ROMANIA CAPTIVA SERVICIILOR SECRETE. Numirea lui Maior la Washington si un interviu-“eveniment”. LA SRI LUCREAZA “EROI” CARE VEGHEAZA PE “MAMI SI TATI” :) …si care monitorizeaza PROCESELE PE ROL

2-05-2015 5 minute Sublinieri

sri_1_

Prezidențialele din 2014 au adus la lumină ce se nega din întuneric: Meleșcanu juca o carte; Coldea juca și el o carte; George Cristian Maior juca o altă carte.

Servicii secrete “politic imparțiale”, cum le lăuda cel mai recent ambasador al Statelor Unite la București!

Disperarea lui Traian Băsescu, datorată imposibilității de a-și impune urmașa, a declanșat punerea pe tapet a multor detalii grăitoare despre starea statului de drept în România.

Cartea pe care a mers nașul de cununie a fost finul de cununie. Finul a pierdut, nașul și-a dat demisia. Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Nu și puterea.

Pachetul de cărți a fost reamestecat. Când cărțile au început să fie scoase din pachet și puse pe masă, România s-a trezit în punctul de unde nu plecase decât în visul unor alegători.

În decembrie 1989, grupuri aparținând fostelor servicii secrete au ocupat, rapid, spațiul apărut prin căderea lui Nicolae Ceaușescu. Nicăieri un asemenea gol nu are viață lungă.

Partide, sistem bancar, justiție, lumea afacerilor (vizibile și mai ales invizibile), media, asigurări, investiții, biserica etc. au reintrat sub controlul unui pupitru de comandă atins de nemurire.

Prin plasarea lui George Cristian Maior la Washington, polul diplomatic românesc în SUA redevine citadela fortificată a PSD-ului și a tot ce s-a “despărțit” de el – de la oameni la grupuscule așa-zis politice.

Dl Maior va avea foarte mult de câștigat din șederea la Washington. România – nu. Parteneriatul româno-american nu va consolida respectul reciproc. Va adânci raportul șef – subordonat.

În istoriografia româno-americană va continua să fie încurajat și sprijinit, nu tocmai discret, curentul de gândire Ion Talpeș – Larry Watts.

Umbra unui Ceaușescu merituos și cea a unei Securități virtuoase, chiar și în decembrie 1989, ne vor vizita tot mai des, până vor fi invitate să ia loc într-un capăt și celălalt al mesei.

Poftă bună!

Potrivit Elenei Udrea (necontrazisă până acum), pe când era director al unui serviciu de informații, George Cristian Maior îi șoptea pupilei prezidențiale că este filată chiar de serviciul pe care îl conducea el – SRI.

Deontologia dlui George Cristian Maior pute.

Încă mai cred într-o Românie a “lucrului bine făcut”, dar nu cred că “lucrul bine făcut” poate să înceapă în felul acesta.

În ultimul sfert de veac, România a mai trăit asemenea începuturi. “Lucrul bine făcut” cu care s-a ales arată al dracului de prost făcut.

Cândva, realizând că a nimerit într-un anturaj cu totul străin speranțelor sale, un poet celebru a exclamat: “Scuzați, bag sama că a fost vorba de o confuzie…”

[…]

Alina Matei: Fenomenul corupţiei se află în atenţia Serviciului Român de Informaţii. Corupţia nu a fost şi nu este o noutate, însă extinderea corupţiei în medii precum cel juridic creează o problemă de percepţie a imaginii Justiţiei. Cum identifică SRI silueta manifestării corupţiei?

Dumitru Dumbravă: Fenomenul corupţiei, ca ameninţare la adresa securităţii naţionale, a intrat relativ recent în portofoliul SRI. Încercăm să ne convingem că este doar o etapă, determinată de persistenţa acestui fenomen social şi, mai ales, de consecinţele grave pe care le generează, dată fiind amploarea sa deosebită, cu forme variate şi complexe manifestate la toate nivelurile societăţii.

Angajarea SRI în această luptă, până la urmă, de asanare morală a societăţii s-a făcut ca structură de suport a autorităţilor judiciare cu atribuţii în materie şi mă bucur că, în prezent, nivelul de încredere şi calitate a cooperării a atins o cotă de neimaginat într-un trecut nu prea îndepărtat. Saltul evoluţiei în acest demers a fost făcut odată cu adoptarea unui concept integrat în combaterea corupţiei, focalizând secvenţial instrumentele investigative pe toată lungimea lanţului trofic judiciar. Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii.

Să nu uităm că, înainte de orice, procurorii sunt cei care instrumentează diferitele fapte de corupţie săvârşite de către magistraţi, iar nişte judecători îi condamnă.

[…]

Alina Matei: Când e vorba de securitate naţională, Serviciul nu distinge între categoriile sociale şi pare că se duce glonţ la locul, oamenii care o pun în pericol şi nu dă greş defel pentru că ştie că ofertele de corupţie nu au caracter sezonier. Normele care reglementează activitatea Serviciului sunt adaptate realităţilor, uneori paralizante? Sau sunt prea democratice?

Dumitru Dumbravă: Capabilităţile SRI sunt extinse sau contrase atât cât permite cadrul normativ în vigoare. Sigur că totdeauna este loc de îmbunătăţiri, atât timp cât creativitatea mereu surprinzătoare a infractorilor induce o dinamică alertă de îmbunătăţire a acelor pattern-uri de care am vorbit. Ultimele update-uri legislative survenite, de punere în aplicare a noilor Coduri, au condus la o aliniere a legislaţiei specifice la standarde, inclusiv în materia garanţiei şi protecţiei drepturilor omului, unanim acceptate la nivel comunitar, internaţional în societăţi democratice consacrate.

Operăm cu instrumentele juridice puse la îndemână de Legiuitor, sub control democratic, cu speranţa ca, pe măsura adaptării societăţii, în acord cu evoluţiile tehnologice, vom avea la dispoziţie şi alte instrumente normative cu care deja operează agenţii similare din UE. Din această perspectivă, salutăm iniţiativa Administraţiei Prezidenţiale care a înţeles că, în domeniul securităţii naţionale, realităţile evoluează întotdeauna mai rapid decât normele juridice şi a decis să se implice în procesul de reanalizare a pretinselor legi „Big Brother”, recent declarate neconstituţionale de către Curte. Sperăm că această implicare va permite depăşirea blocajului în care ne aflăm în prezent.

[…]

“(…) cel mai rău lucru juridic la SRI estetentaţia de a reglementa în materie extrem de descriptiv, pe de o parte, iar pe de altă parte, normarea, plecând de la prezumţia de vinovăţie a instituţiei, considerată aprioric tentată de abuzuri”.

[…]

Alina Matei: Ce să-i spun fiului meu, Andrei, de 6 ani, când, arătând cu mâna ocupată mai tot timpul cu un lego Bionicle, trecând pe lângă o clădire a Serviciului, m-ar întreba ce face, la ce e priceput Serviciul?

Dumitru Dumbravă: Păi, în primul rând, pentru că am şi eu un fiu de 6 ani, v-aş recomanda să-i cumpăraţi jucării din seria Spy Gear. Astfel, v-ar putea explica el la ce este priceput Serviciul.

Dincolo de glumă, i-aţi putea explica faptul că la SRI nişte eroi încearcă să păstreze România ca pe un loc unde el să îşi poată exersa în siguranţă talentul de a îmbina piesele ultimului lego din seria Bionicle. Un loc în care să aibă garanţii că şi mami şi tati se întorc negreşit la el în fiecare seară fără ca ceva rău să li se întâmple.

[…]/integral pe juridice.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, joi seara, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1Tv, despre interviul acordat de șeful Direcției Juridice a SRI, Dumitru Dumbravă, publicației juridice.ro, în care a declarat că SRI urmărește dosarele chiar și în timpul în care acestea se află în înstanță, până la o sentință definitivă.

Traian Băsescu a declarat că informațiile pe care Dumbravă le-a transmis sunt foarte importante și ridică un mare semn de întrebare cu privire la atribuțiile SRI, afirmând că ar putea fi susținută astfel ipoteză conform căreia DNA poate fi o devizie penală a Serviciului Român de Informații.

„Legat de lucrurile care m-au făcut să mă manifest. În ultimele 7 luni s-a trecut la un alt sistem. Sistemul practicat în mandatele mele a dus la condamnarea celor vinovați. Cu Năstase în libertate, cu Fenechiu în libertate (..) ce mi s-a părut mie (..) spectacolul e enorm, umilința. Interviul domnului Dumbravă e un semnal foarte clar. SRI e implicat. Ce îmi pare rău e ca pare a fi implicat mai mult decât am știut eu. Că domnul Dumbravă spune că urmăresc dosarul în derularea lui și de aici vine și confirmă susținerea maestrului Cristoiu că DNA ar putea fi o divizie a SRI. Afirmațiile de acolo nu sunt ușoare. Există multe semne de întrebare cu privire la atribuțiile SRI-ului”, a declarat Băsescu.

„Înțeleg că au un protocol de cooperare, SRI și DNA, însă protocolul trebuie să rămână în lege, nu să exceadă legea și să dea atribuțiuni mai mari și să diminueze importanța în cercetarea procurroului. Acest interviu are cu totul alt tâlc. Ce nu contest, într-adevăr, SRI a avut un rol extraordinar în adunarea informațiilor din dosarele de corupție (..) informații pe care le-a pus la dispoziția DNA. În momentul de față se duce o luptă între instituții pentru cine e tatăl anticorupției. Cred că se întâmplă următorul fenomen: dacă ați observat, până acum câteva luni, DNA dădea comunicate, aceastea arestare a a fost posibilă și cu sprijinul SRI. De câteva luni a dispărut chestiunea asta, pentru că DNA  a găsit o altă sursă: denunțul. SRI se simte umilit pentru că nu mai e parte a atenției publice majore, până acum era DNA și SRI și dintr-odată a rămas doar DNA stăpânul anticorupție. DNA se și manifestă altfel de când nu mai scrie în comunicate că a fost ajutat de SRI, probabil parteneratul cu SRI genera și un element de sobrietate în atitudinea DNA. În momentul de față DNA are perspectiva de a se afirma mediatic de a fi singura instituție care luptă împotriva corupție, lucru care i-a deranjat pe cei de la SRI și a simțit nevoia să se manifeste discret în stilul lor pe un blog care se adresează justiției. E și nedrept să îi iei SRI-ul meritele în lupta anticorupție”, a continuat Băsescu.

Cu privire la faptul că SRI urmărește dosarele până ce acestea primesc o sentință definitivă, lucru menționat de Dumitru Dumbravă în interviu, Traian Băsescu a declarat:

„Mi se pare surprinzător, nu vreau să eticheteze afirmația lui Dumbravă,. Nu cred că SRI are atribuțiuni să supravegheze dosarul până la sentință, pentru că atunci cu ușurință putem trage concluzia că îl și influențează”.

 


Categorii

1. DIVERSE, Justitie, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “ROMANIA CAPTIVA SERVICIILOR SECRETE. Numirea lui Maior la Washington si un interviu-“eveniment”. LA SRI LUCREAZA “EROI” CARE VEGHEAZA PE “MAMI SI TATI” :) …si care monitorizeaza PROCESELE PE ROL

 1. De cate ori apar asemenea articole multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanse sa se trezeasca cat mai multi.
  S-ar putea sa exagerez, dar cred ca de cand nu mai exista imparati unsi de Dumnezeu, tot controlul a fost preluat de servicii. Serviciile secrete fac si desfac presedentii, guverne, marile afaceri, contrabanda cu droguri si arme, manipularea maselor … fara ei nu misca nimic in nici-o tara din lume.

  Cel putin cativa ani inainte de 1989 serviciile noastre secrete ne-au manipulat pe noi poporul si l-au tradat pe Ceausescu, facandu-ne sa credem ca a fost o revolutie adevarata si ca de la noi, poporul, a pornit initiativa si desfasurarea faptelor. N-as vrea ca cineva sa inteleaga ca sunt un nostalgic al regimului trecut, ci doar spun cum s-au intamplat faptele.

  Cea mai mare smecherie a serviciilor este sa-i aduci pe oameni acolo unde doresti, manipulandu-i in asa fel incat sa-i faci sa ajunga ei singuri acolo, din proprie initiativa si nu cu forta. Cand nu se reuseste, se recurge bineinteles si la forta.

  Serviciile au informatii si dosare despre toti, indiferent ca este vorba de presedintele SUA sau de un simplu cetatean din Romania. Dar dosarele sunt tinute in sertar, pentru santaj. Iar atunci cand sunt scoase unele dosare pentru a trimite cativa politicieni sau afaceristi la inchisoare, scopul este tot manipularea opiniei publice, precum si manipularea prin frica a celorlalti ramasi liberi.

  Serviciile controleaza politica, afaceri, politie, armata, presa … in oricare tara din lumea asta. Cine “lucreaza” cu serviciile, detine controlul.

  Totusi, parca Iohanis este din ce in ce mai penibil. Da comunicate de doi bani pe feisbuc, se plimba cu prima sa doamna prin toata lumea si cam atat. Chiar marioneta pe fata! Ar trebui sa se faca si el ca lucreaza. Macar din cand in cand.

  Iar Basescu, spera ca va putea sa scape de inchisoare furand nu stiu ce dosare sau aruncand dezvaluiri prin presa. Daca afara se hotareste ca trebuie bagat la inchisoare, doar bunul Dumnezeu il mai poate scapa.

  Oricum, de cand au facut SUA lovitura de stat din Ucraina si se tot doreste implicarea noastra in razboi, ma gandesc ca ar trebui sa creasca putin nivelul de trai, sa-i aresteze pe cativa dintre coruptii vizibili si sa ne dea cumva senzatia ca noi, poporul, ne-am luat tara inapoi si ca am avea pentru ce sa luptam.

  Omul sclav si sarac nu are ce apara in afara de familie si credinta. Probabil ca in acest sens s-au facut cateva “sondaje” si s-au convins ca multi romani n-au inghitit propaganda prosteasca cu apararea Romaniei in fata “invadatorului” rus si nu prea le arde de un razboi pentru apararea intereselor corporatiste.

 2. Incercati sa cititi prelegerile lui Outspeski,din anii 30,sec.trecut.Putem vedea macar in parte cum se formeaza oamenii care ne conduc.Si nu ma refer la slugile noastre,ci la nivel mondial.E un fel de gandire aproape total necunoscut noua,pentru ca nu se invata la scoala.Marile scenarii ale lumii se scriu de catre marile puteri.Cam ca la sah,ar vedea pana la zece mutari inainte.Zicea cineva ca rusii sunt mai buni la asta decat americanii,cica ar vedea mai multe mutari inainte.
  Mie mi-a placut Outspeski Peter,chiar daca pana la urma este un pic sincretist.

 3. Am uitat sa scriu,desi m-am gandit,ca o concluzie:pe unii ca acestia numai Pronia lui Dumnezeu mai poate sa-i incurce in planurile lor,fara sa-i uit pe toti oamenii care au murit pentru Adevar.
  Daca ne-a spus Hristos Domnul,nu te teme turma mica,apai sa nu ne temem,orice-ar fi.

 4. Sluga,
  Nu este de ris ori de plins: este realitatea.

 5. Pingback: STATUL DE “DREPTI” ia viteza: cazul Dragnea – condamnare pentru MOBILIZARE LA VOTUL REFERENDUMULUI?/ Ambasadele si Codul Penal sau VASALITATE OFICIALIZATA/ SRI si “campul tactic” din JUSTITIE | Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: PREMIERUL PONTA URMARIT PENAL DE DNA. Reactii, implicatii, comentarii/ Cum trece in uitare RARINCAGATE… | Cuvântul Ortodox
 7. Pingback: “DOSARUL” PONTA si “ambasadele” care conduc colonia România folosind “ghioaga” binomului SRI-DNA/ PAS CU PAS IN “SARABANDA COINCIDENTELOR” CATRE DEMOLAREA COMPLETA A DEMOCRATIEI? | Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: “DOSARUL” PONTA si “ambasadele” care conduc colonia România folosind “ghioaga” binomului SRI-DNA/ PAS CU PAS… IN “SARABANDA COINCIDENTELOR” CATRE DEMOLAREA COMPLETA A DEMOCRATIEI? | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: Fostul sef al SRI si actualul ambasador al Romaniei la SUA, George Maior: SA FIM PREGATITI PENTRU DECIZII GRELE, TREBUIE LUATE DECIZII NEPOPULARE (Video) | Cuvântul Ortodox
 10. Pingback: Insuportabila usuratate a periferiei: directivele noului ambasador SUA – CONSOLIDAREA BINOMULUI/ ROMANIA – NULANDUSTAN/ Prea mult SRI… | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: Printre preferatii Ambasadei SUA, alaturi de Kovesi, Livia Stanciu, MRU: REMUS CERNEA/ “AMBASADELE” – PUTEREA REALA IN ROMANIA/ “CAMPUL TACTIC”: Procese pe baza de ANGAJAMENTE intre JUDECATORI si SRI/ MONICA MACOVEI a pierdut
 12. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare