PS Macarie: „Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Iisus” (VIDEO)

16-09-2017 51 secunde Sublinieri

PS Macarie: „Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Iisus”

Părintele Macarie Drăgoi, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, a prăznuit joi, 14 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci, împreună cu un grup de pelerini români din Germania și din alte țări, la Capul Nordului, Norvegia.

Capul Nordului este considerat punctul geografic cel mai nordic nu doar al Norvegiei, ci și al Europei.

Locul a fost ales simbolic, ca început al vizitei pastorale pe care Preasfințitul Macarie o va efectua în zilele următoare în comunitățile românești din Norvegia.

Ierarhul român a afirmat:

„Iată, ne aflăm aici, la Capul Nordului, în punctul cel mai îndepărtat al Europei, unde se agață harta în cui, pentru a da o mărturie de ortodoxie românească. Am prăznuit aici Înălțarea Sfintei Cruci pentru a ne aduce aminte că Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Iisus.

Să rămânem un popor al Crucii lui Iisus, un popor care cinstește Sfânta Cruce și se bucură, astfel, de binecuvântarea și ocrotirea lui Hristos. Să ne păstrăm cultura Crucii, omniprezentă în simbolistica, gestica noastră de zi cu zi și, de asemenea, să mărturisim, cu încredere, cu demnitate,  cuvântul Crucii, care pentru unii e sminteală, iar pentru alții nebunie, dar, pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu ( I Corinteni 1, 18-24).”

Părintele Episcop Macarie va continua vizita pastorală din Norvegia în următoarele zile, cercetând comunitățile de români din Skjervøy, Tromsø și Ålesund.

 


Categorii

1. DIVERSE, PS Macarie Dragoi, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare