RELUAREA IN FORTA A PROPAGANDEI ISTERIZANTE A VACCINARILOR OBLIGATORII/ Drepturile omului anulate in proiectul de lege al Ministerului Sanatatii: COPIII NEVACCINATI SA AIBA INTERDICTIE IN GRADINITA SI SCOALA sau PARINTII SA PLATEASCA AMENZI FOARTE MARI!

22-06-2015 4 minute Sublinieri

MANIPULARI AGRESIVE DE MANUAL PRIN INTIMIDAREA SI CULPABILIZAREA PARINTILOR SI AGITAREA SPERIETORII IMBOLNAVIRILOR EPIDEMICE (video)

 • Stirile ProTV:

De ce nu poate fi interzis accesul in scoli copiilor nevaccinati. Ce s-ar putea intampla insa cu parintii lor in scurt timp

Copiii nevaccinati ii pun in pericol pe ceilalti. Afirmatia facuta de consilierul ministrului Sanatatii e motivata de faptul ca boli grave, eradicate, pot sa reapara daca cei mici nu sunt vaccinati.

O decizie de a interzice elevilor nevaccinati sa vina la scoala, ar contrazice insa, legea educatiei, prin care invatamantul este obligatoriu.

Asa ca medicii sustin ideea sanctionarii parintilor: cine refuza vaccinarea sa plateasca ulterior tratamentul copiilor care se imbolnavesc. Au fost cazuri cand ingrijirea unui copil bolnav a costat si zece mii de euro.

Boli grave precum difteria, tetanosul si poliomielita ar putea sa reapara, din cauza ratei scazute de vaccinare. Exista zone din tara unde procentul de imunizare a scazut sub 75% in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda 95%.

Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, e de parere ca elevii nevaccinati ii pun in pericol pe ceilalti.

Doctor Alexandru Rafila, presedintele Societatii romane de microbiologie: “Nu este un bun exemplu cel pe care il dau unii dintre parinti care refuza vaccinarea in ideea ca ceilalti copii din colectivitate sunt vaccinati. Un act normativ trebuie sa tina cont si de acest lucru. Dreptul la sanatate trebuie respectat atat pentru propriul copil, dar si pentru ceialalti cu care vine in contact”.

O eventuala interdictie a copiilor nevaccinati de a intra in colectivitate ar contrazice insa legea educatiei, care spune ca invatamantul e obligatoriu si ca educatia acasa trebuie asigurata doar in cazuri exceptionale, unu la o mie.

Tocmai de aceea medicii vin si cu alte variante. Cum ar fi sanctionarea parintilor care refuza vaccinarile recomandate de stat. In cazul aparitiei acestor infectii grave sa plateasca pentru tratamentul lor, pana acum ingrijirea unui copil a costat 10.000 de euro.

Numarul parintilor care au refuzat vaccinarea copiilor, din diferite motive, a crescut de la an la an.

O mama a refuzat sa isi mai vaccineze cei trei copii dupa ce, sustine ea, unul dintre ei a avut probleme grave, in urma vaccinului impotriva rubeolei, rujeolei si oreonului.

Schema de vaccinare, recomandata in prezent de Ministerul Sanatatii, prevede ca bebelusii sa fie vaccinati din prima zi de viata pana cand termina scoala generala. Primul vaccin, cel impotriva hepatitei B, se face in primele 24 de ore, iar ultimul, vaccinul diftero-tetanic, la 14 ani.

In ultimii 10 ani, medicii de la Matei Bals nu au mai avut asemenea cazuri. Prin ce trec doi copii ce nu au fost vaccinati 

Medicii trag un semnal de alarma in controversa privind vaccinarile obligatorii. Specialistii de la Institutul Matei Bals se lupta sa salveze doi copii de doi si patru ani, care nu au fost vaccinati si s-au imbolnavit de tetanos.

Medicii spun ca in ultimii 10 ani n-au tratat aceasta boala infectioasa grava la pacienti cu varste atat de fragede. Cei doi baieti, unul de 2 ani, celalalt de 4, sunt internati la Matei Bals de mai bine de o saptamana. Primul a fost transferat de la Spitalul Judetean Urziceni. Mama lui a recunoscut in fata doctorilor ca nu l-a vaccinat deloc.

Al doilea copil, in varsta de 4 ani, s-a nascut in Italia si a revenit in tara cu parintii anul trecut. Familia sta intr-o localitate saraca din Dambovita si la fel nu a fost vaccinat. Baiatul nu are acte si nici medic de familie. Rudele spun ca pana acum nu i s-a facut niciun vaccin.

Diagnosticul de tetanos s-a pus la Institutul Matei Bals. Cei doi copii au fost internati in stare grava la terapie intensiva. Unul s-a intepat intr-o sarma prin papucii de guma, iar celalalt a cazut de pe bicicleta si s-a ranit la picior.

“Sunt 2 copii care nu au beneficiat de nicio vaccinare. In cazul acestor infectii grave ar trebui sa se plateasca pentru tratament pentru ca pana acum cred ca un copil ne-a costat cel putin 10 mii de euro, ingrijirea lui”, a declarat medicul Monica Luminos, de la Matei Bals.

Cazurile deschid discutia despre refuzul vaccinarii care duce la astfel de situatii, sustin medicii. In unele zone, imunizarea impotriva difteriei, tetanosului si a tusei convulsive e mult sub rata recomandata.

Noile discutii au reactivat si tabara parintilor care sustin ca in urma vaccinurilor copiii lor au dezvoltat reactii adverse.

“Fetita mea de un an si 3 luni in urma unui vaccin a facut 2 convulsii febrile si nu a fost bine deloc. Eu, daca as avea cum sa dau timpul inapoi, nu mi-as mai vaccina copilul”, a comentat o mama pe Facebook.

Dincolo de aceste controverse, Organizatia Mondiala a Sanatatii ne cere prioritar sa vaccinam 95% dintre copii si ne recomanda cel putin sapte vaccinuri, printre care si cel pentru tetanos si poliomielita.

Părinţii care au refuzat vaccinarea copiilor se află acum într-o situaţie delicată: cei mici ar putea fi refuzaţi în unităţile de învăţământ tocmai din acest motiv. Imunizarea este vitală, susţin oficialii din Ministerul Sănătăţii, care lucrează la un proiect de lege special. Şi vine într-un moment în care vaccinarea împotriva bolilor grave a scăzut, în unele zone, chiar şi sub 75%.

În timp ce Ministerul Sănătăţii lucrează la “interzicerea” copiilor nevaccinaţi în unităţile de învăţământ, părinţii au dreptul de a se opune imunizării celor mici. Iar Constituţia României asigură drepturi egale şi acces la toate formele de învăţământ pentru toţi copiii.

Autorităţile medicale spun că imunizarea este vitală.

Un raport recent al Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică arată că în România, în unele zone, vaccinarea a scăzut până la aproape 70 de procente. Specialiştii spun că doar imunizarea a 95 la sută din populaţie poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola, rubeola sau tetanosul.

Proiectul de lege la care lucrează Ministerul Sănătăţii va fi lansat în dezbatere publică luna viitoare. Oficialii s-au inspirat după modele din Franţa, Germania şi Polonia, unde schema de imunizare e obligatorie şi cuprinde mai multe vaccinuri decât la noi.

Ministerul Sănătăţii propune restricţii pentru copiii nevaccinaţi. Aceştia nu vor putea accede în creşe, grădiniţe sau şcoli.

În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării.

Ministerul Sănătăţii vrea să îi oblige pe părinţi să îşi vaccineze copiii, în lipsa adeverinţei care să ateste vaccinarea, micuţii neputând fi înscrişi în mediul de şcolarizare.

Se au în vedere şi amenzi pentru părinţii care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a fost sesizat cu două noi cazuri de tetanos la copii.

Proiectul Ministerului Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice.

În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul Sănătății a precizat în luna aprilie că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării.

Ministerul Sănătății atenționează asupra riscului reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, dar care reapare prin refuzul vaccinării.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.

vaccinarea


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “RELUAREA IN FORTA A PROPAGANDEI ISTERIZANTE A VACCINARILOR OBLIGATORII/ Drepturile omului anulate in proiectul de lege al Ministerului Sanatatii: COPIII NEVACCINATI SA AIBA INTERDICTIE IN GRADINITA SI SCOALA sau PARINTII SA PLATEASCA AMENZI FOARTE MARI!

 1. Deci pana la urma parintii vor fi obligati sa isi vaccineze copiii… Groaznic. Vrei nu vrei, vei fi obligat sa risti transformarea propriilor copii in legume.
  Ceva reactii de la asociatiile pt. drepturile omului?!

 2. De fapt e mai bine. Scapam si de vaccinuri si de scoala in acelasi timp. Matematica se numeste, matematica si explorarea mediului, istoria Romaniei a pierdut Romania, romana a pierdut gramatica si logica, stiintele sunt predate rigid si extrem de ateist, exista ora de dezvoltare personala in care vine un psiholog necalificat si face experimente pe copii. Bate la usa ora de educatie pentru sanatate in care invatatorii vin cu niste papusi si joaca teatru pentru adulti. Olimpiadele sunt pe duca. Religia si asa era predata ciudat si destul de des de atei, nu mai vorbesc de ultimul scandal. Nu cred ca e mare pierdere scoala de azi. Ne va obliga sa gasim alternative in fiecare localitate.
  Am o intrebare totusi. Cazurile astea de tetanos sau ce mai sunt apar la copii nevaccinati?

 3. In Italia vor sa introduca in curand chipul subcutanat, initial pentru copiii nou-nascuti apoi pentru restul oamenilor.

  http://www.stiripesurse.ro/de-la-1-ianuarie-2016-romanilor-li-se-va-implanta-cipul-subcutanat-copiii-vor-fi-primii-viza-i_959562.html

 4. APOR pregateste o reactie la aceasta initiativa ilegala. Daca se doreste dezbatere publica, sa fie invitati la televiziune si medicii anti-vaccin cum e d-na http://pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase/75-dr-christa-todea-gross-vaccinurile-preventia-care-imbolnaveste-si-uneori-chiar-ucide-interviu-revista-familia-ortodoxa

 5. Cateva intrebari care nu au fost puse in spatiul public:
  1. De ce exista temerea ca cei vaccinati pot lua o boala de la cei nevaccinati, daca vaccinurile ,,imunizeaza”?.Din moment ce te-ai vaccinat se presupune ca esti imun la boala…sau nu?
  2.De ce nu se fac publice prospctele vaccinurilor in care sunt mentionate si efectele adverse, respectiv paralizie sau chiar deces?
  3.Daca se fac rapeluri la vaccinuri, atunci inseamna ca ele au un efect in corpul uman doar pe termen scurt?

 6. in afara de d-na Christa Todea-Gross mai este vreun medic in tara asta care sa tina piept dictaturii bigpharma in coniventa cu guvernele si media aservita?

  This is da cuescian!!!

 7. temera e ca cei nevaccinati vor face boala si se va declansa o epidemie.Si o epidemie de difterie sau poliomelita e ceva care se lasa cu multe decese si/sau probleme pe viata. Cei vaccinati sunt protejati in principiu, dar si unii dintre ei pot face boala.Nu mi se pare corect sa nu-ti vaccinezi copilul, bazandu-te pe faptul ca ceilalti o fac, si asa poate nu apare boala, si scapa si al tau.

 8. @Irina:

  Da, e vorba despre “efectul de turma”. Teza spune ca o comunitate nu e imunizata decat daca toti membrii ei vor fi vaccinati. Atentie, insa, ca e vorba doar de o supozitie, de o teza, nu de o certitudine, de un adevar dogmatic.

  Pe de alta parte, cat de rationala este ideea de a obliga parintii sa-si vaccineze copiii pentru a obtine o imunitate “in principiu”? Cat de moral este sa obligi pe toti sa se conformeze, fara a cauta solutii care sa evite schilodirea unor copii pe viata din cauza unor efecte secundare grave? In plus, acolo unde se preseaza pentru obligativitatea vaccinurilor ce garantii exista ca nu se vor limita acestea doar la cele clasice, poliomelita, difterie, si nu se extind si pentru alti virusi care nu sunt deloc la fel de periculosi?

 9. Imunitate de grup, nu efect de turma, dar in fine.Eu nu sunt pt obligativitate, dar daca copilul se imbolnaveste din lipsa vaccinarii parintele ar trebui sa suporte consecintele financiare si poate chiar si de alta natura.Nu mi se pare firesc ca in 2015 un copil sa moata de difterie, tetanos sau altele care pot fi prevenite prin vaccinare.

 10. @Irina:

  “Herd immunity” – daca e sa fim exacti. Da, asa cum e nefiresc sa fie copii care sunt malnutriti. Exista, stii, chiar si aici, in Romania, in anul 2015. Si nu am auzit pe nimeni care sa propuna obligativitatea asigurarii unui minim de ingrijire tuturor copiiilor pentru a nu muri de foame doar pentru ca s-au nascut in familii sarace sau dezorganizate. La fel de nefiresc este sa iti moara cu zile cineva care e internat intr-un spital romanesc precar, in care medicii sunt tot mai putini si serviciile tot mai precare, daca nu ai bani sa platesti servicii private. Si iarasi nu am auzit pe nimeni care sa se agite in aceasta privinta macar la fel ca in aceasta campanie cu vaccinurile. Pana la urma, cui foloseste introducerea obligativitatii in aceasta privinta?

 11. Oameni buni,

  E o ipocrizie oameni buni ce face comunitatea medicala care vai se preocupa sa opreasca izbucnirea de epidemii dar nu se ocupa cu ce ar trebui sa manance copilasii nostrii ( CA NU IESE BANU DIN ASA CEVA) 🙂 Adica nici o problema, da-i frate lapte praf – otrava curata, dupa aia baga in el carne, oua , lactate cat incape, care ar trebui azi sa stim ca sunt pline de antibiotice si de hormoni apoi hai si cate un hamburger ….. de la binecunoscutele firme – – nici o problema dar cand e vorba de vaccinuri – mai nu cumva sa lipseasca unul din carnetul de vaccinare!!!
  Halal medicina si recomandari pentru copilasii nostrii !!!

  Va e frica de poliomielita si de difterie – boli disparute in urma imbunatatirea conditiilor sanitare si a alimentatiei ???? Eu zic ca si mai mare frica ar trebui sa aveti de diabet, de reumatism, de autism, de neorodermatita, lupus, eczeme, de astm si alergii CACI ACESTE BOLI SUNT AZI LA MODA !!!!, Puneti mana si mai cititi cate ceva . O aveti pe romaneste pe minunata doamna doctor Christa Todea Gross cu scrierile dansei.

  Cu frica nu o sa faceti nimic – O SA FACA INDUSTRIA FARMA; IN SCHIMB exact ce trebuie sa faca pe spinarea noastra a tuturor <PROFIT !!!!

 12. daca igiena si alimentatia sanatoasa sunt asa un panaceu universal, cum explici ca nu poti feri copilul de o banala enteroviroza, oricat s-ar spala?hai sa fim seriosi, poate ca igiena a ajutat in eradicarea holerei sau a tifosului, dar in nici un caz a poliomelitei, rubeolei, variolei, etc.Mai ramane sa citesc pe-aici ca tuberculoza de fapt nu exista, ca e doar un stadiu al crizei de vindecare al fricii de moarte, cum am citit recent pe blogul unei mamici care face propaganda antivaccinare. Si nu stiu cum e cu industria asta farma, dar cand face copilul o pneumonie nu cred ca ii dai doar ceai ca nu cumva sa cumperi antibiotice.
  Asa mai acuzati industria farma ca face bani, dar in schimb umpleti buzunarele a tot felul de vraci care ,,vindeca” bolile cu ,,homeopate si naturiste”.
  Nu cred ca acest extremism e ortodox. Parintii imbuntatiti si chiar sfintii nu au refuzat tratamentele alopate, daca a fost cazul, si au sfatuit pe credinciosi sa faca la fel.Pot intelege temerile unui parinte atunci cand trebuie sa administreze copilului un tratament, indiferent ca e vorba de vaccinare sau altceva, dar isteria asta in masa contra medicinei alopate nu o pot intelege.
  Admin, pai de ce sa te plangi de spitalele romanesti precare?ca uite, lumea nu mai are nevoie de spital, igiena, hrana sanatoasa si ,, intoarcerea la natura” sunt suficiente.Daca totusi te imbolnavesti, bei un ceai si-ti trece., ca ce stiu doctorii, dupa 6 ani de facultate, 6 de rezidentiat si experienta a sute de pacienti?niste spalati pe creieri, vanduti industriei farma. Mai bine ,cand ne doare ceva, chemam vraciul, ne mutam la cort in padure, traim in armonie cu natura, mancam raw-vegan, nastem acasa,…ce sa zic, parca am un deja-vu al anilor ‘ 70. Miscarea hippie se reintoarce, sub acoperire, printre ortodocsi. Peace!

 13. @Irina:

  “Panaceu universal” e pleonasm.

  Faptul ca mortalitatea infantila a scazut din cauze complexe si nu doar din cauza vaccinarilor este o realitate. Am scris despre asta aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/29/scurta-observatie-asupra-legaturii-dintre-vaccinuri-si-mortalitatea-infantile-uriasa-din-trecut/

  Vezi si:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/29/scurta-observatie-asupra-legaturii-dintre-vaccinuri-si-mortalitatea-infantile-uriasa-din-trecut/#comment-379499

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/29/scurta-observatie-asupra-legaturii-dintre-vaccinuri-si-mortalitatea-infantile-uriasa-din-trecut/#comment-380888

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/29/scurta-observatie-asupra-legaturii-dintre-vaccinuri-si-mortalitatea-infantile-uriasa-din-trecut/#comment-381235

  Mai ramane sa citesc pe-aici ca tuberculoza de fapt nu exista, ca e doar un stadiu al crizei de vindecare al fricii de moarte, cum am citit recent pe blogul unei mamici care face propaganda antivaccinare.

  Nu cred ca acest extremism e ortodox.

  Nu stiu, dar nu ar fi mai bine sa te referi chiar la ce se scrie aici si nu la ce ti se pare sau la ce transpare la cate un comentator izolat? Ajungi prea usor la etichetarea celor care nu iti impartasesc opiniile drept “extremisti”. Si nu cred ca e o varianta sa invoci parinti imbunatatiti in chestia asta. Noi nu am facut-o, si daca am face-o, cu siguranta nu ar fi in favoarea vaccinarilor (iar medicina alopata chiar nu se reduce la acestea).

  dar isteria asta in masa contra medicinei alopate nu o pot intelege.

  OK, combate-o acolo unde se produce, nu ne-o atribui cand nu e cazul. Si daca te referi la un comentator, atunci raspunde-i lui, in mod explicit, asa cum se comunica normal, nu generaliza, nu extrapola. Adica incearca sa comunici asa cum iti place sa fii tratata si tu.

  Admin, pai de ce sa te plangi de spitalele romanesti precare?ca uite, lumea nu mai are nevoie de spital, igiena, hrana sanatoasa si ,, intoarcerea la natura” sunt suficiente.Daca totusi te imbolnavesti, bei un ceai si-ti trece., ca ce stiu doctorii, dupa 6 ani de facultate, 6 de rezidentiat si experienta a sute de pacienti?niste spalati pe creieri, vanduti industriei farma. Mai bine ,cand ne doare ceva, chemam vraciul, ne mutam la cort in padure, traim in armonie cu natura, mancam raw-vegan, nastem acasa,…ce sa zic, parca am un deja-vu al anilor ‘ 70. Miscarea hippie se reintoarce, sub acoperire, printre ortodocsi. Peace!

  Nu suntem entuziasti ai naturismului si am dedicat o groaza de postari sistemului sanitar romanesc tocmai pentru ca e ceva esential pentru bunastarea si sanatatea unei comunitati. Discutia NOASTRA nu e intre medicina alopata si cea naturista, ci intre un sistem sanitar PUBLIC si unul dominat de industria pharma. In aceasta ecuatie intra si vaccinarile, care pot fi transformate in instrument de profit pentru industrie prin extinderea nejustificata a vaccinarilor si prin obligativitatea imunizarilor.

 14. Buna Irina,
  Nu exista un panaceu pentru vindecarea bolilor de care ne teme, dar exista o igiena de viata pe care ar fi bine sa o urmam si aici ma refer la trairea unei vieti conform normelor crestine, la tinerea posturilor, la a ne feri de abuzuri si excese alimentare ,la igiena de care vorbeam…. dar si la a cere ajutorul lui Bunului Dumnezeu —mai ales cand ne aflam la greu, si nu numai
  Daca chiar doresti sa intelegi mirajul eradicarii unor boli ca si polio, rubeola, variola, nu trebuie decat sa intri pe link-ul urmatori http://www.ortodoxiatinerilor.ro/Vaccinurile.pdf – sa cauti la capitolele cu pricina, caci nu e nevoie sa citesti intreaga carte a doamnei Christa Todea Gross. Sau daca nu o crezi pe dansa, consulta bibliografia enorma studiata de dansa pentru a putea scrie aceasta carte. Sau iti recomand eu medicul pediatru german Martin Hirte : Impfen Pro und Contra – Das Handbuch für die individuelle Impfentscheidung—in care se specifica foarte clar ca sub varsta de un an nici nu ar trebui vaccinati bebelusi datorita faptului ca au un sistem nervos si imunitar imature ce in aceasta perioada de boom, sau de crestere explosiva nu au cum sa faca fata cu succes atator vaccinuri multiple. Medicul de sus care este pro-vaccin , de altfel impreuna cu alti 10 medici germani pediatrii au reusit sa organizeze o schema diferita de vaccinare in Germania ( prin Conventia de la Wuppertal) decat cea impusa . Insa medicul atrage si el atentia asupra vaccinarilor multiple, care din pacate nu mai au efectul vaccinurilor in doza unica – CE DE FAPT NICI NU SE MAI PRODUC in schimb au o gramada de efecte secundare…. si insista mai ales pe cresterea dramatica a bolilor cronice si autoimune gen Diabet insulino-dependent, astm, neurodermatita, lupus, psoriazis, reumatism, AHDH, autism, la copiii germani si nu numai.
  In Germania, unde locuiesc eu in prezent nu se mai vaccineaza impotriva tuberculozei de peste 20 de ani, si sunt cazuri de tuberculoza tocmai Romania in schimb – care este cea mai vaccinata tara europeana impotriva tuberculozei, se confrunta cu cea mai multa tuberculoza intre tarile europene ( iar aici printre cauze se pot numara si saracia, lipsa canalizarilor, alimentatia deficitara) DECI STAI LINISTITA TUBERCULOZA CHIAR EXISTA
  Si da, ai perfecta dreptate, cand face copilul pneumonie, sau o enteroviroza este recomandat sa te prezinti cu el la medic, unde in acest tip de cazuri sa urmeze un tratament alopat
  Pe de alta parte, isteria la care te refereai – impotriva medicinei alopate nu este chiar atat de nejustificata – eu – ca si caz aparte si nu acest site, fac parte din aceasta isterie – ca sa te citez pe tine, datorita faptului ca baietelul meu nascut perfect sanatos a avut apnee in somn sau soc anafilactic in noaptea imediata dupa administrarea hexavaccinului de la 3 luni , iar dupa 36 de ore de la vaccin s-a ales cu o neurodermatita groaznica – Nici un medic nu a mai dorit sa aiba de a face cu cazul meu, in afara de a-mi prescrie cremele cu hidrocortizon – care de altfel nici nu ar trebui utilizate inainte de a implinii copilasul 3 ani. Tin sa iti spun draga mea Irina, ca baietelul meu este in prezent SANATOS TUN dar asta dupa mai bine de 12 luni de dieta – DA in proportie de 90% Vegan – dar nu RAW cum spuneai tu + alaptare extinsa. Si fara VRACI SAU HOMEOPATI SCUMPI cum spuneai tu ci doar prin a citii si a ma documenta de una singura literatura de specialitate americana, nemteasca, romaneasca….. NU trebuie decat sa cauti si o sa vezi ca o sa gasesti mai multe carti anti vaccin decat pro vaccin…. si crede-ma ca nu sunt isterici sau extremisti cei care propun solutii viabile la probleme pe care medicina alopata nu le poate rezolva. Sa revenim, isteria de care vorbeai tu este dupa parerea unei mame patite mai mult disperarea parintilor ajunsi in astfel de situatii – in care medicii pediatrii trag din umeri si recomanda chiar continuarea vaccinarii in cazuri cum este cel al meu sau cazuri mai grave in care sistemul imun al bebelusului este si mai distrus,
  Sa nu stii ca nu apreci ironia ta, dar iti garantez ca nici tu – daca ai fi in situatia unei mame patite nu ai aprecia-o, stai linistita nu discutam aici despre a ne muta iar in corturi si a bea numai ceaiuri de plante, sau a naste acasa… aici discutam strict de tema IMPUNERII VACCINURILOR , si este un caz aparte cazul meu intr-adevar, nu trebuie sa acuzi site-ul de extremism-ul sau isteria de care vorbeai, si mi-am deschis gura pe acest site pentru a le aduce cunostiinta si altor parinti proaspeti de ce anume li se poate intampla, de faptul ca si ei pot discerne intre ce este pentru ei bine sau rau fara sa aibe la activ 12 ani de medicina, Este inca o libertate de care ne bucuram. Dar dupa parerea meau, in contextul actual, nu pentru mult timp.
  Numai bine!!!

 15. Am vazut fel de fel de site-uri si comentarii si pot sa spun ca…cel mai nociv lucru este faptul ca aceste doua tabere isi disputa argumentele, la inceput direct, apoi din ce in ce mai vehement, apoi se revolta si incep sa-si adreseze insulte si injurii reciproc si sa se urasca. Intr-un final ajungi sa vezi ca nu ai aflat nimic despre vaccinuri, decat ca ai asistat la niste certuri fara sens din care nu ai inteles nimic si ai pierdut timpul degeaba.
  Atunci te retragi si preferi sa studiezi singur problema pas cu pas. Mai intai pornesti de la functionarea sistemului imunitar, introducerea vaccinului, principiul vaccinului, faptele, actele medicale, ce e bine si ce e in neregula. Din pacate nu am spatiu aici sa spun tot ce stiu, sunt mult prea multe de zis, este un subiect foarte complex. Voi incerca doar sa punctez cateva lucruri. Daca nu se supara nimeni, voi scrie alt mesaj, ca sa nu fie prea lungi si oamenii sa le poata citi.

 16. Vaccinul a fost facut pentru preventia unor boli grave, cum ar fi variola, poliomielita, difteria si altele. El a avut si are beneficiile sale; bolile pentru care nu s-a vaccinat mai exista inca, pentru ca si virusii exista si bolile acestea nu au disparut prin igiena.
  Avantajul e ca pot preveni o boala, care ar putea fi foarte grava sau letala in anumite situatii. Care sunt insa minusurile? Vaccinurile acestea se administreaza in doze multiple la copii de varste tot mai mici, chiar la sugari inca din momentul nasterii, Exemplu hepatita B la copii nou nascuti se face automat, fara sa se tina cont de grupe de risc, apoi vaccinuri, care se fac la cateva luni, in doze de 4, 5 sau 6 in aceeasi zi.
  Am vazut apoi evenimente, le-am luat pe rand. Acestea se refereau la cazul copilului cu difterie din Spania, copilul de 15 zile cu rujeola din SUA, acum aud si de acesta cu copiii cu tetanus. Ar mai fi de spus despre asa-zisa “imunitate de grup”, despre vaccinul ROR, ar trebui si un scurt istoric al acestor vaccinuri (unele din ele), ce parere au membri CDC. Repet insa nu am spatiu aici si nu cred ca are cineva timp si rabdare sa stea sa citeasca romane pe blog.

 17. Buna Aniush,
  Fiecare om are un cuvant de spus: unii din orgoliu, altii din experienta, altii din plictiseala. Cel mai trist este cand o spunem din experienta,,,,, asta nu mai poate fi nici nociv , nici disputa nici insulta nici ura, poate fi cel mult durere, frustrare si revolta. Cum spuneam eu sunt mama unui baiat ce era sa moara in urma vaccinului hexavalent de la 3 luni, vaccin care datorita toxicitatii sale a provocat la 36 ore dupa si neurodermatita – o boala despre care medicii spun ca are cauze necunoscute ( sic) , ca cica ar avea totusi cauza genetica ( la mine, sau sotul meu nici vorba sa avem asa ceva in familie), o boala inflamatorie cronica a pielii cu mancarimi insuportabile ce poate tine toata viata sau poate degenera in astm…Daca tu esti mama si ai fi trait pe pielea ta asa ceva, am convingerea ca ai fi citit si mai multa bibliografie si nu te-ar fi enervat sau indus in confuzie astfel de comentarii. Aici nu este disputa este doar o impartasire de experiente reale si pareri. Am speranta ca alti parinti proaspeti se vor documenta inainte de a se prezenta cu bebelusul la controalele periodice la pediatru si a li se `forta`sau impune aceste vaccinuri, fara prea multe explicatii si discutii….
  Acest site pe mine m-a ajutat enorm deoarece mi-a descoperit-o pe doamna doctor Christa Todea Gross http://www.ortodoxiatinerilor.ro/Vaccinurile.pdf, am citit in mare parte cartea dansei Vaccinurile preventie sau boala ———aceasta carte mi-a dat o noua perspectiva la ceea ce stiam eu despre vaccinuri si uitandu-ma la imensa bibliografie studiata de doamna Gross, am inceput sa studiez tematica si mai intens, oprind dupa varsta de 3 luni vaccinarea baietelului meu, intarindu-i imunitatea cu o dieta adecvata si aici ma refer la alaptare extinsa, mancare gatita, fructe, legume, cereale integrale, seminte, nuci. Baiatul meu la cele 29 de luni nu mai are neurodermatita, in prezent.
  Citeste cartea, atat pot sa zic. Sistemul imunitar uman nu este cunoscut nici azi in intregime, Frica asta de bacterii, virusi, paraziti nu ar trebui azi sa ne mai inchida ochii, mai ales ignorand frica de bolile produse de vaccinuri , boli cronice, uneori nevindecabile gen Encefalii, meningite, paralizii, boli autoimune, autism AHDH, leucemie, cancer, sindromul mortii subite la sugar, diabet, astm, artrita juvenila. Daca te intereseaza o abordare mai fireasca si actuala a bacteriilor si virusilor despre care avem impresia castau la panda sa ne atace iti recomand cartea doctorului Robert Morse :
  Miracolul detoxifierii – ce o poti accesa gratis de pe acest link http://www.sanatatesiviata.ro/carti/17-alimentatie-sanatoasa-nutritie-sanatoasa/307-sa-traim-sanatos-fara-toxine-ghid-fundamental-alimente-si-plante-naturale-pentru-regenerarea-celulara-completa-dr-robert-morse-editura-paralela-45-2005-prima-ed-the-detox-mira
  Boli infectioase grave au existat si vor exista intotdeauna, sa nu uitam si de ciuma sau holera care au aparut dar au si disparut ( fara interventia vaccinurilor) si daca vei citi vreodata biblia din scoarta in scoarta vei vedea ca boli de genul variolei au fost din cele mai vechi timpuri dar de multe ori ca si pedeapsa a lui Dumnezeu pentru starea de pacat a poporului ales, sau ca si pedeapsa a paganilor gen babilonieni, egipteni, moabiti, etc . Strabunicul meu a luptat in ambele razboaie mondiale – imi amintesc de cum ne povestea nepotilor sau stranepotilor ca foarte multi mureau in razboaie nu doar ca erau omorati ci datorita infectarii ranilor, si inexistentei masurilor elementare de igiena si a unei alimentatii adecvate. Mai ne povestea ca pe front erau folositi viermii pentru a curata ranile infectate ( in lipsa antibioticelor. Acesti paraziti, sunt de fapt niste bacterii mai mari, rolul tuturor parazitilor si bacteriilor este acela de a se hranii cu deseurile toxice. Gandeste-te numai la statiile de epurare – stii ca acestea functioneaza pe principiul unor bacterii ce se hranesc cu…… deseurile orasului. Exact aceasta transpunere se poate face pe organismul uman, care imbolnavit de o alimentatie toxica ( aici nu mai intru in detalii dar iti dau ex numai E.-urile ce le ingeram zilnic) atrage si acest tip de bacterii ce se hranesc cu toxinele aferente. Rolul lor nu este prin urmare unul de a decima specia umana ci de a coabita cu ea si a o ajuta de a se debarasa de aceste toxine, deseuri , otravuri surplusuri. Virusii de care ne speriem atat nici macar nu sunt organisme celulare ci sunt tipuri de proteina ce trebuie sa se ataseze de celule vii pentru a putea supravietui. Te-ai intrebat de ce se numesc boli auto-imune vreodata ? Pentru ca sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului , distrugandu-le. De ex. Diabetul insulino dependent – se ajunge la el datorita faptului ca sistemul imunitar ataca celule BETA ale pancreasului – celule ce secreta insulina—- in lipsa lor se ajunge la diabetul insulino dependent. Asta da sistem imunitar bolnav …. nu???? Pasteur este ramas in urma de tot cu teoria lui…. azi se discuta de ex. ca acesti virusi sunt de fapt produsi chiar de organismul uman bolnav, epuizat , intoxicat, adica celule tesutului bolnav din organism isi genereaza propriul virus tocmai pentru a se autoelimina si a indeparta tesutul bolnav si a stopa inmultirea celulelor bolnave din organism.
  OK , ma opresc nu vreau sa scriu romane, tema este una foarte greu de abordat tocmai datorita perspectivelor multe ce le deschide. Pot doar sa iti recomand din nou citirea cartilor de mai sus si site-ul http://www.vaccineriskawareness.com/Pro-Vaccine-Arguments
  Numai bine !

  .

 18. delia,
  Nu am vrut si nici nu intentionez sa infurii pe cineva sau sa ranesc.
  Eu chiar am spus sau cel putin am vrut sa spun ca vaccinurile acestea combinate de acum sunt cu probleme multiple. Evident ca pot da reactii de genul acesta, care necesita tratament. Daca nu ar fi asa industria farma ar da faliment, logic. In asta medicii lor au partea lor de vina ca sar peste niste lucruri, anume: copilul poatea avea o sensibilitate la una din componentele acelui vaccin, vaccinurile au foarte multe limitari (nu se fac in caz de raceala, febra, diaree, cand dau dintii, cand exista vreo infectie in organism). Pot sa fie niste probleme la copil si el sa nu stie, sau poate fi copilul sensibil la o substanta, ceea ce se intampla destul de des. Abia dupa ce e facut vaccinul si apare o reactie medicii au de obicei doua tipuri de texte: “stati linistit unii mai reactioneaza si asa, dar mai rar” sau “nu are nicio legatura cu vaccinul, se intampla oricum sau e genetic”.
  Asta nu inseamna ca vaccinul a fost intotdeauna rau, nu. El chiar a salvat vieti, insa acuma lucrurile incep sa stea putin altfel. Nimeni nu tine cont de indicatii si ciontraindicatii sau de raportul beneficiu/risc.
  Poate ca ar fi fost bine sa zic si lucrurile la care m-am oprit.
  De exemplu cazul copilului decedat in Spania. Stirea suna cam asa: “Tot mai multi parinti aleg sa nu-si mai vaccineze copiii. In Spania un copil a murit de difterie, ca urmare a acestui fapt. Exista deci un pericol real sa reizbucneasca o noua epidemie a unei boli, ce era pe cale de a fi eradicata.” Aceasta a fost stirea. Ok, sa analizam putin lucrurile. Au fost foarte multe cuvinte…esenta lor este simpla. Daca dam totul la o parte rezulta fraza “un copil in Spania a murit”. Informatia e foarte vaga. In ziua de…a murit un copil intr-o tara europeana: Spania. In aceeasi zi poate a murit un alt copil in Honolulu sau poate alti zeci de copii in Africa sau poate sute de copii in Ucraina (dar pe aceia nu-i vede nimeni). Sa revenim la copilul din Spania. Nu stim nimic nici cine este, nici alte lucrururi (cine sunt parintii, in ce conditii traia, unde locuia, ce a patit de fapt, a ajuns intr-un spital, n-a ajuns, care a fost de fapt cauza decesului sau). Nu ni se spune nimic. Aceasta stire a fost transmisa in lipsa de informatie, intr-un mod in care a indus in populatie o mare panica. Incet, incet o sa se spuna cum stau lucrurile, dar o data mentinuta o masa de oameni la nivel de panica mai departe poti sa introduci oricat de multa informatie vrei, nimeni nu o va mai percepe. Daca ne uitam si mai atenti observam ca este acelasi scenariu, care a fost in 2010 cu gripa porcina. Impresia mea este ca marile companii farmaceutice nu mai vand suficient de mult si trebuie sa isi acopere niste “gauri”. S-ar putea acel copil sa nu fi murit de difterie, decesul producandu-se din posibil alta cauza sau sa fi fost fiul/nepotul/fratele/verisorul al unui reprezentant al unei companii farmaceutice si aceasta sa fie politica lor de marketing. Pe parcurs voi mai spune si ce parere au reprezentantii CDC despre vaccinuri si aceste alerte continue. Opinia lor merita ascultata si e foarte putin favorabila, mai mult inclina spre nefavorabil.

 19. Tot Doamnei Delia ma adresez,
  Nici celalalt tais nu este usor; sa nu ne mai fie teama de virusi, bacterii, paraziti…depinde care din ei. De exemplu Mycobacterium tuberculosis nu e chiar inofensiv. Tuberculoza e o boala foarte grea; exista tratament, dar nu toti raspund, unii raman cu sechele, altii mor.
  Daca vorbim de paraziti, apoi raia e tare de tot :)))) paduchii :)))) Sunt si infectii perfide uneori care sunt asociate cu alti paraziti Pneumocistis carinii, Toxoplasma gondi (nu se manifesta decat in imunodepresie) si odata luati nu mai scapa nimeni de ei. La asa ceva nu exista tratament.
  Intre virusi HIV-ul este cel mai periculos, nu exista tratament de HIV.
  Deci unii sunt periculosi, dar acuma se si exagereaza in sensul ca se dau multe alerte de pojar, oreion, rubeola, care nu sunt ceva extrem de grav.

 20. Pingback: CALIFORNIA A LEGIFERAT VACCINAREA FORTATA A COPIIILOR. Actorul JIM CARREY, care are un copil AUTIST, se opune vehement vaccinurilor pe baza de MERCUR si ALUMINIU: “FASCISM CORPORATIST”. Ce documentar recomanda? (VIDEO)/ Jeff Bradstreet, MEDICU
 21. Pingback: ROBERT F. KENNEDY JR.: “Vaccinurile, mercurul si banii murdari”. O analiza asupra RAPORTURILOR CORUPTE intre BIG PHARMA si autoritatile responsabile cu realizarea SCHEMELOR DE IMUNIZARI | Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: MEDICII CARE SE OPUN VACCINARILOR AR PUTEA SA-SI PIARDA DREPTUL DE PRACTICA | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. Deocamdata autoritatile vor sa impuna 8 (opt) vaccinuri obligatorii | Cuvântul Ortodox
 24. Pingback: POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. [Deocamdata] Autoritatile vor sa impuna 9 (noua) vaccinuri obligatorii. Parintii sunt OBLIGATI sa refuze in scris…
 25. Pingback: POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE TOTALITAR CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. (Deocamdata) autoritatile vor sa impuna 9 (noua) vaccinuri obligatorii. Parintii sunt OBLIGATI sa refuze in scr
 26. Pingback: MINISTRUL EDUCATIEI RESPINGE CARACTERUL OBLIGATORIU AL EDUCATIEI SEXUALE/ Scrisoare deschisa a unor asociatii crestine pe tema educatiei sexuale/ VACCINAREA, INTRE PROPAGANDA OFICIALA, AMENINTARI si REFUZUL JUSTIFICAT AL PARINTILOR SI AL UNORA DINTRE MEDI
 27. Pingback: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, NICOLAE BĂNICIOIU, PRIVIND OBLIGATIVITATEA VACCINURILOR | Cuvântul Ortodox
 28. Stimati concetateni,ar trebui sa pledam pentru un vaccin pentru eradicarea coruptiei,a minciunii si a saraciei,plagi ce-nlantuie tot mai strans libertatea noastra!

 29. Pingback: ARGUMENTE RATIONALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR: “A încredința statului dreptul de a decide asupra beneficiilor de care trebuie să se bucure trupul nostru înseamnă a acorda un cec în alb oricarui dictator
 30. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video). | Cuvântul Ortodox
 31. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video) | Cuvântul Ortodox
 32. Pingback: ROBERT DE NIRO denunta TOTALITARISMUL VACCINISTILOR: “Oamenii sa vada VAXXED si sa decida ei insisi” (Video)/ FRANTA DISCUTA EXTINDEREA VACCINARILOR OBLIGATORII. O dezbatere reala, chiar daca intre surzi, fata de MONOLOGUL PROPAGANDISTIC si AG
 33. Pingback: Lansarea unei carti-eveniment si a campaniei împotriva vaccinării obligatorii: VACCINURILE SI AUTOIMUNITATEA – un semnal de alarma asupra reactiilor ADVERSE si chiar FATALE ale VACCINURILOR. Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu (APC România): “VA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare