Primul TRANSSEXUAL roman REGRETA operatia de sex. Intr-o situatie precara, “SORINA” traieste din MILOSTENIA crestinilor “HOMOFOBI”, nu din ajutor de la ACCEPT sau ASUR

30-06-2015 1 minut Sublinieri

SORINA RATIU 2

La 20 de ani de la operaţia care uimea România, Sorina Raţiu face naveta între România şi Italia, unde cerşeşte în porţile bisericilor. Sorina a fost primul român care a făcut o astfel de operaţie. 

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Sorin Raţiu avea să fie, după o intervenţie chirurgicală complicată la Bucureşti, primul bărbat devenit femeie din România. Sorina avea să trăiască însă de-a lungul timpului o adevărată dramă, iar astăzi abia are din ce-şi duce zilele.  Când e în România, Sorina stă fie prin Alba, unde mai are cunoştinţe, fie caută seara un pat şi o masă caldă la azilul pentru oamenii străzii de la Sibiu. Nu de mult s-a întors din Italia, unde spune că merge regulat.

Acolo, povesteşte Sorina, stă la o fundaţie şi mai face un ban, inclusiv cerşind duminica la porţile bisericilor.

„Am fost plecată în Italia, am stat 3 luni şi ceva, mai făceam curăţenie, mai una alta, mai câştigam ceva bani. M-am dus pe la biserici la italieni, mă ajutau oamenii cu nişte bani, că mă cunosc, am cerşit, am fost şi pe la români, m-au ajutat şi românii la biserică în Italia. Şi românii şi italienii sunt darnici, mai mult românii, mă ajutau şi italienii, mai ajutam şi pe la terase pe acolo, mai făceam un ban, îmi dădeau şi de mâncare”, povesteşte Sorina.

Românii au uitat-o

Spune că îi place şi în ţară dar şi în Italia, unde foarte probabil se va întoarce. În ţară, are o pensie de 270 de lei, nu are o locuinţă permanentă, nici telefon mobil. Şi nici oamenii nu o mai ajută ca în urmă cu câţiva ani, timpul trece şi generaţiile noi nu o mai cunosc, nu-i ştiu povestea, nici drama. „Oamenii nu prea au, nici nu prea mă cunosc, s-a mai schimbat lumea. La biserică nu prea dau bani aici la Sibiu, nu au nici ei, n-am mai cerşit de mult şi nici în Italia nu cerşeam chiar în fiecare zi, eu cerşeam numai o dată pe săptămână, când mă duc la biserică la români sau la italieni, că ei dau că mă cunosc”, spune Sorina.

„Mi-a părut rău după operaţie”

Sorina are astăzi 39 de ani şi toată viaţa într-o plasă mare, în care îşi fac loc o bucată de pâine uscată, ceva haine şi câteva ziare italieneşti. Are plasa cu ea peste tot pe unde o întâlneşti, merge greoi, butucănos, priveşte mereu în pământ încercând să îşi ascundă faţa distrusă cu ani în urmă cu acid, în încercarea de a scăpa de părul nedorit. În cafenelele şi bistro-urile din centrul oraşului, cei care o cunosc îi mai dau din când în când, din milă, câte o masă caldă.  Câteodată, foarte rar, Sorina te priveşte în ochi şi râde. Şi-atunci îţi spune sincer că n-a avut niciun iubit adevărat după operaţie şi că ea, bărbatul-femeie-experiment, a rămas doar cu regrete care nu-i folosesc la nimic.  „Eu mă simt mai mult bărbat decât femeie. Mi-a părut rău după operaţie, era târziu. În veac nu o să fiu o femeie adevărată, chiar dacă vreau să mă schimb, nu o să am copii. N-am avut niciodată prieten şi nu am încercat deloc contact sexual, eu nu o să am niciodată relaţie sexuală ca o femeie”, încheie cu amărăciune.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Primul TRANSSEXUAL roman REGRETA operatia de sex. Intr-o situatie precara, “SORINA” traieste din MILOSTENIA crestinilor “HOMOFOBI”, nu din ajutor de la ACCEPT sau ASUR

 1. Vai de capul lui! Iar prenumele sau este Sorin si nu Sorina, pt ca Dumnezeu l-a creat avand sex barbatesc.

 2. Offtopic dar de interes: “WHO validates elimination of mother-to-child transmission of HIV and syphilis in Cuba”
  http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2015/mtct-hiv-cuba/en/
  https://youtu.be/xUUNmyICxFE

 3. Esentialul a fost spus in titlu. Dupa cate se vede asociatiile respective se bat pentru drepturile LGBT si doar atat! Restul ce le mai trebuie? Mai sunt considerati a fi oameni? Schiloditi trupeste si sufleteste, impinsi in bratele demonilor in numele libertatii de nu mai li se stie nici numele, cele normlale ale firii umane ajung sa nu mai aibe niciun drept…

 4. Mare lucru ca ii pare rau si ca, iata s-a intors. Este un caz care ar trebui dat exemplu.

  Cat despre asociatiile lgbt, numai fraierii isi mai pot face iluzii cu privire la scopurile lor pretins umanitare..

 5. Astea sunt dramele celor mutilati cu buna stiinta, suferind din acel moment pana la sf vietii. Inca nu se stie ce complicatii apar dupa mai multi ani.
  Ciudatenia este ca el avand cromozomi xy care indica un barbat, ajunge sa primeasca in mod abuziv hormoni feminini, cata bataie de joc fata de fiinta umana, el fiind victima influentei altora care l-au prostit ireversibil.
  Legat de comentariul 2 succesele legate de oprirea sida la noul nascut reprezinta ceva, pentru ca nu avea nici o vina cel mic. Transmitere verticala de la mama, care putea sa ia boala de la tata fara stirea ei.
  Binenteles ca aceasta boala au raspandit-o cel mai mult homosexualii. Acum existand si sange infectat. Deci s-a dat mamei tratamenit retroviral si nu s-a transmis, desi e greu de stiut sigur pentru ca sangele ei circulala inceput si in corpul lui, minunea este ca el poate avea chiar o alta grupa sanguina. Ramane de vazut daca se pastreaza in timp pentru ca in unele situatii testul e negativ desi e purtator.
  Legat de ciudatii care isi fac o asa zisa operatie ei sunt si indemnati de cei care iau bani si de alti iresponsabili care ii sustin. Se poate intampla ca odata cu manualele care ii invata pe copii ca pot fi ceea ce-si inchipuie ei, sa apara numeroase aberatii in mintea lor crezand ca mai bine era altceva, asta din motive nebunesti. Ce nenorocire se poate crea prin favorizarea acestor idei aberante, sa lasi copilul sa “decida” el ce sex are. Asta e un nonsens pt ca el este, ceea ce organismul este si ce indica toate functiile corpului.
  Vremuri negre in care prostia si reaua intentie au prins curaj pentru a face rau altora si a-i atrage in experimente distructive la adresa fiintei umane. Pe langa asta se impun cu forta aceste idei bolnave, de catre cei votati de oameni.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare