POVESTEA ALEXUȚEI, fetita de 13 ani implicata in numeroase acte de voluntariat umanitar. Acum, propria sa familie se afla in dificultate, dupa ce tatal sau a murit in mod tragic

27-12-2016 1 minut Sublinieri

Când era mică, le-a spus părinţilor că vrea să se facă OM. La 9 ani, şi-a donat alocaţia pe 6 luni pentru plantarea unor copaci. Acum, Alexuţa are 13 ani şi face atletism de performanţă. Dar nu aleargă doar pentru medalii, ci şi ca să strângă fonduri pentru cauze umanitare. Acum, copila are, ea însăşi, nevoie de sprijin. Tatăl ei s-a stins fulgerător iar fata, împreună cu mama şi sora ei, abia îşi mai pot plăti chiria.

Sunt numai două luni de când o boală necruţătoare i-a răpit fulgerător tatăl, maistru militar în rezervă. Iar viaţa familiei s-a schimbat radical.

Sora copilei, studentă la Drept şi angajată cu jumătate de normă la un ONG, se luptă să achite chiria. Mama, bolnavă, nu a reuşit să se angajeze.

Tatăl nu era doar stâlpul familiei, ci şi cel care o ajuta pe Alexuţa să-şi împlinească visul. Fata de 13 ani vrea să ajungă medic veterinar. Între timp aleargă, nu doar ca să facă performanţă în atletism, ci şi pentru cei în nevoie. A strâns bani la crosuri şi la maratoane pentru copiii bolnavi, pentru sutele de orfani de la Valea Plopului şi pentru veterani. A fost voluntar în multe proiecte, încă de la 9 ani, când şi-a donat alocaţia pe o jumătate de an pentru Pădurea Copiilor din Teleorman.

Chiar dacă acum ea însăşi are nevoie de sprijin, Alexuţa strânge bani şi pentru construirea unui spital oncologic. A dăruit deja un borcan de monede.

Alexuţa a ajuns unul dintre simbolurile campaniei “CFR Dăruieşte”, la care participă mii de angajaţi ai căilor ferate din toată ţara. De câteva zile, toţi se străduiesc să le aducă bucurie de sărbători celor aflaţi în nevoie. Iniţiatorul, fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a mers şi la Alexuţa acasă, cu daruri de Crăciun şi cu invitaţia de a se alătura iniţiativei.

Cu ajutor, Alexuţa va continua să alerge pentru un viitor frumos. Şi nu doar pentru ea.

Cei ce vor să o ajute pe Alexuţa o pot face donând în contul

ING: RO72INGB0000999902799811

Titular cont Maria Popescu.

alexuta


Categorii

1. DIVERSE, Suferinta de langa noi

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “POVESTEA ALEXUȚEI, fetita de 13 ani implicata in numeroase acte de voluntariat umanitar. Acum, propria sa familie se afla in dificultate, dupa ce tatal sau a murit in mod tragic

  1. Pingback: POVESTEA ALEXUȚEI, fetita de 13 ani implicata in numeroase acte de voluntariat umanitar – Chilia Buna Vestire
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare