Realizarile bravei noi lumi. BELGIA EUTANASIAZA PRIMUL COPIL

19-09-2016 55 secunde Sublinieri

eutanasie

Presa belgiană relatează că un copil bolnav terminal a devenit primul minor eutanasiat, după ce autorităţile au ridicat în urmă cu doi ani restricţiile de vârstă pentru bolnavii terminali care vor să pună capăt unei suferinţe îndelungate, informează AFP citat de News.ro.

Directorul comisiei federale pentru eutanasiere nu a dat mai multe detalii cu privire la minor, susţinând că este vorba despre un caz excepţional al unui copil bolnav terminal.

Din fericire, sunt foarte puţini minori care sunt luaţi în considerare pentru eutanasie, dar asta nu înseamnă că trebuie să-le refuzăm dreptul de a muri cu demnitate”, a declarat Wim Distelmans.

Belgia a devenit în urmă cu doi ani singura ţară din lume care permite copiilor de orice vârstă să recurgă la eutanasie în cazul unor boli incurabile – atât timp cât pot lua o decizie raţională şi sunt în ultimele stadii ale unei boli terminale.

De asemenea, autorităţile olandeze permit eutanasia pentru copiii de peste 12 ani.

Legislaţia belgiană permite eutanasierea copiilor ”în cazuri medicale lipsite de orice speranţă şi cu o suferinţă de neîndurat, care nu poate să fie alinată prin alte metode şi va produce moartea pacientului în scurt timp”.

Orice solicitare de eutanasiere trebuie să fie făcută direct de către minor, apoi studiată de o echipă de medici, precum şi de un psihiatru şi un psiholog independent. În acest sens este nevoie şi de consimţământul părinţilor.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Realizarile bravei noi lumi. BELGIA EUTANASIAZA PRIMUL COPIL

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare