PROTEST INEDIT impotriva MEGA-MOSCHEII din Bucuresti, cu 100 de CRUCI si cu o SLUJBA DE SFINTIRE (video, foto)

16-09-2015 3 minute Sublinieri

Luni, 14 septembrie, de Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, mai mulți cetățeni au participat la o slujbă de sfințire a unei cruci ce a fost postată pe locul viitoarei moschei din București.

Pe lângă crucea deja existentă, participanții la eveniment au adus fiecare câte o cruce de lemn. Alături de preotul care a săvârșit slujba de sfințire a fost și monahul Teodot, de la Mănăstirea Petru Vodă.

Acesta a fost menționat în raportul Departamentului de Stat al SUA la capitolul antisemitism în Biserica Ortodoxă Română.

Inițiatorul acestui eveniment a fost Cătălin Berenghi, cel care, cu altă ocazie, a adus niște porci la fața locului pentru a “pângări” locul destinat viitoarei moschei.

Aproape 200 de persoane au participat, luni, la Bucuresti, la o slujba de sfintire a o suta de cruci de lemn, slujba avand loc pe terenul pe care Guvernul l-a alocat Cultului Musulman pentru constructia unei moschei, anunta Mediafax. Cele 100 de cruci au fost sfintite si apoi montate pe terenul respectiv, ca o forma de protest fata de construirea unei moschei de catre Muftiatul Cultului Musulman in Romania.

Acesta este cel de-a treilea protest organizat in ultimele saptamani pe terenul unde ar urma sa fie ridicata moscheea. La sfarsitul lunii august, cateva persoane au adus sapte purcei vii vopsiti cu rosu, galben si albastru pe terenul  din Bulevardul Expozitiei. De asemenea, doua carcase de porci congelate au fost ingropate pe acel teren.

Actiunea din august a fost filmata, iar inregistrarea a fost postata pe Facebook de unul dintre protestatari, Catalin Berenghi, sub titlul “Adio Mega Moschee pe Bulevardul Expozitiei!”. Inregistrarea video era insotita de mai multe fotografii, iar postarea s-a bucurat de sute de like-uri si comentarii. “Am recurs la acest demers deoarece poporul ROMAN nu a fost intrebat daca doreste Mega Moschee, de asemeni noi, la randul nostru, am recurs la acest gest, fara sa intrebam vreun politician…”, a scris protestatarul pe Facebook.

Protestul din luna august a fost intens mediatizat, iar Muftiul Murat Iusuf, seful Cultului Musulman din Romania, s-a declarat “intristat si jignit”.

Pe 1 septembrie, Catalin Berenghi a organizat un nou protest: cateva persoane au montat o cruce din piatra inalta de 2,20 metri, explicand ca au vrut sa sfinteasca locul.

Cătălin Berenghi continuă demersul său împotriva ridicării unei moschei la Bucureşti, astfel că luni seara a fost sfinţită crucea ridicată pe terenul pe care ar urma să fie construit lăcaşul de cult. De asemenea, au fost montate şi circa 100 de cruci.

După ce a recurs la mai multe metode pentru a împiedica ridicarea unei moschei în Capitală, Cătălin Berenghi a dus pe terenul pe care ar urma să se ridice lăcaşul de cult o cruce veche de o sută de ani, iar luni a chemat trei preoţi ortodocşi care au sfinţit crucea. La această „slujbă” au participat şi alte persoane care au „montat” în pământ 100 de cruci.

„Noi am pus astăzi (luni – n.r.) 100 de cruci. Pe tarlaua «Îngenunchiatului Ponta Turcitul», au răsărit ca prin minune câteva sute de cruci. Acolo unde nu va mai fi Mega Moschee”, a scris Berenghi pe Facebook.

Cătălin Berenghi susţine că va face tot ce este posibil pentru a împiedica demararea lucrărilor la moscheea ce urmează să fie construită în Capitală.

„Ce am făcut cu cei doi purceluşi îngropaţi este un gest simbolic, dar nu am de gând să mă opresc aici. Dacă este nevoie o să sacrifice purcei pe acest teren, o să ung asflatul şi pământul cu untură de porc şi cel mai important este că o să-mi fac o catapultă şi o să arunc pe terenul ăsta, în timp ce ei lucrează, cu măruntaie de porc, cu picioare“, a mai precizat supărat bărbatul.

În luna august, bucureşteanul, patronul cafenelei Krishna Caffe, a îngropat doi purceluşi de lapte în pământul pe care ar urma să fie să ridicată megamoscheea din Bucureşti, sperând ca în acest fel să poată opri proiectul. El preciza atunci că nu are de gând să se oprească aici pentru că ridicarea lăcaşului de cult este „o ofensă adusă religiei românilor”. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem sau nu. Se aduce o ofensă religiei. De ce să se facă la mine în ţară cea mai mare moschee?, a mai spus bărbatul.

Nicio plângere depusă împotriva acestuia

Până în acest moment, surse din Poliţiei au precizat că nu a fost depusă nicio plângere împotriva lui Cătălin Berenghi, motiv pentru care aceştia nu pot lua nicio măsură faţă de acesta. „Ne-am sesizat din oficiu şi l-am chemat la audieri, însă el nu a vrut să dea declaraţii decât în prezenţa avocatului, aşa că nu am avut ce face. Până nu se depune nicio plângere, nu putem lua nicio măsură faţă de el. Cu toate acestea, noi ne vom mai autosesiza până când vom strânge destul acuzaţii împotriva lui”, au spus sursele citate.

cruci1-610x300Trei preoţi au participat la slujba de sfinţire a crucii ridicate pe terenul unde ar urma să fie construită megamoscheea din Capitalăimage-2015-09-15-20426615-41-100-cruci-terenul-viitoarei-moschei

Mai multe FOTOGRAFII – aici

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Proiectul de mega-moschee din Bucuresti, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PROTEST INEDIT impotriva MEGA-MOSCHEII din Bucuresti, cu 100 de CRUCI si cu o SLUJBA DE SFINTIRE (video, foto)

 1. Dumnezeu sa le ajute tuturor celor care cu curaj marturisesc Adevarul si ard in suflete pentru El !

 2. “Când judeci istoria la o distanţă de câteva decenii, altfel o vezi, înţelegi că acolo a fost şi voinţa lui Dumnezeu care te zgâlţâie ca să vezi mai bine lumea în care trăieşti.“

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/06/18/parintele-iustin-marturii/

 3. Dragii mei,

  corectati urgent luni 14 aprilie in luni 14 septembrie, ca astia de la ActiveNews s-au incurcat!

 4. Pingback: Patriarhia dezaproba protestul impotriva moscheii, considerandul “actiune provocatoare” | Cuvântul Ortodox
 5. Mie mi se pare ca toata chestia asta este putin ridicola. Mai intai cu porcii, apoi cu untura, acum cu crucile…
  Chiar ca te uiti si te crucesti!

 6. @IOAN ROSU

  Dar treaba cu ridicarea moscheii in Bucurestiul de unde a fost ridicat Voda Brancoveanu si familia sa cum o vezi ? Cool, nu ?
  Daca ce face omul asta este ridicol,propune altceva care sa nu fie ridicol, dar sa aiba valoare in fata Lui Hristos.
  In sufletul meu cred ca Domnul nu-l considera pe omul asta un ridicol, cum nu l-a considerat nici pe Zaheu vamesul care pentru multa lume s-a acoperit de ridicol.

 7. Gelu, eu cred ca problema nu este la musulmani in general si cu atat mai putin cu moscheia asta in particular. Problema este apostazia galopanta din Europa, chiar si in cea de Est. Nu uita ca patriarhia de la Constantinopol, cum, necum, a ramas functionala si dupa ce a cazut cetatea si asta numai pt ca i s-a permis.
  Ce propun? Redescoperirea unui firesc al lucrurilor demult pierdut de noi, romanii.

 8. @ Ioan Rosu : acum trebuie sa ne spui si care crede fratia ta ca e acest “firesc al lucrurilor pierdut de noi, romanii”…

 9. @ Ioan Rosu “patriarhia de la Constantinopol, cum, necum, a ramas functionala si dupa ce a cazut cetatea si asta numai pt ca i s-a permis”. I s-a permis in ce conditii? Din cate stiu Patriarhiei de Constantinopol i s-a permis sa ramana functionala cam in aceleasi conditii in care li se permite si crestinilor de astazi din Orient sa ramana “functionali”. Adica platind mari sume de bani, care de multe ori erau platite cu ajutorul domnitorilor romani.

 10. @9: firescul de care vorbesc este, printre altele:
  – realizarea faptului ca nu protestele cu untura si mai nou cu slujbe de sfintire incropite ne asaza bine fata de Hristos ci marturiile pe subiecte care dor cu adevarat: credinta adevarat vs superstitie, participarea regulata la slujbe, catehizarea, familia crestina
  – intelesul lucrurilor in ansamblul lor si nu pe bucatele, adica este important co textul si efectele pe termen lung a unor evenimente nu fierea de care ne eliberam la un eveniment particular
  – bunul simt al simplitatii

 11. @10: da, si ce a fost rau in asta in contextul respectiv? de aia sunt banii bani.

 12. @IOAN ROSU
  Nu stiu, chiar nu intelegi, sau te prefaci ca nu intelegi ?
  Asta este un moment cand trebuie sa facem ceva,nu are rost sa dezbatem acum despre ” credinta adevarat vs superstitie, participarea regulata la slujbe, catehizarea, familia crestina”.
  Si acestea trebuiesc considerate, dar astia de acum vorbesc despre “prioritati”, chestia cu geamia din Bucuresti este o PRIORITATE, daca nu facem nimic in fapte,degeaba este credinta cu care ne tot laudam si discutilea despre “subiecte care dor cu adevarat”.
  Omul acesta si-a aratat credinta prin aceste fapte ridicole cum le considera multi,A FACUT, insa noi care dezbatem finetzuri si chestii arzatoare si interesante, noi ce lucram de fapt ?
  Acum este vremea sa marturisim prin fapte, nu maine sau la anul cand trenul a plecat si geamia s-a asezat.

 13. @Gelu:
  Mda, asa sunt eu, mai greu de cap. Oricum ma bucur ca aveti rabdare cu mine. Hai sa-ti spun o poveste pe bune:
  Am un prieten care mi-e tare drag si care imi trimite pe e-mail cateva tone de informatii pe zi legate de pericolul islamizarii Romaniei. Il vad si din cand in cand la biserica. Intr-o zi ma suna si ma intreaba cu sa faca ca ar vrea sa ajunga la slujba de praznuire a unui sfant, ca isi face probleme ca lucreaza si ce se face el ca rateaza slujba. Si il intreb de ce nu isi face la fel de multe probleme cand rateaza slujbele de duminica, pentru ca atunci este Ziua Domnului si PASTI. De atunci parca s-a luminat si a inteles ca prioritatile lui nu erau in ordine. Si de atunci au incetat si mesajele cu islamizarea Romaniei.

 14. Vai ce bucurie ca nu mai vin mesaje care ne “agaseaza” constiinta, obligandu-ne sa facem ceva.
  Oare trebuie sa ne acoperim ochii, sa nu vedem ce face rau tuturor fratilor crestini? Acesti musulmani sunt lucratori ai diavolului trimitandu-i pe toti care-i asculta in iad. Ce poate fi mai rau decat asta.
  Acesti impotrivitori care au atacat pe crestinii europeni timp de sute de ani, obligandu-i sa se ocupe numai de razboi, sunt ce poate fi mai rau in istorie, pentru ca ei au agresat si omorat CHIAR PE CEI CARE AU ASCULTAT DE MANTUITORUL. Fapta lor este mai grava decat orice.
  Chiar pe cei “de care nu era vrednica lumea” i-au omorat, iar copiilor lor le-au impus cele mai intunecate “invataturi” pe care astazi le stiim ca musulmane. Iata ce s-a intamplat in actualele tari musulmane. Apropo care era prioritatea cand navaleau acele hoarde de criminali platiti?
  Azi are loc aspectul modern al acelor cuceriri cand hoardele sunt inlocuite cu cei care cumpara legal cu act de vanzare cumparare, pamantul acestei tari… cam tot aia e… dar mai nou, se impune de catre conducatorii necrestini, construirea acelei moschei “a satanei”.
  Asta ne impun ei, urmand planul de amestecare a crestinilor cu CU IMPOTRIVITORII LOR.
  La noi nu veneau pentru ca era nivelul slab de trai, nu erau bani, dar iata ce au gasit cei care ne vor raul, sa faca aici ceva, la care sa se vina ca la un obiectiv turistic + o facultate, prea erau multi acolo si aici nu.
  Am fost chemat si eu la protest, nu am putut sa merg si acum regret ca am pierdut ocazia DE A MARTURISI impotriva acestei nelegiuiri, impuse de altii, de a marturisi impreuna cu un preot, impotriva celor care nu urmeaza dreptei invataturi.
  Aici se combina 3 surse de rau, impunerea din partea conducatorilor acestei lumi, a musulmanilor pagani, tradarea conducatorilor nostrii, care nu se opun,
  Am pierdut aceasta posibilitate de a arata si eu ca nu sunt de acord, asta acum chiar in aceste vremuri, cand noi suntem obligati sa ne opunem.
  Sunt cumva altii chemati sa se opuna in afara crestinilor, care spun ca urmeaza Cuvantului ?
  Oare nu cei care participa la slujbe trebuie sa faca asta?
  E suficienta doar participarea?
  Pe ailalta sa nu o facem?

 15. “Aceşti musulmani sunt lucrători ai diavolului trimiţându-i pe toţi care-i ascultă în iad. Ce poate fi mai rău decât asta?”

  “Creştini” lucrători ai diavolului care-i trimit pe toţi care-i ascultă în iad.

  http://www.hotnews.ro/stiri-russia_report-20440617-video-cine-este-simbolul-luptei-anti-imigranti-anti-moschee-fost-calugar-manastirea-petru-voda-dezavuat-biserica-ortodoxa-suporter-infocat-miscarii-legionare-adversar-gazelor-sist.htm

 16. Pingback: Comunicat al Arhiepiscopiei Iasilor despre MONAHUL TEODOT | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare