RUSIA RESTRICTIONEAZA ACCESUL LA RETELELE DE INTERNET WI-FI. Proiectul este similar celui propus de SRI in numele “sigurantei cibernetice”

8-08-2014 1 minut Sublinieri

wireless

 

Guvernul de la Moscova a restricţionat conectarea anomimă la reţelele publice de Wi-Fi din Rusia. De acum încolo, cetăţenii ruşi se vor putea conecta doar cu prezentarea paşaportului pentru a putea fi identificat utilizatorul. Decizia a fost semnată de premierul rus, Dmitri Medvedev şi publicată pe site-ul oficial al Guvernului, scrie Macdigger.ru

Potrivit hotărârii Executivului de la Kremlin, adoptată la 31 iulie 2014, conectarea anonimă la internet în restaurante, metro, parcuri şi alte locuri publice este interzisă. Operatorii de Wi-Fi sunt obligaţi să ofere accesul la internet doar după identificarea utilizatorului.

“Operatorul trebuie să efectueze identificarea solicitând următoarele date: Numele, prenumele, patronimicul utilizatorului şi acte de identitate“, se stipulează în hotărârea Guvernului rus.

Totodată, datele utilizatorilor colectate şi serviciile solicitate de aceştia trebuie să fie păstrate în baza de date a operatorului nu mai puţin de jumătate de an.

Clienţii operatorilor de Wi-Fi, în baza contractului de prestări de servicii, vor fi obligaţi să prezinte operatorului o listă cu persoanele care folosesc reţeaua de Wi-Fi cu numele şi datele de identitate în baza paşaportului. Lista trebuie actualizată minim o dată pe semestru.

“Este vorba de securitate. Asistăm la un război informaţional. Conectarea anonimă la internt în spaţii publice permite acţiuni ilegale fără posibilitatea de a fi pedepsite. Identificarea celor care au încălcat legea, este o misiune grea, a explicat iniţiativa Guvernului de la Moscova, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei pentru politica de informare, Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vadim Dengin.

[…]/ integral pe publika.md


Categorii

1. DIVERSE, Panopticon, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “RUSIA RESTRICTIONEAZA ACCESUL LA RETELELE DE INTERNET WI-FI. Proiectul este similar celui propus de SRI in numele “sigurantei cibernetice”

  1. E clar ca ambele tari se pregatesc de razboi.

  2. Pingback: SRI si DNA DERANJATE DE STATUL DE DREPT. Maior si Kovesi insista pentru LEGEA BRIG BROTHER in ciuda verdictului CCR - Recomandari
  3. Pingback: “Nu mai avem mult timp”; “Toti sunt sub riscul de a fi trecuti pe lista neagra”. METODELE FOLOSITE DE REGIMUL PUTIN PENTRU A CONTROLA SI CENZURA VOCILE CRITICE PE INTERNET - Recomandari
  4. Pingback: update 9 ianuarie: AUTORITATILE ROMANE SE INTRUNESC “DE URGENTA” CA SA REINTRODUCA LEGILE BIG BROTHER, profitand de cazul atacului terorist de la “Charlie Hebdo” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare