazat pe tehnica ARNm/ Peter Doshi, editor la British Medical Journal, pune la îndoială EFICIENȚA vaccinului Pfizer

„Ceea ce facem este FUNDAMENTAL DIFERIT de vaccinare”. Tehnica vaccinurilor cu ARNm era descrisă de New York Times, în 2015, drept o INGINERIE GENETICĂ ce MODIFICĂ ADN-ul. David Baltimore, premiat Nobel și pionier al noii tehnologii, despre vaccinurile Covid pe bază de ARNm: „într-o situație pandemică precum aceasta, a folosi o nouă modalitate NU ESTE O IDEE GROZAVĂ pentru că se pot ivi surprize”

Cum și ce a aprobat de fapt FDA, agenția americană a medicamentelor, în privința VACCINURILOR PFIZER și MODERNA? „Vaccinuri investigative”, adică în stadiu EXPERIMENTAL, autorizate pentru uz, dar încă nelicențiate/ Procesul evaluării vaccinului PFIZER de către FDA, considerat „TOTAL INADECVAT”/ 6 decese la testele MODERNA, vaccinul la care s-a lucrat încă de pe 7 ianuarie

EFECTE ADVERSE ALE VACCINURILOR COVID. Raport CDC (SUA): 55 decese la 3 milioane de vaccinați + alte efecte grave/ Decese și în NORVEGIA și GERMANIA, îndeosebi la populația vârstnică și bolnavă/ CEO-ul PFIZER admite: NU ȘTIE cât durează imunizarea presupusă de vaccin și dacă împiedică transmiterea virusului/ LE MONDE: EMA a autorizat vaccinurile Pfizer la presiunile Comisiei Europene. Vaccinurile în masă ale Pfizer, diferite calitativ de cele din teste!/ VACCINARE și INFECTARE în Israel, UK și Franța

France Soir: semne de întrebare privind MORTALITATEA asociată vaccinării anti-covid din ISRAEL/ „PAȘAPORTUL VERDE”: accesul la mall-uri și teatre va fi RESTRICȚIONAT în Israel pentru cei care nu se vaccinează. În perspectivă: obligativitatea pașaportului la locul de muncă și în școli

„Mortul e de vină întotdeauna. Vaccinul niciodată”/ Cîțu, „teroriștii” și minciuna loturilor Astra Zeneca/ Reminder: toate vaccinurile Covid sunt riscante, căci TOATE sunt experimentale/ Scrisoare deschisă către AGENȚIA EUROPEANĂ A MEDICAMENTULUI privind siguranța vaccinului Covid-19/ Când teroriștii strigă teroriștii…

Ce NU se spune în discursul oficial despre vaccinurile anti-Covid. Și de ce BROȘURA „informativă” transmisă Patriarhiei NU informează corect/ 6 ÎNTREBĂRI (fără răspuns?) despre VACCINUL COVID/ Reacții față de vocile pro-vaccinare din BOR

OLIGARHIE, NU ȘTIINȚĂ. Jurnalistul Tucker Carlson critică impunerea DISCURSULUI UNIC despre vaccinul Covid de companiile Big Tech și miliardari (Video)/ Facebook ANULEAZĂ pagina Declarației de la GREAT BARRINGTON. Inițiator de la Stanford Medical School: „o formă modernă de ardere a cărților”

DECLARAȚIA DE LA BARRINGTON capătă amploare. Mii de cercetători, medici și experți în sănătate, sute de mii de „laici” semnează APELUL ANTI-LOCKDOWN/ Declarația, cenzurată de REDDIT

Martin Kulldorff, epidemiolog la Harvard și co-inițiator al Declarației de la Barrington: LOCKDOWNUL ESTE UN EXPERIMENT ÎNSPĂIMÂNTĂTOR. Actualele politici de blocare PRELUNGESC, de fapt, epidemia, și îi lovesc pe cei săraci

Lockdown-urile „pot UCIDE MAI MULT decât o face strategia de imunitate de turmă”. Studiu important al Universității din Edinburgh, care constată că și ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR „duce la mai multe decese totale din cauza Covid-19” decât dacă ar fi lăsate deschise

REBELII COVID. Epidemiologii Martin Kulldorff și Jay Bhattacharya, co-autori ai DECLARAȚIEI DE LA GREAT BARRINGTON, denunță tăios POLITICILE BLOCĂRII: încălcarea flagrantă a valorilor sănătății publice, inclusiv a preceptelor creștine, prin înfometarea celor săraci, prejudicierea bolnavilor non-Covid și denaturarea științei și dezbaterii

LOCKDOWN-ul sau CARANTINA GENERALĂ nu e o metodă eficientă de control a Coronavirusului: 24 de studii o confirmă

Consilier epidemiolog al premierului Marii Britanii: LOCKDOWN-ul, o „GREȘEALĂ MONUMENTALĂ”, o „măsură primitivă”. „Sub nicio formă nu ar trebui să ne întoarcem vreodată într-o situaţie în care copiii NU SE POT JUCA sau merge la școală”

SCOTT ATLAS, consilierul Casei Albe pe Covid-19, despre susținătorii lockdown-urilor: AU UCIS OAMENI PRIN LIPSA LOR DE ÎNȚELEGERE. „Blocările prelungite sunt un dezastru complet”/ TWITTER cenzurează o postare a dr. Atlas în care punea la îndoială EFICIENȚA MĂȘTILOR/ Tucker Carlson: Masca obligatorie afară – „o insultă la adresa științei și a bunului simț”, un EXERCIȚIU DE DRESAJ (Video)

CÂRDĂȘIA COVID. Editorial în British Medical Journal despre LIPSA DE TRANSPARENȚĂ și CONFLICTELE DE INTERESE flagrante ale experților consultați de guvernul Marii Britanii în gestionarea pandemiei. LOCKDOWN-ul, VACCINAREA, decise de oameni cu interese financiare/ Când vom avea o discuție despre conflictele de interese de la noi?

„UN COȘMAR FĂRĂ SFÂRȘIT”. LOCKDOWN-ul generalizat din Europa: o măsură extremă și absurdă, luată ÎN CIUDA științei adevărate și a datelor factuale, cu consecințe DEVASTATOARE. „Orice carantină universală este o crimă în masă”


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “GEERT VANDEN BOSSCHE, virusolog și expert in vaccinuri belgian, ex-coordonator al programului de vaccinare Ebola: “DACĂ NU OPRIM VACCINAREA ÎN MASĂ VA FI UN DEZASTRU! Vaccinurile au scop profilactic, o spune orice manual de vaccinologie: nu inoculezi populația în timp ce este expusă unei presiuni infecțioase severe! CEL MAI DRAMATIC LUCRU AR FI CA PERSOANELE TINERE SĂ SE VACCINEZE!”

  1. Nu asculta de nici o lege, dracii au nevoie de morti.

  2. Acest om are o gandire care a fost furata de bill gates, de aceea l a angajat. Ne damseama pt ca lucrurile se petrec exact pe dos de cum explica dansul. Iar simularile si alarmele si masurile pregatite din timp arata clar ca stiau de la acest om si de la altii care au lucrat pt ei, ce sa faca ca sa le reuseasca planul malefic. In raportul Rockeffeller spune ca se vor imbolnavi si vor muri din cauza purtarii mastii!!! Virusul spaimei a intrat si pr ala nu exista medicament trupesc, ala deregleaza tot sistemul biologic si ajungi in sac negru, Doamne fereste!

  3. Pingback: Tezele lui MICHAEL YEADON, fost vicepreședinte al PFIZER, despre propaganda generalizată despre COVID-19 și potențialul TOTALITAR al pașapoartelor de vaccinare. „Eugeniștii au pus mâna pe pârghiile puterii”/ „Avem nevoie de Dumnezeu acum mai
  4. Pingback: Între “circ” și “război” – de la arenele arhipline de la “EURO” sau WIMBLEDON la “TULPINA DELTA” și IMPERATIVUL VACCINĂRII “infailibile” și culpabilizante. CINE ȘI ÎN CE SCOP NE MIN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare