Presedintele Greciei dupa primirea “colacului de salvare”, anunta continuarea: URMEAZA MAREA SPIRALA A INTEGRARII EUROPENE

24-07-2011 41 secunde Sublinieri

Presedintele Greciei, Carolos Papoulias

Acordul din zona euro pentru un nou plan de sprijin pentru Grecia este un pas spre integrarea europeană, dar drumul rămâne lung pentru Uniunea Europeană, a declarat, duminică, preşedintele elen Carolos Papoulias, transmite AFP.
După o întârziere prelungită, un pas a fost făcut către integrarea europeană, dar drumul este lung“, a declarat Papoulias, cu ocazia aniversării a 37 ani de la restaurarea democraţiei în Grecia după căderea dictaturii coloneilor, pe 24 iulie 1974.

După un prim program de susţinere a Greciei, de 110 miliarde de euro, convenit anul trecut, liderii zonei euro au decis joi, la Bruxelles, să îi acorde un nou sprijin în valoare totală de 159 miliarde de euro, care va include şi contribuţia investitorilor privaţi, pentru ca criza datoriilor din această ţară să nu se extindă în alte state europene.

Papoulias a reiterat că ţara se află într-un moment crucial şi a cerut autorităţilor să combată evaziunea fiscală, problemă endemică în Grecia, pentru a instaura reguli de democraţie economică.

“Trebuie să punem în practică reglementările referitoare la spălarea banilor şi să ridicăm secretul bancar atunci când veniturile declarate şi averile contribuabililor sunt disproporţionate”, a spus preşedintele.

El a estimat că criza economică a devenit o criză politică, iar unii au intenţia să o transforme şi într-o criză a democraţiei.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Presedintele Greciei dupa primirea “colacului de salvare”, anunta continuarea: URMEAZA MAREA SPIRALA A INTEGRARII EUROPENE

  1. Cel putin uite si un grec sincer, Carolos Papoulias ce despre el este vorba. Ce a uitat sa spuna stimabilul presedinte, este ca chiar doreste cu ARDOARE aceasta spirala a integrarii Europene, cu datorii, cu greci, cu pesti, cu insule cu tot. Cel putin BASE al nostru o spunea pe fața, ca el oricum este foarte sincer cu poporul mai ales cand ne integreaza si el cu forta cate-o masura de tip FMI, de zburam si noi ca greci in spirale de nu ne mai vedem. Si sa mai zica lumea ca Carolos Papoulias nu e de-al nostru.

  2. Pingback: (video) Jose Manuel Barroso, seful Comisiei Europene: NE INDREPTAM CATRE UN SISTEM FEDERAL EUROPEAN. Ministrul german Wolfgang Schäuble pledeaza pentru PIERDEREA PARTIALA A SUVERANITATII DE CATRE TARILE ”PROBLEMA” ALE UE
  3. Pingback: Presedintele Traian Basescu, zelos slujitor al agendei eurocratilor: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI
  4. Pingback: Analiza saptamanii: DE CE TOATE CRIZELE DUC LA... STATELE UNITE ALE EUROPEI?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare