SCANDALUL DIPLOMATIC ROMANIA-RUSIA: Dmitri Medvedev l-ar fi criticat dur pe Traian Basescu. Rusii nu se inteleg cu NATO nici in privinta Libiei

5-07-2011 1 minut Sublinieri

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a criticat dur pe Traian Băsescu, afirmă ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, într-un mesaj publicat în contul său de Twitter, declarându-se bucuros că liderul de la Kremlin i-a susţinut punctul de vedere referitor la declaraţiile preşedintelui român.

Rogozin face trimitere la un articol publicat luni seară pe site-ul cotidianului Moskovsky Komsomoleţ, care afirmă că Medvedev a făcut declaraţii dure la adresa lui Băsescu, în timpul summitului Rusia – NATO de la Soci. Ziarul face referire la declaraţiile făcute de preşedintele român în legătură cu Ion Antonescu, reamintind că, la începutul războiului, România a luptat de partea Germaniei naziste.

La reuniunea de la Soci, participanţii şi-au exprimat indignarea în legătură cu declaraţiile lui Băsescu, care exprimă poziţii antiruse şi, prin această afirmaţie, se alătură celor care au început războiul. “Nu l-am auzit niciodată pe preşedinte vorbind atât de dur”, a afirmat un înalt oficial rus, citat de Moskovsky Komsomoleţ.

 • RIA Novosti:

Amenintarile Rusiei referitoare la la crearea unui sistem ofensiv sunt inutile – seful NATO

Rusia nu ar trebui sa caute dupa noi arme pentru a contracara amenintari inexistente ce ar veni dinspre Vest, ci mai degraba ar cheltui banii pe dezvoltarea sociala si economica, a spus secretarul general al NATO. Anders Fogh Rasmussen a spus: “din pacate, am vazut anunturi publice ca Rusia ar putea lua in considerare cheltuirea a miliarde de ruble pe sisteme ofensive noi care sa tinteasca Vestul”, incercand sa respinga amenintarile Rusei care vizeaza planurile scutului anti-racheta european dezvoltat de NATO. (…)

Rusia si NATO inteleg diferit rezolutia privitoare la Libia

Rusia si NATO au viziuni diferite asupra Rezolutiei ONU privind Libia, dar impartasesc acelasi angajament pentru un deznodamant pasnic al conflictului, a spus ministrul de externe al Rusiei. Admitem in mod onest ca nu avem o vedere comuna cu NATO asupra modului in care aceasta rezolutie este aplicata, dar trebuie sa spun ca impartasim complet pozitia asupra unei stabilizari pasnice si a tranzitiei procesului politic”, a spus Serghei Lavrov dupa consiliul NATO – Rusia ce a avut loc la Soci. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “SCANDALUL DIPLOMATIC ROMANIA-RUSIA: Dmitri Medvedev l-ar fi criticat dur pe Traian Basescu. Rusii nu se inteleg cu NATO nici in privinta Libiei

 1. cand latri la urs iti creste ratingul, ca sa te poti imprumuta mai bine,mai inalt, mai frumos….imi imaginez ce-o fi zis rasmussen in tet-a-tet-ul cu medvedev…: lasa-l frate ca-i calic, nevrotic, sevrotic… sare si la om batran cu redingota; nu vazusi ca pe sarko era sa-l muste de toc, cre’k are ceva cu astia mignioni de nu se vad de la volan, i se trage de pe vapor desigur…

 2. Zilele acestea am citit din nou despre situaţia României din 1937-1947, şi în mod special despre Ion Antonescu. Cărţi şi articole echilibrate, cu multe mărturii ale oamenilor din politica şi cultura de atunci, dar şi simpli, ţărani, ostaşi, orăşeni, etc. Când vezi cum au trăit şi cum a venit tăvălugul peste ei (intern, unguri, nemţi, sovietici, evrei bolşevici) te apucă plânsul. Şi când auzi acum că un neica nimeni din Rusia (ministerul de externe) sau Medvedev, care pare mai degrabă un director de firmă dacât un conducător al Rusiei, îl critică pe Antonescu sau poporul român în definitiv (Băsescu mi se pare prea insignifiant), parcă îţi vine să arunci cu o cărămidă până la Kremlin. Păi ştiţi voi că V Molotov ne spunea, că România nu avea dreptul să atace URSS în iunie ’41?! Adică cine împarte drepturile aici? După ce a ocupat Basarabia, Bucovina de N şi Herţa în ’40!!! Şi în timp ce se pregătea să atace masiv în Vest, de la Baltica la Marea Neagră şi Deltă, cu centru de greutate pe terenurile petrolifere de la Ploieşti!!! Pt cine-i interesat, V Suvorov a scris o carte întreagă numai pe această temă, “Spărgătorul de gheaţă”. Dacă vezi acolo ce mari unităţi a îngrămădit Stalin la graniţa temporară cu România (în vederea atacului, pt defensivă nu s-au mai luat măsuri în URSS de circa un an, dimpotrivă!), şi mai ales ce calitate aveau luptătorii sovietici şi armamentul din dotare pe aliniamentul cu România ciuntită, de-abia atunci îţi dai seama, ce au reprezentat românii pt ruşi şi pt Stalin personal. Acelaşi lucru l-am aflat acum câţiva ani şi din spusele unor veterani. Povesteau ei că nu aveau pe de o parte destule muniţii prin Rusia, pe de altă parte era prea multă carne de tun sovietică ce venea peste ei (de la spate erau mânaţi de cekişti cu pistoale în cefe), şi ce s-au gândit? Au băgat în tunuri şi cioburi de sticlă + cuie. Să fi văzut acolo eficienţă maximă, costuri minime şi mai ales respect ce aveau ruşii faţă de români.
  Şi vin acum mucoşii şi ne arată “cu duritate” în vorbe că noi am fost nazişti şi ei au fost băieţii buni, că ne-au luat din ţară şi popor în ’40, iar apoi ne-au mai şi “blagoslovit” până în ’63-’64 cu comunismul şi ateismul lor infect!!! Apăi mi se pare mie, că ruşii ne provoacă pe noi, şi nu viceîntorsa, precum vor ei să păcălească lumea. Da’ încă nu văd scopul. Doar dacă, Doamne fereşte, se pregătesc de o nouă invazie…

 3. @ Cristian:

  Si totusi “noi” (adica Basescu, unul singur, de fapt) i-am zgandarit rau si gratuit.

 4. Pt admin: corect. Dar pt ei nu Băsescu pare a fi miza. Ci mai mult Basarabia şi România, poate tangenţial NATO cu sist de rachete. Eu zic să urmărim în continuare cele ce se întâmplă între Prut şi Nistru, şi apoi să vedem, dacă Băsescu este chiar aşa de important pt ei. Pt noi nu este.

 5. @ Cristian:

  Evident! Basescu le serveste la fix interesele, nu se putea ceva mai bun.

 6. Pingback: Analiza hotnews dupa 4 luni: razboiul din Libia, un ESEC al NATO / RUSIA isi continua criticile la adresa celor care sustin rebelii in timp ce FRANTA le livreaza ARME iar GERMANIA, 100 milioane de euro
 7. Pingback: PRIM TEST ESUAT CU INTERCEPTORII SCUTULUI AMERICAN ANTI-RACHETA. Despre ILUZIA PROTECTIEI oferita de scut: nu poate proteja populatia civila, ci doar bazele militare
 8. Pingback: PRIM TEST ESUAT CU INTERCEPTORII SCUTULUI AMERICAN ANTI-RACHETA. Despre ILUZIA PROTECTIEI oferita de scut: nu poate proteja populatia civila, ci doar bazele militare!
 9. Pingback: VIZITA "ISTORICA" A LUI TRAIAN BASESCU IN AMERICA. Ce implica sa fii "partenerul strategic" al Imperiului American? CE ROL AU JUCAT SI VOR JUCA SRI SI CIA?
 10. Pingback: SCANDALUL CABLOGRAMEI IN CARE TRAIAN BASESCU IA IN CALCUL UN CONFLICT MILITAR CU RUSIA IN TRANSNISTRIA. Provocare mediatica, gafa diplomatica sau manusa aruncata rusilor?
 11. Pingback: SUA CATRE RUSIA: nu vom garanta NICIODATA ca SCUTUL ANTIRACHETA nu este indreptat impotriva RUSIEI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare