OCA (Orthodox Church in America) are un nou intaistatator: ARHIEPISCOPUL TIHON

16-11-2012 37 secunde Sublinieri

Arhiepiscopul Tihon de Filadelfia si Pennsylvania de Est a fost ales al saselea primat al OCA in timpul celui de-al 17 Sinod al Bisericii, pe 13 nov. 2012.

Sinodul, la care au participat 590 delegati eligibili sa voteze, s-a deschis cu Sfanta Liturghie slujita de Locum Tenens, Arhiepiscopul Nathaniel de Detroit si al Episcopatului Roman, alaturi de ierarhi si clerul Catedralei Sfintei Treimi din Parma.

Dupa al doilea balloot al sesiunii plenare, membrii Sfantului Sinod s-au retras in sanctuar unde l-au ales pe Sfintia Sa Tihon drept Arhiepiscop al Washingtonului si Mitropolit al Intregii Americi si Canada.

***

Arhiepiscopul Tihon s-a nascut in Boston, MA, 15 iulie 1966. A absolvit Wyoming High School in 1984 si a primit titlul de Bachelor of Arts in Franceza si Sociologie de la Colegiul Franklin and Marshall, Lancaster, PA, in 1988, dupa care s-a mutat la Chicago.

A intrat in 1989 in Biserica Ortodoxa si a inceput studiile la Seminarul Sf. Tihon al OCA. In anul urmator a intrat in Manastirea Sf. Tihon ca novice. A fost tuns in calugarie in 1995 de Arhiepiscopul Herman, primind numele de Tihon in cinstea Sfantului Tihon, Patriarhul Moscovei. In 1998 a devenit egumen, apoi, in 2000, arhimandrit. In 2004 a fost hirotonit episcop.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi ortodocsi din alte tari, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare