Punct si de la capat cu protestele #Rezist intru APARAREA SISTEMULUI MAFIOT DE PROTECTIE care ”asigura spatele invadatorilor economici”?

24-08-2017 1 minut Sublinieri

Dan Diaconu

Sistemul juridic autohton de la noi este unul eminamente mafiot, în care o mână de teleghidaţi îşi fac de cap. Nu de capul lor, ci de cel al celor care-i conduc şi care le-au asigurat o imunitate dubioasă.

Scopul declarat al acestei mafii este asigurarea spatelui invadatorilor economici. Ştiaţi că un ambasador al SUA primea 100 000 $/lună de la un om de afaceri român, un fel de formă modernă a taxei de protecţie? Când plăţile au încetat, respectivul om de afaceri a fost belit. Fără milă!

Aţi auzit până acum de acuzarea vreunui om de afaceri străin? Nu! Aţi auzit în schimb de dosarul Microsoft în care au fost puşi sub acuzare şi condamnaţi doar cei de la mijlocul lanţului infracţional. N-au fost acuzaţi cei de la intrare pentru a nu fi afectată compania Microsoft. Nici cei de la ieşire pentru a fi protejat băsescu. Simplu!

Despre dosarul EADS aţi mai auzit ceva? Nimic! De ce? Ar fi afectate niscaiva interese germane, astfel încât s-a pus batista pe ţambal. Şi nici nu veţi mai auzi nimic deoarece nu e bine să fie afectaţi preacinstiţii nemţi. Mai au multe de spoliat pe-aici, astfel încât trebuie să aibă onoarea neştirbită.

Şi-atunci în ce constă lupta anticorupţie? Strict în acuzarea cu orice preţ a politicienilor întru sprijinirea aberantă a bocancului ocupantului peste grumazul sistemului legislativ. Şi în intimidarea oamenilor de afaceri autohtoni pentru a putea face loc intereselor multinaţionalelor şi a „investitorilor cu dedicaţie”. Nu contează că se fac abuzuri, oricum nimeni nu plăteşte, iar de acoperit se acoperă între ei.

Soluţia de normalizare propusă de Ministrul Justiţiei este una destul de timidă. Dar, chiar şi-aşa, generează suficiente fracturi în sistem astfel încât deranjează teribil. În primul rând, obligarea Ministerului de Finanţe pentru recuperarea prejudiciilor produse de judecătorii şi procurorii ticăloşi. E o teribilă lovitură dată sistemului de forţă, întrucât tiriplicii sistemului rămân fără protecţie. Cea de-a doua lovitură este reprezentată de ruperea Inspecţiei Judiciare de CSM, practic asigurarea independenţei absolute a acestei instituţii. Astfel, instituţia va putea controla fără presiuni din interiorul sistemului, adică exact ceea ce-i lipseşte acum. Mai mult, corpul specializat de procurori care ar avea ca principală misiune controlul magistraţilor reprezintă un anticorp mai mult decât necesar în contextul actual.

Pentru sistemul actual, chiar şi aceste propuneri minore reprezintă un dezastru deoarece vor deschide calea răspunderii, adică fix ceea ce nu se doreşte. Fără protecţia anti-răspundere nici abuzuri nu se mai pot face. De-aceea, hidra coruptă reacţionează. Nulitatea Lazăr a ieşit iar, total neconstituţional, la atac. Nu are voie s-o facă deoarece încalcă separaţia puterilor în stat. O face însă deoarece se luptă pe viaţă şi pe moartă. Pierderea luptei se poate lăsa cu condamnări şi cu deconspirări jenante a întregii mafii, astfel încât, pentru contracarare se vor consuma energii teribile. Ieşirea păvanului e doar doar vârful iceberg-ului. Urmează tefeliştii, reactivarea vuvuzelelor internaţionale, scandalul media şi, desigur, angrenarea ONG-urilor sorosiste. Stânga radicală nu se lasă. Dictatura e singura logică în care se poate manifesta eficient, astfel încât orice pierdere de poziţie poate însemna un dezastru.

Personal sunt sceptic în ceea ce priveşte realizarea necesarei reforme. Orcii sistemului deja ies din hrube, iar reacţia populară va fi zero. Astfel încât trebuie să înţelegem că ne vom afla în continuare sub ocupaţie. Multă vreme de-acum înainte!


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Punct si de la capat cu protestele #Rezist intru APARAREA SISTEMULUI MAFIOT DE PROTECTIE care ”asigura spatele invadatorilor economici”?

 1. “Astfel încât trebuie să înţelegem că ne vom afla în continuare sub ocupaţie.”

  Domnul sa nu ne lase, iar noi sa nu ne lasam de El pana in sfarsit…

 2. Deocamdata nu vad de cine sa tinem cu dintii? De cei care au reusit performanta sa dea o lege prin care sa oblige parintii sa-si jertfeasca copiii? Pe cei care inca n-au aratat ca sprijina sincer proiectul Coalitiei pentru Familie. A, ba da, era Grindeanu, dar l-au dat jos. Faca-se voia Domnului! Cred insa ca la noi se lucreaza la dat jos guverne pe frig, iar acum incep abia antrenamentele.

 3. În așteptarea toamnei și primăverii ce (?) urmează, să ne amintim:

  “Onorată Curte,

  Termin, rugându-vă să mă iertați că am abuzat de timpul domniilor voastre și că am spus lucrurilor pe nume.
  Dar, eu cred în Adevăr și știu că nu e putere în lume mai mare decât Adevărul!
  Să vă ajute Dumnezeu, domnilor judecători, să fiți nu judecători drepți, ci Judecători Adevărați!

  Am zis!!”
  (Mircea Vulcanescu, “Ultimul Cuvânt”, Capitolul VI – “Încheiere”)

  Dar… Dumnezeule al Cerului și al pământului, miluiește-ne și adu Marea Unire a românilor cu Hristos și întru Hristos, Domnul nostru!

 4. Nu isi dau seama ca sunt platiti cu a zecea parte pentru munca care o presteaza. Sunt impotriva a tot ceea este romanesc. Isi tradeaza tara si valorile ei.Pentru ce sa fim antiromani. Eu le recomand sa plece in strainatate si sa ne lase in pace.

 5. Pingback: COLONIA BANCILOR SI A PROCURORILOR. Reactia de camatar a BNR la atacurile premierului la adresa bancilor: GUVERNUL E LA MANA BANCILOR/ Oamenii BNR profetesc criza si REVENIREA AUSTERITATII/ Aliotmanul procuroristic s-a reactivat
 6. Pingback: GUERILLA DE ACTIVISTI PROFESIONISTI #REZIST INSTAUREAZA DICTATURA FORTEI. Activistii strazii au reusit sa anuleze o decizie a Primariei Bucuresti. LECTIILE SI IMPREJURARILE INCIDENTULUI CU BATRANUL POCNIT CU BOXUL DE UN #REZISTENT
 7. Pingback: "Ce vedeți nu există! Ce auziți, e doar un colaj! TRUST IN ME! Trust in me!". ROMÂNIA "PARADITĂ" și ROMÂNIA HIPNOTIZATĂ, căzută în adulație în fața MINCIUNILOR și ABUZURILOR statului milițienesc. MARELE BLAT Dragnea-Ioh
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare