România s-ar fi „abonat” la 17 milioane de VACCINURI anticoronavirus de la ASTRAZENECA. Vaccinul testat a produs EFECTE ADVERSE GRAVE, iar reprezentantul companiei anunța IMUNITATE față de eventuale cereri de compensații. Vaccinul este contestat și lideri religioși pentru țesuturi dezvoltate dintr-un FETUS AVORTAT

23-09-2020 3 minute Sublinieri

Captură după: https://www.nytimes.com/2020/09/19/health/astrazeneca-vaccine-safety-blueprints.html

R3 Media:

EXCLUSIV Ministerul Sănătății spune că România va primi circa 17 milioane de doze de vaccin anticoronavirus produs de AstraZeneca, compania ce a întrerupt recent testările din cauza unor efecte adverse

România va primi 4,3 % din cele 400.000.000 de doze de vaccin ce au fost rezervate de Comisia Europeană în numele Statelor Membre de la AstraZeneca, companie care a întrerupt recent testările din cauza apariției unor efecte adverse.

Compania AstraZeneca a anunțat, recent, că a oprit testările pentru vaccinul anticoronavirus, după ce un pacient din Marea Britanie a avut o puternică reacție adversă. Ulterior, testările au fost reluate.

Totodată, reprezentantul companiei, Ruud Dobber, a declarat că AstraZeneca va fi protejată de eventualele cereri de compensaţii legate de vaccinul pentru Covid-10 în majoritatea ţărilor cu care compania a încheiat acorduri pentru livrarea acestuia.

În acest context, am transmis Ministerului Sănătății o solicitare de presă pentru a afla dacă România este printre țările unde acest vaccin o să ajungă și dacă statul roman își asumă responsabilitatea pentru eventualele efecte adverse.

Ministerul Sănătății a răspuns, în exclusivitate, pentru cititorii R3Media.

R3Media: A încheiat România vreun contract cu compania AstraZeneca pentru achiziționarea vaccinului anticoronavirus dezvoltat de companie în colaborare cu Univ. Oxford?

Ministerul Sănătății: România este angrenată, alături de celelalte State Membre, în mecanismul comun al Comisiei Europene pentru accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuirii de vaccinuri sigure și eficiente anti COVID-19.

În momentul de față, prin acest mecanism, Comisia a ajuns la negocieri avansate cu 5 companii (Sanofi-GSK, BioNTech-Pfizer, Johnson & Johnson, CureVac și Moderna) și a semnat un prim contract cu AstraZeneca.

Contractul, semnat de Comisia Europeana în numele Statelor Membre, le va permite acestora achiziția dozelor de vaccin anti COVID-19 odată ce va fi dovedit ca fiind sigur și eficient și va primi aprobările necesare de la Agenția Europeana a Medicamentului pentru punerea pe piață.

R3Media Dacă da, câte doze intenționează România sa achiziționeze și contra cărei sume de bani?

MS: Comisia Europeana a rezervat 300 de milioane de doze de la AstraZeneca în numele Statelor Membre, cu opțiunea de a solicita încă 100 de milioane de doze ulterior.

Dozele vor fi distribuite în tranșe, în funcție cantitățile disponibile în fiecare moment, către Statele Membre, pe baza unei chei de alocare populaționale pentru a asigura un acces egal la vaccin pe întreg teritoriul UE. Conform ponderii populaționale, României îi vor fi alocate aproximativ 4.3% din dozele rezervate prin acest mecanism.

Contractul cu AstraZeneca este prefinanțat prin Instrumentul pentru Sprijin de Urgenta, și nu implica cheltuieli din partea Statelor Membre până în momentul disponibilității dozelor pentru achiziție. Costurile asociate achiziției fiecărei tranșe de vaccin vor fi comunicate la momentul oportun.

R3Media: Recent, reprezentantul AstraZeneca anunța că fiecare țara care cumpără vaccinul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru eventualele efecte secundare. Își asuma Romania eventualele efecte adverse ale acestui vaccin în cazul în care îl va achiziționa?

MS: În timp ce vaccinarea reprezintă cea mai fezabilă strategie de a ieși din situația actuală generată de pandemia COVID-19, siguranța cetățenilor este prioritară.

Contractele de achiziție în avans, negociate de Comisia Europeana, au scopul de a accelera dezvoltarea, autorizarea și disponibilitatea vaccinurilor, fără a face derogări de la standardele de calitate, siguranța și eficacitate.

Siguranța este o cerință fundamentală pentru orice vaccin ce va ajunge pe piața UE. Înainte de a fi disponibil pentru achiziție și utilizare, orice candidat de vaccin COVID-19 va trebui sa corespundă tuturor criteriilor stabilite de Agenția Europeană a Medicamentelor pentru a primi autorizația de punere pe piața. În cazul semnalării unor efecte adverse severe în studiile clinice, vaccinul nu va fi autorizat.

R3Media:

AstraZeneca, sponsorizări de 9,8 milioane de lei pentru medicii din România, în 2014

AstraZeneca, compania ce urmează să livreze României 17 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului, a sponsorizat cu 9,8 milioane de lei medicii români, în 2014, potrivit unor informații date publicității de Digi24.

Potrivit anchetei pe care Digi24 o realiza în urmă cu patru ani, 90 de firme producătoare de medicamente au raportat Agenţiei Naţionale a Medicamentului plăţi totale către medici de peste 160 milioane lei.

Ce înseamnă aceste plăți? „Sumele au fost virate pentru: servicii de consultanță, drepturi de autor, onorarii pentru diferite activități, sponsorizării pentru participarea la congrese naționale și internaționale, care aduc punctele de educaţie medicală continuă cerute de lege. Unii medici au primit chiar și tablete și scaune directoriale”, potrivit sursei citate.

Printre firmele producătoare de medicamente care au dat bani medicilor români se găsește și AstraZeneca, compania despre care R3Media a relatat că urmează să furnizeze 17 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului statului român.

Topul firmelor, așa cum a fost prezentat de Digi24, arată astfel:

– Pfizer România – 15,34 milioane lei

– Johnson & Johnson – 12,9 milioane lei

– Servier Pharma – 10,24 milioane lei

– AstraZeneca – 9,8 milioane lei

– AbbVie – 7,32 milioane lei

– Roche România – 7,17 milioane lei

– Merck Sharp Dohme România – 6,86 milioane lei

– A&D Pharma Marketing & Sales – 6,45 milioane lei

– Berlin-Chemie A. Menarini – 6,41 milioane lei

– Sanofi-Aventis România – 4,59 milioane lei

La momentul respectiv, preşedintele ANM, dr. Gheorghe Borcean, admitea că în relaţia medici-firme de medicamente există cel puţin o incompatibilitate morală, dar fără să acuze explicit ocolirea legii.

Nota noastră

AstraZeneca tocmai se află sub un tir de critici privind siguranța vaccinurilor, mai ales după ce, inițial, a refuzat să ofere date privind cele două cazuri grave de femei afectate neurologic în etapa testărilor. Ambele ar suferi de mielită transversă. Testele, după ce au fost oprite pentru scurt timp, au fost reluate în unele țări, nu și în SUA, unde FDA a refuzat să permită reluarea lor.

AstraZeneca a făcut publice protocoalele ce stau la baza testărilor, în încercarea de a domoli reacțiile critice. „Dacă sunt două cazuri, atunci asta începe să arate a pattern periculos”, a spus însă Mark Slifka, expert în vaccinuri de la Oregon Health and Science University, citat de New York Times. „Dacă un al treilea caz de boală neurologică apare în grupul de vaccinați, atunci acest vaccin ar fi sfârșit.”  

Vaccinul AstraZeneca a fost contestat de Arhiepiscopul Macarie al Australiei, care, alături de liderii catolici și anglicani locali, și-a exprimat „preocupările morale” pentru un vaccin care este dezvoltat dintr-o linie de celule renale (HEK-293) prelevate de la un făt avortat.

Geneticiana ALEXANDRA HENRION CAUDE despre originile virusului SARS-CoV-2, riscurile restricțiilor și PURTĂRII MĂȘTILOR și impunerea unui tratament prin VACCIN EXPERIMENTAL (Video): “ANIHILAREA COMPLETĂ a tot ceea ce are specia umană la nivel de bogăție”

CHRISTIAN PERRONNE, profesor de boli infecțioase și fost șef al Comisiei pentru Boli Transmisibile din Franța, despre CORUPȚIA BIG PHARMA și goana după vaccinul anti-Covid: SUNTEM ÎNTR-UN DELIR TOTAL! Gilead și Bill Gates sunt în conflicte de interese majore

PROTESTE ÎN MONTREAL față de purtarea măștilor. O TREIME dintre canadieni NU vor să facă vaccin anti-Covid când va fi disponibil/ BILL GATES donează din nou pentru a face vaccinul disponibil tuturor/ ROMÂNIA solicită UE 10 milioane de doze de VACCIN. Tătaru pune COPIII, una din categoriile cele mai puțin afectate de Covid, PE LISTA PRIORITARĂ DE VACCINAȚI

The British Medical Journal: Organizația Mondială a Sănătății a ÎNCĂLCAT GRAV standardele etice prin vaccinările EXPERIMENTALE anti-malarie pe sute de mii de copii din Africa. Ascunderea unor EFECTE SECUNDARE GRAVE și consimțământul prezumat, printre practicile neetice/ „De ce isi doresc guvernantii sa ii faca pe români sa devina soareci de laborator pentru OMS?”

“Cioclul” FAUCI critică „relaxarea” și ne sperie cu un NOU VIRUS GRIPAL “PORCIN”. Unele state din SUA reiau RESTRICȚIILE/ BILL GATES amenință și el cu un NOU VAL ÎN OCTOMBRIE-NOIEMBRIE, dacă nu suntem cuminți și crede că VACCINUL ANTI-COVID ar putea fi gata la sfârșitul anului. Ținta: 70-80% din populație să fie vaccinată/ Medicul MONICA POP: „Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie CATEGORIC opţional”

Arhiepiscopul Macarie al Australiei și alți lideri creștini protestează față de VACCINUL anti-Covid al ASTRAZENECA. Motivul: recoltarea țesutului fetal s-a făcut de la un COPIL AVORTAT

PARIS MATCH în chestiunea Hidroxichlorochinei: DAVID vs GOLIAT, actul II: Susținătorii/ Epidemiolog de la YALE în Newsweek: cheia în lupta împotriva Covid-19: Hidroxichlorochina/ De ce au nevoie producătii de vaccinuri anti-Covid de IMUNITATE?/ În România se efectuează STUDII CLINICE cu vaccinurile anti-Covid și cu Remdesivir


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “România s-ar fi „abonat” la 17 milioane de VACCINURI anticoronavirus de la ASTRAZENECA. Vaccinul testat a produs EFECTE ADVERSE GRAVE, iar reprezentantul companiei anunța IMUNITATE față de eventuale cereri de compensații. Vaccinul este contestat și lideri religioși pentru țesuturi dezvoltate dintr-un FETUS AVORTAT

  1. Pe lângă vaccinul Astra Zeneca, in lista MS mai apar 2 vaccinuri Covid dezvoltate cu ajutorul unor celule de copii avortați: Johnson & Johnson și Moderna. O lista mai completă găsiți aici:
    https://cogforlife.org/wp-content/uploads/CovidCompareMoralImmoral.pdf

  2. presedintele al asociatiei producatorilor de medicamente pe romania este de mai multi ani unul de la Astra Zeneca. ce coincidenta.

  3. Pingback: Consilierul șef al MARII BRITANII are acțiuni de sute de mii de lire sterline la GSK, o companie BIG PHARMA care are contract cu guvernul pentru dezvoltarea VACCINULUI ANTICOVID/ Se confirmă și oficial: ASTRAZENECA are imunitate parțială în UE
  4. Pingback: Episcopul catolic tradiționalist Athanasius SCHNEIDER: creștinii trebuie să REFUZE vaccinul Covid din fetuși avortați, chiar dacă va însemna MARTIRIU. „Dacă vaccinul va fi impus, vom intra în timpul Apocalipsei”
  5. Pingback: PLANIFICATORII MARII VACCINIADE COVIDICE. Ministrul Tătaru: primele tranșe din vaccin ar ajunge în DECEMBRIE/ Arafat: „trebuie OPRITE mesajele care pun la îndoială ce spun medicii”/ Se vorbește de ECHIPE MOBILE, chiar și de ARMATĂ, pentru vacc
  6. Pingback: LEGEA EPIDEMIEI - proiect legislativ ORWELLIAN controversat în Danemarca, ce prevede DETENȚIA celor care refuză VACCINAREA și examinarea medicală FORȚATĂ a celor bolnavi
  7. Pingback: Editorial în British Medical Journal despre LIPSA DE TRANSPARENȚĂ și CONFLICTELE DE INTERESE flagrante ale experților consultați de guvernul Marii Britanii în gestionarea pandemiei. LOCKDOWN-ul, VACCINAREA, decise de oameni cu interese financiare/
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare