PS Episcop Macarie l-a înmormântat pe Gheorghe Hortolomei-Lupu, românul fără adăpost ucis în circumstanțe dramatice în Suedia (FOTO și VIDEO)

28-11-2018 1 minut Sublinieri

***

Episcopia Scandinaviei:

PS Episcop Macarie l-a înmormântat pe Gheorghe Hortolomei-Lupu, românul fără adăpost ucis în circumstanțe dramatice în Suedia

Luni, 26 noiembrie 2018, în localitatea Caraclău din județul Bacău a avut loc slujba înmormântării lui Gheorghe Hortolomei-Lupu, românul fără adăpost ucis în bătaie în orașul Husqvarna din Suedia, la începutul lunii august 2018, într-un caz care a zguduit opinia publică din țara nordică.

Cu binecuvântarea ierarhului locului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim al Romanului și Bacăului, Slujba înmormântării a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al românilor ortodocși din Europa de Nord, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La eveniment a fost prezentă și presa suedeză.

Preasfințitul Macarie, în cuvântul de mângâiere, și-a exprimat condoleanțele față de familia greu încercată a lui Gheorghe Hortolomei-Lupu, asigurând-o de sprijinul și compasiunea sa.

Dispariția fratelui Gheorghe este un caz dramatic și fără precedent, precum și o dovadă că adevăratele bătălii nu se dau doar la nivelul ideologiilor, sistemelor economice, statelor sau grupurilor de oameni. Așa cum afirma odinioară un mare scriitor creștin, adevăratul câmp de luptă, adevărata demarcație între bine și rău se face în forul lăuntric al omului. Acolo este „miza” cea mare, singura care contează fiind sufletul omului, a afirmat ierarhul român.

Episcopul Macarie a îndemnat pe cei prezenți la asumarea unei vieți creștinești de fiecare zi, astfel încât mărturia faptelor noastre bune să nu fie cuprinsă de întunericul păcatului și morții.

Din cauza anchetei organelor competente, trupul neînsuflețit al lui Gheorghe Hortolomei-Lupu nu a putut fi repatriat decât în aceste zile. Reprezentantul Episcopiei Europei de Nord, Protopopul Ovidiu Băncilă, a fost permanent în legătură cu familia defunctului, pregătind repatrierea și slujba înmormântării lui „Gică” așa cum l-au cunoscut apropiații.

Pentru ajutorarea familiei românului decedat în Suedia, în circumstanțe tragice, s-au organizat colecte de către Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, precum și de către voluntari suedezi, oferind sprijin și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

 

 

PS MACARIE, Episcopul Europei de Nord, despre SALVAREA IDENTITATII si a CREDINTEI la românii din DIASPORA, ce inseamna “A FI IN BISERICA” si despre incercarea “strigatoare la cer” de PERVERTIRE si UCIDERE SUFLETEASCA A COPIILOR. “O noua ideologie a stricarii firii umane vine sa schimbe fața intregii lumi. Si incepe tocmai prin copii” (si AUDIO)


Categorii

1. DIVERSE, PS Macarie Dragoi

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PS Episcop Macarie l-a înmormântat pe Gheorghe Hortolomei-Lupu, românul fără adăpost ucis în circumstanțe dramatice în Suedia (FOTO și VIDEO)

 1. Cum poate sa nu iti aprinda un foc in inima asa un ierarh?!…

 2. off topic

  https://adevarul.ro/locale/resita/partidul-mai-popular-banat-propune-regionalizarea-romaniei-avem-nevoie-sistem-dea-tuturor-posibilitatea-traim-civilizat-1_5bfeb959df52022f75e6a021/index.html

  “Rânduiala Bănăţeană nu poate fi definită ca o sumă de norme fixe ce încorsetează etosul bănăţean. Dimpotrivă, ea este o acumulare dinamică de cutume în continuă schimbare în funcţie de condiţiile de influenţă a vieţii locuitorilor patrulaterului Mureş – Tisa- Dunăre – Carpaţi. Toate schimbările ce au afectat obiceiuri, tradiţii, reguli s-au petrecut lent, în timp şi au creat acel minunat spirit viu, ce ne călăuzeşte de veacuri, pe aceste meleaguri numit Spirit Bănăţean. Rânduiala Bănăţeană şi Spiritul Bănăţean au făcut ca Bantul să cunoască o viaţă înfloritoare în ultimele trei secole, dar mai ales între anii 1716 – 1919.”

  Exact cand ca erau supusii unui imperiu pentru care executau un serviciu militar de cativa ani, li se impunea robota, erau zeciuiti si de la care au preluat sistemul unul sau doi copii.

  Iar corolarul propagandei pentru inculti este urmatorul:

  “Faptul că Banatul a fost sfâşiat în 1919 este un lucru istoric evident.”

  E clar de unde vine inspiratia, insa tatal meu, care a fost banatean, imi spunea ca, in preajma Marii Uniri, refrenul era: Cat ii lumea si vilagul, n-o mai fi Magyar Orszagul (no offense intended). Si nu cred ca-i obliga careva de la Bucuresti sa se bucure. Asa incat nu vad cum au fost banatenii sfasiati. In zilele noastre insa, situatia asta schizoida a luat nastere doar din cauza stimulilor extreriori, altoiti pe balegarul sovinismului si infumurarii tipice din zona. Au incercat mai intai prin cativa intelectuali de mana a doua sa promoveze ideea asta, iar acum la prostime. Si sarbii si ungurii si nemtii au jinduit mereu la aceasta provincie si doar Dumnezeu a facut ca banateniii sa se intoarca totusi in sanul patriei.

  “Un alt punct, care va stârni mânia Bisericii Ortodoxe, şi al celorlalte culte, este cel legat de finanţarea cultelor. Partidul Banatul susţine independenţa financiară a cultelor prin autofinanţare, pentru a determina neimplicarea acestora în interese şi jocuri politice şi ruperea dependenţei acestora de stat, autorităţi judeţene ori locale.”

  Tipic. De-aia ziceam sa nu ne mai cautam bube in cap noi, ortodocsii, si mai ales sa nu ne certam pentru simboluri, ci sa cultivam Biserica vie.

  Sunt curioasa din cele 9 nume ale fondatorilor cate se termina in -mir, -ici si cate in -escu.

  Iar PSD-ul joaca aceeasi samba din Janeiru ultima perla de speriat romanii fiind a lui TeodorovICI. De fapt doua, ca e si aia cu resedinta fiscala. Jocul este urmatorul: Ii sperie si dezgusta pe unii pana la punctul de a renunta la cetatenie. S-au vazut reactiile. Pana si MSN news il promoveaza. Iesiti, fratilor, renuntati la cetatenie, si se vor adeveri spusele Parintelui Arsenie Boca, ca nu se vor mai putea intoarce, penturu ca nu-s cetateni. Poate gresesc, dar eu in nota asta citesc ce se intampla. Undeva mereu dragii nostri conducatori au incheiat un blat.

 3. Ileana, nu e off-topic. Multumim de atentionare.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare