Sarkozy vrea sa “civilizeze” internetul la forumul E-G8 cu Eric Schmidt, CEO Google si Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

22-05-2011 1 minut Sublinieri

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, va organiza saptamana viitoare un forum international despre internet – E-G8 – chiar in Gradinilie Tuileries din Paris, inainte de summitul G8 de la Deauville, potrivit New York Times. La forum vor participa, printre altii, presedintele Google, Eric Schmidt, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook si Rupert Murdoch.

“Haosul internetului va intalni simtul frantuzesc al ordinii”, titreaza cotidianul american, care noteaza ca Sarkozy doreste sa impuna tarilor G8 o tema preferata a sa, “internetul civilizat” – mai sigur pentru copii, mai prietenos cu detinatorii de drepturi de autori si mai benefic pentru bugetul statului. Forumul ar pune fata in fata oficali ai companiilor de tehnologie cu cei care redacteaza reglementarile si politicile de utilizare a internetului la nivel national.

“Internetul distruge bariere, insa suntem departe de obtinerea unui beneficiu maxim pentru lumea in care traim,” a declarat Maurice Levy, presedintele celebrei companii de publicitate Publicis Groupe, cel care s-a ocupat de organizarea summit-ului si care, impreuna cu alti sponsori, finanteaza evenimentul. Pe de alta parte, Sarkozy are parte si de critici in initiativa sa. “In ciuda unei retorici care pare inocenta, forumul e-G8 este un paravan pentru a ascunde controlul guvernamental asupra Internetului“, scrie purtatorul de cuvant al grupului La Quadrature du Net, care militeaza impotriva restrictiilor pe internet.

Acesta este contrazis de Levy, care a explicat ca Sarkozy invita oameni din industrie sa ia parte la o dezbatere, nu se impuna modelul francez. Liderul francez este mult mai activ in realizarea agendei reglementarilor lumii digitale, una dintre legile promovate de el fiind cea care permite autoritatilor suspendarea accesului la internet pentru utilizatorii care ignore avertizarile cu privire la distribuirea de materiale fara licenta. Forumul vine in contextul in care Uniunea Europeana a solicitat revizuirea legilor cu privire la datele personale pe internet.

Sarkozy solicita de asemenea o coordonare pe teme precum taxarea. Discutiile vor avea loc intr-un cort urias in Gradinile Tuileries, langa Luvru. O parte dintre invitati vor lua pranzul cu presedintele francez, iar o delegatie va prezenta concluziile forumului in fata tarilor din G8 la summitul de la Deauville.


Categorii

1. DIVERSE, Facebook, Google, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Sarkozy vrea sa “civilizeze” internetul la forumul E-G8 cu Eric Schmidt, CEO Google si Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

 1. http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/sarkozy-internetul-are-nevoie-de-implicare-guvernamentala-pentru-evitarea-anarhiei-579133.html

  Internetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru a-şi îndeplini cu potenţial maxim funcţia de conectare a utilizatorilor şi a stimula creşterea economică, în caz contrar existând riscul anarhiei, a declarat preşedintele francez Nicolas Sarkozy la un forum al companiilor de profil.

  “Acum, când Internetul face parte integrată din viaţa oamenilor, guvernele nu trebuie excluse. Nimeni nu trebuie să uite că aceste guverne sunt singurele reprezentante legitime ale voinţei popoarelor, în democraţiile noastre. Dacă uităm acest lucru, riscăm haosul democratic şi anarhia”, a afirmat Sarkozy la e-G8 Forum din Paris, transmite Bloomberg. Forumul precede summitul liderilor statelor din G8 care va avea loc în această săptămână la Deauville, Franţa.

  Sarkozy a lăudat Internetul pentru democratizarea informaţiei şi contribuţia la revoluţiile din nordul Africii, dar a susţinut în faţa celor 1.500 de delegaţi că sunt necesare reguli de protejare a proprietăţii intelectuale, prevenirea monopolurilor şi apărarea copiilor de materiale dăunătoare. “Nu vom lua măsuri care să afecteze industria voastră, dar nu poate fi evitat un set minim de reguli”, a spus preşedintele francez.

  Printre participanţi se numără fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt şi preşedintele, director executiv al News Corp, Rupert Murdoch.

  Sarkozy nu s-a referit direct la taxe, dar a menţionat costurile suportate de contribuabili pentru susţinerea acestui sector. “Statele investesc în programe de specializare pentru cei care apoi lucrează în companiile voastre. Statele investesc în infrastructura tehnologică necesară serviciilor online”, a arătat el.

  Sarkozy a mai spus că Internetul a schimbat lumea aşa cum au făcut-o călătoriile unor exploratori precum Cristofor Columb.

 2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTERNETUL: NOUA REVOLUTIE INDUSTRIALA – concluzia summit-ului G8/ Facebook pentru copii, control si identificare pentru adulti/ CATI MINORI SUNT DE FAPT PE FACEBOOK?/ Compania CISCO a ajutat China sa-si monitorizeze ce
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare