PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRATIE – UNIREA ÎNTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI, DE CENTENAR. Iohannis si guvernul Dancila sustin la unison participarea României la PACTUL GLOBALIST din care s-au retras SUA, Israel si mai multe state din EUROPA CENTRALA SI DE EST. “Este momentul in care “politicienii noștri” consimt la dispariția noastră ca neam”

28-11-2018 6 minute Sublinieri

Dan V. Chitic:

Și iarăși o unanimitate antinațională!

După ce clasa noastră politică a reușit să se impaciuiască in ticăloșie și sa găsească un consens criminal atunci când au cedat resursele și bogățiile noastre, la doar câteva săptămâni distanță, suntem in pragul unei alte unanimități mârșave: Pactul pentru migrație!

E vorba de acel pact impus de forțele globaliste in urma căruia vom fi obligați sa primim hoarde de “refugiați” veniți de aiurea. Acel pact respins de SUA, Australia și multe alte țări europene.

Este momentul in care “politicienii noștri” consimt la dispariția noastră ca neam, la topirea noastră in masa amorfă a globalismului și globalizării culturale.

Pericolul este iminent! Motiv pentru care, imediat după celebrarea “centenarului”, va trebui sa facem tot ce ne stă in putință să împiedicam această veritabilă sinucidere națională, culturală și identitară.

Dacă fără resurse încă am mai fi putut subzista in istorie, chiar și săraci intr-o țară bogată, după semnarea acestui “Pact” vom fi puși in situația de a renunța de bună voie la a fi ceea ce ne-am încăpățânat mii de ani sa fim: români.

#UnițiPentruRomânia!
#AcumOriNiciodată!

Președintele Klaus Iohannis a aprobat miercuri, la propunerea Guvernului României, memorandumul care susține Compactul Global pentru Migrație (CGM), care, în forma convenită în urma negocierilor, nu încurajează migrația și nu are în vedere crearea de noi drepturi. Totul, în condițiile în care tot mai multe state din UE, alături de SUA, au anunțat că nu vor semna pactul ONU pentru migrație.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat miercuri, 28 noiembrie, la propunerea Guvernului României, Memorandumul cu tema ”Participarea delegației României la Conferința interguvernamentală la nivel înalt pentru adoptarea Compactului ONU pentru o Migrație sigură, ordonată și reglementată”. Prin acest Memorandum, Guvernul României a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație (CGM), în forma convenită în urma negocierilor. De asemenea, prin intermediul acestui document, a fost aprobat textul declarației naționale care va fi prezentată de către delegația României care va participa la Conferința interguvernamentală pentru adoptarea Compactului Global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată, care va avea loc în perioada 10-11 decembrie a.c., la Marrakesh, Maroc”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, în declarația națională se arată, printre altele, că CGM nu încurajează migrația și nu are în vedere crearea de noi drepturi, fiind un document care reunește un set de politici și bune practici în domeniu, de la care statele pot să se inspire pentru implementarea politicilor migraționale naționale. De asemenea, se arată că CGM nu este un acord internațional cu valoare juridică obligatorie, fiind respectată suveranitatea națională a statelor de a decide propriile politici migraționale naționale și prerogativele de a reglementa migrația în cadrul jurisdicțiilor lor, în conformitate cu dreptul internațional. În plus, Compactul nu implică obligații financiare suplimentare pentru statele membre.

”Compactul Global pentru Migrație vizează crearea unui cadru de cooperare destinat îmbunătățirii guvernanței și a cooperării internaționale în materie de migrație legală, abordării uniformizate a provocărilor actuale asociate acestui fenomen, precum și consolidării contribuției migranţilor și a migrației la dezvoltarea durabilă. De asemenea, se are în vedere încurajarea unor politici eficiente de management al frontierelor, cu respectarea suveranității naționale, a statului de drept și a obligațiilor în conformitate cu dreptul internațional”, se mai menționează în comunicat.

România a participat timp de 18 luni, în baza unui mandat aprobat de către prim-ministrul României, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migrație, pledând pentru adoptarea unui ”text echilibrat și susținând unitatea poziționării Uniunii Europene”.

”Printre obiectivele României au figurat susținerea unui text fără valoare juridică obligatorie, evitarea stabilirii obligațiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzătoare a principiului suveranității naționale, susținerea unor politici care să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și reflectarea adecvată a diferențierii clare între migranţi legali și ilegali, precum și între migranţi și refugiați. Conform Memorandumului, decizia privind asumarea Compactului Global pentru Migrație ia în considerare atât interesele naționale ale României, precum și perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene și candidatura la un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative generate de o migrație neregulată și negestionată, cum ar fi xenofobia, intoleranța și rasismul”, se precizează în finalul comunicatului de presă.

[…]  Premierul României a mandatat o delegație a țării să participe la negocierile care au dus la proiectul final. „România a participat timp de 18 luni, în baza unui mandat aprobat de către Prim-ministrul României, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migrație, pledând pentru adoptarea unui text echilibrat și susținând unitatea poziționării Uniunii Europene. Printre obiectivele României au figurat susținerea unui text fără valoare juridică obligatorie, evitarea stabilirii obligațiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzătoare a principiului suveranității naționale, susținerea unor politici care să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și reflectarea adecvată a diferențierii clare între migranţi legali și ilegali, precum și între migranţi și refugiați”, se mai arată în comunicat.

Administrația Prezidențială a transmis că decizia a fost luată și în perspectiva preluării, de către România, a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. „Conform Memorandumului, decizia privind asumarea Compactului Global pentru Migrație ia în considerare atât interesele naționale ale României, precum și perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene și candidatura la un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU”, potrivit aceleiași surse.

La a 73-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, care a avut loc în 27 septembrie, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi. Preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiaţi că România va promova o abordare deschisă în domeniul migraţiei, orientată spre identificarea de soluţii consensuale la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. La rândul sau, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi a asigurat de tot sprijinul UNHCR pentru preşedinţia română a Consiliului UE în gestionarea dosarului complex al migraţiei.

Săptămâna trecută, zeci de persoane au protestat în fața Ministerului de Externe împotriva ratificării de către România a Pactului Global pentru Migrație. Aceștia au purtat bannere pe care se putea citi: „Pe aici nu se trece”, „Poporul român nu v-a dat mandat să aduceți migratori”, „Ați distrus nația cu emigrația, nu o distrugeți și cu migrația”,dar și articolul trei din Constituția României: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Protestatarii i-au transmis ministrului Teodor Meleșcanu o scrisoare în îi cer să nu semneze documentul. „Noi, românii, nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie”, se arată în document.

După o consultare publică extrem de discretă în ianuarie 2018, Guvernul României a tot amânat, dar în cele din urmă s-a conformat Recomandării Comisiei Europene din 8 iunie 2015 privind relocarea imigranților în interiorul UE și a adoptat o hotărâre de modificare a legii care reglementează statutul refugiaților în România.

Proiectul legislativ a fost depus la Senat în 29 octombrie 2018 și urmează să fie dezbătut în cele două Camere. Aceasta prevede acordarea de locuințe sociale, consiliere, sprijin pentru integrare, bani pentru chirie și utilități, acces la piața muncii și ajutoare sociale de șomaj pentru migranții care decid să se stabilească în România.

Neoficial, Evenimentul zilei a aflat, încă de zilele trecute, că ministrul Teodor Meleșcanu (foto) va semna Pactul. Motivul ar fi că România nu se poate alinia țărilor care au ieșit din Pact deoarece are responsabilități și pe tema migranților pe perioada deținerii președinției rotative a Consiliului UE. Niciun fost ministru de Externe nu a comentat subiectul, ne-au declarat că nu cunosc conținutul documentului.

Deși este de o importanță covârșitoare pentru statele lumii, în România nu se vorbește despre Pactul ONU privind migrația, document pe care Țara noastră se pregătește să-l semneze pe 10-11 decembrie.

Așa cum ActiveNews a relatat deja, acum cinci zile, mai multe organizații non-guvernamentale au protestat în fața sediului MAE împotriva adoptării de către România a acestui pact. SUA, Polonia, Israel și alte state s-au retras deja din acest Pact.

În Parlament, până acum numai deputatul PNL Daniel Gheorghe s-a manifestat explicit împotriva intrării noastre în acest Pact.

În declarația sa politică din 14 noiembrie, deputatul a spus că prin acest pact, România își deleagă suveranitatea unei organizații supranaționale, încălcând două articole din propria Constituție.

„Migrația va fi definită drept fundamental al omului. Prin semnarea acestui tratat, vom ajunge la o situație în care, statele naționale vor delega la un nivel supranațional administrarea fluxurilor migratorii și a crizelor generate de afluxul de migranți cât și de migrația ilegală.

Acest fapt contravine principiului suveranității, înscris în Constituția României și contravine și unui alt articol din Constituție, cel cu privire la strămutarea de populații străine pe teritoriul României.

Odată cu acest pact, pe care ONU îl dorește spre a implementa o serie de măsuri și o serie de norme internaționale care pun așa-zisul drept la migrație mai presus de suveranitatea națională și de dreptul statului de a-și gestiona propriile frontiere, vom ajunge la un concert dintr-acesta internaționalist, un concert care a existat la un moment dat într-o anumită zonă ideologică, fără frontiere, fără state, fără autorități, fără armate, fără legi. Putem ajunge la o anarhie națională dacă noi dăm curs semnării acestui tratat. Nu întâmplător, Statele Unite și încă șase membre UE, au refuzat să mai facă parte din acest pachet de negociere al ONU privind migrația și s-au retras pe considerentul că acesta contravine dreptului fundamental ca orice națiune să-și gestioneze propriile interese.

Cred că România nu trebuie să semneze acest pact privind migrația, care încalcă suveranitatea națională și transformă migrația într-o valoare pe deasupra legii, urmând să aducă consecințe negative asupra Țării. Dar nu mă mir, PSD-ul a demonstrat în ultima vreme că este mai puțin interesat de readucerea de români plecați din țara lor, ci să atragă imigranți din întreaga lume. Mă tem că acest Guvern iresponsabil va semna acest tratat, așa cum a făcut-o și cu altele despre care am aflat mai târziu. Așadar, cer public Guvernului României să se retragă din pactul ONU privind migrația”, a spus el în Parlament.


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRATIE – UNIREA ÎNTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI, DE CENTENAR. Iohannis si guvernul Dancila sustin la unison participarea României la PACTUL GLOBALIST din care s-au retras SUA, Israel si mai multe state din EUROPA CENTRALA SI DE EST. “Este momentul in care “politicienii noștri” consimt la dispariția noastră ca neam”

 1. https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=lPaocISaHOk
  2:00 “pactul este al multinationalelor, tarile care accepta lumea a treia vor deveni lumea a treia si dupa cum stiti in tarile lumii a treia multinationalele dicteaza regulile”

  Pactul initiat si promovat de marile multinationale defineste migratia ca un drept uman, anuland notiunea de imigrant ilegal si orice responsabilitate cetateneasca a cuiva fata de tara al carui cetatean este. Acest pact incrimineaza orice discurs impotriva migratiei ca “discurs al urii” si pot fi inchise sursele media care se prezinta opinii impotriva migratiei.

  Ce se intampla este de gravitate extrema, este lovitura de gratie asupra Europei. Vom vedea prin toata Europa evenimente similare celor din Siria, dar Balcanii vor lua foc primii…

 2. Cand spui migratie, te gandesti la niste amarati care vor sa vina pentru un trai mai bun. Pentru Vest asa este, dar pentru Estul neatractiv pentru saraci, s-ar putea sa ni se livreze clasa de mijloc si cea superioara si sa nu poti cracni.

 3. Ileana, subscriu.
  M-am gandit adesea in ultimul timp ca numai bine s-ar potrivi planurilor astora asa ceva: in jurul Sibiului e penurie de ingineri, muncitori calificati, etc. atat de mare, ca se aduc oamenii la fabrici si firme cu autocarele pe cheltuiala firmelor de la 70 de km distanta – doar sa aiba angajati. Si firmele/fabricile se inmultesc si se construiesc in ritm exponential pe luna ce trece, nicidecum nu se inhiba… Un tur de jumate de ora in jurul orasului va va demonstra usor ce zic.
  De unde deci vor avea angajati cand deja se aduc de la marginile judetului si din judetele vecine, ca sa nu mai zic de marea deja “absorbtie” de populatie spre aceasta zona din toate partile tarii?…
  Nu m-ar mira maine-poimaine sa zica oarece raport oficial ca pentru a umple oferta investitorilor straini ar merge extraordinar asimilarea a zeci/sute de mii de “imigranti”…………

 4. @Lucian-Octavian Anghel, migrantii aceia care ni se vor baga pe gat sunt certati tare de tot cu munca si convietuirea civilizata. Vor fi o povara sociala pentru noi. Oameni fata de care nu avem nicio obligatie morala, pentru ca sunt puturosi, agresivi, vor avea pretentia sa muncim pentru ei sa-i tinem in spate din munca noastra. Domnului sa ne rugam !

 5. Ne strangem si noi la un protest contra acestui pact? Inca mai avem timp

 6. Pingback: Guvernul României vrea sa semneze PACTUL GLOBAL pentru MIGRAȚIE fara consultarea PARLAMENTULUI!/ Sensul Pactului: erodarea statului național și transformarea TUTUROR in MIGRANȚI/ România - la cel mai ÎNALT nivel al migrației din 1989 încoace/ CE
 7. Pingback: PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRAȚIE – UNIREA ÎNTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI, DE CENTENAR. Iohannis și guvernul Dăncilă susțin la unison participarea României la PACTUL GLOBALIST din care s-au retras SUA, Israel și mai multe state din EUROPA CENTRALĂ ȘI
 8. Cred ca a semna acest pact al Migratiei ne vom semna sentinta la disparitie a romanilor. Este de inteles sa fie crestin si sa-ti ajuti semenul, dar ce se preconizeaza este groaznic. Oamenii politici ai Europei inclusivi ai Romaniei sa caute sa rezolve problemele care determina pe acei oameni sa si paraseasca tara. Fenomenul acesta este foarte periculos pentru gazde este ignorat si bagatelizat inconstient sau intentionat de decidenti politicii ai tarii noastre dar si de ceilalti europeni. Nu s-a invatat nimic din ce se intampla deja in tarile care au primit deja sute de mii si milioane de migranti. Odata intrati in tara ei vor dicta si vor supune populatia bastinasa legilor lor propii, care nu au nicio legatura cu religia si tradiile noastre. Se vor inmultii f.repede si vor impune legilor Scharia repede,repede exact ca in anumite zone din Europa de west( No go). Unde se vor refugia atunci cei vinovatii de aceasta tradare, daca toata Europa va fi ocupata de migrantii din tarile Africii, orientul apropiat.? Imi pare rau de ce se intampla, “dar unde nu este cap vai de picioare”…

 9. CRIZA IMIGRANȚILOR. În SUA, cei mai muți TRĂIESC din AJUTOARE. DANEZII îi trimit pe STRĂINII NEDORIȚI pe o INSULĂ ca ALCATRAZ

  In California, 72 la sută din familiile imigranților trăiesc din ajutoare sociale.
  Guvernul danez dă asigurări că centrul de pe insulă nu va fi o închisoare.Totuși, imigranții vor trebui să-și petreacă noaptea acolo și să se prezinte în fiecare zi în fața autorităților de pe insulă. Programul navelor de pasageri va fi redus astfel încât să nu le dea o prea mare libertate de mișcare. „Nu-i dorim în Danemarca și vor simți acest lucru.” Imigranții care nu respectă regulile riscă să ajungă la închisoare, a avertizat ministrul danez de finanțe!
  https://evz.ro/criza-imigrantilor-sua-ajutoare-danezi-alcatraz.html

 10. Domnitorul Alexandru cel Bun si urmasii lui au legiferat pentru Tara Moldovei masuri stricte pentru controlul migrantilor musulmani. In timp ce crestinii romano-catolici sau armeni puteau veni in Moldova si sta oricand le cereau afacerile sau intentiile, negustorii turci nu puteau sa stea mai mult de 3 saptamani. Daca voiau sa treaca cu marfuri spre Polonia trecerea pe teritoriul Moldovei nu trebuia sa fie mai mare de 3 saptamani, chiar daca aveau targuri unde vindeau marfuri si trebuiau sa stea pe loc cateva zile. Turcii/musulmanii nu primeau carte pentru drept de sedere in Molvova, numai de trecere pe teritoriul ei, nu mai mult de 3 saptamani. Deci atunci se putea si era democratic sa-ti protejezi tara !!!

 11. Da asta este untimul cui in sicriu si va duce la disparitia noastra ca si neam.

 12. @georgi
  Stai linistit, neamul asta a rezistat multor furtuni in ultimii 2000 de ani. Astia l-au scos pe Dumnezeu din ecuatie si o sa aibe surprize de proportii. In curand o sa ia foc Balcanii si Ucraina si vom fi inconjurati de flacari, cum a spus Arsenie Boca.

 13. Si la noi l-au cam scos pe Dumnezeu din ecuatie si asta ne da fiori, de fapt

 14. Aida – intocmai. Si intra curcubee si alti incornorati tot mai tare in scoli (precum in celelalte institutii s-a facut deja) in locul lui Dumnezeu.
  Greu se mai poate striga aceasta avertizare de calamitate atat de tare pe cat ar fi necesar………………….

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare