NATO SUSPENDA RELATIILE CU RUSIA SI NU VEDE NICIUN SCENARIU OPTIMIST PENTRU CONFLICTUL DIN UCRAINA. “Orice interventie in Ucraina va fi considerata INVAZIE” – avertizeaza un oficial SUA/ Un oficial NATO despre “costurile” invaziei unei tari NATO decatre Rusia/ Romanii din regiunea Cernauti protesteaza in continuare (VIDEO)

9-08-2014 6 minute Sublinieri

Putin decide “INTERDICTIE TOTALA” pentru importul de alimente din Europa si SUA

Pozitie comuna SUA-Germania: Orice interventie ruseasca in Ucraina, chiar si sub pretexte umanitare, este inacceptabila. Moscova va trebui sa suporte consecintele

Presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au discutat sambata si au decis ca orice interventie a Rusiei in Ucraina facuta fara permisiunea guvernului de la Kiev va fi sanctionata, transmite Reuters. […]

Moscova sustine ca a identificat un submarin strain, presupus american, la limita apelor sale teritoriale

Rusia sustine ca a identificat un submarin militar american care se apropia de apele teritoriale ruse, in zona Marii Barents, transmite Itar-Tass. Anuntul a fost facut sambata de un purtator de cuvant al Statului Major rus, care a precizat ca submersibilul “suspect” a parasit regiunea dupa aparitia patrulelor Flotei Nordului iar contactul cu acesta a durat circa 27 de minute. […]

Un om murit, iar alţi doi au fost răniţi la Doneţk, în estul Ucrainei, după ce obuz a lovit un spital din centrul oraşului. Incidentul vine după ce oficialii de la Kiev au anunţat că armata a început un atac de artilerie asupra unei baze a rebelilor din centrul Doneţk-ului. Cel puţin 18 soldaţi au fost omorâţi în luptele din ultimele două zile, dar şi doi civili.Conflictul din estul Ucrainei a făcut victime şi în rândul bucovinenilor spune presa de limba română din Cernăuţi, care precizează că 17 ucraineni de etnie română au murit de la începutul operaţiunii armate. […]/ integral pe digi24.ro

 • Activenews:

VIDEO Românii de lângă Cernăuţi l-au TAMPONAT pe un deputat ucrainean venit cu un ordin de MOBILIZARE la armată

Românii din Ucraina nu cedează în bătălia lor pentru dreptul de a nu lupta în războiul celor două ţări care i-au ocupat, Ucraina şi Rusia.

Protestele de până acum l-au făcut pe deputatul naţionalist ucrainean, Ivan Papadiuk să meargă la Noua Suliţă, localitate aflată la 28 de kilometri de Cernăuţi, pentru a-i convinge pe români să accepte mobilizarea.

Românii prezenţi la întâlnire nu au fost deloc încântaţi de pretenţiile respectivului deputat.

NATO suspendă toate relaţiile cu Federaţia Rusă

NATO suspendă procesul de cooperare cu Federația Rusă în toate domeniile, a anunţat secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, într-o conferinţă de presă susținută la Kiev, transmite Romanian Global News.

Oficialul NATO a menționat că Pactul Nord-Atlantic este pregătit să suplimenteze asistenţa oferită Ucrainei, în timp ce suspendă cooperarea cu Federaţia Rusă, în contextul agresiunii ruse și a cerut Rusiei să retragă trupele de la frontiera ucraineană.

„Rusia continuă să destabilizeze Ucraina şi să ofere susţinere insurgenţilor separatişti. Prăbuşirea avionului malaysian evidenţiază consecinţele susţinerii acordate de Rusia separatiştilor” , a adăugat secretarul general NATO, citat de AFP.

Rusia continuă să suplimenteze efectivele staţionate la frontierele Ucrainei. În prezent, în această zonă sunt mobilizaţi 20.000 de militari ruşi, față de 12.000 la jumătatea lunii trecute, a declarat marţi Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO.

Orice intervenţie rusă în estul Ucrainei sub pretextul ajutoarelor umanitare va fi considerată “o invazie”, avertizează ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, citată de Euronews.

“Rusia a exprimat preocupări similare privind situaţia civililor din Georgia în anul 2008, după care a atacat acest stat”, a spus Power. “Orice intervenţie unilaterală a Rusiei pe teritoriul ucrainean, sub pretextul asistenţei umanitare, va fi total inacceptabilă şi profund alarmantă. Şi va fi considerată o invazie în Ucraina“, a avertizat ambasadorul SUA la ONU. […]/ integral pe zf.ro

Kievul a acuzat Moscova că în noaptea de vineri spre sâmbătă a încercat să intervină militar în Ucraina sub pretext umanitar, transmite Unian, citându-l pe șeful adjunct al administrației prezidențiale ucrainene, Valeri Cealîi.

”A avut loc o gravă provocare din partea Federației Ruse care ar fi putut duce la evenimente cu totul neașteptate și la escaladarea amenințărilor”, a afirmat Cealîi într-o declarație pentru televiziunea ucraineană, după cum relatează agenția amintită.

‘Un convoi enorm se îndrepta către granița ucraineană, însoțit de militari și de vehicule ruse, convoi ce ar fi fost convenit cu Comitetul Crucii Roșii. Convoiul umanitar urma să intre pe teritoriul ucrainean cu trupe de menținere a păcii, evident pentru a provoca un conflict major”, a adăugat reprezentantului președinției ucrainene.[…]/ integral pe timpul.md

 • Gandul:

Oficial SUA, despre ameninţarea Rusiei asupra Europei: „Este adversarul atât de nesăbuit, încât să se ciocnească cu o forţă militară a NATO?”

Robert G. Bell, reprezentantul Secretarului Apărării SUA în Europa şi consilier al Misiunii SUA la NATO, a declarat, într-o întâlnire la care Gândul a luat parte, că una dintre ţintele majore ale Alianţei la summitul din Ţara Galilor, de pe 4-5 septembrie, este să ajungă la un consens privind dezvoltarea de noi politici de apărare care să facă faţă noului tip de război hibrid, practicat de Rusia în Ucraina. Oficialul american a explicat importanţa măsurilor de reasigurare a ţărilor celor mai îngrijorate de ameninţarea Rusiei – balticele, Polonia, România, spunând că rolul acestora este de descurajare a Rusiei, care ştie astfel că dacă trece graniţa într-unul din aceste state, se ciocneşte de trupele NATO. Bell a explicat că nu dimensiunea acestor forţe contează, ele fiind văzute ca prea mărunte de criticii care susţin că NATO nu ar face faţă unei agresiuni ruseşti la graniţă, ci faptul că Rusia ştie că dacă intră în conflict cu aceste trupe, declanşează conflictul cu întreg NATO. Explicaţiile oficialului american vin în contextul în care ţările baltice, Polonia, dar şi România, susţin că este nevoie ca NATO să îşi suplimenteze prezenţa militară şi să îşi concentreze capabilităţile pe flancul estic, pentru a preveni o agresiune rusească.

Robert G. Bell, reprezentantul civil al Secretarului Apărării Chuck Hagel în Europa şi consilier al Misiunii SUA la NATO, a explicat într-o întâlnire la care gândul a luat parte, la Bruxelles, cum se va schimba politica de apărare a Alianţei, prin deciziile cae vor fi luate la summitul de la începutul lunii septembrie, din Ţara Galilor. Bell a explicat importanţa faptului că, deşi NATO nu a trimis masiv trupe la graniţa sa estică, unde ameninţarea Rusiei a devenit persistentă, acest lucru nu înseamnă că Alianţa este slabă. Strategia folosirii acestor „măsuri de reasigurare” – antrenamente comune, nave de război care intră şi ies permanent din Marea Neagră, batalioane în ţările baltice şi Polonia, avioane de luptă prezente în spaţiul aerian baltic, au rolul de a descuraja Rusia să încerce o agresiune similară cu cea din Ucraina. Ele sunt eficiente, în ciuda faptului că au dimensiuni militare reduse, prin faptul că adversarul ştie că angajându-se în conflict pe aceste teritorii, ar declanşa invocarea Articolului 5 NATO (atacarea unui stat membru este un atac asupra întregii Alianţe, iar răspunsul militar este comun).

„Ce înseamnă asta? Că dacă vreun adversar ar fi atât de nechibzuit sau prost sfătuit încât să treacă linia, s-ar ciocni cu aceste trupe militare. Nu ar fi o invazie lipsită de costuri. O dată ce costurile sunt crescute, iar calculele descurajării se schimbă, se declanşează o întreagă panoplie de capabilităţi militare care susţin articolul 5. Deci nu este o chestiune dacă NATO poate să asigure ţările baltice sau Polonia că un adversar nu va face niciun pas în teritoriul lor. Întrebarea este: este adversarul atât de nesăbuit încât să facă acest pas, ştiind că va întâlni o forţă militară a NATO?”, a spus Robert G. Bell.

[…] Robert G. Bell a descris exact cum arată provocarea pe care Rusia o arată lumii întregi, şi deci NATO, sub forma agresiunii care are loc în Ucraina. Oficialul a explicat că NATO trebuie să decidă la acest summit şi să găsească soluţii prin care să o contracareze:

„Îngrijorarea acum este că ce vedem în Ucraina este un model militar diferit, asimetric, de agresiune neatribuită, cu forţe surogat, sprijin ascuns, atacuri cibernetice, oameni în verde fără însemne militare, la care se adaugă campanii de propagandă şi presiuni economice, politice, precum şi presiune militară deschisă la frontieră, pentru trimiterea mesajului. Ba chiar invocarea ameninţării cu opţiunea nucleară. Problema este ce trebuie să facem noi ca descurajarea să fie eficientă nu doar împotriva a 20.000 de trupe care ameninţă să treacă graniţa, ci şi pentru situaţii ca cea descrisă din Ucraina, pe care am văzut-o şi în Georgia, în Transnistria. La asta lucrăm acum, la contracararea războiului de tip hibrid, la planurile de contingenţă, la liniile politice pe care le vom actualiza, iar aceste lucruri vor stabili ce tip de capabilităţi politice, militare, civile, trebuie să aibă NATO pentru a avea o descurajare eficientă împotriva acestui tip de război”. […]/ integral pe gandul.info

Oficial NATO, pentru Gândul, despre o invazie a Rusiei în Ucraina: „Suntem foarte îngrijoraţi. Putin nu se dezice de separatişti”

Alianţa Nord-Atlantică este „foarte îngrijorată” şi nu vede niciun scenariu optimist în legătură cu implicarea Rusiei în criza din Ucraina, în contextul în care miercuri ruşii au comasat aproximativ 20.000 de militari la graniţa ucraineană. „Putin a avut mai multe ocazii să facă pasul înapoi şi să se dezică de separatişti, dar nu a făcut-o, chiar dacă nu ar fi ieşit cu imaginea şifonată”, a declarat un oficial NATO, la o întâlnire la care Gândul a luat parte. Astăzi, prezent la Kiev, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut Rusiei să retragă trupele de la graniţa cu Ucraina.

„Suntem foarte îngrijoraţi, nu suntem foarte optimişti cu privire la vreun scenariu”, a declarat un oficial NATO, joi, la o întâlnire la care gândul a luat parte. Declaraţia vine în contextul în care Rusia a comasat miercuri aproximativ 20.000 de militari la graniţa cu Ucraina, pretextând noi exerciţii militare de amploare, în timp ce la Doneţk, fieful separatiştilor proruşi, armata ucraineană a declanşat ofensiva de recuperare a oraşului. […]

Întrebat dacă NATO ia în calcul o implicare activă în Ucraina, în contextul în care Rusia a lansat deja ipoteza că ar dori să trimită aşa-zise trupe de menţinere a păcii în estul Ucrainei, oficialul a negat:

„Nu vrem să ne implicăm în Ucraina, pentru că nu ar fi vorba de un război prin intermediari (aşa cum îl practică Rusia, susţinând separatiştii – n.r.), ci ar fi vorba de un război cu Rusia, iar Rusia este o putere nucleară şi ştim cu toţii ce înseamnă acest lucru. Vom sprijini însă în continuare Ucraina să îşi întărească apărarea, îi ajutăm să se ajute singuri”, a spus oficialul NATO, referindu-se la sprijinul pe care îl acordă Ucrainei la nivel de consiliere militară şi ajutor umanitar.

În acest moment, relaţia NATO cu Rusia este la un nivel minim şi nu există perspective pentru ca aceasta să fie relansată. […] Nu va mai fi niciodată la fel, cel puţin atâta timp cât Putin va fi la Kremlin, a precizat oficialul NATO. […]/ integral pe gandul.info

 • Mediafax:

VIOLENŢE la Kiev: Autorităţile demontează baricadele şi corturile rămase în Piaţa Independenţei – FOTO

[…] Primarul Kievului, Vitali Klişciko, a venit în Piaţa Independenţei cu zeci de consilieri municipali şi voluntari, afirmând că Bulevardul Kresciatik trebuie redeschis circulaţiei, potrivit BBC. Confruntări între protestatari şi forţele de ordine au avut loc în ultimele zile în Piaţa Independenţei, manifestanţii refuzând să demonteze corturile şi baricadele. […]/ integral pe mediafax.ro

Putin pledează pentru intensificarea cooperării economice cu Occidentul: “Pragmatismul prevalează în ciuda dificultăţilor contextului politic”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a pronunţat sâmbătă în favoarea intensificării cooperării economice cu Occidentul, în numele “bunului simţ” şi în pofida sancţiunilor, lansând un proiect de explorare petrolieră ruso-american în Arctica, relatează AFP. […]

Rusia a decretat o “interdicţie totală” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din ţările europene şi din Statele Unite, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei, a anunţat joi premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP. […]


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “NATO SUSPENDA RELATIILE CU RUSIA SI NU VEDE NICIUN SCENARIU OPTIMIST PENTRU CONFLICTUL DIN UCRAINA. “Orice interventie in Ucraina va fi considerata INVAZIE” – avertizeaza un oficial SUA/ Un oficial NATO despre “costurile” invaziei unei tari NATO decatre Rusia/ Romanii din regiunea Cernauti protesteaza in continuare (VIDEO)

 1. Cu o zi inainte de demisia lui Borodai a avut loc la Moscova demiterea unui numar de 18 ofiteri de rang inalt, ” lideri militari, sefi ai ministerului de Interne, ai Serviciului Federal de Control al Drogurilor, si ai Comitetului de Investigatie.”
  http://m.hotnews.ro/stire/17851569

  Demisia lui Borodai, liderul moscovit al separatistilor pro-rusi:
  http://tv7.md/ro/stiri-externe/ucraina-a-a-zisul-premier-al-rebelilor-din-done-k-i-a-anun-at-demisia-din-functie/
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/c7fa5fee-1e18-11e4-bb68-00144feabdc0.html#axzz39uyQCU9M

  La 2 zile dupa demisie si demiteri vine anuntul lui Aleksandr Zakharchenko,noul lider separatist:
  http://rt.com/news/179212-ukraine-militia-ready-ceasefire/

  Donetsk region militia says it is ready for a ceasefire to stop the humanitarian catastrophe deteriorating, the self-proclaimed Republic’s prime minister said.
  “We hope that the international community will influence the bloodthirsty Kiev government,” Aleksandr Zakharchenko said as cited by RIA Novosti. “But in the case of Ukrainian army aggression continuing, our people’s militia will fight with any balance of forces and in any conditions,” he said.

  http://www.antena3.ro/externe/un-lider-rebel-din-donetk-avertizeaza-ca-urmeaza-o-catastrofa-umanitara-263166.html

 2. Din linkul vostru de mai sus:
  http://www.gandul.info/international/oficial-sua-despre-amenintarea-rusiei-asupra-europei-este-adversarul-atat-de-nesabuit-incat-sa-se-ciocneasca-cu-o-forta-militara-a-nato-13055797

  Robert G. Bell a vorbit şi despre planurile Alianţei de a-şi schimba arhitectura de securitate, pentru a face faţă acestor noi provocări venite din partea Rusiei, aşa cum le afişează ea în Ucraina.

  „Cu Ucraina, începem un nou ciclu în ce priveşte politica de apărare a NATO. Baza acestui ciclu este un document despre liniile politice, care stabileşte ce este pregătit NATO să facă, care este nivelul său de ambiţie, care sunt aşteptările despre ţintele de alocare a resurselor. Primul pas este deci să ajungem la un acord politic. Imediat ce summitul din Ţara Galilor se termină şi se ajunge la un consens politic, vom trece la actualizarea acestor linii politice, care au fost ultima oară stabilite în primăvara anului 2011, iar de atunci lumea s-a schimbat mult. După summitul de la Lisabona, din 2010, a existat un consens politic, vizibil chiar la întâlnirea dintre Obama şi preşedintele rus de atunci, Medvedev, că se poate dezvolta o colaborare strategică cu Rusia, că NATO nu priveşte nicio ţară ca pe un adversar. Adaptarea acestor linii politice acum, la 6-7 luni de la începutul crizei din Ucraina, va fi o muncă majoră”.

  Putintica rabdare pana la summitul din 3,4 septembrie. Poate tendintele vor deveni mai clare dupa intrunirea NATO din Tara Galilor. Sunt curios ce linii politice vor aparea. Doar daca, intre timp, nu apare vreun atentat cu un focos nuclear, undeva aiurea. Ar fi pretextul ideal pentru ciomageala finala de sfarsit de veac.

  Din cate vad, Putin e “designated target”:
  Drax the Destroyer
  Motto:
  “he’s been on a rampage across the galaxy in a search for vengeance.”

  http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2014/02/Guardians-of-the-Galaxy-Drax.jpg
  https://www.youtube.com/watch?v=pma1_zIPINo

 3. @enkidu:

  Da, de-acum e oficial, nu, ca nu mai poate exista “normalizare” a relatiilor cu Rusia cata vreme Putin e acolo.

 4. Cele 3 variante luate in calcul:
  http://www.washingtonpost.com/opinions/zbigniew-brzezinski-putins-three-choices-on-ukraine/2014/07/08/ba1e62ae-0620-11e4-a0dd-f2b22a257353_story.html

  http://www.newsmax.com/Newsfront/Zbigniew-Brzezinski-Vladimir-Putin-Ukraine-plane/2014/07/22/id/584114/

  While recognizing that sanctions already imposed against Russia “have worked in a lot of different ways,” Albright called upon the need to “keep isolating Putin.”

  “Mostly we have to keep turning up the heat on Putin, in terms of isolating him, because he is punishing his own people, to whom he is lying, and in fact, making their lives ultimately impossible,” Albright said.

  http://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2014/07/20/zbigniew-brzezinski-on-putin-he-has-gotten-himself-into-a-horrendous-jam/

  BRZEZINSKI: I would say that we’re not starting the Cold War. He[Putin] has started it. But he has gotten himself into horrendous jam. I strongly suspect that a lot of people in Russia, even not far away from him who are worried that Russia’s status in the world is dramatically being undermined, that Russia’s economically beginning to fail, that Russia’s threatened by the prospect of becoming a satellite to China, that Russia’s becoming self-isolated and discredited.

  I think there’s still maybe a chance that he can reverse course. We are to emphasize that option and failing that, do what is necessary and at the same time try to deal with the other problems on our own if we can.

  What is the alternative? To let war break out in Europe? To let Russia go on to the Baltic States from Ukraine? To let acts such as these simply be ignored? Is that the choice? Is that the test of leadership?

 5. @admin
  Cam da. Atata timp cat Putin nu renunta si cine stie daca va renunta, nu vom avea pace iar in acest ritm avem toate sansele sa asistam la o escaladare a situatiei. Poate doar dependenta de gaz a Europei si frica fata de China a Rusiei sa contrabalanseze situatia destul de delicata desi nici perspectiva unei confruntari nucleare nu surade nimanui.

  In July 2000, while traveling to the Russian Far East, then Russian President Vladimir Putin declared that unless concerted measures were taken, “Russians in the border regions will have to speak Chinese, Japanese and Korean within a few decades.”

  http://www.eurasiareview.com/28062012-will-china-colonize-and-incorporate-siberia-analysis/

  Pana si Rogozin nu s-a putu abtine si a spus , mai in gluma mai in serios, ca vecinii din sud, chinezii, vor traversa granita in Siberia in grupuri mici, decat un milion.

 6. erata
  “grupuri mici de cate un milion”

 7. Un singur lucru ma intriga si anume demisia lui Aleksandr Borodai din ziua de vineri urmata de cererea de armistitiu a separatistilor. Sa indice o dorinta de diminuare a conflictului?

 8. @Enkidu
  Cred ca este vorba doar de schimbarea strategiei…urmeaza o alta etapa.

 9. @admin #10

  Pur si simplu nu inteleg ce face Putin. Drept pentru care se pun cumva la adapost pentru orice ar fi nevoiti sa faca.

  Ce face insa Putin: a inteles ca nu poate castiga Ucraina cu insiurgentii din Lugansk si Donetk. Ajutorul SUA este prea puternic iar populatia Ucrainei nu a reactionat asa cum se astepta, adica satula de razboi sa o puna de o razmerita impotriva conducatorilor la Kiev si in alte mari orase din vest sau orice alta forma de nesupunere civica (vezi si revolta romanilor din Bucovina si a maghiarilor din Transcarpatia impotriva inrolarii obligatorii). Practic occidentalizarea asta i-a transformat in niste pampalai, nu ii convine lui Putin, dar e bine de stiut ce inseamna sa traiesti in SUA-UE.

  Asa ca Putin face ce are de facut orice militar cu scaun la cap. Abandoneaza pozitiile pe care nu le poate castiga sau mentine, demite pe cei care au fost responsabili cu asta (nu ii executa, nu le ia averile, dar trebuie sa se stie ca nereusita se plateste in armata) si isi intareste pozitiile deja castigate, adica Crimeea, unde se va duce peste trei zile sa tina un discurs.

  Este in acelasi timp si o provocare adresata orgoliului nemasurat al occidentului. Iata, ei castigatori in estul Ucrainei vor actiona mai departe si vor merge sa atace Rusia in Crimeea? Daca da, atunci Rusia isi va putea justifica invazia in Ucraina si putini vor fi cei care o vor condamna. Daca nu, accentul va cadea in cele din urma pe ceea ce a castiagt Rusia nu pe ceea ce a pierdut in Lugansk si Donetk, iar impresia generala va fi a unei Rusii castigatoare. Cat de mult conteaza asta pentru moralul fiecarei parti… se va vedea.

 10. Pingback: VA INTERVENI RUSIA IN UCRAINA, FIE SI CU PRETEXT “UMANITAR”?/ Asalt final la Donetk/ Romanii din Ucraina: intre ASIMILAREA ucraineana si OFENSIVA ruseasca - Recomandari
 11. Rasmussen e cunoscut ca warmonger chiar din perioada cand era premier in Danemarca si a girat publicarea caricaturilor cu Mahomed inflamand toata lumea musulmana. Acum in locul lui va veni un norvegian renumit pentru negocierea unor acorduri cu Rusia considerate pana atunci foarte dificil de abordat cu succes. Iar despre Rasmunssen ce sa zic: e jobul lui sa agite spiritele manipuland stiri si informatii in scopuri mai obscure. Psihoze intretinute intentionat. De ce? Nu stiu. Ar fi cea mai mare greseala a Rusiei sa invadeze Ucraina. Ar fi Mh17 la puterea a zecea. Rezerva valutara a Rusiei ar ramane doar un morman de titluri si obligatiuni bune de pus pe foc care nu ar mai putea fi transformate in valuta deoarece UE ar bloca accesul Rusiei la sistemul de plati european. Rusia nu are rezerve moneda ci titluri…adica maculatura de la un punct incolo.

 12. Pingback: Seful fortelor NATO din Europa: TARILE RASARITENE trebuie sa se PREGATEASCA pentru “RAZBOIULUI ALTFEL” dus de RUSIA/ Germania se teme de o “CONFRUNTARE ARMATA” intre Rusia si Ucraina/ Convoiul rusesc – recunoscut, in cele din
 13. Pingback: Comentariu DW: CONFLICTUL DIN UCRAINA INTRA IN FAZA DECISIVA/ Oficial rus: TRANSNISTRIA VA DEVENI PARTE A RUSIEI/ Moldova – invadata mediatic de Rusia/ Televiziunile rusesti – inclusiv RUSSIA TODAY – INTERZISE in Ucraina/ Semnificatia in
 14. Pingback: Rusia isi trimite CONVOIUL UMANITAR in Ucraina fara a mai astepta ACORDUL. Kievul acuza o “INVAZIE DIRECTA”[video] - Recomandari
 15. Pingback: ANGELA MERKEL LA KIEV: “Vreau sa gasesc o cale care sa nu ofenseze Rusia”/ Inalt oficial ucrainean: CONFLICTUL POATE FI REZOLVAT DOAR PE CALE ARMATA/ Biserica ortodoxa distrusa de bombardamente la Donetk/ PRIZONIERI UCRAINIENI UMILITI/ Rusia v
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare