Sistemul de monitorizare WORLD EARTHQUAKES prevede un mare CUTREMUR in Romania in 2015 (VIDEO). Specialistii romani considera estimarea exagerata

13-01-2015 1 minut Sublinieri

Un cutremur de mare magnitudine s-ar putea produce in Romania, in acest an. Previziunile au fost publicate de cel mai cunoscut sistem de monitorizare a seismelor din intreaga lume, ‘‘World Earthquakes”.

Replica specialistilor nostri nu s-a lasat asteptata. Acestia considera ca informatiile sunt exagerate si ca este imposibil ca cineva sa ghiceasca asa ceva. Acelasi sistem, bazat doar pe date statistice, a anuntat un astfel de cutremur in Romania si anul trecut. Din fericire, s-a dovedit o eroare.

Pe site-ul oficial al celui mai cunoscut sistem de monitorizare a cutremurelor din intreaga lume, Romania apare notata cu rosu, iar anul 2015 este cel trecut ca previziune pentru producerea unui mare seism. Sistemul se bazeaza pe date statistice potrivit carora tara noastra a trecut printr un astfel de eveniment o data la 36, maximum 38 de ani.

Rosu inseamna iminent, iar de la ultimul cutremur important inregistrat in tara noastra se implinesc anul acesta 38 de ani. Reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului spun ca problema unui mare seism nu ar trebui neglijata, insa nimeni nu poate sa spuna cu exactitate cand va veni.

Mircea Radulian: Ei fac niste calcule statistice, iau toata activitatea cunoscuta. Parearea mea e ca au exagerat, au dat si in 2014 la fel. Noi stim ca in zona Vrancea pot fi cutremure mai mar, daca faci calcule simple poti sa te astepti, dar e imposibil sa prezici anul. Ei fac o simpla estimare.

Alti specialisti sunt si mai transanti. Acestia sustin ca un cutremur de mare magnitudine nu se va produce curand in Vrancea.

Important este sa fim cat mai bine pregatiti. Specialistii in protectia civila ne reamintesc ca ar fi bine sa avem in casa o trusa care sa contina o patura cu protectie termica, o lanterna multifunctionala, cu ajutorul careia se poate incarca telefonul mobil, apa, pastile pentru purificarea apei, mancare si manusi.

Nu uitati sa identificati in casa locuri de rezistanta maxima despre care stiti ca au sanse mari sa nu fie afectate in caz de cutremur si sa va indreptati catre ele. Cel mai cunoscut este tocul usii. Dar la fel de buna poate fi o astfel de arcada facuta intr-o grinda de rezistanta a casei.

Tot statistic vorbind zona Vrancea se va incadra in anul 2015 in media de 15 – 20 de cutremure de adancime in fiecare luna.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Sistemul de monitorizare WORLD EARTHQUAKES prevede un mare CUTREMUR in Romania in 2015 (VIDEO). Specialistii romani considera estimarea exagerata

  1. Vin în fiecare an în România. Cam de prin 2011 sunt avertizat că anul următor va fi un mare cutremur (catastrofal) aşa cum ar fi prezis Arsenie Boca. Petrec mai tot timpul în România tremurînd de groază şi abia aşteptînd să plec. Nu s-a întîmplat nimic pînă acum. Ce credeţi, să mai vin totuşi şi la anul?

  2. @Seraphim
    Sa va ajute Domnul sa fiti sanatos, sa veniti in fiecare an in Romania!

  3. @Seraphim

    nu circulati cu malaysia air, in rest nicio grija …

  4. he , he !
    acum mi se pare amuzant “…sa fim pregatiti…” si eram tentat sa ii iau in ras pe cei care dau sfaturi de genul asta cat si pe cei care se apuca imediat de pregatiri . Apoi mi-am amintit ca trebuie in primul rand , sa rad de mine pentru ca in urma cu vreo 6-7 ani ma apucase dintr-o data o pregatire fizica si materiala minutioasa de asemenea evenimente , uitand complet pregatirea duhovniceasca . Pana cand …” nebune , nebune …”
    Doamne , ajuta !

  5. Este adevarat ca s-au inmultit cutremurele in RO in special in zona consacrata si este ciudata aceasta alternanta a cutremurelor de adancime cu cele de suprafata, fapt care nu cred ca are precedent de cand se fac masuratori insa, pana la rusi si la haarp, m-as uita mult mai serios inspre tehnologiile de fracturare hidraulica aplicate atat in cadrul prospectiunilor, cat si a exploatarilor active ale puturilor gezeifere si petrolifere de pe intreg cuprinsul tarii. Frakingul se aplica activ in procesele de “stoarcere” a zacamintelor exploatate traditional cu randament regresiv.

  6. Comentarii pe facebook…

    Iulian Capsali:”Aberant. E un razboi psihologic pentru “sinistrati”…

    Vrancea este, pentru cine nu stie asta, o zona unde se intalnesc falii tectonice. Nu le poti activa decat prin explozii majore, pentru ca falia e de adancime. Cum poate fi facut asta pe teritoriul tarii, fara stirea nimanui, este un mister.
    Recomand totusi sa nu credem teoriile conspirationiste aberante si necrestine, pentru ca duc in derizoriu ADEVARATELE probleme. Care sunt ocultate de discutii sterile pe teme fantasmagorice”.

  7. Iulian Capsali face un comentariu tipic pentru un om fara informatii din acele tenebre ale realitatii foarte putin abordate si neexpuse in mediul ortodox, la care m-am mai referit. El este de buna credinta cand afirma asta. Si daca pocainta noastra a oamenilor ar fi prezenta, nici nu ar trebui discutate – ele au existat dintotdeauna si nu noi, ci Domnul Dumnezeul nostru tine salbaticia nebanuita a intunericului in fraie. Dar noi ii dam raului drepturi tot mai mari in lume si deja lucrurile sunt aproape de fundul abisului. Foarte aproape. Din cauza nepocaintei noastre.
    Si atunci poate (zic poate) ar fi bine sa stim ce se pregateste imediat dincolo de marginea extrem de ingusta a perceptiei si intelegerii noastre. Poate asta ne-ar mai trezi si am mai alerga la Domnul pentru mila Lui cea nespusa, daca vedem ce ascunde si ce pregateste vrajmasul pentru lume…
    HAARP nu e un basm. Sunt foarte multe asemenea si mai distructive. Si asta e deja tehnologie aplicata foarte veche.
    Literalmente, din pacate…
    Proorociile Sfintilor spun ca la sfarsitul vremurilor lumea va fi mai cazuta si vor fi mai mari grozaviile ca inainte de potop.
    O cercetare sincera si diligenta ii va descoperi oricui aceste realitati grave.

  8. Pingback: REZERVELE PENTRU SITUATIILE DE CALAMITATE – refacute de autoritati - Recomandari
  9. @Lucian Anghel

    Tipica pentru cineva neinteresat sau mai degraba este un comentariu care sa nu jeneze?

  10. @nu circulati cu malaysia air

    Culmea e că pînă acum veneam cu ei!

  11. O estimare a cutremurelor doar pe baza unui algoritm, asa cum este cazul WE, nu cred ca poate fi general valabila, mai ales pentru Vrancea care are totusi alte caracteristici. Ma uitam dimineata pe predictiile lor http://www.world-earthquakes.com/index.php?option=ethq_prediction si era estimat un cutremur in Chile pentru urmatoarele 48 de ore. Acum insa nu mai este valabil, se pare, sunt alte zone vizate.
    Un articol mai vechi cu un seismolog pasionat:
    http://revistaflacara.ro/vrancea-pamant-in-miscare/

  12. Pingback: Autoritatile iau in calcul serios PRODUCEREA UNUI MARE CUTREMUR [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare