Raed Arafat despre eventualitatea unui cutremur in Romania: NE ASTEPTAM LA UN DEZASTRU

2-03-2015 54 secunde Sublinieri

Cutremur

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, în emisiunea moderată de directorul general al “Evenimentului zilei”, Dan Andronic, că la cutremurul din 1977 nu era in România, dar a atras atenția că în cazul unui cutremur de magnitudine mare, panica este principalul inamic și acest lucru încearcă să împiedice autoritățile, chiar dacă se așteaptă “la o situație care să fie egală cu una de dezastru”.

La opinia exprimată de Dan Andronic legată de campania lansată de Ministerul de Interne “Nu tremur la cutremur”, că oricine ar trebui să tremure la un cutremur, mai ales la unul de similar celui din martie 1977, Raed Arafat a precizat: “Cu siguranță! Este pentru populație programul!”. 

El a explicat că nu titlul, ci impactul programului este important: “Programul are șapte spoturi”. “Mesajul este pentru un model de comportament pentru populație și copii, în momentul când se întâmplă, pentru că panica poate să omoare și asta încercăm să împiedicăm. Și normal, e vorba și de noi care răspundem, care știm ce avem de făcut și știm ce ne așteaptă dacă se va produce”, a  mai spus Arafat.

Întrebat care e imactul în cazul unui cutremur de o intensitate similară celui din 1977, Raed Arafat a răspus:“Ne așteptăm la o situație care să fie egală cu una de dezastru”. În 1977, cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter s-a soldat cu 1.500 de victime, 1.300 doar în București. Peste 35.000 de imobile au fost avariate și au fost 11.000 de răniți.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare