Ron Paul, posibil candidat republican la presedintia SUA, acuzat ca vrea DISPARITIA STATULUI ISRAEL

28-12-2011 1 minut Sublinieri

Ron Paul, unul dintre cei sapte candidati la investitura republicana in cursa pentru Casa Alba, este acuzat de unul dintre fostii sai consilieri ca vrea disparitia Israelului, relateaza AFP.

Ron Paul, aflat pe locul trei in sondaje in preferintele alegatorilor republicani, in spatele favoritilor Mitt Romney si Newt Gingrich, “ar prefera ca statul Israel sa nu mai existe. Mi-a spus acest lucru de mai multe ori in timpul discutiilor noastre private”, a scris fostul sau consilier Eric Dondero, intr-un articol publicat luni de site-ul RightWingNews.com.

Dondero, care a fost unul dintre principalii consilieri ai reprezentantului Texasului intre 1997 si 2003, a adaugat ca Ron Paul “este de partea palestinienilor si sprijina apelurile acestora de a desfiinta statul Israel, precum si restituirea intregului teritoriu al acestei tari arabilor”.

Nota noastra:

Ron Paul este o figura cunoscuta a scenei politice americane conservatoare. Provine din curentul libertarian (pe plan economic) al republicanilor, remarcandu-se prin atacurile sale repetate la adresa politicilor financiare duse de administratiile americane (fie Bush, fie Obama) si la adresa FED (bancii centrale americane) pe care ar vrea sa o supuna unui audit independent (campania sa pe acest subiect se numeste, sugestiv, chiar End the Fed).

S-a facut remarcat, in ultimii ani, pe o serie de subiecte delicate, cum ar fi inclusiv campania de vaccinare din SUA impotriva gripei porcine, contestand dreptul statului de a initia astfel de campanii in masa.

De asemenea, este un critic acerb al imperialismului american si al campaniilor militare ale SUA, avand atitudini ca cea de aici. Suficient sa fie un paria in ochii neoconservatorilor, fie ei americani sau autohtoni.

Acuzatiile de anti-semitism nu sunt o premiera la adresa sa. Despre pozitia reala a lui Ron Paul pe subiect stim doar ca privea conflictul Israelului cu organizatiile teroriste arabe intr-un mod similar in care privea razboiul anti-tero al SUA impotriva talibanilor si lui Osama Bin-Laden: ca pretexte de intarire a puterii militare si de coercitie a statului. Pe youtube se gasesc mai multe luari de cuvant in care acesta critica unele atacuri militare ale Israelului. Iar in acest clip Ron Paul critica modul in care se face lobby evreiesc.

Dar acuzatii de anti-semitism i-au fost aduse si in mijlocul unor dezbateri care nu aveau nicio legatura cu Israel sau cu evreii, ci vizau, pur si simplu, subiectele economic-financiare ale agendei americane, si doar pentru ca critica politicile Fed.

Drept pentru care aceste acuzatii sunt, cel mai probabil, o strategie de compromitere a unei proeminente figuri radicale anti-establishment din SUA, care a inceput sa devina, pe fondul crizei si tulburarilor interne americane, din personalitate pitoresca care mai scotea din plictiseala dezbaterile TV si sedintele reprezentantilor SUA, un actor politic cu sanse la candidatura prezidentiala.

Cat priveste autorul “denuntului”, se pare ca nu e prima oara cand e folosit in campaniile anti-Ron Paul.


Categorii

1. DIVERSE, America, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Ron Paul, posibil candidat republican la presedintia SUA, acuzat ca vrea DISPARITIA STATULUI ISRAEL

 1. Ron Paul e singurul pentru care m-as duce la vot dar cred ca iar nu va ajunge la finala. Ron Paul e un fel de Vadim sau LePen care gandeste cu capul lui, dar Papusarii Globali au nevoie de marionete supuse si santajabile.

 2. Parerea mea este ca Ron Paul este fata politica a lui Alex Jones. Nu cred ca mai exista la ora actuala in SUA vre-un om politic care sa nu fie sub talpa elitelor sioniste fie ca sunt de stanga sau de dreapta.Sa nu uitam ce a patit DSK. Totul e un show, probabil prin Ron Paul vor sa vada cati din cetatenii americani nu sunt pro Israel. Singurul om de pe planeta care mai este o amenintare reala sionistilor este Putin, restul sunt kids toys in their hands.

  Vedeti si clipul:

  Ron Paul: Israel’s Greatest Ally

  http://www.youtube.com/watch?v=e7d5XeeYrrA&feature=fvst

  Sfarsitul clipul vorbeste de la sine.

  Iar un clip foarte interesant pe care va rog sa-l vizionati:

  Ron Paul and Netanyahu Say Israel Doesn’t Need Our Troops:

  http://www.youtube.com/watch?v=Mad9Q4TPaDk&feature=related

  Sa mai mentionez ca sunt clipuri pe net cu Ron Paul in care a fost filmat in mai multe ipostaze fluturand cu mana semnul satanei in fata camerelor de filmat si a telespectatorilor chiar:

  una din ele aici:

  http://media.photobucket.com/image/ron%20paul%20satanic%20salute/tlthe5th/ron_paul_handsign2.jpg

 3. @sorin:

  Pai Vadim si Le Pen sunt modele de oameni care gandesc cu capul lor? Vadim ceaustistul si securistul, ca sa nu mai punem la socoteala istericalele patologice? Mai degraba este aceeasi situatie de care vorbeste Victor…

 4. Mi se pare ca Ron Paul este prea victimizat de catre republicani… Tind sa cred ca este o metoda de pregatire a lui pentru marea finala cu un candidat democrat.

 5. Pingback: Ron Paul: sanctiunile SUA sunt ACTE DE RAZBOI COMERCIAL fata de Iran, China si Rusia (video)/ UE PUNE SUB EMBARGO IMPORTUL DE TITEI IRANIAN/ “Teocratia de cumetrie” - Razboi întru Cuvânt
 6. Pingback: Ron Paul: SUA ALUNECA SPRE FASCISM CORPORATIST - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare