PATRIARHUL KIRILL cere preotilor sa renunte la MASINILE DE LUX

6-01-2013 31 secunde Sublinieri

Preafericitul Kirill, Patriarhul Rusiei a criticat pe clericii care folosesc maşini scumpe. El a spus: „Să ne gândim că folosirea vehiculelor de transport va fi un motiv pentru cei răi să discrediteze Biserica”.

Ierarhul a adăugat că preoţii trebuie să fie moderaţi în toate privinţele. Moralitatea şi moderaţia trebuie să fie pilonii comportamentului preoţesc, mai ales că există mulţi oameni săraci.

Există maşini importate din Japonia, Coreea de Sud şi unele ţări europene care sunt confortabile şi fiabile, însă nu atrag atenţia în mod excesiv” a spus el.

Patriarhul Kirill a spus că a refuzat să accepte un Mercedes 600 full option care îi fusese dăruit în anii 90. El a arătat că acum foloseşte maşini mai vechi din garajul guvernului, pentru măsurile de securitate pe care acestea le asigură.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Kirill

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PATRIARHUL KIRILL cere preotilor sa renunte la MASINILE DE LUX

 1. Pe cand si la noi ?

 2. “a criticat pe clericii care folosesc maşini scumpe”..a luat si vreo masura concreta, sau doar a exprimat o parere?

  A dat vreun ordin pe unitate,caci se vede ca e o treaba de securitate….nu?

 3. Asteptam si pe la noi,si nu doar preotii dar si politicienii. Altii oameni mor de foame si de sete si altii se plimba cu masina de lux nu vreau sa fiu luat de rau dar asta este realitatea.

 4. Problema este că ”bolșevicii religioși” vor trece apoi și la veșmintele și obiectele de cult valoroase (și ca artă și ca simboluri), la toate averile Bisericii eventual, care-i încurcă și care ar trebui jefuite sub pretextul eliminării luxului… Maare atenție cu judecata asta pripită!… Dușmanii credinței și ai Bisericii asta fac de 2000 de ani: instigă lumea (chiar creștină) împotriva preoților ca să generalizeze unele abuzuri locale și să nu mai aibă nici un păstor credibilitate, că, deh, e ca ”toți popii”…

  Iar foametea și incultura (sălbăticia) din lume, nu Biserica a provocat-o, ci mafia politică și financiară din fruntea țărilor… Biserica a luptat și luptă mereu pentru îndreptarea acestor lipsuri, dar nu are toate mijloacele (pe care statul=mafia aceea i le-a luat pe nedrept)…

  Evident că luxul, aroganța și lăcomia unor clerici nu au ce căuta în viața lor, dar nu trebuie generalizat…

 5. Pingback: PS CIPRIAN, la Buzau, vinde masinile de lux ale Arhiepiscopiei, ca prim semnal impotriva OPULENTEI SMINTITOARE. Sah indirect de imagine la Patriarh? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare