Putin critica SCUTUL ANTIRACHETA american pentru “PERTURBAREA ECHILIBRULUI STRATEGIC” in lume. Rusia isi testeaza un radar de monitorizare a tarilor europene

10-12-2013 1 minut Sublinieri

1izqmu

  • Mediafax:

Putin: Tentativele de destabilizare a echilibrului strategic constinuă prin scutul SUA

Tentativele vizând perturbarea echilibrului strategic în lume continuă, în special prin proiectul instalării unui scut antirachetă american în Europa, a declarat marţi şreşedintele rus Vladimir Putin într-o reuniune a colegiului Ministerului Apărării.

Tentativele de perturbare a echilibrului strategic nu slăbesc. Ele sunt legate în primul rând de proiecte de instalare a scutului antirachetă american“, a declarat , relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Şeful statului rus a atras totodată atenţia asupra unei eventuale deteriorări a situaţiei în Asia Centrală, în urma retragerii trupelor internaţionale din Afganistan. Prevăzută în 2014, retragerea riscă nu doar să agraveze situaţia în această ţară, ci să destabilizeze totodată ţările din regiune, apreciază el.

Rusia a început testarea unui radar ultramodern pentru monitorizarea ţărilor europene

Rusia a început testarea unui nou radar destinat detectării vectorilor aerieni de mare viteză – rachete de croazieră şi avioane fără pilot -, sistemul permiţând monitorizarea unei mari părţi a Europei.

Radarul de ultimă generaţie, denumit “Container”, este instalat în orăşelul Kovilkino, situat în republica rusă Mordovia, şi are o rază de acţiune de 3.000 de kilometri, putând acoperi o mare parte a Europei, relatează pagina online a agenţiei RIA Novosti.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că radarul, a cărui testare a început în 2 decembrie, va permite monitorizarea situaţiei “din Occident”.

“Am ordonat comandamentului Forţelor Aerospaţiale şi structurilor de comandă adiacente să se asigure că noul radar va deveni deplin operaţional până la sfârşitul anului 2015”, a declarat Şoigu.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Putin critica SCUTUL ANTIRACHETA american pentru “PERTURBAREA ECHILIBRULUI STRATEGIC” in lume. Rusia isi testeaza un radar de monitorizare a tarilor europene

  1. Se pregatesc neamurile de APOCALIPSA-constient,inconstient.Vremurile vor veni;nou ne-a ramas nadejdea si rugaciunea,ca Dumnezeu ne va scapa.DOAMNE AJUTA.

  2. Pingback: Rogozin stops worrying and loves the bomb: RUSIA VA RIPOSTA CU ATAC NUCLEAR IN CAZUL UNEI AGRESIUNI. Studiu: un razboi nuclear ar duce la sfarsitul civilizatiei - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare