Preluand o initiativa a lui IOHANNIS, guvernul Dancila vrea sa impuna EXPERTI IN EGALITATEA DE GEN in toate firmele cu peste 50 de sangajati/ FEMEIA “MOTOSTIVUITOR” :) – NOUL IDEAL al feminismului activist?

12-02-2018 5 minute Sublinieri

 • Hotnews:

Balbaieli la Guvern: Premierul Dancila anunta ca firmele cu peste 50 de angajati sunt obligate sa aiba un expert in egalitatea de sanse intre femei si barbati, purtatorul de cuvant spune ca e doar o posibilitate

Premierul Viorica Dancila a anuntat joi ca se va introduce obligatia ca firmele de stat si private care au cel putin 50 de salariati sa aiba “in structura de personal un expert in egalitatea de sanse” intre femei si barbati. Ulterior, la finalul sedintei de Guvern, purtatorul de cuvant Nelu Barbu a declarat ca nu este vorba despre o obligatie, ci despre “posibilitatea” ca firmele sa angajeze un asemenea expert, in limita posibilitatilor salariale.

De asemenea, firmele pot opta pentru trimiterea unuia dintre angajati la cursuri de formare in profesiile de expert sau tehnician in egalitate de sanse, a adaugat Nelu Barbu.

“Vrem ca in Romania egalitatea de sanse dintre femei si barbati sa fie efectiv asigurata”, a spus primul ministru, in deschiderea sedintei de guvern.

“Cred ca acest lucru este foarte important. Ca urmare vom introduce obligatia persoanelor juridice din sistemul public dar si din sectorul privat care au peste 50 de salariati de a avea in structura de personal un expert in egalitate de sanse”, a explicat aceasta.

Viorica Dancila a sustinut ca prin aceasta masura nu se urmareste incarcarea “birocratiei cu noi functii” dar se doreste ca “sarcina expertilor sa fie exercitata in mod activ si util”.

Sefa Agentiei pentru Egalitatea de Sanse: “De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?” / Cum isi justifica Gratiela Draghici greseala

Presedintele Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, Gratiela Draghici, a declarat, la Stirile Pro TV, dupa ce premierul Dancila a anuntat ca firmele cu peste 50 de angajati vor fi obligate sa angajeze un expert in egalitatea de sanse, ca fiecare companie va decide daca va angaja sau nu un expert, intrebandu-se de ce femeile nu pot fi “motostivuitor” sau barbatii “om de serviciu”.

Ulterior, intr-o postare pe Facebook, ea si-a explicat greseala, invocand intrebarile numeroase, dorinta de a explica legea adoptataa recent de Guvern si presiunea timpului, transmite news.ro.

“Legea este foarte clara. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru ca sunt, dar sunt putine. De ce un barbat nu poate fi om de serviciu?”, adeclarat Gratiela Draghici pentru ProTV.

Ulterior, intr-o postare pe Facebook, ea a explicat ca i-au fost adresate “o multitudine de intrebari” si aflata sub presiunea timpului, pentru ca urma un alt interviu, a folosit gresit cuvantul “motostivuitor”, termenul corect fiind “motostivuitorist”.

“Este motivul pentru care la un moment dat am facut acea afirmatie gresita si orice om de buna credinta intelege contextul”, afirma Gratiela Draghici.

Gratiela Draghici a fost numita in functie in mai 2017, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. Ea este medic primar obstetrica – ginecologie si a lucrat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

[septembrie 2017]Klaus Iohannis: Pana in 2020, 70% din institutiile din Romania vor avea experti in egalitatea de gen

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la New York, ca, pana in 2020, 70% din institutiile din Romania vor avea experti in egalitatea de gen, transmite Agerpres.

“In Romania, suntem pe deplin angajati in sustinerea unei abordari integratoare a egalitatii de gen ca element-cheie pentru promovarea politicilor sensibile la problematica egalitatii de gen si ca un instrument puternic de protectie si sprijin pentru victimele violentei domestice”, a spus Iohannis la lansarea “Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions”, care promoveaza egalitatea de sanse intre barbati si femei.

El a aratat ca din 2015, cand Romania s-a alaturat initiativei HeForShe Impact Champions, s-au produs o serie de progrese semnificative in ceea ce priveste egalitatea de gen.

In acest context, seful statului a mentionat unul dintre angajamentele de impact puse in practica in Romania, si anume crearea unei noi profesii – expertul in egalitatea de gen.

“Nevoia de a implementa aceasta noua profesie a venit in urma intelegerii faptului ca numai un efort institutionalizat ar duce la schimbarea concreta si cuantificabila a mentalitatii. Am realizat faptul ca trebuie sa transformam aceasta initiativa intr-o abordare la nivelul intregului guvern”, a spus Iohannis.

Iohannis a mentionat ca, pana in prezent, 1.100 de oameni din administratia publica locala si centrala au fost pregatiti ca specialisti in egalitatea de gen.

“Pana in 2020, 70% din institutiile publice nationale si locale din Romania vor avea experti in egalitatea de gen”, a spus seful statului, adaugand ca in prezent se lucreaza la o Noua strategie privind promovarea egalitatii de gen si prevenirea si combaterea violentei domestice pentru perioada 2018-2020 si la Planul de aplicare a acesteia.

Presedintele Iohannis a indicat ca aceasta strategie se va concentra pe formarea unei retele nationale de experti in acest domeniu.

El a precizat ca in noiembrie va acorda inaltul sau patronaj in calitate de presedinte al Romaniei si de campion Impact HeForShe unei conferinte pe teme de antreprenoriat si capacitarea economica a femeilor, care va fi organizata la Bucuresti impreuna cu Organizatia Internationala a Francofoniei.

“Aceasta conferinta va reprezenta o oportunitate pentru 400 de femei de afaceri francofone din 80 de tari din intreaga lume de a se implica in dezbatere si de a impartasi experiente si bune practici. Ca urmare a acestui eveniment, va fi creata o retea-platforma, care sa le permita participantilor sa continue dezbaterile incepute la Bucuresti”, a indicat seful statului.

El a concluzionat ca in ceea ce priveste egalitatea de gen mai este mult de lucru.

“Am ajuns foarte departe, dar mai avem mult de munca in continuare. Va invit pe toti sa va asumati aceasta provocare, deoarece nu exista niciun sector de activitate in care o abordare integratoare a dimensiunii de gen nu este necesara! Asadar, haideti sa schimbam lucrurile impreuna!”, le-a transmis Iohannis participantilor la eveniment.

La eveniment au mai participat presedintii Finlandei si Malawi si premierul Japoniei.

 • Gabriel Bintia:

Pe paginile de fb ale lui Dacian Cioloș, Dan Barna, Vlad Alexandrescu și Claudiu Năsui nu e nici un cuvânt despre experții de egalitate în companii propuși de Dăncilă.

Cei menționați critică PSD pentru orice, dar nu pentru asta. Nu au scris nici un cuvânt pe această temă nici când Iohannis a declarat că, până în 2020, 70% din instituțiile publice din România vor avea experți de egalitate. De ce nu abordează această temă? Pentru că dacă ar fi fost ei în locul PSD-ului ar fi făcut la fel, că așa e în occident, cred ei.

Această obligativitate nu există în Suedia, patria leftismelor de tot felul. Au încercat comuniștii, sprijiniți de socialiști, să introducă cote obligatorii de gen în conducerea companiilor. S-a bătut Alice Teodorescu ca o leoaică pentru ca această lege să nu treacă de Riksdag. Și nu a trecut. Supărat, in toamna anului trecut, premierul suedez a convocat un summit european la Göteborg pe tema reglementării politicilor de egalitate în muncă la nivel european, cotele de gen fiind parte a unor astfel de reglementări. România a fost reprezentată, fără obiecții, de Klaus Iohannis.

N-am intrat pe paginile Oanei Bîzgan, ale lui Presada, Bulai, Goțiu și Chichirău. Dar imi dau seama că ăștia ar fi de acord din principiu cu asemenea lege. Căci alternativa pe care o propun ei la comunismul PSD e comunismul lor!

Domnul Claudiu Nasui a reacționat la postarea mea despre lipsa de reactie a unor politicieni USR la propunerea guvernului Dăncilă de a introduce obligativitatea angajării de experți de egalitate în companii.

Dânsul aduce două argumente: agramatismul persoanei care conduce Agenția pentru Egalitate de Șanse și costurile acestei agenții inutile. Dl Nasui vede forma, dar nu tratează fondul problemei. Nici dl Vlad Voiculescu, în postarea sa sumară pe această temă, nu tratează fondul problemei. În schimb, cititori de-ai dlui Voiculescu se arată îngrijorați că România nu are astfel de experți profesioniști sau că școala românească nu e în stare sa-i producă.

Cu alte cuvinte, atât în cazul dlui Nasui, cât și al dlui Voiculescu, dacă ar fi corect formulată gramatical si ar avea costuri reduse, în eventualitatea implementării de către un mult așteptat guvern Cioloș, propunerea ar fi bună. Eu prefer să las la urma chestiunea motostivuitorului și costul agenției, acordând prioritate altor aspecte.

În primul rând, este vorba de demnitatea femeii. A folosi instrumente de forță ale statului pentru a promova femeia este o insultă, ca și cum femeia nu ar avea capacitatea necesară pentru a răzbate pe criteriile competenței și liberei concurențe. Jurnalista suedeză Alice Teodorescu a exclamat, în contextul unor discuții asemănătoare din Suedia: “vreau să promovez pentru ceea ce stiu să fac, nu pentru ce am între picioare”. Dezbaterile ei din presa și de la Televiziunea Suedeză au fost atât de influente și de bine argumentate încât au dus la picarea legii cotelor obligatorii de gen.

În al doilea rând, obligarea de angajare unui astfel de “expert” este un cost suplimentar și inutil pentru orice firmă și o introducere a unui activist politico-ideologic care nu are nici un aport la buna activitate a firmei.

În al treilea rând, firmele sunt obligate să dea întâietate unor criterii ideologice și nu celor de competență la recrutarea angajaților. Vor fi puse în situația de a respinge cel mai competent candidat, pentru a-l promova pe altul, mai puțin competent, pentru că aparține sexului deficitar în organizație. Acest tip de recrutare ar afecta starea economică a firmei pe termen lung, iar, la scara mai largă, starea economiei naționale.

În al patrulea rând, aceste decizii guvernamentale isi au sorgintea in teorii egalitariste, contestate inclusiv acolo unde sunt formulate, adică în Occident, dar promovate de regimuri de stânga. De ce ar trebui România să copieze tocmai astfel de regimuri politice?

Două chestiuni importante frământă actuala guvernare:

– introducerea consilierilor în egalitatea de gen în întreprinderile de stat și private;
– impozitarea lumânărilor și a acatistelor din biserici.

Prima măsură, tipic sexomarxistă, aduce o obligație absurdă, ca firmele să purceadă la angajarea unor mihaelemiroiu sau remușicernea, o intruziune directă a sorosismului în economie, în chestiunile interne ale unor firme. Mai urmează ca CNCD-ul să supravegheze, prin angajații instruiți, mall-urile și Centrul Vechi, alături de poliție, ca nu cumva minoritățile să sufere vreun afront în spațiul public. Apoi, un Barnevernet pentru familii va intra în firesc.

Precizez că orice litigiu se poate rezolva prin justiție, nu e nevoie de o parazitare a schemei de personal cu un/o atârnător/atârnătoare, angajat doar ca să impună un program strict ideologic.

Țuțurelul de la Finanțe nu e la prima abatere, dorința lui de a dijmui cutia milei este recurentă.

Prin astfel de idei și personaje, PSD-ul își recâștigă locul pe care USR-ul (în cvasi-întregul său) și PNL-ul (prin câteva elemente la vârf) îl uzurpau, acela de partid neomarxist. Și ne arată, o dată în plus, câtă nevoie are România de o reprezentare parlamentară a unui conservatorism real, nu o fantoșă care face cu ochiul la popor, iar pe de altă parte cântă în sotto voce serenade de amor corporatocrației ‘Soros’, care le controlează prin Statul Paralel și presa acoperită.

 • Profit.ro/ Oana Osman: 10 zile din viața unui expert în egalitate de șanse

  Ziua 1: Dragul meu Jurnal, după milenii de oprimare, femeilor li s-a făcut dreptate! Guvernul României a decis azi, 8 februarie, să oblige toate instituțiile publice și companiile, inclusiv pe cele private, dacă au mai mult de 50 de angajați, să creeze un post nou în organigramă: expertul în egalitate de șanse. O zi istorică pentru feminism, dar și pentru mine, Viorica Dezabuzescu. Da, mi-am găsit jobul de vis, profesiunea de credință: voi fi ochiul și timpanul societății, de veghe 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână (mai puțin sărbătorile legale și concediul cuvenit potrivit Codului muncii), într-o companie privată din care voi eradica orice discriminare și voi stârpi orice miroase a hărțuire ori abuz al porcilor de masculi misogini împotriva femeilor.

  […] Citește mai mult la: https://www.profit.ro/opinii/10-zile-din-viata-unui-expert-in-egalitate-de-sanse-17879580


Categorii

1. DIVERSE, Ideologia genului, Iulian Capsali, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Preluand o initiativa a lui IOHANNIS, guvernul Dancila vrea sa impuna EXPERTI IN EGALITATEA DE GEN in toate firmele cu peste 50 de sangajati/ FEMEIA “MOTOSTIVUITOR” :) – NOUL IDEAL al feminismului activist?

 1. Burse de valori, institutii publice si macrou cu egalitate de gen servit la motostivuitor

  3.08.2016
  Ioana Liana Cazacu, sefa Departamentului pentru Egalitate de Sanse Intre Femei si Barbati din Ministerul Muncii, participa la deschiderea oficiala a sesiunii de tranzactionare ‘Clopotelul suna pentru egalitatea de gen’, eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) impreuna cu alte 34 de Burse de Valori din intreaga lume.
  https://foto.agerpres.ro/foto/detaliu/8403509

  20 septembrie 2017
  Klaus Iohannis: Pana in 2020, 70% din institutiile din Romania vor avea experti in egalitatea de gen
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22012955-klaus-iohannis-pana-2020-70-din-institutiile-din-romania-vor-avea-experti-egalitatea-gen.htm

  31 IANUARIE 2018
  Ambasadoarea Franței în România, doamna Michele Ramis, a precizat că ideea de a organiza un seminar dedicat egalității de gen, a pornit de la inițiativa președintelui Emmanuel Macron, de a susține egalitatea între femei și bărbați. Ambasada Franței a organizat un seminar care a tratat problematica egalității de gen, din perspectivă politică și economică.
  Grațiela Drăghici, secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, a salutat inițiativa Ambasedei Franței, menționând că România are nevoie de femei în funcții de conducere.
  https://www.rfi.ro/reportaj-rfi-100915-egalitatea-gen-romania-perspectiva-politica-economica
  12 februarie 2018
  Presedinta Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, avand un salariu net de 8.100 de lei pe luna, a facut o descoperire revolutionara: “o femeie poate fi motostivuitor”!
  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22279854-claudiu-nasui-presedinta-agentiei-pentru-egalitatea-sanse-are-salariu-net-8-100-lei-luna-bugetul-institutiei-este-3-7-milioane-lei.htm

 2. Academia Franceza se opune revolutiei culturale a lui Macron: “pericol mortal” la adresa limbii franceze!
  Banca Europeana de Investitii, din Luxemburg (sprijinita de Jean-Claude Juncker) se implica in egalitatea de gen.

  Investing in Gender Equality: EU Bank and women’s rights campaigners join forces european investment bank
  http://www.eib.org/infocentre/press/releases/all/2018/2018-029-investing-in-gender-equality-eu-bank-and-womens-rights-campaigners-join-forces.htm

  Jean-Claude Juncker, President of the EC, receives Werner Hoyer, President of the European Investment Bank (EIB).
  https://ec.europa.eu/avservices/photo/photoByReportage.cfm?sitelang=en&ref=036226

  When he was elected president in May 2017, Emmanuel Macron set out the “Great Cause” of his mandate: the fight for equality between women and men in French society.
  https://www.newstatesman.com/world/europe/2017/11/emmanuel-macron-has-made-gender-equality-his-great-cause-except-when-it-comes

  The French president, Emmanuel Macron, is to launch a “cultural war” against sexism and sexual violence with a five-year emergency plan including educating secondary school children about pornography and simplifying the system for rape and assault victims to go to the police.
  https://www.theguardian.com/world/2017/nov/24/french-president-emmanuel-macron-launch-cultural-war-on-sexual-abuse

  French President Emmanuel Macron wants to ban gender-based insults
  http://www.pinknews.co.uk/2017/11/27/french-president-emmanuel-macron-wants-to-ban-gender-based-insults/

  Gender-inclusive French is a ‘mortal danger’ to the language, Académie Française warns
  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/27/gender-inclusive-french-mortal-danger-language-academie-francaise/

 3. Dezvoltarea societății socialiste, multilateral dezvoltate, și înaintarea României spre comunism! Ura! Ura! Ura! (Aplauze îndelungate). Se scandează: PSD este noul PCR! PSD este PCR!

 4. https://www.cinemagia.ro/filme/corporate-2188417/

  “Emilie este o tânără directoare de resurse umane care lucrează la o mare companie franceză. Ambițioasă și dedicată muncii ei, este un bun soldat, pregătită să pună în aplicare metodele dure ale conducerii. Dar, într-o zi, unul dintre angajați se sinucide chiar în fața ei. Marcată puternică de moartea colegului ei, își dă seama că și compania trebuie să-și asume responsabilitatea pentru asta. În timp ce o investigație are loc, prinsă între colegii ei traumatizați și sub presiunea unei ierarhii puternice, ea va trebui să se descurce pe cont propriu.”

 5. Pingback: ESENȚIAL DE VĂZUT: Ana Săcrieru și Vasile Bănescu la Trinitas TV despre RECONSTRUIREA IDEOLOGICĂ A OMULUI prin instrumentul otrăvit al EGALITĂȚII DE GEN - normativizarea juridică a enormităților prin CONVENȚIA DE LA ISTANBUL (video)/ "Ca
 6. “Întâlnim la ora actuală femei realizate pe plan profesional şi social care din punct de vedere psihologic se comportă precum adolescentele care mai au de copilărit sau femeile bărbat, care ele, lor, îşi sunt suficiente.”
  1980: ROMÂNIA – locul trei la natalitate în Europa
  2017: ROMÂNIA – scădere de 35% a natalităţii
  http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/femei-stresate-si-barbati-efeminati-explicatii-pentru-scaderea-natalitatii-762867.html

  Feminismul ne apare direct proporţional cu descreştinarea lumii.
  Indărătnică să devină ceea ce este, femeia modernă se chinuie, caricatural, să devină ceea ce nu este!
  Creştinismul (forma supremă de ordine) a adus transfigurarea femeii, în vreme ce feminismul (care-i numai o formă de anarhie) n-a putut aduce decît desfigurarea ei.
  In ultimă instanţă, problema actuală a femeii nu aparţine nici feminismului, nici anti-feminismului, ci – lucru pe care se cade să-l conştientizăm în toată gravitatea lui – destinului generic al umanităţii „apocaliptice”.
  https://www.crestinortodox.ro/editoriale/crestinism-feminism-156430.html

 7. Feministele de serviciu ne spun ce le-a soptit “taticul” lor: “2018 este anul putere al lui Shiva, zeul distrugerii!” Ele zic ca aste este de bine!
  http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/23075/2018-anul-lui-shiva.html
  http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/23075/2018-anul-lui-shiva/pagina-2.html

  Mesajele “elitei” din spatele usilor inchise:
  Dupa testul primei bombe atomice din 16 iulie 1945, directorul ştiinţific al proiectului, Oppenhaimer se identifica cu zeul distrugerii cosmice, Shiva, exclamand: “Am devenit Moartea, distrugătorul lumilor”
  La 6 august 1945, Enola Gay (sic!) l-a “nascut” pe Little Boy devastand Hiroshima, care inseamna “insula intinsa”.
  In 1947 a fost lansat documentarul “Inceputul sdfarsitului”
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Beginning_or_the_End

 8. “Eu am plecat din funcția de premier pentru că Dragnea a negociat cu Iohannis retragerea sprijinului politic pentru mine. Ăsta e un Guvern groaznic, de incompetenți și de trompete.”, a spus, prin telefon, Victor Ponta.
  https://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-la-romania-tv-cu-lia-olgu-a-vasilescu-in-studio-asta-e-un-guvern-groaznic-de-incom_1265767.html

 9. Dancila isi lasa adversarii fara cuvinte atacand cu curaj o problema extrem de importanta pentru Romania: “Avem pe ordinea ședinței de Guvern de astăzi o Ordonanță de Urgență extrem de importantă pentru gestionarea deșeurilor provenite din ambalaje.”
  https://www.dcnews.ro/dancila-in-edin-a-de-guvern-avem-o-ordonan-a-de-urgen-a-extrem-de-importanta_602648.html

 10. Dancila:”dorim sa ne anexam pe preventie”
  https://www.europafm.ro/o-noua-greseala-de-exprimare-a-premierului-viorica-dancila-audio/

  Iti sta ceasul cand o asculti! Ceasul celor care dau comunicate de la guvern a ramas in urrma cu 3 luni:
  “Azi, 18 aprilie (sic!), prim-ministrul Romaniei Viorica Dancila a avut o intrevedere cu presedintele Klaus Werner Iohannis”
  Initial, comunicatul Guvernului mentiona ca intalnirea a avut loc pe 18 aprilie, insa ulterior a venit o erata de la Palatul Victoria, in care se precizeaza data corecta – 18 iulie.
  http://www.ziare.com/vasilica-viorica-dancila/klaus-iohannis/dancila-transmite-ce-a-vorbit-cu-iohannis-la-cotroceni-1521858

 11. „O gafă serioasă de diplomație”. Prima reacție din PSD, după ce Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorița
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/reactie-psd-gafa-dancila-pristina-podgorita-969841

 12. Prestitutia din UK da un model de femeie puternica si de succes: la 15 ani s-a certatat cu mama ei si a devinit independenta si puternica, la fel ca si mama ei, a facut un copil ramas, ca si ea, cu tata necunoscut, iar acum este o femeie de succes si are bani din plin pentru masa de Craciun din prostitutia online.

  The single mum can now afford Christmas thanks to stripping off on camera
  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/webcam-mum-surviving-42-week-13767796

  Cindy Cottrell is looking forward to a bumper Christmas with her son Jack
  CINDY Cottrell left home at 15 after a row with her mum
  Cindy Cottrell was a teen mum who couldn’t afford a Christmas dinner, but now she lives a lavish lifestyle
  https://www.thesun.co.uk/fabulous/8000285/i-was-a-penniless-teen-mum-on-benefits-now-im-loaded-thanks-to-webcam-work/

 13. In conceptia Parlamentului UE, “egalitatea de gen” inseamna ignorarea barbatilor si privilegierea femeilor

  A new report on gender equality and mental health completely ignores men.

  The European Parliament Committee for Women’s Rights and Gender Equality recently produced a report entitled “promoting gender equality in mental health and clinical research”. This report was adopted by the Parliament in plenary in February 2017.

  Firstly, the phrase “gender equality” is implicitly equated with women’s health throughout the report. Only two paragraphs out of 163 are devoted to men’s mental health. Likewise, a word count reveals that the words “women” and “girls” are mentioned 217 times, whereas “men” and “boys” are mentioned only 45 times.

  Men have significantly higher rates of suicide, substance use disorder and attention deficit hyperactivity disorder. Indeed, men make up over 75% of suicides in Europe, with over 43 000 European men killing themselves every year. Men are also significantly less likely to utilize mental health services compared to women, with only around 30% of service users being men.

  These mental health inequalities are hardly discussed in the European Parliament report. As is often the case in these reports, the title is mendacious and does not reflect the report’s contents.
  https://www.psychologytoday.com/us/blog/talking-about-men/201705/gender-and-mental-health-do-men-matter-too

 14. Epidemie de sinucideri in randul barbatilor ajunsi someri, asa arata egalitatea de sanse si de gen in Romania!

  Un şomer care s-a sinucis din disperare a fost chemat la muncă la două zile dupa înmormântare
  https://adevarul.ro/locale/oradea/un-somer-s-a-sinucis-disperare-fost-chemat-munca-doua-zile-inmormantare-1_50ae87567c42d5a6639d9699/index.html

  Un tânăr de 28 de ani s-a sinucis, după ce a rămas şomer
  https://www.romaniatv.net/caz-socant-un-tanar-de-28-de-ani-s-a-sinucis-dupa-ce-a-ramas-somer_90181.html

  Un tânăr s-a spânzurat din cauza datoriilor. De şase luni era şomer
  https://www.cugetliber.ro/redirect-stiri-eveniment-un-tanar-s-a-spanzurat-din-cauza-datoriilor-de-sase-luni-era-somer-98156

  Un tanar s-a sinucis dupa ce a ramas somer! S-a aruncat in gol de pe cariera de bazalt de langa Baia Mare!
  https://www.wowbiz.ro/un-tanar-s-a-sinucis-dupa-ce-a-ramas-somer-s-a-aruncat-in-gol-de-pe-cariera-de-bazalt-de-langa-baia-mare-16096571

  Somer sinucis de disperare
  https://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/saracia-ia-din-ce-in-ce-mai-multe-vieti-somer-sinucis-de-disperare.html

 15. Egalitatea de gen si protectia femeilor in Romania: 90% dintre sinucigaşii români sunt bărbaţi

  14 iul 2010
  Din cei 2.586 de sinucigaşi, cât a înregistrat anul trecut România, doar 10 la sută sunt femei. Cei mai mulţi români care şi-au pus capăt zilelor fac parte din grupa de vârstă 50-54 de ani.
  https://www.gandul.info/stiri/90-dintre-sinucigasii-romani-sunt-barbati-cazurile-de-sinucidere-in-randul-mamelor-care-abia-au-nascut-sunt-foarte-rare-6558639

 16. “Tati vă iubeşte”, le-a scris un constănţean copiilor lui, apoi a plecat să îşi caute de muncă. A fost găsit mort, a doua zi, după ce soţia l-a dat dispărut.
  https://observator.tv/social/tati-va-iubeste-a-scris-un-constantean-gasit-apoi-mort-282996.html

  Arges: Patru bărbaţi din judeţ şi-au încheiat socotelile cu viaţa, recurgând la aceelaşi gest, şi anume punându-şi laţul de gât.
  https://ziarulargesul.ro/patru-sinucideri-una-dupa-alta-la-campulung-bogati-aninoasa-si-mosoaia/

  Cand vor da socoteala nemernicii care au distrus tara si atatea vieti?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare