Proiectia filmului LESBIAN de la Muzeul Taranului Roman, BLOCATA DE PROTESTATARI (video)

21-02-2013 4 minute Sublinieri

Proiectia filmului “The kids are all right”, din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), de la Muzeul Taranului Roman (MTR) a fost intrerupta miercuri seara de un grup de activisti nationalisti care au intrat in sala unde se difuza filmul, miercuri seara in jurul orei 19:00. Grupul de cateva zeci de persoane a cantat imnul national si apoi cantece bisericesti, insotite de remarci homofobe.

Alexandra Carastoian, participanta la proiectie, a relatat pentru HotNews.ro ca au fost presiuni asupra unor membri ai MTR pentru a nu permite desfasurarea evenimentului, printre cei acuzati ca au scandat impotriva proiectiei filmului fiind, se pare chiar angajati ai muzeului. Va prezentam mai jos o scurta relatare a celor intamplate:

“Cateva figuri mai putin prietenoase au intrat din hol in cinematograf, iar unul dintre ei parea ca are o bata sub maneca, ne-am uitat mai cu atentie si avea de fapt steagul Romaniei rulat”, a declarat Alexandra Carastoian.

“Ce-i drept senzatia de adrenalina crestea. Cumva era clar pentru noi ce urma sa se intample. Cei de la intrare asteptau ‘intariri’ si scandarile erau de asteptat. Am urcat cu proiectionistul, domnul Neacsu, care imi povesteste ca de trei zile este somat de colegi sa nu faca asta. Am aflat ulterior ca printre cei care au scandat se aflau angajati ai MTR-ului care au fost revoltati de dorinta noastra de a proiecta fimul “The Kids are alright” la NCRR”, a continuat relatarea Carastoian.

Protestatarii i-au aucuzat pe cei care erau prezenti la eveniment ca nu isi cunosc istoria: “Daca ati cunoaste istoria Romaniei ati intelege de ce nu vrem sa se intample asta aici“. Alte scandari:  “Noi nu avem nimic cu voi, puteti sa proiectati filmul oriunde, numai la Muzeul Taranului Roman, nu“, “Plecati inapoi la voi in State“, “La voi la parade oricum vin numai oameni de la ambasade, nu voi“,De aia nu merge la mall-uri sa protestam impotriva filmelor, pentru ca mall-urile nu simbolizeaza nimic, MTR da“.

Acestea sunt numai cateva dintre replicile celor care s-au ridicat si au cantat in repetate randuri “Desteapta-te romane” si cantece religioase, perturband proiectarea filmului la inceput si ulterior oprind evenimentul.

Initial unul dintre cei impotriva a ridicat o bucata de hartie A4 pe directia luminii proiectorului, facand ca traducerea sa fie mai greu de citit, ulterior observand ca nimeni nu intevine pentru a-l opri si ca poate merge mai departe, s-a ridicat si s-a pozitionat chiar in dreptul proiectorului facand ca imaginea sa nu mai fie vizibila pe ecran. Lumina s-a aprins in sala si au continuat cu huiduielile“, a declarat Alexandra Carastoian.

Conform martorilor, se pare ca autoritatile nu au intervenit, desi mai multi reprezentanti legii se aflau in fata salii de cinematograf.  “Autoritatile nu au intervenit cu nimic, desi Jandarmeria si Politia se aflau la intrare. In sala a fost un ping-pong continuu de discutii, timp de aproximativ doua ore, intre cei care scandau impotriva si cei care au venit sa urmareasca filmul. S-au invocat motive precum religia si alte valori nationale”, mai relateaza Alexandra C.

Site-ul roncea.ro anunta dupa incident ca protestul a fost unul reusit printr-un articol pe pagina lor cu titlul: “Protest reusit impotriva mafiei si propagandei homosexuale de la Muzeul Taranului Roman”.

Cu o zi inainte de eveniment, tot site-ul roncea.ro scria intr-un articol: “Muzeul Taranului Roman va invita la un film ‘familist’, chiar ‘traditionalist’: Ce face ‘familia’ in care sotul, adica ‘tatal’, este o femeie activa si sotia asijderi, recte doua lesbiene, cu doi copii’ Fiesta culturala homosexuala continua si miercurea viitoare, in acelasi loc, la orele 20.00. Sponsori: Monica Macovei, ca membra fondatoare si de onoare (!) a asociatiei homosexualilor, lesbienelor, trisexualilor si transexualilor – Accept si Ambasada SUA”, extras de pe site-ul roncea.ro.

Context:

Conform site-ului accept-romania.ro, Luna Istoriei LGBT are loc in Romania si in alte 8 tari din Europa in fiecare februarie. Este un eveniment care sarbatoreste viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender). In cadrul evenimentului de la Muzeul Taranului Roman urma sa fie proiectat filmul “The kids are all right”.

Luna Istoriei LGBT este organizata cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la Bucuresti, ERSTE Foundation si Ambasadei S.U.A la Bucuresti.

In aceasta seara (miercuri, 20 februarie a.c.) a avut loc un protest reusit al societatii civile crestine fata de propaganda homosexuala agresiva, anti-crestina si anti-familie, derulata de asociatia homosexualilor Accept si sectia “Culturala” a Ambasadei SUA la Bucuresti si acceptata de conducerea Muzeului Taranului Roman in chiar studioul ce poarta numele refondatorului muzeului, Horia Bernea. Filmul boicotat crestineste urma sa infatiseze “veselia” dintr-o “familie” homosexuala formata din doua lesbiene cu doi copii. Momentul a debutat caraghios: atasata culturala a Ambasadei SUA – cel putin asa s-a recomandat (ramane de verificat cu autoritatile americane competente) – a dorit sa spuna cateva cuvinte dar proiectionistul i-a inchis lumina in nas, ca sa zic asa. Dupa inceperea proiectiei mai multi spectatori aparatori ai Studioului “Horia Bernea” si-au exprimat vocal dezaprobarea fata de scenele cu un continut pronuntat sexual intre doua femei, cativa dintre ei ridicandu-se in picioare si intonand imnuri crestine, care au dus, nu se stie cum, la intreruperea filmului. Cu o vehementa care denota ceva antrenament, un grup compact de persoane de o sexualitate si etnie incerte a inceput sa scandeze violent “Afara homofobii! Afara homofobii!” strigand cu o nota stridenta si “Sa vina Politia! Sa vina Politia!” (vedeti filmarea homosexualilor mai sus).

Cei peste 50 de protestatari uniti in credinta, membri ai mai multor asociatii care au inaintat proteste oficiale si pe adresa directorului Muzeului Taranului Roman, masonul (*) Virgil Stefan Nitulescu, cat si pe cea a ministrului Culturii, catolicul Daniel Barbu, au blocat pasnic manifestarea sfidatoare la adresa valorilor traditionale romanesti pe acordurile imnului national si cu afise reprezentand chipuri ale Taranului Roman si portretul lui Horia Bernea. Unii protestatari au huiduit revoltati, altii au cantat frumos din fluier si cativa au strigat si pe limba organizatorilor “Shame on you!”. Reprezentantii asociatiilor prezente le-au amintit auto-intitulatilor responsabili ai Departamentului de Stat al SUA ca desi asa numita “mafie roz” a infiltrat masiv ambasadele Americii trebuie sa ia aminte ca homosexualitatea este inca incriminata in foarte multe state americane. Jignirea majoritatii crestin-ortodoxe a Romaniei, a valorilor nationale si traditiilor stramosesti, prin prezentarea provocatoare a unui film homosexual in sanctuarul muzeal al Taranului Roman este o neobrazare neconcorda cu principiile si cutumele diplomatice internationale. Daca sectia “culturala” sau personalul diplomatic homosexual dorea o fiesta educativa bi sau trisexuala, trans sau parasexuala, asezonata cu sex intre persoane de acelasi sex , chiar si numai filmat, putea sa faca acest lucru in cadrul salii speciale de proiectie a Ambasadei SUA sau pe gazonul de cativa kilometri patrati care imprejmuieste cazemata din Baneasa.

Afrontul anti-crestin si in final anti-romanesc adus aliatei de nadejde a SUA, prietena Americii Romania, de personajele exotice, ireverentioase fata de tara unde sunt primite in gazda si intolerante fata de credinta romanilor, care au pretins ca reprezinta politica si diplomatia americana, este similar cu ticalosia mascata la fel de “cultural” de catre sotia ambasadorului Ungariei la Bucuresti, care si-a permis la o chermeza ungureasca sa declame din poetul antisemit si antiroman Wass Albert: “Legyen Erdély újra, ami volt!/ Óvjuk meg a székelyeket/ a románok rémtetteitől” (“Să fie Ardealul din nou ce-a fost!/ Să-i apărăm pe secui/ De faptele odioase ale românilor”). Personal refuz sa cred ca pozitia extremistelor care urlau isteri sa fie dati afara din sala exact cei care au creat acest muzeu reprezinta America.

La finalul evenimentului ad-hoc, un numar important de jandarmi si agenti de politie de la Sectia 2 a incercat sechestrarea manifestantilor pasnici la iesirea din Muzeu, actiune dejucata in urma unui dialog incins si a sperietoarei cu televiziunea Antena 3. Comisarul sef Gheorghe Paun a ordonat pana la urma retragerea dispozitivului antrenat la cererea unor homosexuali si transexuali care au declarat ca reprezinta Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. E bina, totusi, ca, pana la urma, Politia Romana nu a devenit la randul ei din factor de presiune si factor de constrangere in cadrul agresiunii homosexualilor rataciti in Romania impotriva majoritatii absolute constituita din contribuabilul roman crestin-ortodox.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Muzeul Taranului Roman, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

45 Commentarii la “Proiectia filmului LESBIAN de la Muzeul Taranului Roman, BLOCATA DE PROTESTATARI (video)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Război întru Cuvânt
  2. Pingback: Paul Curca (doxologia.ro) pe marginea FILMULUI LESBIAN si a SCANDALULUI de la MTR: “Incidentele servesc pentru infierarea ortodocsilor” | Rec
  3. Pingback: Paul Curca (doxologia.ro) pe marginea FILMULUI LESBIAN si a SCANDALULUI de la MTR: “Incidentele servesc pentru infierarea ortodocsilor” - Recomandari
  4. Pingback: Razbunarea corectilor politic: CNCD A AMENDAT ASOCIATIA PRO-VITA SI AFR pentru protestele de la MUZEUL TARANULUI ROMÂN - Recomandari
  5. Pingback: După 28 de ani… INFIINTAREA MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN, ”sarbatorita” cu filmul 120 bpm. Proiectia a fost intrerupta de cativa protestatari/ ”ISTERICII DEPLASATI” sau ”deplorabilii” României/ Purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI crede ca f
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare