OMNITOUCH: INTERFATA HOLOGRAFICA proiectata inclusiv pe CORPUL UMAN (video)

18-10-2011 54 secunde Sublinieri

Microsoft si Universitatea Carnegie Mellon Interactiunea Om-Computer au dezvaluit un nou dispozitiv care proiecteaza o interfata mobila, multi-touch, pe orice suprafata, inclusiv pe mana. …Sistemul este portabil, si poate proiecta input grafic, interactiv, pe orice suprafata. (…)  Utilizatorii pot folosi interfata intr-un mod similar in care folosesc touchscreenurile de pe smartphone-uri si tablete-computer.

”Este de conceput ca orice putem face astazi pe dispozitive mobile, se va putea face pe mana folosind OmniTouch”, a spus Chris Harrison, student la Universitatea Carnegie Mellon Interactiunea Om-Computer. Palma poate fi folosita ca un keypad al telefonului, sau ca o tableta de luat notite. Mape proiectate pe zid pot fi folosite cu aceeasi miscare a degetului prin care se foloseste un ecran multitouch conventional.

Harrison a adaugat ca dispozitivul ar putea avea, in final, marimea unei cutii de chibrituri astfel incat sa incape in buzunar, sa fie usor portabil si sa fie integrabil in dispozitive viitoare de mana.

”Cu OmniTouch, am vrut sa capitalizam pe suprafata imensa pe care lumea reala o furnizeaza”, a spus Benko, cercetator la Microsoft Research’s Adaptive Systems and Interaction group. ”Vedem aceasta cercetare ca un pas evolutiv in efortul Microsoft Research de a investiga atingerea si gestica intr-un mod neconventional pentru dispozitive care sa duca viziunea noastra de computerizare ubicua mai departe”.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare