Papa Francisc ar vrea sa-i boteze pe… EXTRATERESTRI

13-05-2014 32 secunde Sublinieri

popefrancisdavos

Extratereştrii ar avea cu siguranţă trecere la Vatican – a spus-o însuşi Suveranul Pontif, care ar vrea chiar să-i boteze. Papa Francisc a făcut această declaraţie în timpul unei slujbe, în Cetatea Sfântului Scaun.

Șeful Bisericii Catolice a declarat că îi vede pe extratereştri ca pe nişte omuleţi verzi, cu urechi mari şi susţine că orice fiinţă creată de Dumnezeu trebuie să fie botezată.

Prin urmare, acest drept nu le-ar trebui refuzat nici celor care ar ajunge pe planeta noastră din alte colţuri ale galaxiei.

O declaraţie asemănătoare a fost făcută în urmă cu patru ani de un savant de la Vatican. Acesta spunea atunci că extratereştrii ar avea şi ei suflete şi, prin urmare, pot fi botezaţi.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “Papa Francisc ar vrea sa-i boteze pe… EXTRATERESTRI

 1. bine bine, or fi avand suflet, dar de ce este asa de sigur stimabilul papa ca extraterestrii au mostenit pacatul lui Adam cel pamantesc? Oare demonii n-ar trebui botezati, sa se mantuie si ei?

 2. “susţine că orice fiinţă creată de Dumnezeu trebuie să fie botezată” – si animalele sunt fiinte, le boteaza si pe ele?
  Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, “extraterestrii” dupa chipul cui? (daca e sa judecam prin prisma logicii existentei acestora, conform Papei si altora). Omuletii acestia nu sunt altceva decat noi manifestari ale demonilor, care iau aceasta infatisare pentru a ne insela, in ideea ca omul nu ar fi singura fiinta care stapaneste lumea (cununa creatiei), si pt a fi acceptati de noi, in ideea ca si ei sunt fiinte la fel ca noi, doar ca de pe alte planete si cu o infatisare diferita, eventual si mult “superiori”. Deci cum sa botezi niste intunecati? Ar fi chiar culmea.
  Inca o dovada ca acestui Papa ii lipseste intr-atat de mult discernamantul duhvnicesc, incat a ajunge sa declare asemenea gogmanii.

 3. Era de asteptat…
  Șeful (sic 😀 ) Bisericii Catolice a declarat că îi vede pe extratereştri ca pe nişte omuleţi verzi, cu urechi mari” – o fi facut cunostinta cu ei, poate chiar a fost rapit pe vreo nava, l-au testat si l-au trimis inapoi dupa un mic “upgrade”. Mai fratilor, dar ce DUME pot astia sa dea din ei, lepadandu-se de Credinta! Nici macar LOGICA nu mai au, cautand sa le explice pe toate, sa placa tuturor, sa impace si capra si varza, sa se arate ei a fi “universali” etc etc! Ditamai inselarea! Dar scuze: PAPA E INFAILIBIL, nu???

 4. ca sa nu mai spun ca dupa botez ar urma sa le dea si Impartasania (daca ar fi valida Taina aceasta la catolici), deci cum sa faci asa ceva, parca si vad pe asa-zisii extraterestrii facand matanii si stand in genunchi, smeriti la rugaciune, eventual calugarindu-se… 🙂 Ce imagine caraghioasa…

 5. P.S. si nu au nici barba, precum Conchita… deci sunt in afara trendului oricum.

 6. Eu propun sa-si rezerve si el un loc pentru colonia de pe Marte. Sa plece pentru totdeauna si sa boteze acolo cati extraterestrii doreste.
  Este mai greu cu apa acolo, dar la un botez nevalid si pentru fiinte inexistente … ce mai conteaza ca n-o sa fie cu apa.

  A terminat ereticul papa cu pacatele lui si ale oamenilor, iar acum se ocupa de pacatele diavolilor. Pardon, extraterestrilor.

  Dumnezeul nostru Iisus Hristos sa ne miluiasca pe toti, ca grele vremuri traim si vor veni altele si mai grele, incat, numai Dumnezeu stie cine va reusi sa nu se sminteasca si sa-si pastreze credinta ortodoxa, cea dreapta si mantuitoare.

 7. “(…) un savant de la Vatican. Acesta spunea atunci că extratereştrii ar avea şi ei suflete şi, prin urmare, pot fi botezaţi.”

  versus

  monahul simplu si sfant care zboara la cer cu un simplu posmag… (vezi scrierile datorate Cuviosului Paisie Aghioritul)

 8. Ecumenism intergalactic 🙂
  Mai lipseste sa-i hirotoneasca…

 9. Nu vi se pare ca usurel papa pregateste in continuare terenul netezit de filmele americane,sf?Incearca sa ne obisnuiasca cu “ideea” de a primi o alta “mintuire” din cosmos.De fapt protestantismul nu a inceput cu Luther (acesta a fost finantat in actiunile lui impotriva papalitatii de Selim I-numit si Soliman magnificul) ci cu marea schisma.Vor face orice sa distruga ORTODOXIA.

 10. @ingrid
  Pai se pare ca pacatul STRAMOSESC este un detaliu nesemnificativ pentru “rationalistul” si “infailibilul” ( 😮 ) papa.
  Nu pot sa nu gasesc si cu ocazia asta, inca un indiciu despre discernamantul celor care aleg sa ramana in catolicism, cand afla aceste adevarate DUME / PERLE ale INFAILIBILULUI (pt ei) PAPA. Reamintesc ca, in catolicism, infailibilitatea papei este DOGMA, nu o simpla gluma. Conform acesteia, papa NU ESTE SUPUS GRESELII. Intr-un fel, ma bucur ca papa face afirmatiile astea, pentru ca mai cerste probabilitatea ca unii sa-si revina, sa revina la Ortodoxie. Asa sa le-ajute Domnul!

 11. Papa care boteaza extraterestri si Conchita Wurst alias “femeia cu barba” provoaca in ultimul timp adevarate Brainstorming-uri din partea crestinilor nostri ortodocsi, din care singurul avantaj, pe care il vad, este ca aduce la suprafata simtul umorului, ratacit de-atata criza.

 12. @Florin M.:
  Intre timp, lucrurile par a se fi simplificat complicandu-le si mai mult decat inainte. Adica, infaibilitatea se aplica doar la proclamari solemne, doar ce defineste solemn este invatatura infailibila, spre deosebire de decizii, de comentarii, de morala si alte aspecte particulare. Unde se sfarseste insa parerea personala in deciziile pe care le ia, ramane problema teologilor.

 13. Florin M.
  Si eu “ma bucur ca papa face afirmatiile astea, pentru ca mai creste probabilitatea ca unii sa-si revina” si sa vada cu cine vor sa ne uneasca si cu cine se roaga impreuna 🙁

  Poate pentru inima sa “mult-milostiva” – i-ar boteza si pe dracusori – Dumnezeu ii va lumina mintea sa isi dea seama ca el insusi este nebotezat.
  In satul in care am trait primii ani de viata cand facea vreo boacana mai deocheata careva dintre copii, cea mai grea ocara pe care i-o adresau cei mari era “nebotezatule!”.

 14. @carmen
  Pai daca DOGMA s-a modificat, nu e clar ca acolo nimic nu e clar si infailibil? Daca nici dogmele nu stau in picioare, nu se-ntreaba nimeni (dintre ei) de ce? Ah, sunt deschisi spre nou, am uitat. Si sunt in continua schimbare, adaptandu-se la nou, fiind toleranti, impaciuitori, dragii de ei… Spre deosebire de incuiatii si inapoiatii de ortodocsi, care tot ca-n primele secole au ramas.

  Doamne, nu avem cuvinte sa-ti multumim ca suntem Ortodocsi si ca avem parte de toata Sfintenia Ta, de Comorile Bisericii Tale! Fereste-ne de apostazie si daruieste-ne pocainta! Amin.

 15. Pingback: Papa Francisc ar vrea sa-i boteze pe EXTRATERESTRI | duhovnic
 16. Provocat de noile bule emise de papa, vă amintesc un articol mai vechi scris acum șase ani ca și un răspuns ortodox la speculațiile catolice semnalate și în ziarele

  http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-15&id=237281

  http://www.cotidianul.ro/vaticanul_crede_si_in_extraterestri-45844.html

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/150571/Astronomul-Vaticanului-Dumnezeu-si-extraterestrii-coexista.html

  Oare catolicii si extraterestrii sunt frati?

  -Despre idolatria secolului XXI-

  Motto: ”Daca ar fi existat, fiintele superioare extraterestre ar fi fost trimise pe pamant sa ne invete pasnic mantuirea (dobandirea vietii vesnice) ca sa economisim si Jertfa dureroasa a Fiului lui Dumnezeu si jertfele noastre…”

  In ultima vreme, ”teologii” catolici, saracii de ei, continuandu-si ratacirea de peste 1000 de ani (prin care se adapteaza mereu duhului lumesc doar-doar vor fi apreciati ca populari si apropiati de oameni) vor sa ”evanghelizeze” nu numai cele mai indepartate plaiuri ale lumii acesteia reale, ci si altele, cu mult mai indepartate, din irealitate. Adica, bag sama, au terminat treaba cu oamenii terestri. Orizontul prozelitismului lor extinzandu-se acum (odata cu stiinta si tehnologia altadata infierate tot de ei) in afara Pamantului, ei vor, iata, sa dialogheze cu ”fratii lor extraterestri”, cheltuind imense resurse de timp, energie si bani ca sa-i agate cumva de prin spatiu. Eu consider, insa, ca mai intai extraterestrii insisi au inceput sa dialogheze cu catolicii si sa-i invete, sa le inspire adica, mai la aratare, mai in ascuns, drumul catre lumea lor… Caci cu fiecare erezie, cu fiecare minciuna, cu fiecare inventie dogmatica si practica pe care le-au acceptat si promovat de-a lungul vremii, inselatii catolici s-au adancit in explorarea lumii ireale si intunecate a extraterestrilor. Si uite-asa, catolicii s-au ratacit progresiv de la Calea Adevarului si a Vietii, au iesit din Biserica lui Hristos, au lepadat Duhul Adevarului, Duhul Lui Hristos, pentru a se umple de duhul minciunii, duhul diavolului si al extraterestrilor lui…

  Cat despre Sfintii Ingeri care-L slujesc pe Iisus Hristos si care-i ajuta pe oameni, ei nu sunt nici extraterestri, nici mediumi, nici alte aratari manifestate in plan material, ci sunt fiinte pur spirituale ascultatoare de Dumnezeu, trimise de Dumnezeu sa ne indrume pe calea mantuirii. Ei nu sunt la discretia noastra prin formule si practici magice, asa, ca niste papusi care ne fac noua toate ifosele… Dar aplecarea omului contemporan spre “semne si minuni paranormale” si chiar spre idolatria fapturilor ireale extraterestre (ritualuri, filme, reviste, discutii) arata foarte clar ca suntem “in vremurile cele de apoi, [cand] unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor” (I Timotei 4, 1) si “nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci – dornici sa-si desfateze auzul – isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor, si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme” (II Timotei 4, 3-4).

  Asadar, ca si evolutionismul care ar fi mai mult decat o ipoteza chiar si pentru catolici (deci moartea ar exista inaintea omului, si deci n-ar mai fi urmarea pacatului stramosesc), teoria existentei extraterestrilor reprezinta pentru toti cei fascinati de basme chiar si SF inca o pista falsa pe care-si pierd mintea si energia, dispretuind Dragostea sincera a lui Dumnezeu si Adevarul deplin descoperit de El pentru binele nostru vesnic. Promovarea oricaror conceptii din care lipsesc sau care hulesc pe Mantuitorul Iisus Hristos si continutul Descoperirii Sale reale arata razvratirea omului fata de Dumnezeu, razvratire inceputa candva in rai cu Adam si Eva. Insa experienta razvratirii fata de Dumnezeu e mortala. Iar diavolul – tatal minciunii, incepatorul vicleniei si al hulei, urzitorul rautatilor si al fanteziilor – e cel dintai ucigas de oameni. Fenomenul uciderii spirituale treptate la care e supus omul prin nestiinta, lenevie, prostie, patimi degradante, idei strambe, conceptii gresite despre Dumnezeu, lume, om si mantuire, superstitii, ocultism, satanism declarat, e mai vizibil azi ca oricand. Iar framantarile legate de viata pe alte planete, de cum era lumea acum 15 miliarde de ani, de oameni rapiti de OZNuri (de ce ar trebui oamenii rapiti de fiinte superioare?), de echivalenta religiilor (invazia yoga si a altor paganisme), de personificarea animalelor, a monstrilor si a robotilor, de experimentarea vrajitoriei si a ocultismului (gen Harry Potter, halloween) si alte asemenea rataciri nu sunt decat false probleme (diversiuni) in care diavolul ne arunca spre a ne tulbura si a ne devia de la scopul vietii noastre: dobandirea vietii vesnice si experierea (trairea) indumnezeirii prin Iisus Hristos – Calea, Adevarul si Viata. Daca ar fi existat, fiintele superioare extraterestre ar fi fost trimise pe pamant sa ne invete pasnic mantuirea (dobandirea vietii vesnice) ca sa economisim si Jertfa Fiului lui Dumnezeu si jertfele noastre… Insa Jertfa lui Hristos, pentru ca noi sa dobandim Viata, a fost cel mai serios si mai dureros eveniment din istorie, incat nu-l putem ignora sau acoperi cu basme si plasmuiri ireale.

  Din nefericire, astazi multi oameni sunt neinformati, dezinformati si rau informati. In spatele multor ”informatii” intens mediatizate diavolul ii face omului initieri satanice fara ca omul sa fie constient de ele. Iar diavolul, care vine si nechemat, daramite cand e invocat prin incantatii mintale mai mult sau mai putin constientizate, ii vatama si-i schimba mintea omului expus unui flux informational otravit de inventiile lui necurate. Asa incat, manipulat si formatat mintal de atatia inselatori si chiar de mass-media, omul contemporan risca sa piarda razboiul cel nevazut fara sa-si dea seama c-a participat la el. Prizonier al necredintei, al nestiintei si al patimilor, cu gandirea ametita de aburii exaltarilor din felurite experiente neopagane de tip New Age, ”omul fara radacini in Dumnezeu” tinde spre o falsa fericire intr-o lume vrajita si ireala, o lume in care colcaie spiritele si spiridusii de toate culorile. Magia surogatelor, a drogurilor pentru toate simturile si gandurile, nu mai este doar alba sau neagra, are mii de nuante, dar duce pe om in aceeasi robie a diavolului. Este noua idolatrie a secolului XXI.

  Dintotdeauna diavolul a vrut sa relativizeze Adevarul divin revelat in mintea omului si chiar sa-l inlocuiasca cu minciunile si plasmuirile lui. Iar injectarea acestor otravuri demonice a imbolnavit nu numai lumea pagana, profana, ci si lumea crestina. Iar ceea ce este cel mai grav este ca si catolicii, ca si ceilalti eretici care-si zic crestini, se lasa antrenati (si prin pozitia ”oficiala” a conducerii confesiunii lor si prin atitudinea lor personala) in aceasta diversiune globala si globalista (ecumenista) care pregateste amortirea constiintei si pecetluirea omului contemporan pentru intampinarea lui Antihrist. Dar si unii crestini ortodocsi nelucratori si necunoscatori cad in aceeasi capcana, din nefericire, lasandu-se manipulati de dezinformarile si mestesugirile vrajmasului. Iar pecetea pe care diavolul vrea s-o puna pe fruntea si pe mana oamenilor o reprezinta gandirea si faptele pervertite de necredinta, desfranare si agresivitate (cei trei de 6, adica tocmai opusul armelor duhovnicesti care sunt credinta dreapta, postul si rugaciunea). Astfel, cu discernamantul anesteziat si cu sufletul bolnav de patimi, omul pecetluit nu se mai poate opune lucrarii diavolesti care se deruleaza atat la scara individuala, cat si la scara globala. Or, acesta este si scopul diavolului: aducerea omului intr-o stare atat de cazuta incat sa nu se mai poata opune pacatului si manipularii, sa nu se mai poata nici ruga, sa nu mai stie nimic despre Dumnezeu cel Adevarat, dar sa se razvrateasca mereu mai mult fata de El marindu-si totodata si suferinta. Iar in acea disperare sa strige: ”Sa vina cineva (terestru sau chiar extraterestru) sa ne scape de terorism, de fundamentalism, de nesiguranta, de saracie, de boli!”. Si sa-l aplaude apoi pe ”noul mesia” – Antihristul cand acesta se va propune pe sine ca salvatorul politic, economic si chiar religios al lumii aflate in deriva…

  Atentie mare, fratilor! Extraterestrii ca vietuitori pe alte planete nu exista. Exista insa demoni care, prin tot felul de invataturi si naluciri, ispitesc oamenii ca sa-i rupa de realitatea creata de Dumnezeu si sa-i arunce in iluzii de tot felul, unele stiintifice de-a binelea. Ba inca demonii nu se feresc sa intervina chiar si in planul fizic (inclusiv sub forma unor aratari zburatoare extraterestre neidentificate) raspunzand chemarii si cautarii omului deja indracit la minte. Dar mai exista si oameni inselati (jurnalisti de scandal, scriitori, ”savanti”, cercuri oculte, trusturi media chiar) care incearca sa manipuleze lumea prin tot felul de aiureli, speculatii si dezinformari cat mai senzationale. De aceea, omul trebuie sa-si scuture mintea de toate fumigenele diavolesti, de toate fantasmele si parerile gresite ale nestiintei si ale patimilor prin pocainta pentru a-L putea cunoaste real pe Dumnezeu si lumea reala facuta si iubita de Dumnezeu si in care omul se poate mantui. Nimeni nu se mantuieste in afara lumii reale, ci in interiorul ei si al Bisericii – cea mai inalta realitate a acestei lumi in care e prezent Dumnezeu prin Duhul Sau Sfant si Iubitor! ”Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan 3, 16) Dumnezeu nu ne-ar fi ascuns existenta altor fiinte inteligente care ar fi fost create de El si care L-ar fi preamarit in universul acesta imens. Dar noi n-am fi iubit pe altcineva diferit de noi. Dupa Sfantul Maxim Marturisitorul, cosmosul insusi are o constitutie si o finalitate antropica. Fiind creati de Dumnezeu dupa chipul Sau personal si iubitor, in mod natural tindem sa iubim Prototipul nostru necreat si pe cei asemenea noua. De aceea Dumnezeu Insusi S-a facut Om, ca venind intre noi sa ne invete din nou si mai clar sa-L iubim, sa ne iubim si noi intreolalta cu iubirea cu care El ne iubeste. Dumnezeu e sincer deplin fata de noi, El nu are secrete fata de noi, nici temeri pe care noi sa le iscodim printr-o atitudine curioasa si neincrezatoare în sinceritatea și iubirea Lui…

  Pentru a lamuri definitiv falsa problema a existentei altor fapturi inteligente in univers aducem marturia Domnului Hristos Insusi din Sfanta Evanghelie dupa Matei: ”Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale. Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga. Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mostenitii imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. […] Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.” (Matei 25, 31-41). Deci Mantuitorul Iisus Hristos ne arata ca, la a doua Sa Venire, la innoirea lumii, cand tot cosmosul vazut va fi preschimbat, in Imparatia Sa vor fi Sfintii Ingerii si Sfintii cei bineplacuti lui Dumnezeu, iar in iadul vesnic vor fi diavolii si oamenii nepocaiti. Alti (supra)vietuitori extraterestrii nu apar deloc, nici macar ca spectatori, in lucrarea lui Dumnezeu legata de mantuirea oamenilor pentru care Fiul lui Dumnezeu Insusi S-a facut om pentru vesnicie.

  Daca Fiul si Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos, ne-a lasat in Biserica Sa (Unica, Universala si Sfanta, Ortodoxa) Duhul Adevarului Care ne calauzeste la tot Adevarul si daca nici Adevarul – Hristos, nici Sfintii Apostoli, nici Sfintii Parinti nu au dezvoltat niciodata subiectul extraterestrilor facand jocul vrajmasului, ba inca l-au combatut ca fiind o fabulatie necurata si nevrednica de atentie, inseamna ca trebuie respins orice demers iscoditor in lumea iluziilor dracesti de felul acesta.

  Fratilor, timpul vietii noastre e prea scurt si prea valoros ca sa-l pierdem in cautari inutile, in explorarea a tot felul de fundaturi ideatice labirintice. Noi trebuie sa fructificam timpul impodobindu-l prin cunoasterea lui Dumnezeu, prin credinta si rugaciune, prin pocainta si iubire in Biserica Dreptmaritoare a lui Hristos. Doar purtandu-L astfel pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in gandurile, in vietile si in faptele noastre, pregustam inca din aceasta viata terestra Viata vesnica dumnezeiasca si nadajduim a dobandi deplin la Invierea de Obste bucuria si cunoasterea lui Dumnezeu si a lumii frumoase facute de El pentru oameni si proniate neincetat de El prin Hristos in Duhul Sfant. Pentru ca despre Iisus Hristos ca tinta a iubirii si a cunoasterii noastre ne marturiseste Insusi Dumnezeu-Tatal prin cele mai cuprinzatoare cuvinte auzite vreodata de oameni: “Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L.” (Matei 17, 5). Iar despre viata vesnica la care ne cheama Hristos, despre plinatatea si eternitatea unirii noastre cu Dumnezeu ne vorbeste Insusi Fiul cand I Se roaga Tatalui la Cina cea de Taina, marturisind ca “aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care Tu L-ai trimis” (Ioan 17, 3). In aceasta iubire, credinta, cunoastere si ascultare de Dumnezeu sa ramanem si noi in veci.

 17. Fratilor, trebue sa dovedeasca cumva si catolicii ca credinta lor este universala, asa ca nu le-a mai ramas sa boteze decat extraterestrii. Cat despre animale deja s-a consumat subiectul. A se vedea, doar ca un mic exemplu, aticolul:
  În Peru, de ziua Sfântului Francisc de Assisi, au fost binecuvântate animalele:

  Străzile din capitala Peru au fost luate cu asalt de sute de oameni, însoţiţi de animalele lor de companie. Nu este vorba despre un protest neobişnuit, ci despre sărbătoarea sfântului Francisc de Assisi. În această zi, în America Latină, animalele sunt binecuvântate la biserică.

  După tradiţionala binecuvântare, oamenii şi animalele lor au participat la o paradă prin centrul oraşului Lima. Costumele inedite ale patrupezilor au făcut deliciul spectatorilor. Stăpânii animalelor spun că tradiţia este bună şi că botezul de la biserică are efect.

  “Eu mă simt bine, este ceva nou pentru mine. Ea a fost binecuvântată, iar acum este mai calmă. Este emoţionant să vezi atâtea animale”, a declarat o femeie.

  “Ei sunt ca oamenii, poate chiar mai buni decât noi. Sunt mai iubitori, mai credincioşi, mai recunoscători”, a menţionat o altă femeie.

  În Biserica Catolică, Sfântul Francisc din Assisi este protectorul animalelor şi al mediului înconjurător. El este sărbătorit în fiecare an, la începutul lunii octombrie.

 18. @ Corina

  Una e binecuvantarea si alta e Botezul. Daca stam sa ne gandim, animalele sunt binecuvantate si in traditia noastra. La orase mai putin, fiindca nu se mai pune pret pe asta. La tara unde oamenii sunt dependenti de ce cresc/cultiva, ei incredinteaza lui Dumnezeu purtarea de grija pentru rodul bun prin binecuvantarea preotului. Cat despre costumarea animalelor la sarbatori, nici noi nu suntem lipsiti de asemenea traditii. A se intelege binecuvantarea ca o rugaciune a preotului, facuta tot in slujba omului. De acele animale depinde oarecum viata omului si sunt puse in slujba lui prin lucrarea lui Dumnezeu.

 19. @Mircea Bogdan,
  peruanii cer binecuvantare animalelor de companie si nu a celor din curte ce-ti aduc un real folos.Dupa asazisa binecuvantare ei au facut parada slavindu-si animalele,”binecuvantare”de la care ,credca, Dumnezeu si-a intors fata.DOAMNE AJUTA!

 20. @Parintele Mihail,
  cele ce le-ati scris sunt clare cu punc si virgula,cine are “ochi” sa vada si”urechi”sa auda si sa inteleaga.Da,extraterestri sunt,o spune si sf.Scriptura si sf.parinti:dracii care stapanesc vazduhul.Sa ne fereasca Dumezeu de relele ce vin.DOAMNE AJUTA!

 21. Parca nu-mi vine sa cred ca este adevarat articolul.Dar daca e asa s-a intors lumea cu susul in jos.

 22. Sa nu ne rătăcim fraților atât prin judecată cât mai ales prin puțina mărturisire…

 23. Ma uit cu stupefactie la usurinta cu care acest nou ritual de “auto botezare” initiat de Bill Gates, “ice bucket”, se raspandeste peste tot, ca focu in paie! Parca am ajunms sa traim intr-o lume de zombi!

  Politicienii şi-au turnat zilele acestea găleţi cu apă rece în cap, în numele campaniei de susţinere a celor care suferă de scleroză multiplă. Nu au precizat însă dacă au şi donat bani, dar pentru cei mai mulţi provocarea a fost mai mult un prilej de distracţie. Printre cei care s-au aventurat se numără Emil Boc, Cristian Adomniţei, Daniel Buda sau Cristian Boureanu.
  http://www.puterea.ro/politica/ice-bucket-challenge-romanesc-politicienii-isi-toarna-galeti-cu-apa-in-cap-98829.html

  Sexy PRM-ista Ancuţa Cârcu s-a alăturat campaniei “ICE BUCKET CHALLENGE” şi a provocat, la rândul ei, alte trei persoane cunoscute din România.
  Ea i-a provocat pe: președintele Traian Băsescu, actorul Dan Puric şi jurnalistul Marius Niţu, potrivit romaniatv.net.
  Cei trei au 24 de ore la dispoziție pentru a accepta provocarea “ICE BUCKET”.
  http://www.dcnews.ro/traian-basescu-ice-bucket-challenge-pre-edintele-a-primit-provocarea-ice-bucket_451988.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare