Consilierul șef al MARII BRITANII are acțiuni de sute de mii de lire sterline la GSK, o companie BIG PHARMA care are contract cu guvernul pentru dezvoltarea VACCINULUI ANTICOVID/ Se confirmă și oficial: ASTRAZENECA are imunitate parțială în UE

26-09-2020 3 minute Sublinieri

Sursă foto: https://theconversation.com/covid-19-vaccines-open-source-licensing-could-keep-big-pharma-from-making-huge-profits-off-taxpayer-funded-research-145898

The Telegraph:

Dezvăluire: Sir Patrick Vallance deține acțiuni în valoare de 600 000 de lire sterline la o firmă contractată pentru a dezvolta vaccinuri

Guvernul neagă reclamaţiile unui posibil conflict de interese, susținând că nu este implicat în decizii comerciale legate de vaccinurile împotriva coronavirusului

Consilierul științific șef al Marii Britanii deține o participație de 600 000 de lire sterline la un colos farmaceutic contractat pentru a dezvolta un vaccin Covid-19 pentru Guvern, fapt ce ridică reclamaţii legate de un posibil conflict de interese.

Sir Patrick Vallance, care conduce şi grupul consultativ de experți al Guvernului în domeniul vaccinurilor, deține un bonus amânat de 43 111 de acțiuni la GlaxoSmithKline (GSK), în valoare de 600 000 de lire sterline, din perioada în care a fost președinte al companiei multinaționale de medicamente, date pe care The Telegraph le poate dezvălui.

El a încasat deja acțiuni în valoare de peste 5 milioane de lire sterline pe care le-a primit de la companie pe parcursul mandatului său, din 2012 până în martie 2018, când a devenit consilierul științific șef al guvernului.

Conturile arată că deținea 404 201 de acțiuni la GSK când a plecat, în valoare de 6,1 milioane de lire sterline la valoarea actuală.

În iulie, GSK și multinaționala farmaceutică Sanofi au căzut la o înţelegere cu guvernul britanic pentru a-i furniza până la 60 de milioane de doze de vaccin Covid-19, supuse contractului final. GSK are o înțelegere similară cu guvernul SUA pentru o sumă inițială de 100 de milioane de doze, ca parte a Operației Warp Speed ​​a lui Donald Trump.

La începutul acestei săptămâni, la şedinţa de informare de la televizor care anunța cea mai recentă acţiune de înăbuşire a coronavirusului, Sir Patrick a prezis că primele doze ale unui vaccin eficient Covid-19 ar putea fi disponibile înainte de sfârșitul acestui an, dar a spus că este mult mai probabil ca orice descoperire să aibă loc în primele șase luni ale anului 2021.

Un deputat conservator de rang înalt și fost ministru de cabinet a spus că Sir Patrick ar fi trebuit să-și facă publică participarea la această situaţie.

“Strategia acestui guvern este de a încerca să ţină în faşă virusul covid-19 cu orice ocazie până când vom primi un vaccin”, a spus deputatul.

“Acest lucru face ca unui vaccin să-i fie acordată prioritate de către guvern, iar [Vallance] se întâmplă să dețină acțiuni la una dintre cele mai importante companii care îl dezvoltă. Este un potențial conflict de interese.

Dacă ia decizii cu privire la vaccinuri și consiliază şi Guvernul cu privire la acestea, atunci fie trebuie să renunţe la acțiuni, fie să facă o declarație de fiecare dată când atinge subiectul.

În Camera Comunelor, de fiecare dată când parlamentarii ridică o problemă în care există un interes înscris în documente, trebuie să o declare. De fiecare dată când vorbește despre vaccinuri sau la televizor, ar trebui să dea cărţile pe faţă”.

GSK este una dintre cele peste 20 de firme de medicamente care sunt în cursa pentru a dezvolta un vaccin Covid-19. Companiile care vor avea succes vor câștiga milioane. Guvernul SUA a acordat deja 1,65 miliarde de lire către GSK-Sanofi pentru a sprijini dezvoltarea vaccinului său, inclusiv pentru studiile clinice.

Prețul acțiunilor GSK a crescut cu aproape 2% după ce și-a anunțat parteneriatul cu Sanofi pentru a produce sute de milioane de doze, dacă studiile clinice pe oameni, care sunt programate să înceapă în curând, merg conform planurilor.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a confirmat că Sir Patrick a deținut un bonus de acțiune amânată care va fi scadent în aprilie 2021, dar a refuzat să dezvăluie numărul acțiunilor sau valoarea acestora.

El a spus că și-a vândut celelalte acțiuni GSK înainte de a intra în funcţia pe care o ocupă în guvern sau după o perioadă obligatorie de deținere.

“La numirea sa au fost luate măsurile adecvate pentru a gestiona interesele consilierului șef guvernamental în conformitate cu acţiunile sale de consiliere oferite la acea vreme”, a spus purtătorul de cuvânt.

Sir Patrick este “strâns implicat” în operațiunile grupului de lucru al guvernului pentru vaccinuri, ca şi în rolul de președinte al grupului consultativ de experți în domeniul vaccinurilor, potrivit surselor de la Whitehall [guvernul britanic, n.n.].

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a spus: „Consilierul științific șef al Guvernului nu are nicio contribuţie la deciziile contractuale și comerciale privind achiziția de vaccinuri, care sunt luate de miniștri în urma unui riguros sistem de aprobări interguvernamentale”.

În registrul consiliului pentru știință și tehnologie, interesele personale și comerciale ale lui Sir Patrick menţionează: „Participații GSK (în perioadă obligatorie de deținere pentru bonus amânat)”.

Agerpres:

AstraZeneca obţine imunitate parţială din partea UE pentru vaccinul său mai ieftin împotriva COVID-19

Statele membre UE vor achita o parte din despăgubirile care ar putea fi solicitate în justiţie ca urmare a efectelor secundare ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic britanic AstraZeneca, potrivit termenilor unui acord care include condiţii diferite faţă de un alt acord convenit cu grupul farmaceutic francez Sanofi, a declarat un oficial european pentru Reuters.

Acordul cu AstraZeneca, care transferă pe seama contribuabililor o parte din riscurile asociate cu lansarea unui vaccin, a fost convenit în august iar clauzele cu privire la responsabilitate nu au fost dezvăluite până acum. Potrivit acestui acord, AstraZeneca va plăti costuri legale numai până la un anumit prag, a dezvăluit oficialul citat de Reuters, care nu a precizat care este acest prag şi nici cum anume vor fi împărţite costurile între guvernele europene.

Protecţia financiară ar urma să acopere atât costurile legale cât şi posibilele despăgubiri, ceea ce este ar putea fi important în eventualitatea în care ceva va merge prost.

În schimbul unui preţ mai mare pentru vaccinul său, producătorul francez Sanofi, care colaborează cu GlaxoSmithKline în calitate de partener, nu a obţinut acoperirea riscurilor acordată rivalului AstraZeneca.

Oficialul citat de Reuters a precizat că în conformitate cu acordul convenit cu AstraZeneca, ţările UE au acceptat să plătească un preţ de 2,5 euro pentru fiecare doză de vaccin, în timp ce Sanofi a negociat un preţ de aproximativ 10 euro pentru fiecare doză.

Acordurile reflectă strategiile diferite adoptate de doi dintre cei mai mari producători mondiali de medicamente pentru a se proteja, în contextul intensificării dezbaterii cu privire la cine este responsabil pentru efectele secundare ale vaccinurilor împotriva COVID-19. Acoperirea financiară a acestor riscuri este un element crucial în negocierile dintre producătorii de medicamente cu guvernele care sunt interesate să obţină în avans vaccinuri împotriva COVID-19.

Poziţia UE cu privire la “liabilities” ar putea explica de ce blocul comunitar, care are o populaţie mai mare decât SUA, este în urma Washingtonului în asigurarea de posibile vaccinuri împotriva COVID-19. Sistemul american transferă responsabilitatea pentru vaccinuri în întregime pe seama guvernului şi protejează producătorii de medicamente deoarece se consideră că o vaccinare răspândită împotriva COVID-19 este benefică pentru societate. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

România s-ar fi „abonat” la 17 milioane de VACCINURI anticoronavirus de la ASTRAZENECA. Vaccinul testat a produs EFECTE ADVERSE GRAVE, iar reprezentantul companiei anunța IMUNITATE față de eventuale cereri de compensații. Vaccinul este contestat și lideri religioși pentru țesuturi dezvoltate dintr-un FETUS AVORTAT

Geneticiana ALEXANDRA HENRION-CAUDE despre înăsprirea restricțiilor, măști și vaccin. “Văd o DISPROPORȚIE între starea lucrurilor, starea cifrelor, gradul de pericol sanitar, și ceea ce suntem puși să trăim” (VIDEO)

CHRISTIAN PERRONNE, profesor de boli infecțioase și fost șef al Comisiei pentru Boli Transmisibile din Franța, despre CORUPȚIA BIG PHARMA și goana după vaccinul anti-Covid: SUNTEM ÎNTR-UN DELIR TOTAL! Gilead și Bill Gates sunt în conflicte de interese majore

Arhiepiscopul Macarie al Australiei și alți lideri creștini protestează față de VACCINUL anti-Covid al ASTRAZENECA. Motivul: recoltarea țesutului fetal s-a făcut de la un COPIL AVORTAT

Premierul Australiei dă înapoi după ce declarase că vrea VACCINARE OBLIGATORIE anti-Covid/ Experimentul extrem al carantinării TUTUROR INFECTAȚILOR din Noua Zeelandă/ UPDATE: Curtea Constituțională zeelandeză: prima carantină, ILEGALĂ

PARIS MATCH în chestiunea Hidroxichlorochinei: DAVID vs GOLIAT, actul II: Susținătorii/ Epidemiolog de la YALE în Newsweek: cheia în lupta împotriva Covid-19: Hidroxichlorochina/ De ce au nevoie producătii de vaccinuri anti-Covid de IMUNITATE?/ În România se efectuează STUDII CLINICE cu vaccinurile anti-Covid și cu Remdesivir

“Cioclul” FAUCI critică „relaxarea” și ne sperie cu un NOU VIRUS GRIPAL “PORCIN”. Unele state din SUA reiau RESTRICȚIILE/ BILL GATES amenință și el cu un NOU VAL ÎN OCTOMBRIE-NOIEMBRIE, dacă nu suntem cuminți și crede că VACCINUL ANTI-COVID ar putea fi gata la sfârșitul anului. Ținta: 70-80% din populație să fie vaccinată/ Medicul MONICA POP: „Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie CATEGORIC opţional”

BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou despre ce este adevărat și ce este fals despre filantropii cu agende globale


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Consilierul șef al MARII BRITANII are acțiuni de sute de mii de lire sterline la GSK, o companie BIG PHARMA care are contract cu guvernul pentru dezvoltarea VACCINULUI ANTICOVID/ Se confirmă și oficial: ASTRAZENECA are imunitate parțială în UE

  1. Pingback: LABORATOARELE ATOTPUTERNICE ALE BIG PHARMA: profituri mari, scandaluri mari. Prezentarea unui documentar ARTE despre practicile oneroase ale marilor companii farmaceutice
  2. Pingback: Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii, stipendiați
  3. Pingback: Boris Johnson, premierul Marii Britanii, discută cu Bill Gates un PLAN GLOBAL DE „SECURITATE A SĂNĂTĂȚII”/ Editorial fulminant în BRITISH MEDICAL JOURNAL - denunțarea COMPLEXULUI MEDICAL-POLITIC care suprimă adevărata știință spre profitul
  4. Pingback: Editorial în British Medical Journal despre LIPSA DE TRANSPARENȚĂ și CONFLICTELE DE INTERESE flagrante ale experților consultați de guvernul Marii Britanii în gestionarea pandemiei. LOCKDOWN-ul, VACCINAREA, decise de oameni cu interese financiare/
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare