Invataturile Patriarhului Kirill al Moscovei catre BLOGGERII ORTODOCSI

27-03-2012 41 secunde Sublinieri


Patriarhul Kirill al Moscovei si a toata Rusia sfatuieste bloggerii ortodocsi sa isi directioneze energia catre munca reala. “Este de ajuns sa urmaresti discutiile de pe blogurile credinciosilor, atat laici cat si clerici. Dupa ce le citesti, deseori te gandesti: “daca s-ar folosi atata energie pentru scopuri bune”!, a spus Patriarhul la o sesiune a Comitetului de Coordonare a Promovarii Initiativelor Sociale, Educative, Culturale si altele, sub auspiciile Bisericii Ruse.

Patriarhul a pus o intrebare participantilor la discutiile de pe internet: “vorbiti foarte ultimativdar care este lucrarea voastra reala si care sunt faptele voastre reale? Care sunt actiunile voastre concrete?”

“Nu subestimez importanta si nevoia unei adanci si serioase discutii [inclusiv pe internet – n.n.] intre credinciosii ortodocsi, dar vreau sa reamintesc fiecarui participant ca Mantuitorul a vorbit direct catre voi: “Dupa roadele lor ii veti cunoaste.Dupa roade, asadar, nu dupa discutiile lor, glumele, dorintele de a arata mai puternic, mai destept, mai convingator s.a.m.d. a subliniat Patriarhul.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Patriarhul Kirill, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Invataturile Patriarhului Kirill al Moscovei catre BLOGGERII ORTODOCSI

  1. Eu ma gandesc cum ar arata lumea daca atatia oameni destepti care joaca jocuri s-ar implica in activitati mai productive, de exemplu ar intra in politica si ar incerca sa schimbe societatea pe bune, nu doar intr-o lume virtuala.

  2. @Gigel Chiazna:Aveti votul meu!

  3. … articolul e perfect pentru blogul ala, sasciv sau saccsiv sau cum isi mai spune, exact la tinta! manusa pentru vehementa !!! adica “manusa de forta”

  4. Pingback: Patriarhul Kirill despre ATACURILE SISTEMATICE impotriva Bisericii din Postul Mare si cum trebuie raspuns - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. @Alin:

    Ca tot chibitul, intotdeauna de pe marginea comentatorului se gaseste motiv de carcoteala. Ca doar suntem in Miercurea Mare, miercurea cartelii par excellence, nu-i asa?

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/04/11/iuda-tradarea-vanzatori/

    A se vedea si:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/04/09/biserica-rusiei-sub-asediu-mediatic/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/04/04/patriarhul-kirill-pussy-riot-scandalul-apartamentului/

    Nu stim cat de grave sunt problemele de conduita personala ale Patriarhului. E clar insa ca e vorba si de atacuri concertate asupra Bisericii Rusiei. De ce? Pai, poate pentru ca s-a implicat cam mult in mize ce tin de interese internationale? S-a implicat in criza Greciei, in criza Siriei… Devine tot mai influenta.

    Nu spunem ca toate acestea inseamna ca Biserica Rusiei este prigonita pentru marturia sa evanghelica, ci mai degraba, poate, pentru alura sa imperialista care, in context, contravine intereselor imperialiste euro-americane. E bine sa stim aceste lucruri, cand ne uitam la ceasuri de patriarh. Iar invataturile sunt corecte si de luat aminte de catre orice credincios autentic, sincer cu el insusi, indiferent de unde provin. Ca si mustrarile din Pastorala asumata de IPS Streza…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare