(UPDATE) ACCIDENT NUCLEAR IN SUA? Rusia acuza SUA de musamalizarea unui dezastru nuclear la centrala din Nebraska

21-06-2011 1 minut Sublinieri

  • Gandul:

Centrala din Nebraska se află în pragul închiderii. Cum au ajuns în presă informaţii despre “cea mai mare catastrofă nucleară din istoria Statelor Unite”

Dacă râul Missouri, care a ieşit deja din matcă şi a inundat împrejurimile, mai creşte cu 45 de centimetri, oficialii vor fi nevoiţi să închidă centrala, scrie AP. Operatorii unităţii monitorizează situaţia, în zona puternic afectată de inundaţii, şi se pregătesc să folosească peste 5.000 de tone de nisip, pentru a construi baricade în jurul centralei.

Pakistan şi Rusia: “CATASTROFĂ la o centrală nucleară din SUA“. Americanii ar fi în pragul celui mai mare accident nuclear din ISTORIE

Ziarul pakistanez “The Nation” scrie, în ediţia de luni, că SUA ar avea o “urgenţă nucleară majoră” la centrala inundată din Nebraska şi că administraţia Obama ar încerca să muşamalizeze incidentul, anunţă Business Insider. “The Nation” citează un raport al unei agenţii ruseşti, care spune că situaţia de la Nebraska ar fi “unul dintre cele mai mari accidente nucleare din istoria Statelor Unite”.

Chiar dacă o ştire de un asemenea impact merită luată în considerare indiferent din ce sursă provine, trebuie precizat că Pakistanul şi Rusia sunt două dintre ţările aflate în conflict cu SUA şi cu preşedintele Obama. Totuşi, zvonurile sunt alimentate de faptul că Administraţia Aviatică a SUA a instaurat o zonă “no-fly” deasupra centralei din Nebraska, afectată de un incendiu şi de ieşirea din matcă a fluviului Missouri.

Ruşii: Topirea miezului reactorului este “aproape catastrofală”

În raportul întocmit de Agenţia pentru Energie Atomică din Rusia, se arată că regimul Obama ar fi ordonat oprirea “totală şi completă” a ajungerii în presă a oricăror informaţii despre “topirea aproape catastrofală a miezului reactorului” de la centrala din Nebraska. Conform raportului, centrala a suferit “pierderi catastrofale” în ceea ce priveşte răcirea unuia dintre reactoare, după inundaţiile “istorice” din 7 iunie.

Pe site-ul OPPD, compania care deţine centrala din Nebraska, este negată o informaţie apărută în presa americană, conform căreia unitatea este afectată grav, vorbindu-se de “nivelul 4 de urgenţă”. “Această terminologie nu este exactă şi nu reprezintă modul în care sunt clasificate situaţiile de urgenţă în cadrul centralelor nucleare”, se arată pe pagina de internet a OPPD. Totuşi, raportul ruşilor scrie că este o “minciună sfruntată” şi că nivelul de urgenţă ar fi într-adevăr patru. “Nivelul 4 înseamnă un accident cu consecinţe locale”, adică unul dintre cele mai grave din istoria SUA, arată ruşii.

Americanii au anunţat oficial că la Nebraska au avut loc “scurgeri neglijabile de gaze nucleare”, spunând că evenimentul este cenzurat din “motive politice”. Ruşii scriu că acest lucru ar putea genera o “reacţie violentă” a americanilor, când vor afla că li s-ar fi ascuns adevărul.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare