PREASFINTITUL MACARIE DRAGOI si IPS ANDREI ANDREICUT slujind randuiala spalarii picioarelor din JOIA MARE

14-04-2017 52 secunde Sublinieri


Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al românilor din Europa de Nord slujind cu bucurie Rânduiala spălării picioarelor în cadrul Liturghiei unită cu Vecernia din Joia Mare, 13 aprilie 2017, la Centrul Episcopal din Stockholm.

„Cel ce Te-ai încins cu ștergarul și ai spălat picioarele ucenicilor, Hristoase Dumnezeule, spală gândirea sufletului nostru, și ne încinge pe noi cu legătura duhovnicească, spre a face poruncile Tale si a cânta bunătatea Ta.” (Stihiră din Slujba spălării picioarelor din Joia Mare).

randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor randuiala spalarii picioarelor

În Sfânta și Marea Joi din Săptămâna Patimilor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie unită cu Vecernia în Catedrala din Cluj-Napoca.

În cadrul slujbei săvârșite în data de 13 aprilie 2017, Mitropolitul Clujului a săvârșit pentru al treilea an consecutiv ritualul spălării picioarelor, rememorând momentul spălării picioarelor Apostolilor de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, la Cina cea de Taină, notează site-ul Radio Renașterea.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificația duhovnicească a evenimentelor ce au avut loc în Sfânta și Marea zi de Joi, accentuând importanța Liturghiei și a Sfintei Euharistii.

În Joia Mare, Mântuitorul Iisus Hristos face patru lucruri mântuitoare: spală picioarele ucenicilor, instituie Sfânta Euharistie, în Ghetsimani se roagă pentru noi și pentru lumea întreagă și tot în Ghetsimani Mântuitorul este prins și dus de la Caiafa, la Pilat și apoi pe drumul Crucii, a spus părintele mitropolit.

***

Rânduiala spălării picioarelor a fost săvârșită astăzi și la Mănăstirea clujeană Adormirea Maicii Domnului de la Nicula.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Andrei Andreicut, PS Macarie Dragoi, Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PREASFINTITUL MACARIE DRAGOI si IPS ANDREI ANDREICUT slujind randuiala spalarii picioarelor din JOIA MARE

  1. Pingback: INVIREREA LUI HRISTOS si mesajul sau cel mai adanc: "MOARTEA ARE MOARTE si orice durere sfarseste in imbratisarea lui Dumnezeu!"/ PS MACARIE a adus Lumina Invierii LA CAPATUL LUMII, in insulele arctice de dincolo de Cercul Polar (VIDEO, FOTO) -
  2. Pingback: INVIEREA LUI HRISTOS si mesajul sau cel mai adanc: "MOARTEA ARE MOARTE si orice durere sfarseste in imbratisarea lui Dumnezeu!"/ PS MACARIE a adus Lumina Invierii LA CAPATUL LUMII, in insulele arctice de dincolo de Cercul Polar (VIDEO, FOTO) - C
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare