”Dictatorul sangeros” sirian ASSAD a vizitat, de Craciun, o MANASTIRE ORTODOXA (Video). In schimb, SUA a mai inarmat niste ”REBELI MODERATI”, intr-un act considerat “OSTIL” de RUSIA

27-12-2016 53 secunde Sublinieri


Mircea Morar:

“Dictatorul” Assad intr-o actiune dictatoriala ia masa orfanii dintr-o manastire crestin ortodoxa din Siria . Asaaa cevaaa .

Manastirea ortodoxa Sayednaya din Siria, inchinata Maicii Domnului, loc de pelerinaj atat pentru crestini cat si pentru musulmani, pentru mai bine de o mie de ani.

A fost vizitata, in prima zi de Craciun de catre presedintele sirian Bashar al-Assad ai sotia lui. Cuplul prezidential a luat masa cu orfanii crescuti de calugarite.

Acum un an maicile de la manastire s-au confruntat cu bombardamentele “opozitiei moderate” siriene. Ba chiar cateva maici au fost rapite. ( Nicolae Hagi)

Cine e dictatorul care isi oprima poporul ? Si cine sunt luptatorii pt libertatea Siriei ?

Administratia Obama a semnat, recent, un act privind cheltuielile militare care include relaxarea unor restrictii privind inarmarea asa-zisilor “rebeli moderati”. Este vorba mai ales de lansatoare de rachete.

Oficialii rusi au reactionat dur, caracterizand actul drept unul “ostil” fata de Rusia, reprezentand o amenintare directa pentru fortele lor aeriene din Siria.

Rebel fighter clean a weapon in al-Rai town, northern Aleppo countryside, Syria December 25, 2016. REUTERS/Khalil Ashawi/ http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-russia-usa-idUSKBN14G0K0

Rebel fighter clean a weapon in al-Rai town, northern Aleppo countryside, Syria December 25, 2016. REUTERS/Khalil Ashawi/ http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-russia-usa-idUSKBN14G0K0


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Siria, SUA versus Rusia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “”Dictatorul sangeros” sirian ASSAD a vizitat, de Craciun, o MANASTIRE ORTODOXA (Video). In schimb, SUA a mai inarmat niste ”REBELI MODERATI”, intr-un act considerat “OSTIL” de RUSIA

 1. Nimic de mirare, de fapt. Siria a fost dintotdeauna un exemplu de convietuire si de toleranta interreligioasa. Si nu e prima oara cand Assad face un astfel de gest – era ceva banal inainte de razboi. Tot cam la fel se petrec lucrurile si in Iranul de azi,la fel de diabilozat de mass-media corecta politic. De fapt corect aservita politic.
  Se da in ultimii ani cu pietre in ideea de arab si in cea de musulman, eticheta de terorist fiind cea mai frecventa. Dar arabi musulmani sunt si sirienii si egiptenii si irakienii si iranienii si palestinienii – oameni la locul lor cu totii. Terorismul arabo-musulman este in realitate, o creatie a lumii moderne, sustinuta de petro-dolarii catorva familii superbogate din Golf cu sprijin (si interes) american, augmentat mediatic pe masura. Daca ar fi fost asa o falie majora de intoleranta crestino – musulmana de ce pana la al doilea Razboi Mondial nu am avut atentate, bombe si teroristi din Orientul Mijlociu? Constat ca nimeni nu-si mai pune intrbarea asta, de bun simt as spune. Terorismul musulman nu apartine structural natiei si culturii arabe, ci este un instrument manevrat cu buna stiinta de cei care au acest interes.

 2. Turcia acuza SUA ca sprijina terorismul, inclusiv Statul Islamic. Rusia considera un act ostil livrarea de armament de catre SUA jihadistilor. Conflictul din Siria este pe cale sa explodeze si va implica si Israelul dupa ce Trump va fi investit presedinte.

  Erdogan Says He Has “Confirmed Evidence” The US Supports ISIS
  “They give support to terrorist groups including ISIS” Erdogan said during a speech in Ankara on Tuesday, adding that US coalition forces “give support to terrorist groups including Daesh, YPG, PYD. It’s very clear. We have confirmed evidence, with pictures, photos and videos.”
  Earlier on Tuesday, Moscow accused Washington of “sponsoring terrorism” in Syria. Commenting on the latest National Defense Authorization Act signed into law by President Barack Obama, the Russian Foreign Ministry pointed out that the new bill “openly stipulates the possibility” of delivering more weapons to Syria, and added that those arms “will soon find their way to the jihadists,” which Russia would view as a “hostile act.”
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/erdogan-says-he-has-confirmed-evidence-us-supports-islamic-state

 3. De aceea politica americana Diavoleasca 100% , doresc distrugerea acestui popor . Mare pacat este ca ,intreaga Europa crestina ,Nu au iesit in strada ,sa se opreasca acest razboi . Oare ai place asa ceva lui Dumnezeu ?. Oare noi vom scapa ?. In razboiul din Vietnam ,poporul america , ,,copii din flori ,,au facut demonstratii zile intregi in strada si au reusit sa stopeze razboiul . Nimic nu am invatat din trecut ,s/au le uitam repede si nu ne mai pasa . Ne credem destepti ca ,avem fiecare cate 1/2 diplome ,cata falsitate si lasitate exista in fiecare ,dintre noi … Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne de/a =curaj si putere .Sarbatori ,nelinistite tuturor romanilor ,pt. a ne cerceta fiecare cum ,ne aflam ….

 4. @menumorut

  Si asa putem sa ne unim noi.smecherii crestini, impotriva jihadului . Nu ? Sigur,si cu ceva ajutor harismatic crestin de peste ocean.

 5. Pingback: ”Dictatorul sangeros” sirian ASSAD a vizitat, de Craciun, o MANASTIRE ORTODOXA (Video). In schimb, SUA a mai inarmat niste ”REBELI MODERATI”, intr-un act considerat “OSTIL” de RUSIA – Chilia Buna Vestire
 6. Dupa ce a cazut de acord cu Turcia si Iranul asupra zonelor de influenta, Rusia isi reduce efectivele militare in Siria si, de comun acord cu SUA, preda stafeta Iranului, ceea ce creaza o situatie exploziva pentru Israel.

  Obama’s legacy is to ‘embrace Iran’ and ‘reject Israel’
  http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/27/mike-huckabee-obamas-legacy-embrace-iran-and-rejec/

  PLAN de împărțire a Siriei între Rusia, Turcia și Iran. Americanii excluși de la împărțirea prăzii
  http://www.stiripesurse.ro/plan-de-impar-ire-a-siriei-intre-rusia-turcia-i-iran-americanii-exclu-i-de-la-impar-irea-prazii_1171403.html

  “Sunt de acord cu propunerea ministerului Apararii asupra unei reduceri a prezentei noastre militare in Siria”, a spus Putin, intr-o intalnire cu ministrii Apararii si de Externe.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21500696-vladimir-putin-anunta-incetarea-focului-siria-reducerea-prezentei-militare-rusesti-aceasta-tara-devastata-razboi.htm

  Why Iran sees Aleppo as chance to get in rather than out
  http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/iran-aleppo-victory-assad-military-involvement-idlib.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare