Rugaciune pentru PARINTELE IUSTIN PARVU!

1-05-2013 1 minut Sublinieri

Parintele-Iustin

Iubiţi credincioşi,

În ultima săptamînă starea de sănătate a părintelui nostru stareţ Justin, care a slujit cu multă osârdie pe credincioşi în fiecare zi a Marelui Post, s-a şubrezit, se pare în urma unei mai vechi afecţiuni căpătate în temniţa suferită pentru dreapta credinţă şi iubirea de neam.

Zilele acestea Cuvioşia Sa primeşte o deosebit de atentă şi de profesionistă asistenţă medicală, însa cea mai de pret purtare de grijă şi tămăduire este harul pe care Dumnezeu îl trimite totdeauna pentru cei ce, unindu-se întru Numele Lui, îl cer pentru aproapele lor, căci scris este: “Orice veţi cere întru Numele Meu, aceea voi face” (Ioann 14:23), şi “Cereţi şi veti lua, ca bucuria voastră să fie deplină” (Ioann 16:24).

Să ne aducem aminte că Părintele Justin ne-a îndemnat cu vreme şi fără de vreme să nu lipseasca de la noi citirea Psaltirii, a Paraclisului Maicii Domnului şi a celorlalte Canoane şi Acatiste ale Sfintei Biserici, şi mai ales rugăciunea neîncetată: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”.

Îndreptarea vieţii noastre şi rugăciunea pentru duhovnicul nostru va revărsa degrabă mila dumnezeiască; pentru aceea noi să nu încetăm să strigăm către Domnul şi Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, către Prea-curata Maica Sa şi către toţi Sfinţii Săi pentru dobîndirea cererii noastre, pentru ca Dumnezeu să-i dăruiasca sănătate şi zile îndelungate Părintelui Justin, pentru care cea mai mare bucurie şi cel mai mare sprijin este să ne iubim unii pe alţii precum Hristos ne-a iubit pe noi.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

NOTA:

Din cele ce am aflat si noi, Parintele se afla internat intr-un spital municipal (nu il putem dezvalui) si starea sanatatii ar fi mai ingrijoratoare si mai grava decat altadata.

Domnul sa isi arare mila si indurarile Sale fata de sfintia sa si de poporul dreptcredincios!

ParJustin1


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Comunicate, Parintele Iustin

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “Rugaciune pentru PARINTELE IUSTIN PARVU!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Doamne miluieste!

 2. Domnul sa L pazeasca si miluiasca.

 3. Eu cred ca Parintele Justin a biruit deja.
  Domnul il cheama la odihna cea vesnica in cetele Sfintilor.
  Dumnezeu sa ne miluiasca dupa mare Mila Sa.

 4. Dumnezeu sa-l ajute, miluiasca si ocroteasca, pe parintele Iustin !
  Dar de-o fi voia Lui Dumnezeu ca Parintelui Iustin sa plece in Imparatie, atunci cu siguranta vom avea un mare rugator pentru neamul romanesc in fata tronului Lui Hristos !

 5. Biserica biruitoare este plina de sfinti rugatori, insa Biserica luptatoare ramane cu din ce in ce mai putini oameni ravnitori pentru cele dumnezeiesti. Aceasta este durerea caci vrem ca sfintii sa se roage pentru noi, dar noi ce facem? Ei si-au agonisit plata lor in ceruri, insa noi slabim randurile, ramanem din ce in ce mai saraci si cu putini oameni care s-au indumnezeit de aici pe pamant prin osteneli felurite. Am vrea ca ei sa se roage fie-n cer, fie pe pamant, si noi sa ne vedem in continuare de ale noastre.

  Cu Parintele Iustin s-ar cam incheia o generatie care a adus prinosul ei lui Dumnezeu. De la noi ce va fi? Duce-v-am oare Duhul mai departe? Cu ajutorul lui Dumneze, nadajduim!

 6. Dumnezeu sa-l pazeasca si sa-i dea putere sfanta,sa treaca si peste aceasta incercare grea!

 7. Dumnezeu sa-l miluiasca cu marea sa mila si iubire de oameni.
  Cu totii stim ca Domnul randuieste toate cu a sa intelepciune, iar omul este robul sau.Daca Dumnezeu a hotarat ca aceasta grea incercare sa fie ultima, toate sa fie spre slava lui Dumnezeu si spre mantuirea sufletului.Doamne daruieste-i putere, sanatate!!!!!!

 8. Dragul de el….

  Toti il dorim langa noi – pentru cat mai mult timp – dar, hai sa nu fim egoisti!

  Orice are un inceput, are si-un sfarsit!

  Eu cred ca Pr.Iustin de Sf.Pasti, de Inviere – este chemat sa se duca spre sfarsitul sau (lumesc SI crestinesc) in loc luminat, in loc de verdeata, in loc de odihna…de unde a fugit toata intristarea (vietii pamantesti, a vietii traite in puscarii) si suspinarea, (dorul dumnezeiesc) care nu l-a parasit niciodata!

  Daca mai are zile, sa dea Dumnezeu sa se intremeze! Daca nu, mai bine sa plece, eliberandu-se de povara anilor si-a raspunderii (sufletesti, duhovnicesti) fata de atatia fiii ai sai….

  Spune in Psalmul 89 ca zilele anilor nostrii (pamantesti) sunt 70, si chiar de-ar fi omul in putere 80 – ce este mai mult decat acestia – OSTENEALA si DURERE;
  -arata apoi, atat de frumos cum ne-a umplut Dumnezeu diminetile vietii inca din copilarie/tinerete cu mila, ca ne-am bucurat si ne-am veselit atat pentru roadele pamantului cat si de oameni (impreuna cu ei);
  -pe urma, ajunsi la intelepciunea anilor de maturitate, multumeste Proorocul David (pentru el si pentru noi – cei de azi)si pentru vremuri de pace, si de razboi…de-aici veselia pentru vremurile in care ne-a smerit Dumnezeu (vremuri de incercare), pentru anii in care s-a vazut/se vad RELE – fiindca, fara de ele, in razboiul duhovnicesc prin cresterea treptata, din treapta in treapta, n-ar avea loc:

  10. Anii nostri s-au socotit ca panza unui paianjen; zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani;
  11. Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia, osteneala si durere;
  12. Ca trece viata noastra si ne vom duce.
  13. Cine cunoaste puterea urgiei Tale si cine masoara mania Ta, dupa temerea de Tine ?
  14. Invata-ne sa socotim bine zilele noastre, ca sa ne indreptam inimile, spre intelepciune.
  15. Intoarce-Te, Doamne ! Pana cand vei sta departe ? Mangile pe robii Tai !
  16. Umplutu-ne-am dimineata de mila Ta si ne-am bucurat si ne-am veselit in toate zilele vietii noastre.
  17. Veselitu-ne-am pentru zilele in care ne-ai smerit, pentru anii in care am vazut rele.
  18. Cauta spre robii Tai si spre lucrurile Tale si indrepteaza pe fiii lor.
  19. Si sa fie lumina Domnului Dumnezeului nostru peste noi, si lucrurile manilor noastre le indrepteaza.

 9. o, de as putea …
  sa dau eu zilele mele pe care le mai am, si sa le adauge Dumnezeu la zilele Parintelui; si ale Duhovnicilor nostri

 10. speram ca si alti preoti sai urmeze exemplul, pacat sa pierdem asa un om care a trezit pe ft. multi la realitate

 11. Dumnezeu sa il pastreze sanatos si sa il mai lase pe Pr. Iustin printre noi! Dansul este un ultim pilon al unei generatii duhovnicesti care risca sa nu isi atinga scopul, la fel cum poate nici sfintii inchisorilor nu mai au sansa, data fiind starea duhovniceasca a generatiei noastre. Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa!

 12. sanatate multa PR.IUSTIN!DOAMNE MILUIESTE

 13. Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa-l ajute pe parintele iustin

 14. Am avut norocul în 1953-1954 să am patul alături de părintele Iustin la Gherla. Sfinția sa m-a învățat biblia și m-a îndreptat spre credință. Îl rog pe Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa.

 15. oameni buni ar fi o pierdere enorma, pt. noi si nunumai

 16. @Mihai

  Da!Ar fi o pierdere…dar, prefer sa se duca la Domnul si Dumnezeul Sau (si-al nostru) – decat sa se chinuie (fiindca s-a chinuit/a fost chinuit DESTUL);

  Da! Prefer asta, spre binele sau, chiar daca asta inseamna sa fie (intr-un fel sau altul) in detrimentul meu, si-al tuturor care-l doresc inca, IN VIATA…

  Plecare sa din lume va provoca mahnire multa DAR, fratilor!

  N-am venit sa ne asezam AICI, vesnic! Si-apoi, lasati sa capete aripi de serafim si ochi de heruvim, iar din inaltimea sa duhovniceasca, dezbarat de plumbul materiei de pe aripile sale, sa mijloceasca si sa se roage cu RUGA DE FOC pentru omenire, pentru noi!

 17. HRISTOS A INVIAT PARINTE IUSTIN.SI-N ACESTAN A COBORAT SFANTA LUMINAPESTE NOI PAMANTENII.
  HRISTOS A INVIAT PARINTE,

 18. Viata Parintelui a fost si este o minune. Orice prelungire a ei inseamna o sporire a minunii. Iar orice minune nu aduce decat spor de credinta. Chiar si in sufletul Parintelui Iustin. Chinuit sau nu, viata este viata. Cat timp este in viata, are un rol major macar prin prezenta sa tacuta sau graitoare.
  Hristos a inviat!

 19. Hristos a inviat! Ma rog la bunul Dumnezeu sa/l mai tina in viata pe parintele,mare nevoie avem de el si de rugaciunile sfintiei sale

 20. UPDATE 1:

  Mîine dimineaţă, Joi, 9 Mai 2013, Părintele Arhimandrit Justin Pârvu va trece printr-o intervenţie chirurgicală şi îi roagă pe toţi cei ce i-au trecut pragul să îl pomenească la rugăciune, îndemnîndu-ne să fim uniţi în rugăciunile noastre către Dumnezeu, cerînd mijlocirile Prea-sfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinţilor Arhangheli, ale Sfinţilor închisorilor, ale Sfîntului Haralambie şi ale Sfinţilor tămăduitori, doctorii-fără-de-arginţi ai Bisericii Ortodoxe.

  Vom reveni cu informaţii privind starea de sănătate a Părintelui Justin.

  http://petruvoda.ro/

 21. Parintele Iustin va fi operat maine. Indemnul este la rugaciune staruitoare, la nimic altceva.

 22. da sora MagdA ai perfecta dreptate, a fost ft. chinuit si nu vreau sa mai amintesc

 23. UPDATE2 (Joi, 9 Mai, ora 18):

  Părintele Justin a trecut cu bine prin intervenţia chirurgicală. Momentan starea sa este stabilă şi s-a trezit din anestezie, deşi efectele acesteia vor trece abia peste 24 de ore. În numele sfinţiei sale vă mulţumim pentru rugăciuni, care se cuvine să nu înceteze, pentru uşurarea suferinţei, pînă la stabilizarea completă a sănătăţii părintelui.

  Vom reveni cu informaţii privind starea de sănătate a Părintelui Justin. Hristos a înviat!
  http://petruvoda.ro/

 24. admin,
  ultimele stiri nu sunt tocmai imbucuratoare:

  admin says:
  05/09/2013 la 10:37 PM
  Sa nadajduim ca va fi bine intr-un final, caci Parintele are nevoie de un tratament pentru a scapa de tot de aceste tumori, ca s-au descoperit ca sunt mai multe pe traseul gastric si nu se pot opera, existand riscul inmultirii lor

  v says:
  05/10/2013 la 7:12 PM
  Rugaciunea trebuie inmultita, fiindca Parintele a trecut bine de operatie, dar prognosticul nu este deloc bun. Boala este atat de avansata incat este inoperabil. Deci a fost deschis si reinchis la loc dupa ce s-a vazut cate organe sunt afectate.

 25. De obicei, parintii isi indruma copii catre cele bune in viata. Pe mine insa, fiica mea m-a dus catre Parintele Iustin. Ea, la randul ei indrumata de catre o buna prietena din facultate, fusese de mai multe ori in locurile binecuvantate de Dumnezeu de la Petru – Voda, si se bucurase de cuvintele calde ale Parintelui Iustin. Si de binecuvantarile dumnealui. Am fost asadar, intr-o zi geroasa de iarna la Petru – Voda. Am facut parte din multimea de credinciosi care asteptau ore in sir sa-l vada si sa-l auda pe Parintele Iustin. Nu pot sa va spun in amanunt cum a fost intalnirea ca Dumnealui. Pot sa va spun doar ca blandetea privirii, cuvintele intelepte si nemarginita iubire pe care am simtit-o venind spre mine a schimbat gerul si ninsoarea in cea mai calda si mai insorita zi de vara.
  Nu pot sa nu ma gandesc acum ca poate si atunci boala macina trupul parintelui. Poate avea dureri si poate intalnirea cu multimea de oameni,(fiecare cu problemele, intrebarile si necazurile lui), il obosea peste masura. Cu toate acestea, nimeni nu a plecat de acolo neascultat, neindrumat si fara binecuvantarea Parintelui. Un asemenea fel de a te darui celorlalti, fara a te cruta pe tine insuti, nu mi-a fost dat sa mai intalesc la nimeni.
  Am plecat atunci de la Petru – Voda avand sentimentul nemaipomenit ca pentru prima data in viata m-am aflat in apropirea unui om sfant
  Regret enorm ca l-am cunoscut pe Parintele Iustin atat de tarziu si nadajduiesc ca Dumnezeu, in bunatatea lui, va asculta rugile noastre, ale tuturor, si ni-l va mai ingadui pe Parintele Iustin sanatos si in viata.

 26. @ cititor:

  Da, si noi stiam aceasta si am spus de la incep[ut ca e vorba de o boala mai grava ca altadata (cea mai grava, desi aparuta intr-un mod ciudat, ca sa nu spunem suspect, pentru ca la un batran cancerul nu evolueaza galopant ca sa te trezesti peste noapte cu o situatie dramatica)… De altfel, oricum ne-am ingrijorat numai cand am auzit de ideea de operatie. La 94 de ani?! Pentru ce? Doamne, miluieste!

 27. Ciudat! La varsta asta, in general, nu este indicata operatia. Chiar si atunci cand e vorba despre cancer este mai bine sa lasi organismul in pace. Adeseori interventia chirurgicala slabeste organismul foarte mult sau il aduce intr-o stare in care moartea este grabita si e, uneori, in chinuri.
  Dumnezeu sa-l ajute pe Parintele!

 28. @ Daniela:

  Tocmai… Inclusiv anestezia generala e un mare risc… si asta ca sa se constate apoi inutilitatea operatiei?! Ei, sunt multe lucruri grele si dureroase, pe care lumea nu le vede, nu le stie si… nici nu vrea, de fapt, sa le stie. E de ajuns atat… Daca Dumnezeu si daca parintele insusi a ingaduit atatea (si alte lucruri cumplite si nestiute), inseamna ca… poate asa trebuia sa fie, spre mantuirea sau sfintirea sa. Dumnezeu sa-l aiba in paza pe parintele Iustin si sa-i ierte pe toti tortionarii vechi si noi!

 29. Parintele a aruncat multa samanta in toata tara aceasta. Ea va rodi! spre binele neamului si spre disperarea celor care cred ca l-au invins!

 30. Dumnezeu sa-l ocroteasca pe pr. IUSTIN.Multa sanatate si tot ceea ce este spre folos sa-i daruiasca.Este un om minunat;intalnirea cu parintele mi-a umplut sufletul de liniste.DOAMNE AJUTA!

 31. “Acesta a fost visul meu,iaca de cand am iesit din inchisoare,sa inalt o manastire in cinstea martirilor acestui neam.Pentru mine,acest eveniment realizat prin osteneala si ravna I.P.S.Teodosie,reprezinta cea mai mare implinire a mea,la acesti ani ai batranetelor mele.
  As putea zice acum linistit,odata cu batranul Simeon:”Acum slobozeste pe robul Tau Stapane,dupa cuvantul Tau in pace”,DAR MAI AM O NELINISTE:SA II VAD PE ACESTI MARTIRI CANONIZATI!
  Vreau sa vad ziua cand nu ne vom mai teme ca avem in bisericile noastre la inchinare moastele acestor Sfinti Mucenici,ca au ajuns sa fie slaviti peste hotare mai degraba decat in tara lor.”
  “Avem datoria sfanta de a cinsti acesti martiri si a chema ajutorul lor in rugaciunile noastre.”
  “Ne vorbeste P.Justin”-vol.2
  Pentru rugaciunile Maicii Tale si ale tuturor Sintilor si Martirilor acestui neam atat de iubit de P. Justin,Doamne da-I sanatate si lungime de zile P. Justin!

 32. Pingback: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda - IN STARE GRAVA din cauza unui cancer care a aparut si evoluat... suspect de rapid. SA-I FIM ALATURI DUHOVNICESTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 33. Dumnezeu sa-l aiba in Paza Sa pe Sfintia Sa !…Sa-i rasplateasca inmiit tot binele care l-a pogorat asupra noastra , a pacatosilor si netrebnicilor rugandu-se fara incetare la Tatal Ceresc.I-am simtit puterea rugaciunii si clarviziunii de departe ..Bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca !!!

 34. Rog pe bunul Dumnezeu sa-l intareasca,sa-i dea putere Parintelui Iustin

 35. Cel mai bun chirurg din viata mea. Asa l-am simtit pe parintele cand l-am intalnit. Eu am mers la sfintia sa cu un gand, insa parintele mi-a aratat ca problema mea era cu totul in alta parte. Mi-a schimbat viata pe drumul bun. N-a fost usor, dar l-am ascultat si rezultate au fost minunate. Slava Domnului pentru tot.

  Dumnezeu sa-l intareasca pe parinte!

 36. Vine seara…

  Lumina lina a Sfintei Slave, a Tatalui Ceresc…ii doresc Pr.Iustin, trecere DULCE si LINA!

 37. sa ne rugam fierbinte, in aceste clipe grele, pentru icoana vie a neamului romanesc, pentru icoana vie a credintei noastre. de dragostea noastra are nevoie, a copiilor lui, pe care i-a calauzit catre credinta adevarata. doamne ajuta-l, ajuta-ne doamne!

 38. Doamne pentru parintele am dragoste de fiica,ma doare mult suferinta parintelui mi/as fi dorit sa mai fie cu noi,mai avem atata nevoie de el.Maicuta Domnului sa/l ajute si sa/l intareasca si in aceasta suferinta,
  se spune caci cu cat suferi mai mult cu atat de mult te bucuri in inparatia Lui Dumnezeu, ma rog ]a bunul Dunezeu sa/i dea parintelui bucuria nesfarsita a sfintilor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare