Patriarhul Daniel pune SURDINA initiativei Mitropolitului Teofan pe tema REVIZUIRII CONSTITUTIEI IN TERMENI CRESTINI?

14-03-2013 37 secunde Sublinieri

PFDaniel

In legătură cu propunerile unor ierarhi ortodocşi români privind revizuirea textului Constituţiei României, precizăm:

Potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române (articolele 14 şi 26) şi hotărârilor Sfântului Sinod (nr. 3886/2011 şi 575/2013pentru exprimarea unitară a unor puncte de vedere publice în probleme de importanţă naţională şi internaţionalăpoziţia oficială aBisericii Ortodoxe Române este exprimată de Sfântul Sinod, Sinodul Permanent şiPatriarhia Română, fiind adusă la cunoştinţa opiniei publice prin Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Ca atare, ierarhii ortodocşi români vor trimite propuneri de revizuire a Constituţiei României laCancelaria Sfântului Sinod. Acestea vor fi studiate de Oficiul canonico-juridic al Patriarhiei Româneîn consultare cu alţi specialişti în domeniul relaţiilor dintre Stat şi Biserică în vederea formulării unui punct de vedere unitar şi oficial al Bisericii Ortodoxe Române.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


Categorii

1. DIVERSE, IPS Teofan, Patriarhul Daniel, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Patriarhul Daniel pune SURDINA initiativei Mitropolitului Teofan pe tema REVIZUIRII CONSTITUTIEI IN TERMENI CRESTINI?

  1. Evident ca trebuia reamintit cine este singurul papa de Romania. Care si comunica foarte bine si deschis, mai ales prin purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Cat despre Sfantul Sinod… transparenta totala, bunavointa desavarsita.
    Asteptam reactii si fata de dusmanii declarati ai Bisericii. Macar pe tema Constitutiei, daca nu si altele stringente (homosexualitatea, dictatura electronica…). Ma tem ca avem de asteptat cam mult (si degeaba). Poate tot e bine sa o ia cineva din nou inainte si in aceste privinte. Numai asa se prinde si Patriarhia de datoria pe care o are.

  2. daca ungurii si rusii nu se rusineaza sa vorbeasca de Dumnezeu si sa-l aiba in constitutie, noi de ce sa Il ascundem, sa nu vorbim de El si sa nu Ii facem loc? Daca cei care s-au crestinat cu mult in urma noastra se tin ostentativ de Dumnezeu, noi de ce sa nu ne tinem de El macar in limita bunului simt? Si ce daca suparam europa si lumea intreaga? O multine din populatia tarilor “suparate” ne va respecta si poate chiar aprecia pentru optiunea noastra. Nu cred ca e in regula sa plecam capul si de data asta. Daca vom fi demni, vom avea de infruntat un singur pericol (unul asemanator cu cel de la referendum) si anume: majoritatea populatiei voteaza un lucru, iar rezultatul e cel dorit de europa si sua, impus noua printr-o gaselnita jenanta, aplicand spre mai multa convingere, si metoda “pumnului in gura”. Dar poate ca nu se vor mai amesteca, sau poate ai nostri vor fi mai fermi macar de dragul capitalului electoral.

  3. daca ungurii si rusii

    …si grecii, irlandezii, polonezii, germanii, ucrainienii… numeroase state federate din SUA. Cat despre Israel, care nu are o Constitutie scrisa propriu-zisa, declaratia sa de independenta este efectiv un text religios: http://www.mfa.gov.il/MFA/Peace%20Process/Guide%20to%20the%20Peace%20Process/Declaration%20of%20Establishment%20of%20State%20of%20Israel

  4. Acum se va vedea de ce a fost ales Daniel patriarh cand se va vota noua constitutie. Rolul noi constitutii nu este altul decat de a suprima total statul national roman si de a ingradi in limite drastice influenta Bisericii in societate. “Statul laic” este punctul #1 pe lista revizionistilor condusi de liderul unei asociatii umaniste din “trupa” subventionata de Soros ca sa faca niscavai inginerie sociala pe taramuri mioritice.

    IPS Teofan a mirosit bine pericolul si a facut bine ca a tras deja semnalul de alarma. Poporul drept-credincios deja a auzit avertismentul si s-a alertat. Agaricii din presa au inceput sa disece problema si sa batjocoreasca extremistii fundamendalisti si fanatici ortodocsi care vor ca Constitutia sa fie romanilor, deci una crestina. Acum este momentul ca sa incepem deja campania impotriva votarii noii consitutii, trebuie deja sa stabilim planuri de propaganda si de lupta avertizand oamenii care nu sunt la curent cu toate grozaviile care vor ateii si puterile oculte sa ni le bage pe gat prin noua Constitutie. Daca la intrarea in UE nu am avut de ales, nu ne-a pus nimeni sa votam, acum nu vom avea raspuns daca vom sta cu mainile in san.

    Personal nu cred ca sunt sanse ca noua constitutie sa fie macar la nivelul celei actuale in ceea ce priveste drepturile ortodocsilor ca majoritari in aceasta tara. Singura sansa de a impune PASTRAREA actualelor drepturi si a limitarii eventualelor derapari inspre neofascismul laicist ar fi ca Biserica sa se opuna in bloc si sa fie un trup si suflet, asa cum s-au aratat credinciosii in lupta cu Chevron de la Barlad. Iata insa ca Daniel trebuie sa plateasca cateva polite stapanilor care l-au ajutat sa ajunga pe tron si e cu totul de mirare faptul ca a sarit atat de repede impoitrva tentativei IPS Teofan de a trage cateva semnale. Nici macar ateii nu au sarit atat de repede ca Daniel sa latre la IPS Teofan.

    Sa speram ca sunt eu prea prapastios si ma insel si ca Daniel se va trezi in ultimul ceas. Dar tare ma tem ca nu va fi asa.

  5. Teoretic, e firesc sa asteptam decizia Sinodului. Dar nu vad de ce n-ar face si ierarhii – separat, ca simpli cetateni ai tarii – unele propuneri. Asta n-ar trebui sa supere pe nimeni. Si se vede ca mitropolitul Moldovei tine la sfaturile duhovnicilor si ale monahilor de la Athos. Lucru ce lipseste altora. Sa speram ca Sinodul isi va face datoria. Fata de cine trebuie.

  6. @gigel şi sale

    Uite aşa am ajuns unde am ajuns pentru că noi nu ştim decât să vorbim despre organizarea protestelor şi a opoziţiei faţă de o măsură sau alta. Şi uneori nici de vorbit bine nu ne pricepem, că de organizat… Ortodoxia are nevoie ca de aer de voci consistente care să sprijine interesele creştinilor, fie că vorbim de asociaţii fie că vorbim de particulari cu notorietate.

    Aceştia trebuie să aibă o atitudine proactivă, să producă alternative creştine la toate aceste măsuri antihristice, să fundamenteze/motiveze pe limba statului şi a românului cu fumuri de european şi să se dezvolte! Să capete experienţă de reprezentare pe scena societăţii civile, să înveţe din greşeli să caute sprijin de nişă chiar din partea celor care nu îşi asumă aceleaşi valori, să evalueze permanent şi profesionist starea societăţii din punctul de vedere al valorilor pe care le promovează.

    Poate niciodată nu a fost mai clar că pentru noi astăzi penser contre c’est penser comme! Noi nu trebuie să ne opunem, ci trebuie să ne impunem!

    Această dihotomie nu vrem noi să o cunoaştem/înţelegem şi din acest motiv stăm la periferia societăţii, slugi în propria noastră ţară!

  7. Asteptam cu nerabdare sa vedem care este punctul de vedere unitar şi oficial al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la Constitutie. Pana atunci nu are sens sa ne agitam, deoarece nu cunoastem motivul pentru care a intervenit PF Daniel. Poate doreste sa sustina initiativa IPS Teofan si a celorlalti ierarhi si sa intareasca si mai mult constiinta ca avem nevoie de o Constitutie in care sa fie prezenta Sfanta Treime, constitutie care sa fie in acord cu parerea lui Dumnezeu despre oameni. Poate mai bine sa ne rugam pentru o decizie favorabila, sa-i spunem lui Dumnezeu cat de multa nevoie avem noi ca legea Lui sa fie in inimile noastre dar si in societatea romaneasca. Nu ca si cum nu ar sti El, ci ca sa fim convingatori ca asta vrem cu adevarat. Daca poporul lui Dumnezeu o cere, de ce nu ne-ar asculta El, Care a promis ca ne va asculta rugaciunea?

    “Atunci S-a arătat Domnul lui Solomon, noaptea, şi i-a zis: “Am auzit ruga ta şi Mi-am ales locul acesta să fie templu pentru aducerea de jertfe.
    De voi încuia cerul şi nu va fi ploaie, de voi porunci lăcustei să mănânce ţara, sau voi trimite vreo boală molipsitoare asupra poporului Meu
    Şi se va smeri poporul Meu, care se numeşte cu numele Meu, şi se vor ruga şi vor căuta faţa Mea, şi se vor întoarce de la căile lor cele rele, atunci îi voi auzi din cer, le voi ierta păcatele lor şi le voi tămădui ţara.” Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor), vrs. 12-14

  8. Problema este ca abordam problema gresit. Nu strategia lipseste ci rugaciunea curata si postul curat. Sfantul Nectarie de Egina la vreme de necazuri intrebuinta aceste arme cu succes. Daca Dumnezeu vede oamenii in genunchi la miez de noapte, si nu numai, si cer cu umulinta ajutorul, in loc sa ii blesteme pe conducatori, daca nu ar mai munci duminica, nu ar mai batjocori slujitorii altarelor, atunci ne da si oameni de nadejde.
    Problema este comoditatea. E mai comod sa iesi in strada, poate, decat sa stai o ora, doua pe noapte, odata la saptamana sa te rogi pentru mantuirea lumii. Va spun, oricat ar fi diavolul de tare, si cu strategie, de sufla Dumnezeu peste el, s-a zis cu dansul si cu strategii lui.
    Cat despre IPS Daniel, cred ca avem episcopii si patriarhul pe care ii maritam. Buni de gura dar lasi, fricosi, lesi pe spranceana! Dumnezeu sa-l miluiasa! Oricum gasiti pe acest site o explicatie pentru calitatea conducatorilor de stat si religiosi. Dupa merite poporul are!
    Doamne ajuta-ne!

  9. @bogdan:

    Problema este ca abordam problema gresit. Nu strategia lipseste ci rugaciunea curata si postul curat.

    Din pacate, de multe ori par ca lipsesc amandoua. Nici pocainta reala, nici gandire pragmatica si adecvata atunci cand iesi in public sau ai niste revendicari de facut. Si, de fapt, sunt necesare amandoua, prima ca fundament si motivatie a orice actiune, a doua pentru ca …o porunca spune sa fim mai intelepti mai serpii si un alt cuvant spune ca fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii. Asa se face ca de multe ori ne irosim in actiuni hazardate, facute dupa ureche, fara sfatuire, fara o reala unitate, victime sigure ale diversionistilor de duzina, ca nici macar nu suntem o forta sociala care sa necesite cine stie ce strategii complicate pentru a fi neutralizata.

    @Mircea Bogdan:

    Totusi… interventia Patriarhiei e de un grobianism “comunicational” care nu lasa prea mult loc interpretarii…

  10. E greu ca Biserica sa articuleze o viziune formatoare, proactiva, bine articulata. Pt ca este diluata si pt ca societatea nu are disponibilitate de a intelege. Polemicile nu urmaresc atat expunerea unei viziuni, cat pacalirea celorlalti. Un exemplu excelent sunt ungurii si “secuii”: te prostesc in fata, sunt plini de ura si recalcitranti, dar se mascheaza si acuza pe altii.
    Lipsa de formare face dificila articularea si receptarea unui mesaj vertical. Nici credinciosii nu sunt in stare sa inteleaga, de multe ori, idei simple si de baza. Ce sa mai vorbim de subtilitati? De aceea este necesar a tine cont si de (in)cultura celorlalti nu doar pt a te face pe intelesul tuturor, ci si pt a sti pe cine ai in fata.
    Dincolo de toate, atat prin rugaciune, cat si prin cunostinta duhovniceasca, trebuie urmarit adevarul, nu polemica stearpa. Pt ca adevarul ramane, nu disputele trecatoare. Dar, din pacate, situatia este catastrofala: impostori peste tot, mai ales in frunte, dupa cum se vede. Prin mentionarea unor alineate din statutul BOR au cazut de penibili in fata celor avizati, dar trec drept destepti in fata multimii. Cum sa razbata in fata valoarea in fata pumnului si prostiei?? Greu.

  11. Patriarhia, ca Patriarhia – era de asteptat un astfel de raspuns.
    Insa, bine ar fi ca si alti ierarhi sa se alature IPS Teofan. Ma refer la cei care oricum, nu au nimic de pierdut…
    Dumnezeu sa-l ocroteasca pe IPS Teofan!

  12. @admin:

    Pana la urma ne cam lipseste nadejdea in Dumnezeu si avem prea mari asteptari de la oameni, in vremurile acestea tulburi. PF, cum o fi el vazut de noi sub dreptarul Dreptei Credinte, este om supus greselii asemenea noua, nu infailibil precum Papa. Nu putem noi sa-l indreptam daca a cazut decat prin rugaciune plina de dragoste, precum am face si cu oricare alt frate al nostru. Cum va da el socoteala inaintea lui Dumnezeu, nu vreau sa stiu caci ma inspaimanta. E bine sa ne implicam si pragmatic, pentru ca nu suntem duhuri fara materie. Daca avem trup material, il avem ca sa-l folosim. Am mai putea sa-l vizitam pe PF Daniel si sa ne exprimam nelinistea si dezacordul fata de unele chestiuni, dar fara dragoste si smerenie, inima impietrita ramane tot impietrita. Pentru ca nici smerenie nu prea avem si nici dragoste, ne ramane exercitiul sa-l purtam mai intai in rugaciuni (pe el si pe altii) asa cum putem si Dumnezeu ne va descoperi apoi cum putem sa actionam si practic. Dar mai intai de toate rugaciunea este lucrarea de inceput in tot lucrul bun. Pe genunchi Dumnezeu ne reveleaza, ne trimite umilinta de care avem nevoie si ne trimite foc in inima care ne indeamna spre lucrare, ne da acea darzenie in aflarea si marturisirea adevarului. Unii dintre noi am cunoscut pe propria piele capcana activismului…

  13. Nu am vorbit de biserică când spuneam de atitudine proactivă. E chiar contraindicat ca Biserica să-şi dea cu părerea prin comunicate de presă în toate aspectele vieţuirii noastre. Vorbesc şi cer să existe o asociaţie ortodoxă (una!) care să aibă angajat pe cineva care înţelege comunicarea publică din perspectiva unui profesionist şi care să se ocupe de astfel de subiecte. Poate nu o fi având experţi în domeniul dreptului constituţional, atunci poate fi organizat un workshop/atelier cu participare voluntară sau plătită, în urma căruia să rezulte un document scris care să reprezinte valorile creştine în limbaj constituţional, care să reprezinte instrument de negociere conform jocului politic. Nu asta trebui să facă Biserica, asta este treaba laicatului ortodox, care însă trebuie sprijinit material de Biserică, măcar la început, însemnând politică veritabilă de resurse umane, logistică, salarii mari, stabilitate în funcţii şi responsabilitate pe măsură. Până una alta, ne mirăm că vine fundaţia Soros, NEC, SAR şi altele asemenea şi ne fac varză valorile tradiţionale. Trei mucoşi într-un ONG propun tot felul de bazaconii şi noi ne uităm la ei ca la înţelepţii planetei şi nu există replică din tabăra noastră (alta decât îndemnuri să ne opunem.. nici măcar opoziţie propriu zisă!).

    Cât despre ştirea propriu zisă, să înţeleg că poziţia oficială a MMB tot de Biroul de presă a Patriarhiei trebuie diseminată? Sau MMB nu are dreptul la o poziţie oficială pe acest subiect?! Este extraordinar de grosolană această ieşire publică! Nu se putea trimite intern o notă către episcopi pentru a fi alcătuită o propunere coerentă? Ce rost are acest comunicat, altul decât de a umili pe Înaltul Teofan pe modelul tupeului de Rahova! Practic spune tacă-ţi fleanca că nu ştii ce vorbeşti! O să vorbim noi cu experţii noştri de la juridic-canonic şi pentru voi!

  14. @utzu
    Biserica este administrata de cler, care are si rol administrativ, nu doar sacramental. Nu se poate face nimic fara acordul si indrumarea ierarhilor si preotilor. Acestia trebuie sa puna bazele unei astfel de organizatii. Cum, de altfel, chiar are Patriarhia, dar nu functioneaza sanatos, ci aservit si sincopat. Deci problema s-ar reduce ca nu avem reprezentanti destoinici in cler.
    Pe de alta parte, daca s-ar pune problema unei organizatii doar a laicilor, nu prea are pe cine reprezenta, nu are putere in afara ierarhiei. Dar nici resurse. My opinion. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu mainile-n san.

  15. Oricine va urma lui Hristos va fi prigonit.

    Pacat ca se uita ca nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui Mamona. Si ca grea e lovitura primita de la frati. Ii dorim sa apuce a se pocai, cum si noua, care pentru pacatele noastre meritam ce avem.

    Cat despre I.P.S. Teofan, sunt sigur ca a aflat si cat de dulce e Raiul; de partea dumnealui sa ne daruiasca si noua a ne afla Atunci, Domnul Care priveste nu la banii si eficienta monetara a oamenilor, ci la INIMI.

  16. M-am intrebat si eu care este rostul acestui comunicat de la Patriarhie, si mai ales cui se adreseaza. Si cred ca este menit sa linisteasca puterea politica trimitiand mesajul ca in Biserica nu se misca in front fara aprobare de sus. Adica stati linistit ca noi tinem fraiele, aici la Patriarhie, si vedem noi mai apoi cum ne intelegem. Nu cred ca este pentru Mitropolia Moldovei, caci daca aveau sa le spuna ceva, le spuneau direct, asa frateste… Sa fi fost oare pentru credinciosi? Sa fi vrut oare sa le trimita mesajul: “nu va luati dupa ce spun doar unii ierarhi, ca daca nu e de acord tot Sinodul, tot degeaba”. Asadar, mai degraba, prin acest comunicat mi se pare ca se transmite celor care tin sforile acestei lumi, intr-un mod cam slugarnic: “Da, sa traiti! Nu misca nimeni in front fara aprobarea noastra…”

  17. @exegeticus

    Da, corecte observaţiile. Unde aţi vedea o ieşire/soluţie (chiar tranzitorie)? 😀 Iertaţi-mi ispitirea!

  18. @utzu
    De-as vedea ceva in hatisul asta…
    Cam fiecare-si scapa pielea cum poate. Bineinteles ca pe fond duhovniceasc asta presupune ca se rasfrange in bine si asupra celor din jur, nu egoist, ca nu merge.
    Concret, un lucru pozitiv este chiar actiunea “razletita” a Sinodului moldav. Nu stiu cat de gandita a fost, dar instiga la bine, impinge de la spate. Vrand-nevrand, trebuie sa actioneze si Patriarhia, dupa cum si face. Macar isi da in petic deocamdata. Problema este de a avea curaj cat mai multi si cat mai mari, chiar ierarhi, dupa cum spunea cineva mai sus. Si astfel se misca ceva. Tocmai inertia unei supuneri imbacsite inghite camila. Pe cand Dumnezeu cauta dreptatea, mila si dragostea. Sa le cautam si noi.
    Mai in concret… fiecare are oportunitatile lui. Bine ar fi sa fie si una mai generala, dar nu o stiu eu, ca-s si mic.

  19. Ce nu trebuie sa omitem din toata treaba asta este ca noi nu putem discuta cu diavolul. Dupa cum veti vedea, toate dezbaterile legate de noua constitutie fie cele cu privire la rolul Bisericii si drepturile religioase, cat si celelate probleme, nu vor fi altceva decat “galceava cu diavolul”. Unii vor face amendamente, vor veni cu propuneri si legi si ne vom trezi cu o cu totul alta constitutie, textul va fi scris de maini alese si pecetea va fi pusa pe el cu strictete si fara influente. Asa-zisa dezbatere va fi doar un show, sa se arate ca exista discutii, ca exista democratie.

    Eu sunt de parere ca s-a depasit momentul in care se mai poate IMPUNE o directie normala a lucrurilor ci cred ca toata strategia si toate eforturile noastre trebuie sa se indrepte spre a PASTRA ce se mai poate, spre a AMANA dominatia totala a raului in societate. Raul inca nu are puterea sa ne calce cu bocancul, trebuie sa ne convinga sa plecam capul si sa-l aducem singuri inspre streang. El dialogheaza cu noi si ne invita la dialog: “nu vreti sa discutam despre introducerea credintei despre Dumnezeu in constitutie? haideti sa vedem ce si cum” – aceasta este propunerea. Pai intr-o Romanie crestina se poate discuta asa ceva? Nici nu ar trebui sa discutam, ar fi de la sine inteles.

    Deci eu cred ca nu avem cale de intors si nu putem decat AMANA lucrurile. Aceasta parere a mea se bazeaza mai ales pe “imperiul” in care cu sau fara voia noastra ne-am trezit peste noapte, adica Uniunea Europeana. Ne amagim daca credem ca vom putea de exemplu sa interzicem prin noua constitutie casatoriile homosexuale. Politicienii chiar daca sunt de aceeasi parere cu noi, chiar daca majoritatea sunt impotriva homosexualitatii, chiar daca marea majoritate sunt crestini si doresc o societate crestina, nu pot face nimic deoarece nu sunt dispusi sa mearga pana la sacrificiul suprem. Iar a te opune directiilor principale nu este permis. Este permis sa simulam o oarecare specificitate, niscavai identitate, ne sunt tolerate atitudinile nationaliste, ba chiar discursurile eurosceptice, dar v-as indemna sa observati ce se intampla cu partea juridica, legislativa. Aici nu este permisa nici o abatere, totul este bine reglat, bine conturat, sistemul de drept european este impus pas cu pas si este uniformizat. Si nu ma refer doar la legi, dar si la structura economica si financiara a societatii.

    Banul, legea si armata sunt vectorii pe care vom fi dominati de straini si distrusi ca natie. Nu ni se va permite nici o derogare in aceste domenii, dar multe derogari in orice altceva, asa cum de exemplu si grecilor li se permite sa manifesteze, sa compare pe Markel cu Hitler, sa isi mute banii din bancile lor in bancile nemtilor dar niciodata nu li se va permite sa nu plateasca datoriile, sa aiba un sistem legislativ care sa pedepseasca hotiile bancherilor iar despre armata evident aceasta nu este decat un brat al NATO, altfel armata ar fi preluat de mult puterea in Grecia, mai ales avand in vedere antecedentele. Care soldat ar sta cu mainile in san vazand durerea prin care trece propriul popor si jugul care i se pune pe gat de catre straini?

    Evident, mai exista posibilitatea ca UE sa se destrame desi probabilitatea e mica.

  20. @Gigel:

    E cam ciudat ce spui in prima parte a comentariului. Propunerile astea, in primul rand, si in al doilea, si in al treilea, au venit din partea Sinodului Moldovei. Prin urmare, ele sunt propunerile Bisericii, oricat demult se straduie patriarhul sa o astupe, si noi ne regasim in aceasta propunere ca fii ai bisericii. Ele sunt firesti si necesare, pentru ca totusi statul nu e deloc una cu diavolul si nici nu trebuie sa ajunga, chit ca e in mana masonilor sau oricui altcuiva. Apoi, nu amani nimic daca depui armele si lasi terenul sa fie ocupat de ceilalti fara sa depui o minima rezistenta. Amanarea se va obtine doar daca te vei bate, ca Biserica, pentru a avea glas si impact in societate.

  21. Incepe Postul, sa-l trecem pe lista de psaltire pe patriarhul Daniel, Bunul Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti!

  22. Pingback: MITINGUL IMPOTRIVA ACTELOR ELECTRONICE DIN BUCURESTI (video). Subiectul "anticip" condamnat la "rastignire" intre avocatul Rapcea si preotul Tanasescu? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Eu nu cred ca va pune surdina. De ce plecati de la aceasta premisa? De ce nu asteptam sa vedem ce se va decide?

    Haideti sa nu mai insuflam suspiciune, ca apoi sa ne plangem de lipsa de incredere ce domina relatiile dintre noi.

  24. @Mihai:

    Asteptam, asteptam… mai ales ca de-acum nici ca mai are voie vreun ierarh sa zica de la el ceva despre Constitutie.

  25. Pingback: Dumnezeu in Constitutie. STAT LAIC, STAT ANTICRESTIN sau stat care recunoaste TRADITIA CRESTINISMULUI RASARITEAN? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: ADN pentru CONSTITUTIE REPREZENTATIVA (comunicat) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: Mitropolitul Laurentiu Streza al Ardealului: PLATIM LA STAT MAI MULT DECAT PRIMIM/ Sondaje despre CONSTITUTIA CRESTINA, RELIGIA IN SCOALA, TAXAREA BISERICII si GAZELE DE SIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: Patriarhia reactioneaza la amendamentul pro-homosexualitate si cere ADOPTAREA DEFINITIEI CASATORIEI TRADITIONALE IN CONSTITUTIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Coalitia pentru Familie: peste 70 de ONG-uri cer amendament PRO-FAMILIE in Constitutie si eliminarea amendamentului referitor la discriminarea pe baza de "ORIENTARE SEXUALA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare