PARLAMENTUL ITALIEI A APROBAT UNIUNILE HOMOSEXUALE, IN URMA PRESIUNILOR GUVERNULUI RENZI. Chestiunea nu este transata, oponentii uniunilor gay cerand REFERENDUM

12-05-2016 1 minut Sublinieri

gayuk

Deputații italieni au votat miercuri în favoarea legalizării uniunilor între persoanele de același sex, un act normativ pentru care premierul Matteo Renzi și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

Astăzi este o zi de sărbătoare pentru mulți oameni (…) Scriem o altă pagină importantă a Italiei pe care ne-o dorim”, a scris premierul Matteo Renzi pe Facebook, bucuros că după ani de tentative eșuate s-a adoptat legea dorită de homosexuali, relatează Agerpres.

Totuși, asociațiile care-i reprezintă pe aceștia din urmă nu sunt deplin mulțumite, considerând că paharul este „pe jumătate gol”.

Premierul Renzi a susținut intens adoptarea acestei legi, riscând chiar să se vadă demis dacă ea ar fi fost respinsă. El a fost însă nevoit să facă unele concesii aliaților săi de centru-dreapta și a retras din proiectul de lege posibilitatea ca un cuplu alcătuit din persoane de același sex să adopte copiii naturali ai unuia dintre membrii acestui cuplu, precum și foarte simbolica obligație de fidelitate în cadrul cuplului.

Legea conferă cuplurilor formate din persoane de același sex drepturi egale cu cele ale cuplurilor căsătorite în privința moștenirii, locuinței, pensiei, vizitelor medicale. Ele vor putea avea de asemenea același nume de familie.

Italia rămăsese ultima dintre marile țări vest-europene care nu avea o astfel de lege, susținută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar dezaprobată de Biserica Catolică.

Mai mulți deputați italieni de centru și de dreapta au lansat joi o inițiativă pentru convocarea unui referendum prin care să se abroge legea privind legalizarea uniunilor civile între persoanele de același sex, adoptată cu o zi în urmă de legislativul de la Roma în urma insistențelor premierului Matteo Renzi, transmite AFP.

‘Nu am reușit să ne exprimăm în Parlament, nici măcar nu am putut să votăm vreun amendament. Este momentul ca strada și poporul să se pronunțe’, a declarat în fața presei deputata Eugenia Roccella, membră a partidului de centru-dreapta Idea.

Furia deputaților ce resping această lege este provocată atât de conținutul ei, cât și de hotărârea premierului de centru-stânga, Matteo Renzi, de a grăbi adoptarea actului normativ prin procedura angajării răspunderii guvernului.

Totuși, inițiativa pentru convocarea unui referendum nu suspendă aplicarea actului normativ și implementarea ei este complicată. Mai întâi este nevoie de 500.000 de semnături sau de adeziunea a cinci consilii regionale, apoi de acordul Curții de Casație și de cel al Curții Constituționale, iar dacă referendumul se va desfășura, pentru validarea rezultatului trebuie ca rata participării la urne să fie de cel puțin 50%.

În replică, senatoarea democrată care a înaintat actul normativ dorit de homosexuali, Monica Cirinna, consideră că inițiativa referendumului s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva promotorilor ei și chiar va permite revizuirea legii în sensul acordării a și mai multe drepturi cuplurilor formate din persoane de același sex, în special în ceea ce privește adopțiile.

Totuși, organizatorii vastelor manifestații din ultimele luni pentru susținerea familiei tradiționale au început să se mobilizeze pentru respingerea reformei constituționale la referendumul programat pentru luna octombrie și la care premierul Renzi își joacă viitorul politic.

O altă cale de atac împotriva legii susținute de Renzi este sesizarea Curții Constituționale, pe motivul, de exemplu, că uniunea civilă este de fapt o căsătorie deghizată, iar Constituția precizează clar că o căsătorie poate fi numai între un bărbat și o femeie.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PARLAMENTUL ITALIEI A APROBAT UNIUNILE HOMOSEXUALE, IN URMA PRESIUNILOR GUVERNULUI RENZI. Chestiunea nu este transata, oponentii uniunilor gay cerand REFERENDUM

  1. “O altă cale de atac”… O altă și singura cale de atac împotriva întunericului și a îndrăcirii legale este Hristos și Biserica Lui, în care să ne trăim viețile. Rugăciune și toate cele ale mântuirii. El e singura Cale.

  2. Se grabesc foarte tare acesti aparatori ai pasaportului catre iad. Oare de ce au de indeplinit aceasta norma draceasca intr-un timp atat de scurt? Sper sa vina si ziua cand vom vedea aceste legi aruncate la gunoi si omenirea salvata de aceasta politica satanista. Sunt oameni care lupta cu aceasta patima si nu cred ca e nevoie sa fie imbranciti spre buza prapastiei, incurajandu-i ca nu fac nimic nelalocul lui, si, in mod sigur, nu trebuie sa mai fie ingrosate randurile lor cu tineri la care li s-au subtilizat cu grija reperele crestine. Maica Domnului sa vegheze asupra copiilor si tinerilor sa nu fie vatamati si ei de acest curent gretos.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare